Коментари - Украйна ще произвежда ядрено гориво, иска да доставя и на България | Бизнес.dir.bg
назад

Украйна ще произвежда ядрено гориво, иска да доставя и на България

„Енергоатом“ планира да измести Русия от европейския пазар и да изгради собствена линия за производство след три години

Обратно в новината

Коментари - Украйна ще произвежда ядрено гориво, иска да доставя и на България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..що пък да не произведе, украинеца академик Курчатов произведе ядрената бомба на ссср,явно казаците си разбират от ядрени работи...да не мислим че росатом са 100 на 100 руские,а?

Абе Украйна е нормално да лобират и цяла Европа разчита, че в следващите 20-30 години ще си изплащат военния дълг! За това НАТО скоро и ядрено оръжие ще предложи на украинците ако масковчани напреднат още към Европа. За сега НАТО е в чудена позиция - няма война, няма загуби - украинците се бият и мачкат масковчани, а морала в масковската армия е по-ниска от на путя миндила.

Украйна няма да произвежда нищо. Не лъжете хората.

Ха ха циркаджиии, гоЛем смех ме прифана

Много интересно нещо се случи в Пловдив, първият,на БКП се прероди отново, улиците около зала Сила бяха блокирани ,пълно с полицаи, живеещите и минаващи от там,споделиха,видяли са странно явление, нещо като сияние в квартала,Тодор Живков комуниста се прероди в Бойко мутрата, а Гербаджииския актив в ЦК на БКП. Да наистина има прераждане,факт.

Русия умре ! Няма вече да е монополист на ресурси. Украйна с помощта на запада ще замести Русия а руснаците ще си направят нов модел Москвич сами когато проговорят китайски :)

...да,скоро основният език в русия ще е китайски,правилно сте разбрали!!!

Трябва да ни го дават,тъпите укри

Бате Николай, казваше: - Всичко е алюзия - бързина на ръцете!

4e nali sa vav voina s rysia be kvo hte proizvejdat to tva nee istinska viina a bytaforna yh voina

Което произвежда в момента е голямо количество трупове.Скоро няма да имат и атомни централи.Та нали щяха да изнасят ток за Европа.А се оказа че половината Украйна е на свещи.Та и тук нещо подобно.

Смешници. Фирма от държава която няма да я има след 3г сътрудничи с фалиралия Уестингхаус за кьорфишек. А европейските гейчета ще пращат пари

Кирил тъпия бе уговорил ефтина енергия..Не ни трябва АЕЦ ,като имаме доставчик на ефтин ток..Като Изсрайна например..хихи.

Наркоманът държава няма ядрено гориво ще произвежда. Техните го търсят да го бесят, той не спира да се слага на краварите.

Нали беше шведска преди 3-4 месеца? "Проектът се изпълнява от "Енергоатом" в сътрудничество с американската компания Westinghouse."

Оооо, ми да купуваме, щом е от Украйна, даже може на двойна цена

Няма смисъл направо ще купуваме от вас евтин ток както бяхте обещали

Тия бандеровци все още мислят , че някой освен малките явроатлантически болни мозъчета ги взема на сериозно.

ㅤ

Днес в Дир имаа повече вицове от нормалното

Дявола и евангелието !

Пазил ни Господ!

Еврейката Миглена Кунева унищожи Козлодуй и подписа затваряне на реакторите,а сега хазарите укри щели да ни предлагат ядрена енергия,когато всичко ни беше в пъцете и после Путин бил лош,а тия хиени-хазарските евреи били много''добри'' Българите си патят от бездействие,наивност и глупост винаги да се хващат с децата на враговете си,каквито са хазарите

ЩЕ, ама надали. И след това много европейски компании ще зависят от кого? То и сега ако европейска компания не се подчинява на САЩ бива наказвана, а тогава пък хептен, За промер- Фирмите които изграждаха Северен поток биваха наказани и санкционирани от САЩ. Или това не е зависимост , а само изпълняване на заповед на чуждадържава.

2010 Росатом РФ, купува аналога на РосАтом в Украйна с идеята за трансфер на технологии и производство на болшинството части и касети и т.н. на територията на Украйна. През 2014 всичко на територията на Украйна е конфискувано. Трансфера не е завършил. Сега още една фирма с недостатъчно знания, ни предлага да си отработи технологиите в чужди държави.

След три години , това виц ли е ? След три години Украйна няма да е на картата

Украйна има опит в тези неща Руснаците им построиха АЕЦ, те го взривиха

_stankow

Това не е производство на гориво. Това е само опаковане на ядреното гориво в пръти за реакторите (ТВЕЛ-ове). Горивото се взема от заводите за обогатяване на уран. Какъвто Украйна няма.

Няма лошо да има възбможност да купуваме и от Украина, ако е по-евтино от Уестингхаус.

Постепенно ще се изясни, кой е гепил ония тонове уран!

Хахахахахахахахахахахахаха! Тия още вярват, че има държава Украйна.....

господ да ни е на помощ, след като взривиха чернобил.... ще се занимаят с останалите централи

Че то след войната няма да има Украйна...

ще има даже две украини - западна /полска/ и източна /руска/

Няма как, Украйна ще е ядрена сила. Видя се, че Русия няма как да я пази от Русия, както беше обещала. А иначе има 140 милиона бангладешци, които могат да заемат мястото на всеки руснак. (и отгоре)

Британското разузнаване: Русия го закъса с противодронните лопати! ... Моли се на Китай за доставки!

съвршиха им лопатките,от 1867 сега ще ползват лопатките от 1877

цитиран от Укринформ.

тия са луди вече то камък нема да остане от усрайна до 4-5 месеца ..е това е фейк новина на седмицата

Че то има хора, които още си живеят в малкия Бахмут...чак да не остане камък..Това да не ти е Грузия...това е държава по-голяма от Франция...знаеш ли къде се намираш или прсото звездите ти го говорят?

това, че някой оцелява в мазето на полусрутена къща без ток, течаща вода и канализация, не значи, че живее там. Живеенето е доста по-различен процес от твоите представи.

Дано да позволят Зърнарите, слънчогледовата мафия и производителите на брикети. Украинската конкуренция им разказа играта на завалиите.

Само свършилите ракети да не го думнат завода :)

Извод: като се изпикаеш върху $32 милионен дрон камерата му забива и започва да показва гейския флаг!

Няма как да стане. България има договор с Уестингхаус и Фраматом,след подмяната с тези горива АЕЦ Козлодуй ще бъде затворен защото ще има проблеми с реакторите и опастност от взрив. МААЕ няма да позволи АЕЦ Козлодуй да работи и да застраши Европа с ядрена катастрофа. Трябваше с руско гориво,но тъпите политици така решиха.

От далече личи, че нищо не отбираш по темата "ядрена енергетика". 'Оди си брой копейките за хляб ..

Всъщност си личи, че ТИ НИЩО НЕ РАЗБИРАШ защото той е прав.

ти си внеси гривните в американска банка за по сигурно

Тези всичките на каква дрога са ,ама хич не ги слуша главата

"Проектът се изпълнява от "Енергоатом" в сътрудничество с американската компания Westinghouse." От Украйна ще се взима ресурса, както и ще се складира там ядрения отпадък. Производител и продавач ще бъде Westinghouse САЩ.

Мда, дооообре!

Има една поговорка: " Хората в селото не го искат - той пита за поповата къща." Кой разбрал - разбрал

Украйна е новата икона, стълб на праведното и правилното. Получава оръжия и пари, продава гориво, командва световния спорт и световното кино, осъжда и сочи с пръст.

САЩ

Те украинците вече произведоха ядрено гориво през 86-та година и даже го доставиха по въздуха на домакинствата в цяла Европа. Даже и без никой да ги е молил за това.

Те искаха и цяла Европа да снабдяват с евтин ток, ако се откаже от руския газ, а сега са на тъмно и с режим на тока.

стягайте се за гробищата....а вие за електрически централи мислите!

Украйна и ток щеше да ни дава... Киро беше уредил

Ох майкоо , още ЧЕРНОБИЛИ ЩЕ ИМА !!!!!!!!!!!!!!!!!! ХАЙДЕ ДА ГО ЗАКРИВАТ ТОВА ТЕРИТОРИАЛНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Тези още си мислят, че ще имат някаква икономика. Страната им е разрушена, икономиката срината и не се знае кога ще има мир, те правят планове какво ще произвеждат и на кой ще го продават. Половината им население е избягало или избито и ранено, кой ще работи и строи в тази нова държава не е ясно.