Украйна предлага на Газпром отстъпка от 50% за транзита на газ за Европа

Ние бихме искали да видим в качеството на клиенти всички европейски компании, но допълнителният капацитет е на разположение също и за Газпром, заяви Зеленски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе вие и 90% ще предложите .....иначе бяхте много наперени,а сега ......моля те ще ти направя отстъпка !

Аз четох друго че : Газпром са на колене молят Украйна че още не са готови с СП 2..ха.ха

Гогато минем на водород, Раша ще изчезне!

Почвай да чепкаш водни молекули на кислород и водород, докато имаш с какво, че докато дойде време Раша да изчезне, вятърът ще разнася само прах и найлонови торбички от теб

Че си пухльо е ясно, а за рашата не се беспоклй, а ние със сигурност ще изчезнем.

е как хохломузия може да предлага нещо след като нямат нищо освен празната тръба която също не е тяхна. укропитекия предлагала нещоси.. ббаахаха

Предлагат единствено територията си и то вече на половин цена за всеки, който благоволи да ги пожелае Това да ви напомня на други действителни лица и събития?

Забелязахте ли, отстъпката е за количествата над 40те милиарда куб.метри на редовна цена!

Хохлите взеха да се молят вече на братушките, хахаха.

Е кво стана накрая?Да наказваш Русия ще все едно да се самобичувш евромазохисти такива.

Така става като всичко се планира на база финанси. Щото някои неща се печатат, но газ и електричество не. Дали случайно на български пари идва от пари ... ( етимологията на думата за валута във всички развити общества идва от друга дума с изначално други понятие , в българския е от агрегатно състояние пАра, защото и злато, и сребро, и мед, и диаманти ако не познаваш приложната им стойност са просто една гола пАра)

Транзита на газ през Украйна се осъществява от американска фирма с дялово участие на синът на Джо Байдън! Затова е и реването срещу СП-2! Пуснат ли новата груба,лапането спира! За украйнците на никой не му пука!

Много лошо ,а? ЕС строго препоръча дългосрочните договори да се премахнат и да се премине на борсови цени. Газа падна на 70 долара! Сега е 1200. Борса братко!

Ей , Дир-низи, оправете си брояча - натискам + , а ми брои - Това шантаШ ли е ?

Путин май ви каза да го духат, а не да го лапате.

Прави са молдовците - едно на ръка тъй наречения "руски" газ е точно толкова и техен, просто заграбен от руската мафия след края на СССР. Второ това е изнудване от страна на Русия - т.е. тя монополно си вдига цените и в ценообразуването няма нищо пазарно. И трето - браво на молдовците, че отказват да подпишат договор с Русия! И то пък дългосрочен договор на 2-ни цени! Ако и Европа направи това Русия ще клекне - няма къде да продава.

Ами Молдовците да си купят американски газ, ще им го докарат в Полша или Гърция и те с туби ще могат да си го пренесат.. Ама ще трябва да изчакат до догодина че сега американците продават само на Китай, че те плащат повечко! Ами Русия има газ, а другите нямат така че ще трябва да се съобразяват с Русия. Те така работи света.

Украинците, че са тъпи, тъпи са. Ама не толкова колкото южните им братя българите. Не щат да отрежат тръбата както българите и да се бият в гърдите като павиани как са прецакали три руски проекта, да се надупят на американците и засвидетелстват вярност. На всичкото отгоре същия павиан пак го харесват мнозинството от бг народа. Та кои са все пак с жълтата фланелка?

Престъпление и наказание.

Кога ще бесят Тиквата зарад Южен поток и Белене?

Бе прав само за едно - че НЕ се съгласи да инсталира ръждясалия, морално остарял реактор! Но трябваше да купи последно поколение и да довърши Белене.

Не че нещо, но гледайки как ГЕРБ строи и поддържа...айде да не правят АЕЦ, какво ще кажете!!

Когато се налагаха санкция след санкция на Газпром за Северен поток 2, не беше нито шантаж, нито икономическа война. Когато ЕС включи в третия енергопакет Северен поток 2, не беше нито шантаж, нито иконочическа война. Но когато Газпром обяви че не иска да бъде изнудван, а иска да ползва своя газопровод, това вече е шантаж. Еврогейовете тотално са изтрещяли. Лошото е че под техния диктат и ние ще го отнесем

Украйнците са Боклуци Продажни Нагли И Бедни !!!

Хитро! Сега Русия няма оправдание! Обаче укрите не разбраха, че газ ще тече само през Северен поток 2! Допълнителният!

Gugnelid

Работата е ясна, да се чете "Ще ви вземаме 50% по-малко за транзита, но ще крадем 200% повече". Опря им яйцето до гъза и започнаха да омекват... още колко път имат да извървят...

Зеле ски много сговорчив стана. Я гледай какво тлъсти намаления от 50% почна да предлага на Русия. А до скоро обратното говореше. Нали е приятел със САЩ? Защо не почне да втечнен втечнен газ от Аляска в Украйна? Може пък да му дадат 50% отстъпка, защити им е съюзник. Ще му дадат ама друг път. Като гледам Украйна ще я карат ба дърва тази зима, както е било от преди Христос.

Schilo

На укрите им изтъня г.за. Хвана и паяжина!

Зеленски ...зелен си още пусне ли се Северен поток 2 транзита пре Украйна хептен ще спре....Русия не поднови договорите за транзит през Украйна...изтекът ли текущите bye bye

Аве, тези ненормалници не обясняваха ли до вчера как Русия ги била нападнала? Тоест правят отстъпка на агресора? Логично.

На Киев вяра не може да се има, това първо и второ Путин вече го каза - газотранспортната мрежа на бивша Украйна е на 80+ % износена и няма да издържи на допълнителното натоварване. Към днешна дата Газпром транспортира към Европа през украинската мрежа договорените количества + 10% отгоре. Предложението на Киев не е нищо повече от опит да си придава важност, каквато той със сигурност няма.... :))

Това за шантажа са пълни глупости. Мислите ли, че някой ще инвестира милиарди в тръбата СП2 и няма да е пусне да работи? А защо са отишли да подобна стъпка? Явно са установили, че на Украйна не може да се разчита като надежден партньор за транзит. А и вероятно простите сметки показват, че икономически е изгорно да се построи тръбата и да се спестят парите от транзита. А доколкото съм чул, тръбите през Украйна просто са поостарели и не гарантират здравина.

Русия и Путин са в толкова силна позиция в момента, че украинеца е направо смешен... След майдана Русия се беше зарекла да спре транзита на газ през Украйна и го направи. И ако не пуснат Северен Поток 2 какво ще стане - Русия просто ще продаде по-малко газ.... Дреме му на Путин - страната му е осигурена с газ, Китай чака от другата страна. Смешници

А, можело без да се речпиш, а зеленчо?

Ба, за кво ви е този гаден руски газ Цепете дърва Примерно кестените дето купихте за три хиляди евро единия, а се оказа, че са ви продали нещо друго

Зеленски първо да пусне лидера да опозицията Медвечук, да спре да обстрелва независимите републики между Украйна и Русия, да спре да преследва медиите и да спре да подтиска човешките права на украинците. Тогава Путин може и да си помисли върху това предложение.

.

Ей, голям мерак да транзитират тоя пусти руски газ! Ама нали бил мръсен, антидемократичен.. ала бала..!

за да надникнеш в бъдещето, е наложително да помниш миналотао! ксамо преди година хараябиите докараха россия доа колапс! или не помните?

Украйна иде зима цепете дърва

Ха, що така бе г-н Зеленски? Нали щяхме да внасяме, втечнен газ от майната си! Каква е тази политика – на този недемократичен, окупаторски и терористичен газ, да му правите отстъпка за транзита! Защо забравихте Скрипал, Навални, новичок....?

провописна грешка или функционална неграмотност ?

ico_all

Интересното още е какъв ДРУГ доставчик на газ по това трасе освен Газпром може да транспортира нужната на Европа газ !!!!

ico_all

Малката подробност, която удобно се пропуска е че Украйна вдигна 5-кратно таксите за транзит на руска газ само последната година и сега "великодушно" предлага да гии намали с 50 процента. Хитро, нали Уотсън.

Украина- сетила се Мара да се побара:-))

тия процентите за нищо ги нямат!!!! точно както КОВИДАРИТЕ у нас вчера 19 % положителни днес 10 % положителни за утре очаквам 5 % ....