Коментари - Украйна пълни България със слънчоглед с баржи по Дунава, Вътев предупреди за спиране на вноса | Бизнес.dir.bg
назад

Украйна пълни България със слънчоглед с баржи по Дунава, Вътев предупреди за спиране на вноса

Макар и единични има опити за заобикаляне на украинския лицензионен режим с доставки на черен маслодаен слънчоглед, рапица и царевица за посев, каза министърът на земеделието Кирил Вътев

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Украйна пълни България със слънчоглед с баржи по Дунава, Вътев предупреди за спиране на вноса | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знаех, че и ДунавА извира от Украйна....

Както е наведена сглобката, всеки който свари - пълни.

Американците довършват остатъците от българското производство. Скоро ще спрат субсидиите и ще си ЕПМ, нищо няма да се отглежда тук, ще ядем ГМО и ще ни плющят ушите.

Значи затова Добруджанското олио стана 2лв.

Ама има ли обеднен уран в слънчогледа от американските бомби? Ако няма, не го искаме, пратете го на запад. За нас само с уран.

На наглите фашисти в Украйна, когато им подадеш пръста ти откъсват ръката. Те са типичен пример, че няма ненаказано добро дело.

Отдавна не ползвам олио, а само зехтин и помаче, да по-скъпи са от олиото, но пък не са "обогатени" с обеднен уран!

Аз съм доволен на олиото че е по 2лв/литър. Каква ми е ползата от едър земеделец караш нова еС класа и да плащам олиото по 4лв?

нали се сещате царевицата за посев каква е - ГМО

Друзя, българия сега изнася в пъти повече зърнени култури отколкото по времето на соца. Така че айде у лево.

Що бе, 2 лв литър олио на магазина лошо ли ви е?

Скача като навит с ключе, щом му се обадят зърнарите с Майбасите. Иначе, когато олиото е по 5 лева, нема проблеми. Килия му трябва на тоя, не да е министър.

В големите хранинелни вериги като Лидъл яйца с етикет на който са цитирани български села са с баркодове на Германия и други страни в ЕС. Как става това и украински яйца ли ядем вместо български?!

Зърното е евтино, скъпи са чушките и доматите

Зърното е евтино, но всичко е механизирано. Чушките и доматите искат много ръчен труд, а на вас не ви се бачка като по времето на соца за 100 долара заплата и затова са скъпи.

Писна ми от това скъпо олио! Преди руското нападение над украйна, олиото беше 1.80лв!!!! Сега защо трябва СЪЩОТО олио да струва 3-4 лева?!

Районите с радиация са проблем. Не си ли гледал поне един документален филм, как всичко там пасхе като лудо на радиоактивна почва

По времето на соца гражданчетата се кефиха на ниски цени в магазина, но беше за сметка на селяните , които работеха в апк-то или текеесето за жълти стотинки. Умре тая друзя, ако искате евтина продукция ше ядете гемео. Ако пък сте загрижени за здравето си (въпреки че няма доказан вреден ефект от гемеото), купувайте си био продукти ръчно производство на тройни цени.

Нали укрите бяха добри и наши братя? Не биха направили такива неща точно на нас, все пак след САЩ и Великобритания ние сме им помогнали най-много? Аз от медиите знам, че лошите са руснаците!

Някой да ми открадне нещо от Украйна. Нали това им било мотото "We steal here" :)))) 18 милиона $ е о.к.:))))

Прави се на интересен

От кога не сте ходили в магазин?!? Олио се намира за 1.8 лв. без никакъв проблем. В по-лошия случай е към 2,2 лв.

Ало това зърно е ат демократични американски полета в Украйна, обогатено с демократичен бринаски уран. Някой питал ли е господата от Магнитцки Пеевски и Борисов дали може да спирате трафика на братята американци. Галя от Посолството ще развърти метлата.

Как така пълни? Влизат без контрол ли?

радиацията е от АЕЦ Чернобил, от съветско време! Няколкостотин снаряда с обеднен уран (за 14 Чалънджъра) са капка в океана от радиация, създаден на 26.04.1986 г.!!!!!!

Не е ли по-добре с някой специален крем за отзад, та ползваш зехтин?? -:))

И какви лоши неща правят ? Аз не виждам проблем олито да е евтино. Ти виждаш ли ?

Горкия

Само месото да не се спира , че от него прави евро....оставка...

Дърт Козел

и? Има ли разлика?

тия война ли водят или правят бизнес?? И от къф бяс трябва да им купуваме слънчогледа като си имаме наш?? и на бас че техния го купуваме по-скъпо

нали требе да изпълняваме директивите на европа и тези отвъд океана и солидарно да им се слагаме

На всяко яйце в търговската мрежа задължително има принтиран надпис ,който обозначава животновъдният обект/ птицефермата/ ,където яйцето е снесено. Надписите по яйцата ,снесени в български ферми започват с 1BG или 2BG или 3BG . В България никога не е имало внос на яйца от Германия ,самите немци са нетен вносител . В магазините може да срещнете яйца с означения PL -това са яйца от Полша ,или RO-румънски яйца . На биояйцата обикновено има надпис EL -гръцки яйца или по рядко -HU -унгарски яйца . Неоспорим факт е,че никой не може да каже дали полските или румънските или даже някой от българските яйца не са украински-поляците от 2014 г. внасят немаркирани яйца от Украйна ,маркират ги с полски код и ги продават из цяла Европа . Няма да се учудя,ако и някои от нашите търговци не правят подобна врътка- да внесат немаркирани яйца от украйна и да ги напринтират с български кодове .Или да внесат яйца с румънски код , но те да са реално украински и внесени и маркирани в Румъния с румънски код .

Първо, едва ли го купуваме по-скъпо, или поне преработвателите или правилните прекупвачи. Въпроса е защо олиото е още по 4 лева, и кой си пълни гушата от този внос?

я правим суровинен придатък !

Ние сме бедните африканци.

в няколко търговски вериги , които Зеленски сигурно ще поиска да купи.

На тебе бачка ли ти се. Сигурно си зеленчукопроизводител.

Забравихте ли Чернобил че думата народ окепазихте а сега от Украйна ще внасяте радиоактивно сумата народ ще уморите. А после КОВИД оправдания !!!!!!!!!

Помним как в началото на войната нашите бедни производители надуха цената на 6 лв.

Ма то не е украинско туй слънчогледче .. А и не са абят НЕукраинските вносители дори да се морят да си разтоварват баржите. Досущ като румънските и полски пилета и яйца от Усрайна е..

Срам за тази държава ,която не може да защити собствените си производители,а стига до там да моли Украйна да спре вноса!!!

Та нашите пак да го продават по 6лв?

пазарна икономика, свободно движение на стоки и капитали, конкурентноспособност и равновесни цени, това са предимствата на капитализма, стига вече с изкуствените комунистически регулации

Направете олиото безплатно. С този светещ слънчоглед да подкрепим справедливата кауза на Украйна срещу руския окупатор!

Идеята на тези "коридори" беше украинската продукция да преминава транзитно, а не да се реализира в България! Нали сме уж големи европейци - украинските селскостопански продукти не отговарят на европейските стандарти!

държавата да направи държавни предприятия, които да изкупуват ефтиния украински слънчоглед и да раздава безплатно олио на пенсионерите и социално слабите

На територията контролирана от режима в Киев не е останало нищо собственост на хората живеещи на тази територия, най вече земята а като следствие и ръстящото на нея не се контролира от месните. Собстениците на земята са същите които контролират настоящито правителство в България

"ръстящото", "месните", липса на запетаи. Руски трол или русофилите сте неграмотни?