Коментари - Украинският внос оставя милиони тонове непродадено българско зърно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как така един зърнар не се включи да коментира. Явно са се осрали и си траят. Хитреците са държали като всяка година зърното до февруари, за да вземат макс цени и сега обаче това не е станало. Отделно миналата година когато скочиха двойно цените нищо не казаха за свръхпечалбата си. И ако са толкова ниски цените защо олиото и брашното са толкова скъпи. Къде е КЗК и да пита производителите на олио за картел.

да лижем укра и ес, УРА !

Българската икономическа полиция и данъчни да тараташат и разнищят,бизнеси,счетоводства,складове,укриване на данъци и печалби,да извикат професионалисти криминалисти от САЩ и Германия да осветлят причините за българското зърно и цените по магазините !Искаме да се осветли капака на хлебарките вредители!

През зимата цените скочиха защото производителите искаха да продават скъпо и прескъпо. Сега цените паднаха и пропищяха. Какъв е проблема да изнасят през Александруполис? Просто липсва организация.

Очаквам хлябът да струва около 35 стотинки,със големите излишъци залежаващо българсако зърно!По разумно на такава цена отколкото да се изхвърли и гангреняса заради очакваните по малко парични извори,имоти и лукс,и намален стандарт на живот на непогрешимите нашенски бизнесмени,а бабите си броят стотинките във портмонето за хляб и кофичка кисело мляко!

Статията внушава, че земеделски производител и търговец на зърно, са едно и също. Естествено, че не - търговците изкупуват от производителите и след това през колко ръце още минава зърното, докато бъде изнесено, не е ясно. На всеки нормален човек му е ясно, че хората, които могат да си позволят да наемат кораб на пристанището, са крайно малко. Становището как родните стоки са по-скъпи от вносните, било то от другия край на света, се наблюдава навсякъде - в Германия месата пропътували целият свят също са по-евтини от това на местни ферми. Всичко опира до покупателна способност и инфомацията за произход на стоката. А замразени и посинели меса, незнайно от кой век, винаги ще има. На яйцата има произход, холандските са по-евтини от немските, но след като преди години избухна голям скандал с някакво заболявяне и сумати яйца трябваше да бъдат изтеглени, хората започнаха да ги избягвят, освен ако, естествено, цената е определящия фактор.

Откровени лъжи и манипулации!Предизборни!!Следете предаванията на Веселин Дремджиев по този въпрос ,а и по много други.На ТВ1 или по Ю Тюб!

Нещата със този вид бизнес са много обвързани,от печалбата на зърнарите зависят и рентите на добричките баби и дядовци рентаджии,които очакват всяка година добра парична рента!Във Добрич вече даже бабите водят внучетата си със джипове на училище,за разлика от Германия,където децата отиват на училище със търтонетка,велосипед или училищен автобус!За това е този рев и вой,само вижте какви имоти са си вдигнали със пет метра дувари,камери и бойни кучета,басейн!

не само със цената на зърното е така!даже и от цената на злато и платина също може фалираш!зависи във какъв момент държиш зърното,златото,платината,петрола!гарантирани и сигурни печалби няма никъде,даже и българските партийни бизнес обръчи от фирми,корупцията и монопола също могат да се сринат!това е проблемът със нашенските зърнари,имат зърно във неподхоодящ за тях момент,благодарение на Путин,който е решил да завземе съседната Украйна!

Да правиш бизнес във България е рисково и опасно!За това работа във държавна и местна аминистрация и държавна служба е най разумно за българската територия!

Нал искате да сте натовчета и споделяте ”ценностите”? Е издържайте сега бандеровските хрантутници, а вие яжте цървули мизерабли.

Защото са алчни нашите производители

Има нещо гнило тук за да е украинското зърно много по ефтино ,а също от яйца произведени във Полша,агнешко внос, чак от Нова Зеландия! Зеленчуци произвеени от роната близка на два километра оранжерия да продава по скъпо от стоки,които пъттуват хиляди килиметри

Няма ли кой да каже истината. Просто укр зърно свали цените на борсите и нашите Конкурентни зърнари се уплашиха, че май няма да спечелят милиони. Но пък субсидии от държавата искат. За да са конкурентни. Смях. Слъчогледът пък бил толкова много, че видите ли неможем да го преработим. Ами свалети цената на олиото и продавайте и преработвайте. А милите собсвеници на животни трябва да пърхат от радост - евтин фураж евтино мляко. Да ама не - сиренето 20 лв.

българите и руснаците да умират.

Трупаха,трупаха алчните зърнари по сладовете за да спекулират ида вдигнат цената , а сега да се задавят тия изедници !!! Боко им пишеше специлно закони на зърнарското лоби да ги освини с милиони на гърба на българина !

Ами бъдете бе. Изнасяйте. Или се сетихте за нас когато никой не ви ще скъпото зърно? А и за да му свалите цената, собствениците на земи да слязат от частните самолети, а трактористите да се задоволяват с по-малки заплати. Тогава може и да го продадете.

То като надписите до етикета с цените в един хранителен магазин в Нидерландия. Да не се оплаквали клиентите от високите цени защото така помагали на Украйна. Не се оплаквайте български земеделци може да банкрутирате ама пък всяка вечер ще заспивате спокойни че сте помогнали на братята украинци. Лесно им е на такива като Кирил Петков да казват че всеки българин трябвало да даде по една заплата за каузата ама проблема в това е дали всеки българин има заплата която да я даде. Това ли според вас е путинизъм? Да си на мнение че като се опитваш да решиш един проблем всъщност си създаваш друг и то много по-голям? А по-голям проблем от този който се създава е че на такива като Петков и Борисов не им пука за това. САЩ имат един девиз "America first" което ще рече че те са против всичко което е в разрез с техните интереси независимо дали това ще създаде проблеми на някой техен съюзник. И те никога не са крили че ги интересуват само техните интереси. И в това няма нищо лошо тъй като е логично да гледаш първо на собствените си граждани да им е добре. Лошото е че "съюзниците" им не могат да проумеят че трябва да си гледат първо техните интереси. До преди време Германия в отношенията с САЩ си имаше своето "Аз" ама и това време мина. А какво остава за страни с много по малко мощ и влияние? Те ще внасят безмитни стоки на вреда на собствения си народ и хоро ще играят. Ама поне на братята украинци ще помогнат макар на края да се окажат без скапана пара в джоба. Да помагаш особено на обикновените хора които за нищо не са виновни е благородно ама това не може да става на сметката на страданието на собствения ти народ. Това ако е путинизъм тогава бая сме я закъсали.

ама и вие сте големи наглеци, като тези дето протестират!

Помагаме на нацистите в Усрайна пряко и косвено. За да се харесаме на господарите в САЩ!

Нарича се конкуренция,достатъчно взимат субсидия , че и на тази цена да с а на печалба ,но лакомията няма граници. Да увеличат вноса на украински продукти петорно и цените ще станат какви трябва .

Как смеят тези хора да поставят Българските интереси над украинските ! Не ги ли е срам ! Не са никакви евроатлантици ! Веднага медиите да спрат да отразяват техните протести за наказание ! И откъде накъде Българинът трябва да се бори за своето оцеляване - всеки изкаран лев трябва да отиде в украйна при зеУенски, за да може горката му жена да ги изхарчи по бутиците в Париж ! Всеки, който не го прави не милее за украйна и е руски трол !

Като не сте конкурентноспособни - не се занимавайте със земеделие

Ами га купувахме брашното по 3 лева и олио по 6 къде бяхте, лъскахте си Майбасите и диплехте кюлчета. Сега това което се случва се нарича борба с картела. Тази техника не е от вчера, но си мислехте че в България няма кой да го направи, е виждате че има кой. На запад вече никой не смее да прави картел, защото удара срещу картела е незабавен. Няма кой да ви се върже на смешния плач , отивайте да орете и следващия път като ви заговори дяволчето се замислете малко.

В десятката. Ама точно.

Значи: - всички говорят за зърнена криза: - ЕС и един льольо, ходят У_крайна да се мъчат да изнасят зърното им; -"Великите сили" с посредници се мъчат да договарят някакви коридори; - Нистови писъци по света, че няма зърно и е глад и мор. А Ние, Ние ревем, че имаме прекалено много и не можем да изядем всичкото на висока цена! Егати пазара по света, а ние искаме да си гъ държим и да го изядем на висока цена.

Тия милионери станаха последните 2 години.. Ровъри, мовъри, бентлита ментлита... изкупиха всичко .. Сега трябва да свалят цените и вой до небето...Сваляйте цените балъци.. За да падне и брашно и олио, и хляб и пилешко и всичко..

По скоро последните двадесет

Само да питам, за един преател. Защо тоaвa цената на хляба не пада..._?????????

И на олиото!

Да свикват - Украйна ще бъде част от Европейския пазар. Цените на свободния пазар са така. Който оцелее. Нека си го пазят за спомен.

Ти въобще не знаеш какво говориш нали? Не може хем да е в общия пазар, хем да не важат общите регулации. В случая ЕС, тоес ние плащаме компенсации за украинско, всъщност американско зърно.

Я да питам господата мултимилионери зърнари. Да си кажат честно ... Колко от тяхното жито смесвахте с евтино руско и украинско и години продавахте скъпо като българско?

Всички знаем, че хората от елита на зърнопроизводителите са сред най-богатите българи. Прочули са се от години с яхтите, частните самолети, майбасите и именията в Дубай, Палма де Майорка, Лазурния бряг, Италия, Гърция… Те получават лъвския пай от европейските субсидии. На тях в момента се изплащат допълнителни компенсации за милиони. В цял свят, откакто съществува пазарна икономика, всеки производител взема своите решения за бизнеса си и освен пресмятане на печалби, поема и рискове. Когато си взел лошо решение, ще трябва да понесеш последствията. По същата логита български производители на обувки трябва да поискат спиране на вноса от Италия, Франция, Португалия, Гърция, Испания… Но не го правят. Конкурират се и се борят с качество и цени. Това важи за всеки във всяка област.

Неемалко български производители са се полакомили от високите цени през миналата година, които скочиха, защото служебното правителство на президента Радев не спираше да плаши, че настъпват тежки времена, ще има недостиг на продукти, горива и прочие. И цените полетяха. Подир тях и въображението на зърнопроизводителите, че ще направят купища пари. Вместо да продадат продукцията си, те я прибрали в складове, да чакат още по-високи цени и печалби. Някои дори купили още количества. Да де, но черните прогнози на правителството се оказаха блъф, който трябваше на Радев, за да показва, колко кабинета „Петков“ е загробил държавата. От цялата работа зърнарите, както наричаме зърнопроизводителите, останаха „измамените камилчета“ – продукцията им е още по складовете. Вече не могат да я продадат на мечтаните цени и при реализацията дори ще инкасират загуби. Трикът не се получил. Има народна приказка: Хитрата сврака - с двата крака. Нещо такова се е получило. Потребителите обаче се чудят: защо да спира вноса от Украйна на по-ниски цени? Потребителите искат по-евтино брашно и хляб, по-евтино олио и т.н. При това земеделското министерство обяви, че всички проби на украинските пшеница, слънчоглед и царевица са показали, че отговарят на изискванията. Не са опасни и отровни, както някои твърдят.

За сведение на ВИП клиентите на Майбах, Ламбоджини, Ферари и т.н., иначе казано - зърнарите. Вече се продават трактори и комбайни с изкуствен интелект. Могат да работят денонощно, а цената им е по=ниска от някоя от скъпите ви играчки. Работят на ТОК, който може да си произвеждате сами (туряте един ред панели покрай нивата и готово). Като

Верно ли бе? Ей, ти да видиш. Що пишете глупости бе? Най - големия такъв трактор е 116 кс. Ако не знаеш да ти кажа - нормалните трактори почват от 120кс и достигат до 700. Електрическите стават да си работиш градината до къщата но за сериозна работа, на поле, далече от населено място не могат да работят. Я друго да ми кажеш - как си представяш зареждането? 10-15 панела, мобилни, към тях инвертори и батерии? Ти мислиш ли с главата?

дълбока оран навремето се правеше с ЮМЗ и Болгар с 4 плуга с 80-90 к.с.

Много добре си го представям. А на тая техника не са и важни конските сили, а въртящия момент на силовия тракт - който при електрическите двигатели е ОГРОМЕН и наличен от НУЛА обороти. Ма това няма откъде да го знае главата ти с безкрайно неправилна, за сметка на това - несиметрична форма. Трактор Беларус е допълнил каквото трябва. Относно зареждането - не го мисли. Който трябва го е измислил.

Ами другари мултимилионери зърнари. Сваляте цената и продавате, толкова е просто. Продажбата на загуба не е голяма драма, ако искаш да освободиш финансов ресурс. А ако продадете и някое друго ферари или майбах от колекциите съществено ще снижите загубите ...

дрОгаре, стоките имат два основни показателя - цена, качество! всеки търси качествена стока на възможно най ниска цена! като неможете да се впишете, фалирайте! впрочем предните години житарите изнасяха всичкото зърно, та се налагаше държавата да внася, или да им забрани износа! или не помните????

Брадчет като пишеш пракати поглени в речника как се пишат думите??!!!!!

По света има толкова много гладни, а на нашите сега украинския внос им е виновен ....

Внасяме мухлясало и заразено зърно. Не е за пръв път... Внасяхме мухлясала царевица от САЩ. Помним! Важното е да се харесаме на световния жандарм!

има изисквания и контрол по границите ...ако няма значи някой не си върши работата и е за затвор ...ако има прокуратура да направи кадърно обвинение

Служебните негодници ми проглушиха ушите как 80% от храните били внос, пък те били внос щото нашите фермери искат да продават много над пазарните цени. Лошо нещо е конкуренцията за българските зърнари…

Когато една ДЪРЖАВА не отстоява преди всичко ИНТЕРЕСИТЕ на СВОЯ НАРОД, тя е БЕЗСМИСЛЕНА. Когато международен договор работи против интересите на народа в държавата, тя би трябвало да излезе от този договор.

И какви са интересите на народа не копейка? Да плаща 50% по-скъп хляб, защото да остане кеш за още едно бентли на зърнарите ли?

.

Няма страшно гъгриците ще го оправят това им се полага на алчните

Не ми дреме ! Слава на Украйна . Всичко за. Америка

Е, наистина ли ни интересуват стотина шкембелии, които държат над 80% от земеделските земи и са турбомилионери ? Тези лица са абсолютни феодали и вредители. В зърнопроизводството е ангажиран минимален персонал, а рентите имат незадоволителен растеж, дори дълги години бяха равни на субсидията. Та, тези лица, които ползват доста земи при спорни юридически аргументи били протестирали ? Какво ни пука за някакви алчни уроди, за които може да се твърди без пресилване, че са в основата на обезлюдяването на селата ?

Не разбирам хората, които тук плюят родните прозводители? Навсякъде по света има мита за вносни стоки и субсидии и дотации за собственото производство! Но в България е по-евтино да внасяш египетски картофи, расли с пестициди в пясъка, отколкото да гледаш български такива! Да внасяш пластмасови домати от Полша, расли без слънце и натъпкани с цялата медлеева таблица, отколкото български градински домат! Парите от митата заминават за родните производители. Украинската нискокачествена пшеница е освободена от мито. Масовият заводски хляб в БГ е пълен боклук, който се разпада, още преди да си го сложил на масата! Яжте си вносните боклуци, коиъо заради логистиката са обработени с бог знае колко химикали, пък после що толкова сте болни и що всяка реклама по тв е за лекарства:)

Аха, ясно. Значи за градински домат от съседното село, зачервил се на слънце и дъждовна вода има повече разходи от оранжериен такъв, расъл на изкуствена светлина и топлина, принудително напояване, подхранван със скъпи химикали, под скъпа отънжетия и то на Мачо Пикчо? Едва ли!

Срам нямат тези цигани просяци.

Т.е. да оставим на другите бувши соц. страни да гепнат кинтите? Ясно е, че снаряди ще се произведат и някой ще ги продаде. Не мога да разбера защо и ние (България) да не вземе пари за това?

Взимаме от както е започнала войната. Не взимаме ако правителството гласува подкрепа и помощ, тогава вече ги даваме безплатно.

Странни неща се случват в т.н. "пазарни икономики". В САЩ и Швейцария държавата спасява частни банки, в ЕС земеделието е щедро подкрепяно, зърнопроизводството е най-субсидирано, а се оказва, че украинското зърно е по-евтино! Къде е пазарът?

Ако украинското зърно е чак толкова лошо, пазара няма да го купува. Ако цената и интереса на българските производители е водещ, то това е глупост и не е в интерес на потребителите. Отговорност на производителите, т.е. на бизнесмените, т.е. на предприемачите е да поемат пазарните рискове. Нито потребителите, нито държавата е длъжна да покрива загуби от бизнес дейност, била тя и в обстановка на война в съседна държава. Ако България е във война има извънредно положение и тогава се предприемат антипазарни мерки. Но да се приемат такива мерки, без да сме във война е грешно. Особо, когато се помага на хора, които през 3 години си сменят бентлито с новия модел.

Още ми е пред очите как един от тия по телевизията дето простира, се изпусна че щото очаквал да скочи цената на слънчогледа сял повече и сега като имало украински внос и му пречи щото сетете що... Да умрат от глад тия боклуци алчни. Дори мутрата от Банкя беше коментирал преди как зърнарите само скъпи коли като бентли карат. Въпросът е да хванат сега спекулантите заради които хлябът поскъпна, защото очевидно пшеницата поевтиня.

Няма внос на пшеница и царевица от Украйна в България,слънчоглед имаше внос,но пшеница и царевица не,ревът,защото очакваха да се повиши цената,а тя падна,лакомията няма граници

но путин пре.ба нашите зърнари ! Мое приятелче зърнарче - Петьо Майбахчето вече е готов да си палне по -старото си майбахче пред руската амбасада - тая специална операция му отреза та.унките.

инвестиции в майбах, мазерати, бентли вместо в ефективност...

Зърното евтино, а хляба и другите тестени продукти поскъпват непрекъснато! Парадокс или пладнешки грабеж? А държавата, на която плащаме данъци, се грижи единствено за заплатите на служителите си!