Удар по "Газпром" в Сърбия: НИС остава без руския петрол, идващ от Адриатика

От санкциите бяха изключени (временно) доставките само по петролопровода "Дружба"

Обратно в новината

Коментари - Удар по "Газпром" в Сърбия: НИС остава без руския петрол, идващ от Адриатика | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно ми е, когато САЩ бомбардираше директно градовете и столицата на Сърбия с обеднен уран, за да разцепи и раздели Сърбия на малки части, защо нямаше санкции?

Сега ще се снабдява от Босна или от Црна гора.

Съвсем скоро и банкянския паток ще спре, щото чебурашките нямат пари да си платят за преноса. А може да им се иска да "плащат" в рубли, ама нанайци. И тогава, няма нафта, няма газ...

Една по една му се затварят вратичките на Кремъл. Путине Путинееее, ти където натика Русия никой не е успявал да я натика досега в историята и.

И чуждите МПС започват да преминават през Румъния и фириботите на Гърция!

Сърбите са лесни, спират всяко чуждо МПС и му прибират 50% от горивото. Демокрация май му се викаше на това.

Затворен е един от маршрутите за доставка на руски петрол. Ще направят някоя шашма , както правят САЩ и готово. Въпрос на дни.

Все едно от Дунав не могат да си вкарат някой танкер.

Виждал ли си р. Дунав? След като си някъде от Тракийската низина не пиши прибързано. Все пак какво стана със свободата на договарянето и прочие. Тези санкции засягат все повече неучастващи във войната страни.

Ясно пише в статията - ГАЗПРОМ-НЕФТ е хванала за топките и Сърбия и България. Да ни пусне топките, на неучастващи страни, ....затова са санкциите.

На Газпром в България цените са най високи След като получават евтин петрол

и това ще е една от причините покрай молдова и румания да бъде присъединена към ОНД.

Румъния е в НАТО зайчик та от тия ти ялови напъни най-много да родиш тракторче :)))

Дирници, какво е "Гапром"?!

Гнусната сърбия ще съжалява за дружбата си с рушистите . В средата на Европа,без излаз на море. Една изолацийка като на путлеристите ще ги съсипе,нищо че имат газ.

Още им дишаме "обеднения" уран от мозъчните полюции...

Но пък си имат много хубави върби.

Важното е, че българите, които не искат да приемат руски бедни емигранти и руската кочина да се разпадне скоро са все повече, а руските роби все по-малко.

Май се бъркаш с укрите. Те се разпадат като държава, и са плъзнали като хлебарки навсякъде.

А Сърбия е на пред-присъединителни фондове на ЕС от години. Отделно инвестиции от ЕС, отделно имат над З00 хиляди работници в западни, предимно немски фабрики в Сърбия. Отделно са на без визов и почти без митов режим с ЕС. Цяло чудо е че Сърбия още не е затворила небе и и не е въвела санкции на Русия. В ООН твърдо гласува против Русия вече няколко пъти.

Как го беше казал хърватина ... "боли ме к..рец че сръбия нема море" :-)

При въвеждане на санкции от ЕС и откогото и било трябва да се предвиждат обезщетения на потърпевшите страни ако ли не това си е тероризъм налаган от Брюксел.

Жеков, никой не е принуждавал Сърбия да въвежда петролно ембарго на Русия. Да си намерят маршрут за доставка. Тяхна си грижа.

глупост ли е или цинизъм?

И как точно ЕС ще забрани на Сърбия да купува руски нефт?

ЕС не е забранил на Сърбия да купува руски суров петрол, а е забранил на Русия да внася в ЕС петрол през европейски пристанища. Иначе казано, вие си купувайте, ама как ще го внасяте, си е ваш проблем! Хахахахаха

Още по просто- Вземат сърбите танкери под наем от гърция или кипър и търговията продължава

Ние българите, от Русия не се делим. За нас винаги ще има изключения за доставки на руски нефт, газ и гориво за АЕЦ. Защото сме българи, а не някакви балтийски скапаняци например.

твоята братушка, не пропуска да те чука, дет и когато се сети за теб - да знаеш и така е от години

работата е че го прави безплатно

От кога пък блядките почнахте да се пишете българи? Срам ви е де си кажете, че сте блядки ли? тц тц тц...

Заради такива подлоги като тебе сме най-бедната държава в ЕС и на Балканите. Който иска да седне на два стола нали се сещаш...Тъпунгери!

Мише, мише газта е спряна.

Самоскопяването на ЕС под ръководството на САЩ продължава. Скопячите получават милиони заплашане, за да предават нациите си и целия ЕС.

Жълтопаветната ,неолиберална измет квичи срещу всяка форма на инакомислие:)

Сърбия да си търси правата, вкл. и по съдебен път.

Най добре и най голяма надежда има ако си ги търси от арменския поп!

Добре че беше тиквоча, който за 12 години не можа да довърши конектора Балкан но пусна скоростно тръбата от Турция за Сърбия а Късчей го изчака търпеливо… Явно добре са разпределили комисионните иначе сърбите сега щяха да останат без газ като нас! Късчей извива ръце…

Бърз поглед на картата и се вижда че това е пълна глупост. От Унгария до същото това пристанище има петролопровод с разклонение за Сърбия.

Е и ?

Ще пиша бавно дано разбереш. Има забрана само за доставки по море. От Унгария е по суша. Извън санкциите. Сега разбра ли?

Аз ще пиша още по-бавно та да може този който ти разяснява поста ми да успее да го стори , без значение след кой пореден път ! По "суша" може да се внася единствено от нефтопровода "Дружба" , него за сега не са го спрели ! От пристанището нефт нанай си ! Респективно на тоя етап едни 40% рашистки нефт няма как да достигнат до Сърбия ! Панимаеш или пак да го повторя ?

Реекспорта е забранен Унгарците не могат да доставят нефт на Сърбите

СЪРБИТЕ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ,ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ.НИЕ ЩЕ ЗАТЪВАМЕ С ТОЗИ ЕС.

Ти си си затънал по рождение! И по време на бай Тошо си беше лузър мързелив - и сега целият свят ти е крив!

От кога рашките хибридки живуркащи в пРассия влязохте в ЕС тролче ?

Фак Сърбия. Ич не ме бригат

Сърбия в извратения съюз ли е, че няма да получава петрол, не е тоталитаризъм и диктатура, ни най малко, вони на екскремент, но възклицаваме, че ухае на рози

Да си прокопае тунел до рашка говняшка , 30 км дълбочина смятам е достатъчно и да си внася рашистки петрол !

Копейкаджия жалък!

Ако не спазват ограниченията и си внасят петрол ЕС кво ще напави ще пати войски ли .Ми затвяря границите за всички камиони където отиват в ЕС и да го духат ЕК и другите джендъри .

И от къде ще го внесе бе педерашке , ще и го спускат чрез спътници ли расиянците ?

Ами магистралните такси... как ще изпъснат летния келепир от орибиращи се турци? Да го духат сърбите все много хитри да цицат отвсегъде... сега ще смучат от раковия исъхнал член на Путкин

ЕС е наследника на 3-тия райх!

Историята показва, че Германия днес е на светлинни години ПРЕД държавите, които са се борили срещу Третия райх. Изводът всеки сам може да си направи!

Тя и преди войната е била по-напреднала от другите, за това е започнала и войната. Аналогията ти с Русия у глупава.

КОЙ ПИСА минус да каже защо тако е така еднолично управление на всички държави в ЕС каквото каже Макарона това става във Франция каквото каже Кирчо тъпото това става .Каквото кажеше Меркел това ставаше .КВО ДЕМОРКАЦИЯ ИМА В ЕСЕ НИКАКВА имаш пари си добре другите да се опарвят сами.

Тегав е жизнь в рашка говняшка , а вата ? Капейки акончили ?