Турция очаква АЕЦ "Аккую" да започне да произвежда енергия през 2024 г.

Първият блок на руско-турската централа беше открит дистанционно от Ердоган и Путин

Обратно в новината

Коментари - Турция очаква АЕЦ "Аккую" да започне да произвежда енергия през 2024 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реши да ни породава оборудването за почти безплатна енергия??? Това правителство си ритна стола ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е КОГА ЩЕ ГО СВАЛЯТ ТАЯ СМЕШНА МАРИОНАТКА ДЕНКОФФФ

Ами защо купувате турска стока.Колко години бяхме под турско робство.На тези хитреци трябва да им се затвори кранчето.Раждат деца ,като циганите в бг хитри маймуни

СЛЕД 5 ГОДИНИ ТУРЦИЯ ЩЕ ИМА ЯДРЕНО ОРЬЖИЕ. ЕРДОГАНЧО Е НАЙ ХИТРИЯТ ПОЛИТИК НА ЕВРОПА.

Ей много му разбираш.

Виждам че много се притеснявате от високите цени на възобновяемата енергия и искате да купувате евтин ток от атомна централа. Ами да погледнем цените на тока на борсата за утре и да видим с колко поскъпва тока по обяд? Цената е 63.45 лв/MWh, а няколко часа по-късно евтиният ток от АЕЦ като се скрие слънцето става 340.33лв. без ДДС. Да ви питам вие на коя цена предпочитате да го купувате? За тези които не могат да смятат, това означава 6 стотинки без ДДС и 7 стотинки с ДДС за тока от фотоволтаици и 34 стотинки без ДДС което прави 41 стотинки с ДДС. Тоест дори само ддс-то на тока на атомната централа като се скрие слънцето, струва повече отколкото токът от фотоволтаиците. Не знам за вас но аз предпочитам поне половината ден да плащам по-евтин ток, а не скъп ток на една и съща цена през целия ден.

Човек колкото разбира толкова неверни неща пише! Цената от нашия АЕЦ е 7-8 Ст/кВтч и то 8760 часа в годината, денем и нощем! Е, като спрем вноса на руско гориво ще стане 16-20 Ст. И цената във върховете часове става 340 лв защото сме в отворен регионален пазар и бордовите цени растат защото фотоволтаиците в целия свят не генерират нощем, респ.търсенето превишава предлагането в цяла Европа. И цените в върховите часове ще надхвърлят 1000 евро ако всички затворят базовите мощности и разчитат само на ВЕИ!

Как точно ще е шест седем стотинки токът от АЕЦ, след като при средна продажна цена от 16-17 стотинки от началото на годината имат едва 300 милиона печалба? И това е на готов изплатен АЕЦ. Хайде сега си помисли с тези 500 милиона лева годишно дори при цена 17 стотинки, дали ще им стига да си плащат и лихвите за поне 20 милиарда евро колкото щеше да излезе АЕЦ Белене? Ако не са възобновяемите източници, смяташ ли че цената на тока на борсата ще падне под тези 16-17 стотинки за който и да е час от денонощието? При разликите за които говориш от левче за киловатчас, много бързо ще бъдат инсталирани и батерии, които при този курс ще се изплатят за една година и ще станат машина за печатане на пари.

Нещо повече, когато спрат тецовете, тока нощем или зимата ще замине 1000лв мвтч. И затова разбира се ще е виновен "скъпия" ток от АЕЦа, а не тока от соларките дето няма да го има. :) ------------- Меж прочем, последните години набиха около 200микровеца по 1мвтч средно. Това теоретически са 2гвч (колкото 2 реактора). Къде ли е тока от тези вецове? (но реките засраха).

Идва времето, когато съсипа ли своята, със собствен ресурс енергетика, ще купуваме ел. ток от "братска" Турция...!?!? Под лозунга "Важното е да не зависим от Русия"....!?!? В Булгария руско малцинство няма... има турци и цигани.........!!!!!!!

цената която плаща един българин е същата ако не по евтина от това което плаща всеки в ЕС ... това му е хубавото на ЕС .. отворен пазар и обща преносна мрежа. та въпроса е имаш ли работа и приходи, специалист ли си в нещо или общ работник. дали тока ще го купуваш от български френски или шведски АЕЦ няма голямо значение ... ако има търсене ще има и фирми които ще строят АЕЦ в ЕС .. ако не ще строят други работи. Като цяло ще си по добре от средностатистически турчин или руснак дори нищо до не можеш и си бизработен. Така стоят нещата

Жултопаветника 1 пак смеси баби и жаби, както казват македонците

Тамън ЗАПАДНЯЦИТЕ тогава ще ни накарат да затворим всички ТЕЦ ове. Ще почнем да внасяме СКЪП ток.

ние СМЕ западняците

Направо сме щата тексас. Аре бегай

доста по добре сме от щата тексас

Ма ЗАПАДНЯЦИТЕ не са на това мнение СПИРА ни най вече Америка да не стройм нова АЕЦ.

А варваристан ще остане без ядрени реактори до тогава. Но пък за сметка на това ще е на свободния енергиен пазар от където яко ще купува турска електроенергия и газ, правени в Русия . Жалка картинка е варваристан…

Добре, че не построихме АЕЦ Белене, че с тия опасни путинско реактори.. Слава Богу, че това Аккаю е достатъчно далече от нас.

Майтапиш се, нали ?

Има такива руски реактори поне 100 бр навсякъде.

Очаквнам с нетърпение турците да "купят" и Нефтохим-а в Бургас. Да започнат да произвеждат горива от руски петрол, който по документи ще е от Ирак или ОАЕ, а цената му ще бъде като в Гърция. Там средните цени в момента са 2,008 Евро за А95 и 1,780 за дизела.

Ако не ни бяха забранили, господарите, да завършим Белене, по-голямата част от която вече бяхме и платили, сега щяхме поне да сме доста по-добре и да печелим от ток, включително и от Турция.... А сега след 2 години ние ще купуваме от турция ток изработен от руските им реактори... а може би след 10 г. на 20 пъти по-висока цена от тази на Белене американците ще ни пробутат по-лоши от руските реактори...

ще се намери ли смел журналист да попита лицето БМБ, как ТЖ без лаптоп и интернет за 10 г построи 6 реактора, а той за 12 г затри два и продаде 2??? с любезното съдействие на Посолствата!

А какво се построи междувременно в колониалната територията България? Питам просто...

Питай Бойко, той начерта една велика схема на българския хъб на Балканите, която Юнкер си сложи в рамка като символ на българската глупост

Как каво? Турски поток.

Принципа на безрод*ниците, лапачка, кризи и обещания да ни измъкнат от същите кризи в които целенасочено са ни вкарали. Територия!

Турция строи АЕЦ Аккую, а ние само последните две букви :)))

Ееееее ти па сега! На публично място си Не те ли е срам?

Преди 30 години в България имаше 13 000 мегавата инсталирана мощност плюс строеж на АЕЦ Белене 2000 мегавата !!! Продавахме на Турция и върховото потребление на Балканите !!! Скоро ще внасяме от тях :)))

Освен това Бойко ни наду главите за ,,Газов хъб,, оказа се че ще бъде в Турция построен от руснаци !!!

то е ясно че ще купуваме ел.енергия от Турция. Нац.предатели си свършиха работата за кяото са назначени - Белене йок Мисля си че може и територии да загубим, но няма да е скоро (след 10-20 години)

Турция очаква - ние също :-) щото базови мощности не се очертават да са готови преди затварянето на въглищните централи. И не ми говорете за перки и фотоволтаици , че имам собствена(5кв) представа колко може да се изкара от тях и колко може да разчиташ изцяло на такива източници.

Реактори ВВЕР-1200 - изключително надеждни - цена 1,5млрд долара (Турция) Реактор Уестингхаус (4 пъти фалирала за последните години фирма) - 3,5млрд долара (България) -200МВт мощност ЗРК С-400 - далекобойна, проста и мобилна - батареята струва 500млн долара (Турция) ЗРК Patriot - армейска система за ПВО, безспорно добра, но и с много недостатъци - батареята 1,7млрд долара (предстои на България)

Ще изграждат, що да не изграждат?! И предричам, че и още атомни електроцентрали ще изграждат. Щото е ясно, че към настоящия момент технологиите за "зелена" енергия са .. вятър и мъгла. И единствената зелена енергия, която произвежда достатъчно големи количества електроенергия е атомната. Разбира се и ВЕЦ-ове и някои други са зелени, но те са пълнеж. But I digress. Ще допълня само, че ние сме злетаците, дето при инвестирани пари в площадка и дори купен и доставен генератор - се отказваме от проекта... Щото... не стана ясно що. Трябва да има много такива проекти, за да има добре платена работа в Бг-то, за да има защо умните хора да не им се налага да емигрират. Разбира се овчите глави в парламента си гледат техните интереси и най- вече се съобразяват с получените указания.

Докато ние си подаряваме АЕЦ-а на украинците, руснаците построиха такъв на Турция, при това изцяло с руски пари. Подарък за Ердоган. И сега обмислят още един такъв АРЦ, пак подарък.

Тези защо не искат да произвеждат енергия от вятър и мъгла?Я им обяснете Вашите стратегии и просветления.

Турция е на 12 място в света и на пето в Европа по възобновяема енергия

Браво! Ще има откъде да купуваме ток.

Турция е 10 пъти по-голяма от България . Нашите два реактора се равняват на 20 за Турция.

Е как Турците внасяха ток от нас като се равнявали на 20, а с 4 АЕЦ-а ще изнасят ток?

Добра новина. По малко мазут ще горят и цената на тока ще падне и в България.

единствения проблем е че тази атомна електроцентрала я откриват само преди избори ... след 4 години пак ще я открият

А ние скъп ток от ВЕИ “Куру”

Да им продадем оборудване без пари?

Ами много хубаво. Нашите национални предатели, които спряха Белене и подариха реакторите слушат ли? Скоро ще се налага да внасяме електроенергия в колонията.

Не е достатъчно да слушат. Трябва да го усетят отблизо на острова в Белене.