17-11-2017 20-11-2018

Коментари

я то имало западняци дето не мислят като нащи с гъз.вете си и си мислят за националния си интерес?!

че тези италиански руски кавали няма да съставят правителство. Прясна новина. Дотук с руските надежди. В Италия ще има служебно правителство, или нови избори. Пак шамар за Русия и язък за рублите, които изсипаха на жабарите - русорасти.

Направихме интерконекторни връзки с Турция, Гърция, но не за да им даваме, а за да получаваме газ от тях. Имаме с Румъния, ще правим и със Сърбия. Някакъв италианец предложил турски поток 2 да преминава през ХЪБ-чето и от там до Северна Италия. Този елемент явно не е чувал за гръцкия проект – Турция-Гърция-Италия. Нещата тотално се объркаха. Проекти много, газопроводи още повече, апетити безброй. Предстои срещата на трите титана –Борисов срещу Медведев и Путин. Неравностоен трибой, отчитайки, че руснаците са и домакини. Ще съумее ли Борисов, погален преди броени дни от папата да ги победи на техен терен ? За мен място за съмнения няма !

Има железни козове. За патока - може, нищо против, но трябва да е в съответствие с европейското законодателство. Шах и мат за Русия. За Белене - щом и руснаците, и българските „експерти“ с руско самосъзнание години наред ни убеждават, че това е супер изгоден и печеливш проект - моля, заповядайте да го строите за ваша сметка, без държавно участие и гаранции за изкупуване на тока. Щом е печеливш, нямате проблем, нали? Шах и мат.

руснаците старателно и непрекъснато забравят за важното изискване да се даде достъп до тръбите и на други доставчици, различни от Газпром? Тъпи ли са, или са арогантни и се надяват ЕС да клекне? То ЕС така им клекна, че задължи Газпром да продава на Литва, Латвия, Естония, Полша и България на германските цени. Така им клекна. Тъпото си е тъпо и точка. Паток няма да има, ако не е изпълнено европейското законодателство.

Мисъл, различна от опорни точки----до твойта тиква няма!:)))))) ...няма диверсификация на мисълта!:)))))))

Марш от тука русска свиньо!

И кой са те тия других тръби и други доставчици ве чирако тъпии? Да не би СаЩ да ти препарат тръба ама през Луната да мине!ХАХАХАХА Тъп и жалак чирак си!

как да клекне ЕС, нали си направиха сега и Северен поток, това ли е клякането му? ЕС си работи само за запада - на изтока забранява всьо и вся. Не го ли схващаш?

"....По думите му предишните италиански власти са били загрижени повече да има добри отношения в Европа, отколкото за интересите на страната. ...." :)))))) ..... И нашите така, бай Паоло---ама още по-зле----щото на Европа и дреме на джендъра за мнението на нашите дупедавци!:))))))))

Изпуснахме питомното сега ще гоним дивото !! Нямам думи, впрочем имам, но са нецензурни !!

Ееее еее а така де !!!!!!Италиянците видяха че наш Мутрю обърна резбата и те да не останат по назад!!!!Еха оха вижте че и ние сме били понякога умни де!!! Както се казва по добре късно от колкото никога!!!!!!!!!!

Ako otvorite nyakoya karta na balkanite ste vidite che nai kratkiyat pat ot iztochna turciya do Italiya e prez severna Garcya. A prez Bulgaria posle oste nyakolko dargavi i vsyaka s neinite pritencii. Taka che Garciya pecheli tranzitni taksi i rabotni mesta.

Газ от Русия за Източна Европа може да мине само през България. То затова Радев търча като младо яре из Москва. Надеждата нещо да капне в касичката на БСП не е умряла.

Този тъп фатмак. На този боклук главата му е куха като лейка, камо ли да направи нещо смислено.

Абе като става думи за стотици милиони годишно дори от БСП рязко поумняват.

ни пАтоци ни гарги ни белЯнета! И дай боже да не станат!

Schilo

Правилно- на свещи или газови лампи. Кой, каквото има. Отопление- на дърва. Ако има.

Schilo

То, производство и без това нямаме, така че, газ не ни требе.

ЧЕ ВИ НАБАРАХ НА КЪСИ ВЪЛНИ, УКРАЙНА КЪВ КЕЛЕПИР ИМА ОТ ВАШИЯ ГАЗ БЕ?? ЧЕ Й ПРЕВЗЕХТЕ НАЙ - БОГАТАТА ТЕРИТОРИЯ!!! ОТГОВАРЯЙТЕ БЕ! И НА НАСЛИ ТОВА НИ КРОИТЕ? ВАРНА ЛИ ЩЕ СИ ВЗЕМЕТЕ?

Schilo

Елементарни въпроси. Чудя се, що ли не можеш да си отговориш?

Турскио пАток ти го навреа през заднио двор та си се разквичал кто пострадал. мбухахаха

Schilo

Между другото, транзита през Украйна им носеше 3 % от БВП. Сега си напрегни малко онова, което би трябвало да е между ушите ти, за да разбереш наистина за какви пари иде реч и що Украйна толкова много реве срещу ТП и СП-2

Използва трьбата да шантжира европа ама даже и на меркел и писна и затова северни потоци рукнаха 1 и 2

НА УКРАЙНА ПЪРВО ИМ НАПРАВИХА ПОТОЦИ, ПОСЛЕ ИМ ОТЦЕПИХА КРИМ. И НА НАС ЩЕ НИ НАПРАВЯТ ПОТОЦИ, ЩЕ НИ ОТЦЕПЯТ ВАРНА И ЩЕ НИ ФАЛИРАТ ЕНЕРГЕТИКАТА! ПОСЛЕ- КУПУВАЙ НА КИЛОГРАМ!

Какво ревеш бе селяндур !! Мълча когато умните и млади българи напуснаха гонени от България, сега тази територия ще бъде населена от други и дай боже да са православни христи

християни и близки нам по култура и самобитност !!

В коментарите под тази статия руските подлоги са мат. Осатва им само да блъскат минуси от многобройните проксита. Все пак с новия софтуер, дира не им позволява да се вихрят като преди, да си наблъскат агентите по 50 минуса. Докарват ги максимум до 12.

е да чета тук как за няколко копейки можеш да пишеш простотии и цинизми срещу род и родина, ето заради такива сме били 500 г под турско и вече 70 под руско!

Северен поток-2, Южен поток, Хъб, Турски поток и т.н. Това си стана политическа сага като нашето Белене, в която експертиъе дори и да крещят, политическите проститутки няма да ги чуят.

stankow

Италианците са много слаби в момента, никакви не се чуват. Не могат да се преборят за такъв проект.

Слаби, слаби, но в момента клатят Европа.

Спрете да си измисляте такива розови новини и момински мечти ,не става така...

Всички новини които клонят към жълтините имат ? накрая на изречението! Тази също има

Има един'' сиризчо'', дето и на него много му знаеше балалайкта...Ама сега първи пристига на срещите на ЕС....Глупави италианци, които не са сърбали попарата на Русия

хаб! повтарям! произнася се ХАБ - отворено!!! а какво е хаб? ми това нещо на каруцата или колелото което събира спиците... май на български е главина ?!

На български език се произнася ХЪБ. На руски може да му викате хАб, не ни интересува.

Schilo

Какво значение има как се произнася това нещо, което го нямаме?

къф балкарзки бе? нали ти казвам, главина е думата. а можее би и индиянец е българска дума?за разлика от indian ец

stankow

Да, на български е главина, но газов хъб е "газов възел". Може "газов разпределител".

Турската и руската икономики се разпадат.Русия чака Борисов да отиде в Москва,за да им каже какво може да им помогне,на тях и на нас.Ще има общи интереси и те ще бъдат решени на тази среща.Путин не може сам да се справи.

Schilo

това от колко години го слушаме?

https://business.dir.bg/banki-i-finansi/skandalen-doklad-na-analititsi-gazprom-raboti-za-podizpalnitelite-si-ne-za-pechalba Скандален доклад на аналитици: "Газпром" работи за подизпълнителите си, не за печалба Скандален доклад на аналитичният отдел на Сбербанк CIB доведе до вълна от коментари и уволнението на повечето от работещите в това звено на руската държавна банка, съобщи специализираният сайт "Финанс". Според анализ на Алекс Фед, главен аналитик на петролно-газовия сектор в банката, проектите на "Газпром"- "Турски поток", "Северен поток-2" и "Силата на Сибир", ще струват 94 милиарда долара. "Турски поток" ще струва 21 милиарда долара и ще излезе на печалба след 50 години. Дотогава той ще носи загуба на "Газпром" от 13 милиарда долара. "Северен поток-2" ще струва 17 милиарда долара , ще излезе на печалба след 20 години и ще донесе чиста загуба от 6 милиарда долара, пише още аналитикът. "Силата на Сибир" ще струва 54 милиарда долара, а чистата загуба от построяването му ще е 11 милиарда долара, тъй като цената на природния газ се понижи и направи доставките за Китай нерентабилни. "Газпром" работи в полза на своите подизпълнители, които строят новите газопроводи, а не за да реализира печалба, смята аналитикът. Повечето от хората, които печелят търговете за строителство на газопроводите, са олигарси, приближени на Кремъл като Генадий Тимченко и Аркадий Ротенберг. Шефът на Сбербанк уволни анализатора и неговия ръководител след излизането на доклада. Според него това е "безотговорност или съзнателна провокация".

Нали са акционери - западните компании сьщо работят за благото на акционерите си сьс дьщерни фирми - единствената разлика е че там това са анонсира с малки букви и толкова

Къде е мармота, който ще полага тръбите?

Schilo

Бешие в хърватска, после ходи на мачле. Сега никой не го знае, къде е

В тоалетната е. Има "рядко щастие" преди срещата с Путин.

Какво стана с бойковия ХЪБ? Хъб има само в тиквата му! Не искахме нищо от големия шлем, сега ни харесва, но ще духаме само супата! Голям, световен стратег е бай хой! Тръгнал света да оправя, а интересите на България каквото кажат началниците! Тотален идиотизъм!

Не че съм привърженик на шайката Герб, но ББ направи всичко каквото можа, за да го има този хъб. Решенето да няма Южен поток е на жужето от Кремъл.

Schilo

И кво направи шайката ГЕРБ, начело с ББ, на който не си му фен? Изказвания в медиите и някаква несериозна картинка.

"Осъществима е перспективата газопроводът "Турски поток" да бъде прокаран от Русия през България към Италия. "- НЕ МОЖЕ!!!!България не е задунайская губерня та не се пита. Българския народ не ще екологична катастрофа само и само да печелят руските олигарси...Да обикалят!!!!

пуста руска лакомия дееее битер еврейската...

НОВИНА С ТУРСКИ ПОТОК НЯМА , ЗАЩОТО ВЧЕРА МОСКВА И АНКАРА РЕШИХА ОКОНЧАТЕЛНО ВЪПРОСА С ХЪБ БАЛКАН. Такъв просто няма да има. ПО ИНТЕРЕСНАТА НОВИНА Е СЛУЧВАЩОТО СЕ В ИТАЛИЯ КОЕТО В СТАТИЯТА НЕ СЕ КОМНТИРА. ОТКРИТА АНТИЕВРОПЕЙСКА НАСОЧЕНОСТ НА ПРЕДСТАВЕНОТО ЗА УТВЪРЖАДАВАНЕ ПРАВИТЕЛСТВО БЕ ОТХВЪРЛЕНО ОТ ПРЕЗИДЕНТА, на когото управляващите в Италия искатат оставката. Нищо не се с9поменава и за Испания и корупционните скандали довели страната до нова политическа криза !! БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е КАТО ВЪВ ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ с абсолютно контролиран информационен поток. ЕВРОПА И БЪЛГАРИЯ СА В КРИЗИ за които нищо не се пише и говори!!

Дори в един сайт си изтриха и промениха съдържанието от снощи касаещо нарушенията на изборите в едно село! Село бе! Какво да говорим за град!

Еми като няма да има кой от къде е. Да си взимат ушанките и сбогом. Каквото Путин успя да направи за да прекъсне многовековните връзки между България и Русия, друг руснак не го е правил. Друг е въпросът дали наистина е руснак, а не евреин. За реализацията на Южен поток трябваше малко такт и разбиране от страна на "великодушните и широко скроени руснаци". Но те не са нито великодушни, нито широко скроени, а са едни смачкани от комунизма комплексари. Затова до десетина години русофилията в България ще е под 5%. Честито!

Ами сега България да съди до дупка Европейската комисия за обезщетение и пропуснати ползи, заради ЮП! Тогава те наложиха Трети енергиен пакет, те започнаха наказателни процедури срещу България, те пратиха ОЛАФ, дори няколко американски сенатори тука се появиха като "закрилници"! Не че ЮП не беше корумпиран проект отвсякъде, ама ние духаме супата, а Германия строи 2-ри руски поток, Турция също.

Разбира се че е осъществима...но няма да се осъществи.

Русия май категорично иска да накаже България, направо са в истерия на тая тема как да прецакат БЪлгария

Да, защото на жужето му хлопа дъската. Комплексар от класа.

Schilo

Руснаците няма за какво да наказват България. Просто се показахме като ненадежден партньор. А и вече им е икономически неизгодно да започнат нов газопровод. Турците им разрешиха за втората тръба. А тя е близо до турския бряг. Станахме заложници на недалновидната си политика и на липсата на кураж у политиците ни.

И какво ни беше ненадеждното? Германия си прави каквото си иска и не спазва ТЕП, а спрямо България ЕК наложи санкции

Schilo

Ами това, че никой не им каза "Майната ви". Имаме си наши интереси

Както казва Любоа Пенев- българина да духа супата. Нищо няма да мине през България. Ама поне, Боцеи като отиде в Москва, да посети някое културно мероприятие. Я "Третяковската" галерия, я "Большой театър"

Защото ще трябва един взвод преводачи и психолози, за да му обяснят това що за животно е. И пак няма да разбере.

Като прононсиран националист и атакист, аз съм примитивно мислещ човек. Вижте само какво исках, , за да ми видите акъла. Аз исках този газопровод да се нарича български, а не турски. Аз исках също така, другите да купуват от нас газ и да плащат транзитни такси, а не ние да плащаме на Турция. Интересно защо италиянците мислят по същият начин, а нашите политици не.

Всъщност Матарела матира всички с един ход.

Ами тоя хъб какво ще го правим, ако газа минава само транзит? И как така Европа е готоеа да е зависима от прищевките на Ердо ,а отказа директен вход в България чрез стария вариант на ЮП?

защо банкерите ОТКАЗАХА НАКУКО.. В СОФИЯ при това... За коя тръба ръзвързаха кесията.. И си помислете - що Путин ще строи разпределителния център на ТУРСКО-ГРЪЦКАТА граница.. А ако си прочетете пак - за къде транзитира газ в момента България.. А ако се прочетете, какво ни се предлагаше през 1998-ма г. със СИН ПОТОК. И една тръба за 18 млрд куб. м до Сърбия.. Ша ви се прояснят още повече нещата.. П.П. - в плана Юнкер няма ЕВРОпари за тръба до Сърбия.. А само за тръбичка..

SU-152

Турски поток e загуба за Русия,ето параметрите:Южен поток се планираше да бъде транзит на 63 млрд кубометра газ годишно.Турски поток, за разлика от "Южен поток", предвиждаше да има 2 нишки, с общ обем от 31.5 млрд кубометра годишно. Тоест, 2 пъти по-малко от Южен поток. А Турция е съгласна само на една нишка, и на 15 млрд кубометра. Тоест, на 4 пъти по-малко от Южен поток. Което е ново поражение за Газпром-Русия.Ако Русия не се събуди като "лице от мъжки политически пол",само началника горе, знае какво ще стане.......

Ба си "поражението" Пазар за нови 16 млн. куб. метра газ! Странджа, прочети си пак написаното

Schilo

Странджа, нещата са претърпели развитие. Втора тръба ще има.

Кка сме днес русолизците :)

не така скромно :)

Дано,но надали. С тези сороски тикви начело.

Тръбопровод е прекрасно нещо през България и пари и газ по-евтин ! Южния Поток щеше вече да бъде готов , първа се развика за неговото спиране бе Кунева която каза че не е по Европейски се строи , втори от Ню Йорк Борисов се развика ,а Плевналиев удари капака като извика Сенаторите единия беше Макейн ,който има рак на мозъка сега ,господ го наказа за анти-българската позиция ! Така врагове на България спряха един Икономически изгоден проект !

Изгоден ,изгоден ,колко да е изгоден?

Това от къде ще мине Турски поток не зависи нито от Италия, нито от Русия, зависи единствено от Турция

Ханъм, не става въпрос за "Турски поток", той вече е реализиран. Става въпрос за изграждане на "Южен поток", както беше планилан. И тогава Терция да избира дали е продава иЕвропа да избира от кой поток да получава газ. Пазарлък, ханъм.

А документите са подписани от турската страна и Русия да стигне тръбата до турско гръцката граница

Значи Путьо се опитва да заобиколи България грижейки се за нея?

децата трябва да бъдат пляскани понякога, когато не слушкат и когато верват на Чичо Сам! Като няма газ, ще ядете праз!

ПРЕМИНЕТЕ НА ГАЙ ПАРАД

Значи Путьо иска да напляска майка си? Не детето си. Защото при всички исторически факти, България е по-стара държава от Русия. А Българската Православна Църква е майчинска църква на руската. А самата Русия е получила образование, религия и менталност именно от България. И Путьо иска да ни напляска прии това положение? Смешник е, но още не го осъзнавате.

То щот си най древната Държава си на колене пред нас и останалия свят!ХАХАХАХА Смешения палячо квичи некыи смешки без оглед, че е никой и името му е никой!мбухахаха

Леко как ни наричаш, отрепко. Пред майка си ще стоите със свалени ушанки. Стойте си в североизтока при белите мечки и се правете на велики, на никого не липсвате в Европа.

Съгласен съм ! Владимир Путин мисли за Българския Народ , а не за Управляващите ,агенти на Сорос ,ЦРУ и всякакви вредни фондации и чужди болни Политици ! Време е да върнем Нормални Българи които Национално отговорно да ни управляват ! Тиквите са си Тикви ,мислят като Туристи !

Браво ! Италианец мисли за гражданите на България и тяхната Икономика ! В България Политиците мислят за личното обогатяване и на семейството си ! Ако се осъществи проекта , ще има за бюджета и евтин газ за Народа ,то Герб ни върна в 18 век горим каквото падне да се сгреем !

Ако има предвид ново разклонение през Варна, ОК. Ако има предвид да взимаме газ от турската гнраница да си гледат работата, твърда контра за гаврите на Путьо.

се чудиш ,кой ти оцапа в гащите?

Аз пък чух, че наште се отказаха.

Ти не си Българин щом така пишеш ! Фес върви в бръснатата джанка на майка ти !

A ti si edin nasran atakist - pedal

A ti si edin nasran atakist - pedal