Туризмът вече не може да съществува без работници от чужбина

На прага на летния сезон се търсят сервитьорки, бармани, камериерки и готвачи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпите ДС мутри ще се сетят, ч трябва да дават пари вместо да пестят за жибове. Не се иска много акъл, но изглежда и толкоз нямат

..... и няма воля да ги обучава, защото след това подготвените кадри си намират работа в чужбина." Уау! И що така бягат от вас тея наблагодарници бе, скъпи бизнесмени?

обаче какво е това "УаУ", от къде се взе и какво значи?

Барманите и сервитьорките от чужбина по какво се различават от българските, та са толкова необходими, знаят по три езика или имат по 6 ръце? Или са склонни да работят за по-малко пари? Не ми се вярва.

Достатъчно е човек само да си припомни кои герои на прехода направиха хотелите на морето и ще разбере защо заплатите са такива. Впрочем целият бизнес елит у нас е от трибуквените а те знаем колко са дашни на пари , свикнали са само да вземат.

Двубуквените—ДС, отдавна няма ляво и дясно или червено и синьо, има само горе.и долу.

Имаме си достатъчно наши работници, които искат да се върнат и да работят в България.Но, същите тези хотелиери и други, просто искат безплатна работна сила. И се завъртаме в омагьосан кръг - няма високи заплати, съответно имаме само ниско-квалифициран персонал - с ниско квалифициран персонал предлагаме "нискокачествен" туристически продукт"и за да сме конкурентни с нещо сваляме цените и пак същото! Изначало концепцията е погрешна.

Нашите студенти отдавна ходят на студенски бригади в САЩ и си изкарват по 8000 $ за 3-и месеца, и хич даже не лентяйстват. Прросто не са глупаци да работят за без пари на разни тъпанари. Баламурниците свършиха ! Да си внесат баламурници от другаде, ама вече даже във Виентам заплатат е 1000 $.

малко да по смалиш с вицовете .8000 ама на кукуво лята.Пък дори някой да изкарва тия ако се налага да живеее там за ни що не стигат.Все тая.Те и в Париж получават минилано1500 евро обаче се млатят по улиците разни жълти ипенбяни жилетки щото нямат никаква покупателна способност.Само наема си за 10 кв.м. стая не могат да платят.

800 лева е крайно недостатъчно за привличане на работници. Какво повече има да коментираме?

Българските "работодатели" - цървули от алчност и простащина, изгониха българите да работят в чужбина, а сега си търсят персонал. Хубаво окрадохте нашите пари и си направихте хотели, но то се иска мозък, за да ги управлявате. Не става само с крадене, трябва и акъл.

Ученици и студенти лентяйстват цяло лято чудейки се в коя дупка пръст да си заврат. Какво се направи по въпроса нашите собствени ученици и студенти да бъдат обучени и да им се осигурят условия да работят? В много страни това се прави! Ние какво правим? Вместо да внасяме всякаква паплач която да върши нещо което не иска, по-добре да си обучим младежите на трудолюбие.

Тези, които търсиш и сега ходят да работят. От тях доста ходят и зад граница главно в САЩ. Та конкуренцията е глобална не може вече с качества на феодален владетел да управляваш бизнес, в който се конкурираш с целия свят. Трябва да си креативен.

да е с образование и да знае англииски, немски, руски. а български ?

за 1000 EUR в Гърция с посигурена храна и спане, за същото време, без да ти се правят на интересни мутрагени и манекенки, се спестяват минимум два пъти повече пари. Още няколко години и ше почнем да бутаме бетона, не знам дали няма да е късно....

Туристите от чужбина, работниците от чужбина, продуктите от чужбина... бах ти Българското Черноморие!

манталитета, проблемите, уникалното обслужване, мръсотията, всевъзможните таксички и нервите са си чисто български!

Ами да плащат нормални заплати и няма да им бяга персонала.

Да събарят хотели като в Испания , и така ще има персонал , и курортите ще са по-зелени , спокойни и красиви !

Сега като спаднат резервациите , персоналът ще си е ОК