Цените на всички основни зърнени стоки на световните борси се покачват

На този фон на напрегнат глобален баланс, котировките на пшеницата в САЩ са регистрирали пикови нива за последните 10 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма страшно, при нас хляба за 2 години и малко се покачи от 80 стотинки, на 1.40, 1,50, някъде същия е 1.60. Това е направо двойно, чудя се двойно ли се вдигнаха и разходите им? Комбайните на двойни цени ли са и те? Аз лично вече се храня почти без хляб, цената определено ме накара да го ценя много повече и купя ли, гледам бързо да го изям, че да не мухляса. Не си струва хляб с 60-70% глутен да се хвърля. Такова хубаво качество, моля ви се, срамота.

А тука произвеждаме повече от колкото потребяваме но за сметка на това цената на житото и хляба се дигат,а рентите са нищожни.Ама недай си боже ти решиш да си засееш 10-20 декара пшеница идват мутрите и се почва рекета.

Енергията е основа на всичко. Когато поскъпва енергията поскъпва всичко. Земеделието на днешно време изисква много енергия. Като поченем от торовете та през машините и силозите и до изпичането на хляб...... всичко това е много енергия. Ако "зелените" дивотии не спрат, скоро не само топлото и тока ще са лукс, ами и храните. Изобщо тегаво ще е. ----- Е, некои верват че ше се возят на "тесли"....