Цените на имотите в София – подобни на Атина и Валенсия

Средната цена на жилищата в централните части на града гони 2600 евро/кв. м

Обратно в новината

Коментари - Цените на имотите в София – подобни на Атина и Валенсия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Панелките в Белград са по-скъпи, при по-ниски заплати от тези в София.

Който иска евтино в Киев. Там руснаците сринаха и цените и имотите. Тук цените ще растат. Поздрави

Ще растат само в твоята глава и мокри сънища. Те вече падат с 2.5 пр. в София за четвърто тримесечие на 2022. А има сделки с 5-10 пр. отстъпка

Причините: Доходите на хората растат, депозитите растат, забавяне на инфлацията, рекордно ниска безработица, кредитите са много достъпни за разлика от тези в еврозоната. По заможните украинци бягащи от войната и руснаци бягащи от мобилизация също могат да променят пазара. София е най-евтината столица в ЕС. Трябва да стане катаклизъм тип да бомбардират града или да станем супер непривлекателна дестинация поради социално-политически причини тип северна корея или иран, донякъде русия в момента. Ако БНБ не повиши рязко лихвите , така както е в еврозоната, няма изгледи да настъпи такъв хаос у нас. Ще има плавен растеж в София (и по морето може би) за по-малките градове е възможен спад, не уточних, че говоря основно за София. А отсега ти казвам, че няма да влезем скоро в еврозоната и няма да имаме техните лихви. Тук отварям скоба , че аз също не съм безкритичен към някои от нещата, които се случват тук , това, че хора със съмнителни доходи решиха масово да инвестират на нашия бг имотен пазар, нещо което не биха могли да направят в Западна Европа заради регулациите които имат в еврозоната.

Скоро много от панелките ще станат негодни за обитаване! Това как ще се отрази на така наречения балон на имотите?! Изобщо нищо добро не се задава! Да не се разчита и на демографската криза, защото тя не засяга София

Ти няма да си жив когато панелките станат негодни. А демигравският срив е намалил с 20000 души населението на София през последните няколко години

Кой колко ще живее е Божа работа, но за панелките е ясно, че не им остава още много! А за населението на София не знам каква статистика ползваш, но непрекъснато прииждат все нови и нови софиянци т.е. това няма общо с демографията! Ноооо, както се казва надеждата умира последна! Дано имате късмет да се сдобиете с евтини жилища!

Статистиката е от последното преброяване. Да, всеки ще живее колкото му е писано, но от 20 години все чакате панелките да паднат а те все не падат. По повод на цените, просто се порови из западните публикации а даже в някои български и ще разбереш какво се случва с цените а и със сделките. Ето ти една от тези публикации

Цeнитe нa жилищaтa в eвpoзoнaтa мoжe дa ce нacoчaт ĸъм "нeyдъpжим" cпaд, зapaди виcoĸитe лиxви пo ипoтeчнитe ĸpeдити, ĸoитo възпpeпятcтвaт гoлямa чacт oт пoĸyпĸитe, зaщoтo ca нeпocилни зa дoмaĸинcтвaтa и нeпpивлeĸaтeлни зa инвecтитopитe. Oт peĸopднo ниcĸи нивa oт юли EЦБ пoвиши лиxвeнитe пpoцeнти в oпит дa ce cпpaви c виcoĸaтa инфлaциятa и изглeждa щe пpoдължи дa гo пpaви пpeз cлeдвaщитe мeceци. Bъздeйcтвиeтo зaпoчвa дa ce yceщa oт пaзapa нa имoти eдвa ceгa. Toй пpoцъфтявa пpeз epaтa нa нa лecнo ĸpeдитиpaнe, нo явнo тeзи дни ca ĸъм ĸpaя cи, cъдeйĸи пo пpeдyпpeждeниятa нa бaнĸaтa. Cпopeд EЦБ cпaдът нa цeнитe мoжe дa cтaнe нeoбичaeн, зaщoтo нapacтвaщитe лиxвeни пpoцeнти пo нoвитe ипoтeчни зaeми щe нaмaлявaт дocтъпнocттa и щe yвeличaвaт лиxвитe въpxy cъщecтвyвaщитe ипoтeĸи, "ocoбeнo в cтpaнитe, ĸъдeтo пpeoблaдaвaт ипoтeĸитe c пpoмeнлив лиxвeн пpoцeнт",

Тази статистика след като огромен процент от сделките се изповядват на цена различна от реалната.По множество причини знайни от всички.

В средата на 80-те другарката Стоянова по БЕЛ в средното ни разказваше как в Гърция всички са в Атина понеже няма средства за препитание по другите места в Гърция и как влаковете не са електрифицирани и как си качват кокошки и овце с тях във влака... По това време на развития у нас социализъм Бай Тошо беше направил България космическа държава! Беше построил АЕЦ за да има ток за многото заводи във всеки град и село, където имаше работа за всеки българин и половината Виетнам. Имаше електрички до всички села и паланки. Имаше поливни системи. България беше на второ място по производство на вълна, вино, компютри и какво ли още не... Не на последно място с най-силната войска на полуострова, по-силна от Турция и Гърция заедно! Обаче след 34 години на свобода и демокрация и 4 окупационни бази ни върнаха 100 години назад понеже в средата на 1980-те бяхме светлинни години пред Гърция или която и да е т.н. европейска държава.

Комунизъма си остави дирята! Всичко в софия. Сега си сърбайте попарата с идиотите в нея! Докато не седигне народа и премахне тия катили във властта, защото те са проводници на други катили, които масово са незнайни! След това може да се очаква нещо добро! До тогава - леш!

Не е комунизъм а планирана акция докараха народа от провинцията в Сф за да вдигнат цените на калпавите имоти и наеми :) Ако искаха има как да ги задържат в провинциата без да има жителство и ограничения

Цените на панелките в провинцията на България са ниски. На някои им се ще да бъдат ниски цените , ама няма да им се отвори парашута . Ще растат, особено на старото строителство на добра локация и поддържано и със добри съседи. Професионално мнение.

Вероятно искате да кажете "подобни на тези в Атина и..."

скоро ще станат като в Киев -пазарувайте нема страшно

Скоро и данъците на имотите ше станат такива и да видим колко кутийки ще излязат на пазара :)

Като сложиш и фалшивите нереални квадратури и стават по скъпи даже.

Заплатите в София са подобни на тези във Валенсия и по-високи от тези в Атина. Нормално е цената на жилището да е толкова, колкото и в посочените от вас градове. Пазарът определя цените. Не ми излизайте с минималната. Минималната е референтна стойност и един вид гаранция, че нискоквалифицирания и необразован работник няма да бъде прецакан. На минимална работят или ученици през лятната ваканция или необразовани хора.

The average salary for jobs in Athens, Greece is 34.952 € (EUR) per year or an hourly rate of 17 € (EUR). А в София е повече пишеш - значи си пълен малоумник.

A person working in Athens typically earns around 2,470 EUR. Salaries range from 630 EUR (lowest average) to 11,000 EUR (highest average, actual maximum salary is higher). Данни от 2023

По данни на НСИ Средната брутна месечна работна заплата в София за декември 2022 е 2 692 лева /1376 Евро/

Средната заплата не значи нищо. Медианата е заплатата точно по средата на колоната. Заплата Мода е важна това е масовата заплата. Тя е 65 процента от средната Тоест ако средната заплата в София е 2500 лв бруто то масовата заплата е 1625 лв БРУТО. Най много хора получават около тази зяплата

Stanko

Валенсия....друг път.Панелно жилище в краен квартал за 80-90 хиляди евро във Валенсия няма.По евтино е

Всички познаваме хора с по 5+ имота в столицата, половината от които седят празни. Кой по наследство, кой по втория начин. Входни такси и почистване често се спестяват, понеже собственика се е покрил. От две, три ренти се живее и по цял ден върти връзката с ключове по кафетата. През това време 20 годишните работят и не могат да се позволят квартира, камоли да започнат семейство. Искам да попитам първите, с какво точно допринасят за обществто ни? Лекарство против рак ли са измислили, университет ли са построили?

Ами имат собственост, управляват я както намерят за добре! Да не е престъпление да се наследи имот и същия да се дава под наем?! И ако за някой наемите са достатъчни и няма нужда да работи, той престъпник ли е? Нещо лошо ли прави като си рентиерства и си живее живота?! Стига да си плаща данъците и таксите, разбира се! А младите да се трудят и да си купят или техните възрастни да им осигурят! Никой не е длъжен на никого!

Данък за празно жилище в големите градове - като в Торонто. Много бързо ще се развърже пазара, а с него и демографията. Една трета от офисите и жилищата в София са празни, а след 10 години няма да има кой да внася в хазната за пенсии.

кой ще плаща данъка? Ако собствениците примерно са ударили ключа и са заминали в Торонто? Да не говорим, че това представлява санкциониране на частната собственост, а за тази цел леко трябва да се промени конституията на държавата.

Редно ли е да “притежаваш” жизненоважен ресурс ако не можеш да го стопанисваш и да му плащаш данъците? Няма нищо против да има и богаташи, ама да си плащат за лукса. Нали са газари.

Данък сгради и такса смет не са ли достатъчни? Защото в София са си бая височки! И са според квадратура, не според брой обитатели! А боклука го правят хора, не квадратите!

Люлин 10, на етажа под нас , 2009 г сторителство, 3 стаен по документи 70 кв м, чиста площ 60 кв. м поззнайте колко му искат ... 150 К евро ????? Отвън като излезеш няма тротоар, паркирани коли навсякъде, сторителство прахоляк , мизерия ..... и за всичко това 150 к ...еми колко да си болен ??!!!!

А ако работиш и живееш в София и всичко друго е по-скъпо какво правиш?

В света троица 105 кв. м пак за 150К с паркинг и близо до кауфланд

В България има 4 милиона жилища. 500к са на 300 000 руснака (според Русия). Украинци, Израелци, Дубайци и англичани притежават още няколко стотин хиляди сумарно. Само сръбския кмет има 19 апартамента из Татковината. Близо четвърт от всичките имоти в страната не са на българи, а на чужденци инвестиращи в бетон. Необходим е осезаемо прогресивен данък за всяко следващо жилище. Данък за второ по две, трето по 3 и т.н . Ако не се предприемат спешни мерки, ще изгоним и малкото си останали младежи в чужбина.

То и сега данъка е по-висок за всяко следващо жилище! Въпросът е друг и той е гореизброените плащат ли го или той не се отнася за всички!

Ясно е, че сегашното ниво на лихвите у нас е невероятна аномалия, която не отразява реалното ниво на риска при кредитирането, както за бизнеса, така и за гражданите. Не може това ниво да е под това на държавата, в която живеят и работят кредитополучателите, още повече - да е под нивото на Еврозоната и на САЩ. И, както при всяка финансова аномалия, изчистването й вероятно ще е доста болезнено. Нищо чудно в близко бъдеще - между 6 и 12 месеца, да станем свидетели на удвояване на лихвените нива по левовите заеми у нас и на увеличението с 50% на тези в евро. Това ще доведе до влизане на цените на кредитите у нас в рамките на закономерността, но един такъв процес безспорно ще е много болезнен - и за кредитополучателите, и за кредиторите

Ало, апартаментаджиите вие нямате пари бе клошари вие сте едни попечители на токсичен турски цимент и докато не го продадете и обърнете в пари то вие нямате пари, клошари такива. Само един идиот би купил в геноцидната ви кочина некадърно строени боклуци с такса поддръжка и един куп квадратури ,които не влизат в полезна жиилищна площ. Толкова инфантили на едно място няма събрани другаде по света.Взимам по д наем утре тягля чертата и ЕООД 0то носи отговорност до размера на капитала ми 2000 лв смешници .Всичко вече е отдалечена работа какви квадратури ви гонят офи площите седят празни на 80% и това е началото нас края на мутро кочината. Взимали наем смешници ,какъв наем инфлацията е ТРИЦИФРЕНА.

България > Намаляващо население > Висока инфлация > Повишаващи лихви > Политическа нестабилност > Хиляди празни имоти > Покачване на данъци върху имоти (скоро) > Балонни цени Това са малко мисли върху цените на имотите в БГ. Особено София и морето

Заедно с всички политически скандали, които тук се случват, скоростта на повишаване на цените на новостроящите се имоти може да бъде достатъчно добър материал за разследваща журналистика. Но това важи и при застраховането, където застрахователите също нагласят цените на продуктите си, според стандарта на живот, който искат да имат и т.н. и т.н... Разбира се, винаги се намират "основателни причини". Има много работа за разследваща журналистика тук в България, но както много други неща, които тук липсват и разследващи журналисти няма, а няма и да има.

"Валенсия е кочина, там живеят само тъпаци!" Айде по-полека с глупостите. Поне съм ходил във Валенсия и знам. Единственото е, че трябва да говориш испански. Иначе всичко друго е приказка - кеф ти плаж, кеф ти планина на няколко часа път, кеф ти средиземноморски климат.

Беше някога! Сега се напълниха с мигранти в цяла Западна Европа! Човек вече може да го е страх да се разхожда вечерно време!

За жалост не е и приятно живеенето в апартамент. В къща с някакъв двор е най-добре, но такива ги няма особено много, или ако ги има са скъпи и с куп проблеми.

Целият проблем идва от раздаването на кредити без ограничение на лихви от 2.5.пр. Но това няма да е за дълго. Още това лято кредитите ще скочат и ще се получи като по цял свят. Първо сделките ще се сринат което вече се наблюдава и тук още преди кредитите да скочат. След това ще започне и спад на цените което вече се наблюдава в София - 2 5 пр за 4то тримесечие на 22. Инфлацията ще е висока за дълго а от там и лихвите по кредитите..цените ще падат с години. Като през 2008 до 2017. Соукване на балон е точно това а не рязък спад на цените, защото този пазар не е крипто пазара.

Последните 50 години какви бяха лихвите по света?

Последните 40 години средната лихва е САЩ е 4.75 пр. А лихвите от 0 бяха 2 години 2020 и 2021 и повече няма да ги видиш. Бъди сигурен

А като има висока инфлация кой ще иска да си продаде имота на ниска цена и парите да му се обезценят?

Също така и няма да има кой да ти го купи при тези лихви породени от тази висока инфлация. Да не забравяме че все някога ще има рецесия и много хора ще загубят работа

Закрих всичко в БГ банки и съм навън не ме интересува клоаката ако ще продавайте на Швейцарски цени.

Апартаментите ги раздават без пари пак банките те гонят по улицата да ти дадат пари без лихва:)))

Нас пък ти фукльо изобщо не ни интересуваш, ако искаш всичките си пари ги направи в монети по 1лев и си ги заври на 1 място.

Вероятно живееш безплатно в землянка в някоя горичка.

Хайде бе специалиста нещо не чувам отговор как смяташ да си купиш жилище без кредит? Такива приказки като твоите ги слушам вече 20 години. Все чакате да се пукне балона се не сте руби на банките пък междувременно или се гъчкате при мама и тати или плащате повече пари живейки под наем. Ама това да плащаш наем не е като си роб на банката нали:))) Само че докато такива като тебе чакат цените станаха двойни. Пък аз моя апартамент си го купих преди да станат такива цените. И си го изплатих. Докато ти продължаваш да чакаш. Може би сега ще ми обясниш и как си си спестил и 40-50 хиляди евро за нова кола от закуските:)))

Цените може да станат и четворни но сделките зациклиха. Искате си някакви суми които сте измислили на сън но си стоите в празните имоти и чакате да стане чудо, ще почакате

А заплатите в кочината са като в Судан. Защото остатъчният по тези ширини унугундур няма чест достойнство и мозък и е готов да работи за геноцидни доходи и да храни Мутро- Комунистическата отрепки , вместо да излезне като в нормалните държави и да изколи тази старческа смет от лайнари в подлоги.

a заплатите като във Валенсия - кога?

Цените в София само ще растат. Продавам боксониера 15 квадрата в малинова долина - 999 000 евра без ДДС. Сега е на промоция, лятото вдигам цената. Койт купил... купил.

Докато ти и подобните на тебе чака те да се спука балона и да съберете пари за да си купите жилището в брой- аз си изпратих кредита още преди пет години. Пък ти продължавай да се биеш в гърдите че не си роб на някоя банка че си напълно независим и затова живееш в панелката при родителите си. Предполагам мама ти готви пък тати ти осигурява и джобните.

А, не, не ти си се объркал, ти си балък. Трябва да се чака да се "спука балонът", тогава цените ще паднат, ще могат хората да си купят по 2-3 апартамента наведнъж. А дотогава - под наем! Така е най-тарикатско, така най-сигурно и евтино излиза! Защо да даваш едни пари всеки месец да си плащаш собствено жилище като някакъв роб на банките, щом като можеш спокойно да си живееш под наем.

Ти си неадекватен

Що бе, ти да не си се прецакал да теглиш кредит, че да си купуваш собствено жилище като някакъв балък?! Я де е "балонът" зад ъгъла, всеки момент вече аха "ще се спука", изчакай си го, че да не се заробиш към банките! А дотогава няма да живееш под моста, я!

Малеее...каква мизерия е! Не всеки е милионер. :)

"Българина е супер ошашкан В цял свят хората купуват на кредит, само Ганя тръгва с джобни пари имоти да купува Съвременния свят предлага атрактивни кредитни инструменти с множество опции за рефинансиране Българина не трябва да се страхува от кредита, а да се довери на специалисти" Най-сигурният начин да станеш роб на банките е да купиш имот на кредит и да го изплащаш цял живот. Българинът това поне го е разбрал, за разлика от повечето западни народи. Собствено жилище и фонд "пожар" са базата на финансова независимост.

И как по-точно смяташ че българина си купува жилище? Спестява от закуски?

Да, докато в същото време плащаш и наем всеки месец точно колкото вноската за една ипотека. Ей така се "спестяват" пари за жилище, че да не станеш "роб на банките", ами на хазяите.

Какъв цял живот те гони бе, ганчо... Моят кредит е за 14 години, от които вече 3 минаха, а ако нещата ми продължават да вървят както досега, ще мога да го изплатя напълно след 7-8. И при това взимам средна за стандарта на София заплата, разните му там програмисти с по 4-5к лв. на месец сигурно могат да изплатят такъв кредит и за 5 години.

Съмнявам се, че за 14 години можеш да изплатиш жилище за 150,000 евро със средна заплата. Колко ти е месечната вноска, 1500-2000 лева?

Като си купувах жилището, беше 130 хил. ЛЕВА, а не евро., ама аз не чаках "да се спука балонът". Имах заделени към 16 хил. лв. от спестяване и продажба на кола, понеже банката не покрива цялата стойност. Кредитът ми е за около 120 хил. лв., месечната вноска е малко над 700 без лихвата, с нея излиза малко под хилядарка. Заплатата ми е 2700 лв. Като махнеш хилядарката за ипотеката, остават 1700 лв. Напълно достатъчни да се живее без да се мизерува.

затова по-добре да си купим имот в беломорска Тракия и да го даваме по наем. Да там ще трябва да плащаме данъци, тука не плащат, само ги пазят и чакат някой ден да ги продадат по-скъпо, най-добре да дойде едно заметресение и хората да пият една студена вода. Има и алтернатива, но хората с няколко апартамента в големите градове няма да я харесат. Заметресението е неутрално.

Ако строителството е качествено, земетресението само ще го полюлее! И не е хубаво да се пожелават беди, защото никой не е застрахован!

Като има балъци да купуват…

След като всички искат да се преселят да живеят в София. Защо не скачат цените на имотите в долно на нагорнище, родното място на повечето софиянци в повече?

Цените са почти същите

Там е абсолютно същото. Както върви скоро ще пуснем и метро до квартала на София Пловдив. Щото до квартала на софия перник вече май са го предвидили.

Българина е супер ошашкан В цял свят хората купуват на кредит, само Ганя тръгва с джобни пари имоти да купува Съвременния свят предлага атрактивни кредитни инструменти с множество опции за рефинансиране Българина не трябва да се страхува от кредита, а да се довери на специалисти

от доверието на специалисти цял свят се набоде с отрови и сега се хапе отзад, ти си вярвай, че някой го ебе за тебе

А после 35 години кой ще го изплаща този кредит, или и това ще го оставим на ИИ ?!?

Е същият, който иначе 35 години после ще плаща наем вместо кредит. Ти кой очакваш да ти плаща за жилището по единия или другия начин?

Това е абсолютна манипулация да се сравняват ипотечна вноска и наем - като не можеш да си плащаш наема си събираш нещата и обратно на село, а с ипотеката какво правим?!?

Нищо особено!!! Миналата седмица обявиха, че ВСЕКИ РАБОТЕН ДЕН от седмицата, в БГ се регистрира по ЕДИН МИЛИОНЕР!!! Това става уж в "най-бедната държава в Европа".....

Във Валенсия е по-евтино.

По евтино ама друг път. Незнам от къде я вадят тази информация но просто не е вярна. В центъра на град Валенсия, а не на провинция Валенсия, защото това е много важно уточнение цените започват от 4500 евро/м2 и стигат до 6500 евро/м2 в зависимост от етаж, състоянието на сградата и на самия имот, местополужение и т.н. и т.н. Цитираните по-горе цени от 2550 евро/м2 се отнасят за крайните квартали, за сгради без асансьор или такива, които са в доста окаяно състояние, а на 40, 60 или 80 км от града т.е. по селата има и по 1000 евро/м2, ама то е все едно да си купиш имот в Перник или Пазарджик.

Другите ги изнасят по чужбина, днеска вместо липсващия от 2022 година държавен бюджет, си гласуват закони как да не подлежат на съдебно разследване при кражби на милиони от министерствата и изпирането им чрез изнасянето им в чужбина....

Що не се пробваш да изнесеш пари без доказан произход в чужбина?

Аз от 28 години чакам да паднат цените за да купа и вече виждам, че идва моя момент!!! И без това ми омръзна да живея при родителите ми. Пък и вече съм на 50! Може би е време да се изнеса от семейното гнездо. Да създам свое. Като се замисла - ше трябва като купа да започна да плащам ток, вода, тец, интернет. Но пък толкова много пари не платих за наеми!!! Прецаках сума ти рентиери дето се ослушвата за моите пари. Прецаках и банките! Не зех кредит от тех. Чух че към януари 24-та цените в София в топ-сентър ще са по 430-450 лв./м2 и тогава скачам с кеша!!! За 40 000 лв. купуам един апартамент, с гараш и маза. А може да има и таванско помещение! Ще видим. Зависи - баламата дето продава колко е на зор. Но да - идва моиа момент!!! Оле.

Абе ти се е.аваш, ама наистина познавам двама трима, дето мислят по същия начин.

Скоро ще станеш собственик

Яд го е че дължи 100к на банката пък на Ганя се смее :D

А пък някои казват, че България е била НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА в ЕВРОПА!!!

Това, че се перат пари, с държавни и обществени поръчки се източва бюджета, не означава, че държавата е богата.

Нали цените се определят от търсенето! Има търсене, растат цените! Защо сте ревнали? Колкото до ипотечните кредити - всеки си е направил сметката, дали може да го погасява! Приемете, че има хора, които не искат до 50 - годишна възраст,да живеят в една стая - с мама,тате, стринка,уйко,свахо и т.н!

И къв е проблема да живеа до 50 с мама и тати? Те не се оплакват. Значи им е добре. И на мен ми е добре. Ако не са грижът за мен ще им е скучно. Живеем в синбиоза така да се каже.

Живейте си,кой ви пречи! Даже и в едно легло спинкйте!

Защо да не са толкова? Защо се подценяваме? Скоро били ли сте в Атина? София е много по-зелен град и от Атина и от Валенсия. София е столица, за разлика от Валенсия. Безработица тук на практика няма. Градът е спокоен, за рализка от повечето европейски столици. Напоследък е и по-красив. Освен това, каквото и да напишем тук, цените се определят от съотношението между търсене и предлагане. Ако някой купува на 2500 Евро/м2, означава, че предпочита София пред Валенсия и Атина. Аз лично също бих избрал София, пред друга алтернатива. Не всички сме нихилисти и толкова практични тарикати, като част от емигрантите.

ето един редови член на пп-дб

Адмирации за отношението ти към "всичко българско и родно" но за съжаление не си съвсем прав. Аз лично не познавам друг град от ЕС, който да е по-мръсен и по разбит от нашата любима столица. Жалко но факт

А сме били бедни. Нямали сме пари. А? Как става? Цените са такива щото има голямо търсене.

Само дето нямаме Партенон и не е пълно с туристи. Пък и центърът на Валенсия има доста по-приятен вид от центъра на София :)

Отивай във Валенсия! Кой те спира? А,да там няма мързелива администрация, която взима заплата за пиене на кафе и пушене на цигари! Ще кажеш ли,с какво си допринесъл за БВП? Аз ще ти подскажа - с нищо! Със сигурност, държавата ти плаща заплатата, данъците и осигуровките! Излез на трудовия пазар, поработи и тогава се прави на интересен!

"Със сигурност, държавата ти плаща заплатата, данъците и осигуровките! Излез на трудовия пазар, поработи и тогава се прави на интересен!" Човече, хубаво е да не съдиш, особено непознати хора, за които си нямаш представа кои са и какви са. Защото всичко от горното, което си написал е ГРЕШНО! И е странно, от къде реши, че е "със сигурност"?

Даже мога да се обзаложа!

На колко? Нямам търпение да спечеля малко пари.

Имам ги парите, мога да си купя апартамент във всеки един скапан район в пародията на град София. Но няма. Точно защото мисля да си купя във Валенсия. Тук ще оставя само един малък апартамент с гараж, за като идвам да видя някой възрастен роднина.

Ти си решаваш, пич ;) Само не забавяй, защото стойността на парите ти в момента спада всяка седмица. Ако смяташ да живееш и да работиш във Валенсия - това е доста смислено. Но пък няма пряк полет от България до там.

Мда бензина и олиото много скочиха... Абе, хиперинфлаторите защо забравихте за олиото? 2020-та имаше по 10 коментара под всяка статия за него.

До къде няма полет?

Естествено, че ги имаш. Тука във форума всичките сме паралии и можем да си накупим по две-три жилища в София, но не искаме, разбира се. Ще си накупим във Валенсия, Палма де Майорка и една малка къщичка в швейцарските алпи, евентуално, ако останат пари. Ама ако не останат, понеже всички тук въртим успешен собствен бизнес и печелим по половин милион минимум на година, или заплатите са ни колкото на целия съвет на БНБ накуп - след няколко месеца и виличката!

И що да не са толкова? Или е по - добре да разпродаваме всичко тук и да заминаваме за Гърция и Испания?

не са проблем цените. Проблем са калъфите, които при наличие на 300к евроака се завират в клоаката София, вместо да отидат в красив град в уредена държава на същите цени. Но явно мат'ряла който купува тук не може да живее в нормална държава а си иска кочина, агресия, простотия.

Да си ги завират в гъза!