Цените на горивата паднаха, обсъждат мерки срещу покачването им

Обсъдени са мерки, които изискват държавна намеса, включително промяна в законодателството

Обратно в новината

Коментари - Цените на горивата паднаха, обсъждат мерки срещу покачването им | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някои постоянно, доста години вече си пълнят гуши, дано да се пръснат, защото гнусно се бъзикат с народа.

Цените на горивата до месец пак ще тръгнат нагоре! Това е неминуемо, защото цената на петрола ще тръгне нагоре. Проблемът са нашите смачкани доходи! ТРЯБВА ДА МИСЛИМ КАК ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДОХОДИТЕ, А НЕ КАК ДА ВЪРЖЕМ ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА! ПОСЛЕДНОТО Е ГЛУПОСТ И НЯМА КАК ДА СТАНЕ!

Паднаха ли?!? Днес заредих дизела на същата цена, на каквато го заредих и преди 2 седмици!!! Свалиха цената само на бензина, за да замажат положението!!

Чакайте сега, вчера Бацата каза, че нищо не зависи от тях, че да паднат цените. Как така днес паднаха и даже мерки ще се обсъждат? А покрай бензина някой дали видя какво стана с останалите цени, всички подскочиха.

Ако, Oня,... със сините венци на зъбите Костоффф не беше продал рафинерията на руснаците за да "лапне мазна комисионка" , тези "гимнастики" с цените на бензина щяха да се избегнат!! Вярно е, че влияние оказва и международната цена на суровият петрол, но подчертаваM "CуровияT, а докато от суров стигне до резервоарът ти има още трима "гимнастика"!!!! Pафинерията, която го преработва, търговеца които ти го продава, и държавата която му слага акциза и ддс-то, Tоест, Aко..... рафинерията си беше държавна, единият гимнастик Oтпада, съответно и неговите натоварвания на цената! Там е проблема, като Tи "продадът къщата", живееш под наем и плащаш като поп!!! ;))

А към Златев требе да предявиш тези претенции. Он ръководи тука

Котка по гръб пада ли! Айде признайте си, че Винету нареди на ортаците си в петролния бизнес да свалят с 20 ст бензина, че да продължи да краде за него си и за вас!

НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ! Не стига, че по документи произвежда НАЙ СКЪПИТЕ горива в ЕС, а и акцизните складове са негови. Всеки вносител на гориво, трябва да използва тези складове докато плати акциза, за тази услуга плаща и на Лукойл. Въпреки всичко това, ЛУКОЙ Е ВИНАГИ НА ЗАГУБА В БЪЛГАРИЯ И НЕ ПЛАЩА ДАНЪК!

Защо пишете лъжи? "НАЙ СКЪПИТЕ горива в ЕС" Според моите наблюдения имаме най-евтините горива в ЕС. Може би имате педвид нещо друго, моля да уточнявате или поне кажете как стигнахте до подобно заключение, защото изглежда сте крайно заблуден.

Акциза в Германия е със 60 ст. на литър по-висок от този в България, а цените на дизела същите. При около 3,5 милиона леки автомобила със средно 10 хил.км.пробег на година и 8 л на 100 км пробег консумация на гориво, държавата се отказва в полза на Лукоил от около един милиард и 700 милиона лева годишно. Като добавим и годишна винетка която в Германия се плаща през цените на горивата, сумата набъбва до над два милиарда лева отказ от държавата в полза на Лукоил!!! Бизнес рамката в една държава се задава от управляващите. Не е виновен лудият, че изяжда девет зелника, а този който му ги дава.

Yann

Влез на страницата не ЕС или търси в гуглето сравнение на цени и горива. Те го правят по правилния начин - преди акциз и ДДС, защото тези ставки са различни в различните страни членки. Та по това сравнение България е на второ място по цена на дизела и на 5 по цена на бензина. Т.е. ние сме с едни от най-високите цени в ЕС. И като още по-очебръкващ факт: Австрия няма Нефтохим, нито нефтени находища, а цените на горивата там са по-евтини от България. Сега стана ли ти ясно?

Yann

Делчев, петрола беше над 80USD за барел само в рамките на 13 дни: от 25 септември до 11 октомври. Защо тогава от 11 Октомври до днес цените на горивата се повишаваха, а? И още едно въпросче за "спец" като теб: през 2012г. суровия петрол стигна над 120USD за барел, а цените бяха почти същите, като сега. Я сега да те видя....

Ами потърсих в "гуглето" както казахте. Днес 15/11/2018 А-95: най- скъп в Холандия 3,29 лв; най-евтин в Полша - 2,27 лв; БЪЛГАРИЯ 2,13лв ДГ: най-скъп в Швеция 3,15лв; най-евтин Словакия -2,07 лв; БЪЛГАРИЯ 2,13лв Когато ми говорите за акцизи утонявайте къде продават безакцизно гориво, защото в събота заредих ДГ на 2,24 и никой не ми върна акциза или ДДС

Yann

Абе платен трол, ти знаеш ли какви са заплатите в цитираните от теб страни? Всички тези държави имат по-големи ставки за акциз на горивата от България, но и много по-висок стандарт на живот. Ти тъп ли си или не разбираш, че държава с най-ниска работна заплата в ЕС, със Нефтохим на собствената и територия има едни от най-високите цени на горивата в ЕС преди акциз и ДДС! Ако си икономически МАЛОУМЕН, пак няма да ме разбереш.

Икономиката е просто нещо, но не е за прости хора, нали? Спорът беше в, че в България били най-скъпи горивата. Ами тука бензин е 2,10 лв в Холандия е над 3 лв. И двете страни са в ЕС просто сравни две числа! Ако ти е ниска заплата прави 10 дюнера повече на ден или карай на газ!

Цените на горивата падат, но това ще се отрази когато количествата купени на висока цена се изчерпат и тези купени и преработени на ниска цена стигнат до бензиностанциите. Предполагам дизела ще поевтинее до две седмици.

Кое точно е паднало?! Свалиха от кумова срама само бензина, а дизела си остава на почти същото ниво. Как до сега винаги е имало по 2-3 стотинки разлика между бензи и дизел, а сега изведнъж - 15 стотинки!!! Много точен е един от горните коментари - при двойно по-висока цена на петрола преди години, разликата в цените на горивото сега и тогава е 20-30 стотинки.

Акциза фиксиран ли е за литър или е процент от цената?

zaxxon

Акциза е фиксиран, на куб.м. (1000 литра)

Не разбрах къде са поевтинели ... и с колко?

ЧЕ КАТО ПРОТЕСТИРАТЕ ИМА ЕФЕКТ?/ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ НАПРЕД! ДА СВАЛЯТ И ГО, ПАРНОТО, ДАНЪКА И ХЛЯБА!

Ние не поискахме! "Щели сме да искаме компенсации с новите цени на газа!" Сега ни се казва, че нямало начин да се свалят цените на газа!!!!!!

АМИ КАК ВАСАЛЪТ НА ПУТИН БОКО ДА СЪДИ РУСИЯ БЕ?

глей кви чудеса стават. излезнат ти 100 протестъръ на жълтите павета, повикат 1 седмица и цената на суровия петрол сорт брент ти пада от 70 на 55 долълъ! протостърите, айде да повикате срещу ипотечните деривати малко.....или евентуално срещу тесла, че имам ени акции.

Писна ми да слушам и чета глупости! През 2013 г. петрола стигна 160 долара и нафтата стана 2,45. Сега при 70 долара за барел - 2,35. Баси и сметките!

Обирджии гнусни.

СКЪПИ МИ БОКО ,КАК СЛЕД КАТО ЗАВИСЯТ ОТ ПАЗАРА -ПАДНАХА ЦЕНИТЕ?????? ТОВА НЕ ТИ ЛИ ГОВОРИ ЧЕ ИСКАТЕ ДА ИЗСМУЧЕТЕ И ПОСЛЕДНАТА КРЪВЧИЦА НА БЕДНИЯ НАРОД??? КАЖИ НА ТВОЙТЕ МУТРИ И ДРУГИ ЦЕНИ ДА НАМАЛЯТ-ТЕ ЗНАЯТ КОИ

Интересно, как след масовите протести се "промени" световната пазарна конюнктура!?

От три месеца цените са тези без да е стигал суровия петрол дори 74 долара за барел. Пър.ите под един юрган и е крайно време този парцал да бъде изхвърлен. Оставка

Стига простотии, бе, тате! Цената на петрола се проверява за секунди. Да лъжете по такъв смешен начин е жалко за умствените ни способности.

Аз да имах бензиностанция - щях да продавам бензина на загуба. Като едновременно с това вдигна тройно заплатите на служителите. Ама тези са изедници и мръсни капиталисти, не добри хора като мен. Сорос ми пречи да имам бензиностанция, нищо че съм умен човек. Затова сега карам такси. 60 лева аренда на ден. Та се налага да возя хората по 15 лева на километър, иначе как ще ми излезе сметката с два часа работа да изкарвам по 200 лева.