Какви пенсии ще отпускат универсалните пенсионни фондове?

Предвижда се да има три групи бъдещи пенсионери, обясни председателят на компания "Ен Ен" Анастас Петров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едва ли някой си мисли, че като/ако се пенсионира ще взема достойна пенсия.

Най-страшното е тоталната финансова неграмотност на българина. Телетата по-горе наричат пирамиди ПФ, в които има лични партиди и реални активи, докато истината пирамида е НОИ. Поне прочетете в Уикипедия определението за финансова пирамида... ама чукча не читатель, чукча писатель, нали?

Аз също съм потърпевша.Всичките бивши ,, социални '' министри знаеха , че е капан .Сега дават акъл какво да се прави...Лицемерие без мярка !

Вече шест години ми удържат 20% от пенсията заради този упф . Кога ще ми върнете надвзетото , гадове

Анатема на Сашо Фашиста от СДС-то и на ДрагалЪФския гърбат Айдук! И аз,и те знаят защо

Това е Бла , Бла или по нашенски - търчи - лъжи . Няма никакви Промени - Остава Такста от близо 7% годишно удръжки - за всеки 100 лева вложени имате 84 лева налични . Второто е по-гадно - ако Тръмп се разболее от Ковид ще останете без Пенсии - Инвестира се в САЩ . Ако имате дата за Пенсия на 7 и има Терористичен Акт във Франция на 6 няма да ви платят Пенсия , а ще ви осъдят да връщате на фонда пари от предишни Пенсии - може да си изгубите Жилището чрез Съдия Изпълнител .

ще има мли пари обаче за тия пенси?

Добре де в партида има Х бона .Тези пари са си твои ако се гътнеш на някои наследник .Те не се пипат от други .ПРи всяка вноска се събира такса фонд и когото си получаваш втора пенсия има таска получаване .Фондовете реализират кажи речи нулева или почни нулева възвръщаемост и откъде ще получиш минимум това което си внесъл ?

Корупция на най-високо ниво! 1.Защо не може да ви взема спестяванията накуп? (И да се откажа от пожизнена пенсия от УПФ) 2. Какво става с парите ми в УПФ ако умра на следващия ден след пенсионирането?

Единственото решение да се прехвърлят към НОИ. Пенсионни фондове=Пирамиди за властимащите, за другите да пият една студена вода, може и газирана.

Ако беше финансово грамотен, а не глупи, щеше да знаеш, че НОИ е пирамида.

Парите ти се наследяват. От НОИ що не си поискаш внесеното за 40 години накуп?

Каква редукция на държавната пенсия от НОИ, за да получаваш втора от УПФ?!? Навремето ни казваха, че това ( от УПФ ) ще е втора пенсия, сега ядец. А къде са професионалните ПФ?

Още от начало беше казано, че е допълнително осигуряванне за "заместваща" пенсия!!! - Ти се осигуряват с 19.8% върху заплатата ти за пенсия - 5% отиват в УПФ а другите 14.8 в НОИ - за тези преди 1960г - 19.8% отиват в НОИ Т.е. 5% от 19.8% = 25% (1/4 ) от осигуровките ти за пенсия отиват в УПФ. И намалаването трябва да е 25% ( като се извадят 20г , че не си се осигурявал в УПФ, преди 2000г ) , т.е. само половината педиод = 12.5% трябва да ти е намалението на първата пенсия и тези 12.5% трябва да идват от втория СТЪЛБ. ПРОБЛЕМА Е ДРУГ: 1. Не се гарандира ДОХОДНОСТ по-голяма от ИНФЛАЦИЯТА!!! Доходността може да е отрицателна и парите ти даже да изчезнат! 2. Нямаш право да изтеглиш парите си "накуп", при пенсиониране и така да се откажеш от втората ти пенсия. И реално паритети не са твои а на ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ. Ти до като си ЖИВ не може да ги пипнеш...

Още от 2000 г. на мен и колегите ми ни беше ясно,че това е пирамида с държавно участие.Атози Анастастчо,корифея по частното осигуряване да ги дрънка тези неща на децата от детската градина.От сто кладенеца....мътна вода.Какви пенсии със средно събрани от осиг.вноски около 6-8000 лв.на осигурен и то в най-добрия случай.Какви пожизнени пенсии,бре отворко.Костов начело,след това Нейков и всички изпаднали политици и депутати от ДСБ,НДСВ,,БСП и други мижави партиики,цоцали 20 год. от тази пирамида,под строй към Централния затвор.

Много си прав колега! За пирамидата и за затвора. Но ако приемем пак да има смъртно наказание - искам да ме назначиш за изпълнител...... Надявам се, знаеш кой е Леваневски!

На майка ви в .....Сещате се къде.Със тези задължителни вноски за втора пенсия бих си направил застраховка живот за да съм сигурен че ще я ползвам аз и само аз.Не който дойде на власт

И в момента можеш да го направиш, на трети стълб. И в момента имаш избор дали вторият стълб да се изплаща от държавата (прехвърляш се към НОИ) или от частна компания. И в момента вторият стълб (втора пенсия) се натрупват в лична партида, само за теб и можеш да си сигурен, че ще я ползваш само ти, а не който дойде на власт. Статията, макар и безумно подробно и неясно, обяснява как можеш да ползваш тези твои лични пари натрупани във втория стълб. А дали да спестиш в застраховка живот, трета пенсия, акции на компании или спестовна сметка в банка си е твое решение.