Тръмп: Криптовалутите не са пари!

Според американския президент стойността на криптовалутите не се опира на нищо

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Криптовалутите не са пари! | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не според Тръмп - всеки, който поне малко разбира от икономика ще ви го каже.

С нетърпение чакам деня в който ще Ви плащат заплатките и пенсийките в криптовалути !!!! Само да уточним - Един Битткоин на колко пенсионера се пада ?!

Не е задължително да взимаш един биткойн може пенсията ти да е 0.000095 биткойна -

Прави впечатление в такива теми, че когато човек напише: - Битконя е боклук, пирамида, измама , създадена от баМките за иззмеване на фиата на Хората - получават се много минуси - Ако се напише, че Битконя може да ти умножи парите в пъти, ако си разумен и да ликвидира баМките - пак се получават много минуси Ха изяснете се сега, какво искте в крайна сметка! Угодия няма !

Тук нивото приятелю е трагично - не се занимавай, иначе от двете ти твърдерия второто е вярното

Да се разбира: Има само една световна валута тя се нарича щатски долар само че технологиите се развиват и няма как да ги спрете освен ако не започнете да "печатате" електронни долари май и до там ще стигнете защото световната доминация е основната доктрина подписана при създаването на САЩ.

че то го пише на доларите: "На бог се уповаваме"

не пише кой е техният Бог

да, не са пари, щото не може да ги манипулират с политика, Чък Норис копае биткойни наум

Да перефразирам Бай Маркс, по отношение определението му за стока: "ако към едно нещо отношението е като към пари, значи то е пари".

ще дойде време много злато ще се покаже от земята, ама вода няма да има

нищо съществено не се променя в този случай. тогава просто единица вода ще струва много единици злато, или ако предпочиташ, с много единици злато ще можеш да си купиш една единица вода...

идеята да спорим, същото казвам :) Което е рядкост, то е пари. Като го има бол, не се цени. Въздухът сега ни се струва нищо, а и 5 минути не можем без него.

Откакто премахнаха Златния стандарт, изобщо няма пари. Не само криптовалутите, а и доларите са просто едни шарени хартийки.

не са и хартиики , а предимно електрически сигнали.

Трябва да ти кажа, че "хартийките" са по-ценни от сегашните електрически сигнали, защото тия сигнали минават през посредник ... много лош посредник! )

И парите минават през посредник. Някой трябва да ги отпечати. Освен ако не си ги печатиш сам....

аз така, като символ, романтично се изразих. :) Все пак има известно количество още, най-вече извън САЩ.

Знам, че всички разбират от всичко и че няма смисъл да се обясняваме, но... като коментирате толкова криптовалутите и колко те били полезни за свободната търговия и прогреса, задавали ли сте си въпроса какво точно се търгува с тях и как то се контролира? Наясно ли сте колко е лесно в момента да се перат пари чрез крипто и колко е лесно да си купуваш примерно оръжия/наркотици и какво ли още не с виртуални валути, които не са регулирани? В момента едни от най-големи схеми в онлайн бизнеса са именно с крипто валути. Не гледайте само позитивната страна, защото където има пари (било то и виртуални), основният поток отива за неща, за които не сте си и помисляли.

Ако беше се опитал да търгуваш крипто щеше да разбереш че голяма част от написаното от теб не е вярно.

Работя в тази свера и ти гарантирам, че всичко, което съм написал е вярно. Нещата не се случват по очевиден начин, но е много лесно да се прикрият. Ако те интересува темата, се разрови и прочети.

сфера*

Ами нали това е едно от главните предимства и на книжните пари. Да купуваш с тях неща анонимно, кеш, и да не се знае колко пари имаш. Само дето са млако по-неудобни от криптовалутите. Ако тази анонимност е незаконна, биха забранили книжните пари. Но това пък някои казват че е нарушение на свободи.

А ти за банкови и картови (VISA и MasterCard) регулации чувал ли си? Нали знаеш, че всичко може да се проследи (което не означава автоматично, че е лошо). С крипто валутите съвсем не е така. Много по-лесно може да прикриеш пътя на "парите". А когато не може да се проследи едно нещо, някак си започва да става страшничко и доста опасно.

Едно от изключително малкото на брой неща за които съм съгласен с перчема!

То и парите не са пари, ама карай...

НИЩО не струва нищо (в буквалния смисъл), ако то не е ценно, в очите на Масата. Ако аз НЕ признавам , да речем - златото, ти можеш ли да ми продадеш/купиш нещо за злато? Ами НЕ! Така е буквално с всичко друго и никакви силови елементи не могат да промент това, по никакъв начин! Т.н. крипот валути са навият инструмент за управление, на който ще стъпи новата трансформация на капитализма- икономиката въз основа на базата данни!

Всяко платежно средство се основава на първо място на ДОВЕРИЕТО в него, т.е. не какво е то реално, а какво хората си мислят че е. Ако го няма доверието, значи не е става за платежно средство.

Прост пример: Фирма за пр-во на чаша. До сега е произвеждала по 100 хил. бр/ месец, обаче дефакто е продавала по 60 хил/мес. 40 хил са били са били излишно пров-во, разходи, разхищение на ресурси и накрая - на боклука Сега, чрез т.н. блокова вериги/база данни/ тази фирма вместо да пилее ресурс за 100 хил. бройки, ще даде задача на Системата да и намери сред всички клиенти тези, на които тя с голяма степен на вероятност да може да продаде 50 хил/бройки/ мес. Горе-долу това е общата идея на цялата работа. А тази "база данни" вече си работи - гугъл, сураттефтера, птичката ... но това е само началото...

предвиждам фалит на криптофирмата. Когато гошо продава на пешо - се въпртът некви пари, има връзка и мошеничеството е в некви граници, приемливи. криптофирмата за чаши ше произведе точво 51 хиляди. Обаче! Това не значи, че след това ше постъпят при нея пари, с които да се разплати и да продължи дейността. Ше и преведът некви койни, които междувременно мож да са паднали на борсес, божа работа. Таз, фирмата за чаши, требва да има висикотехнологично звено, което непрекъснато да и обръща койните в удибни за рогаритмуване пари......ДА НЕ ГОВОРИМЕ, ЧЕ НЕМА НИКАКЪВ, НИКАКЪВ КОНТРОЛ! нЕКЪДЕ, НЕКОЙ , ОБИРА ПРИБИРА И КРАЙ! Бачкаш в България, а те абират от буркина фасо, найс а? Без противодействие. Преди време ми счупиха телефона да си обърнем парите в койни. То беше изгода, то беше чудо! Мигновено богацтво! После, научавам от криминилни сводки, че тез хубовци, представили ми се за англичани от ситито, били руснако-украинци и бачкали у софето. Обаче, нкарваш лев при тех и никога не излиза. Уж от лев си направил 20, обаче кат искаш да си ги изтеглиш: разследват ти транзакциите с месеци, продават ти криптопортэейла изчезват. Само мушеници РЕКЛАМИРАТ криптото. С цел да намерат бълъци, които лесно да оберът!

Примера с фирмата за чаши, беше пример за това каква, като цяло е идеята на "блоковата верига" и базата даннни. Не съм говорил за "крипто валути", а за т.н. блокчейн и за какво ще се ползва в бъдеще. А т.н. криптовалути, са само един елемент, който е създаден на принципа на "блоковите вериги".

а, дообре. гарантирам, че сметките на обикононетите производители и търговци, че и криенти нема да излезат през блокчейн веригата. ше се облажи само чейноператора.

Чета тук , разни коментарчета , и разбирам , че всички сте наясно с ''криптовалутите '' - Само аз ли нищо не разбирам ?! Моля , някой да обясни в какво точно е преимуществото на тези валути , и как си представяте свят само с такива ''пари'' ?! Давте ли си сметка за какво точно иде реч ???? Всички сте толкова '' Еxciting'' ( за всички които си повярвахте че сте ''Американци'' ) , за всяка нова технология , че не се усетихте как ЦЕЛИЯТ Ви живот стана ВИРТУАЛЕН и ДЕНОНОЩНО НАБЛЮДАВАН и КОНТРОЛИРАН , а запитвате ли се какво Ви чака в Свят с ВИРТУАЛНА криптовалута ?!

Тъпчо, ще ти отговоря като на австралопитек, за да разбереш. Парите в банковата ти сметка също са виртуални. Разликата е, че дори не ги контролираш - всяко тяхно теглене, използване, складиране и дори харчене е според договора, който си сключил с банката. При криптовалутите такива ограничения няма. Влезе ли ти в портфейла, правиш ги каквото си искаш и не зависиш от никого. Няма централна банка, която да ги печата. Толкова ли е трудно за разбиране?

БРЦК

Виртуалната криптовалута е много по трудно да бъде контролирана. Особено на ниво банки. Затова е целия рев. А предимствата на криптовалутите са много - моментални транзакции, липса на такси, анонимност, труден контрол и тн и тн.

МНОГО е жалко , че има толкова НАИВЕН народ , който си мисли че може да живее в Свят и общество без контрол - ТАКЪВ СВЯТ НЯМА !!!!! Просто излишно се дърпате на синджира , докато не разберете че сте ВЪРЗАНИ здраво - УСПЕХ с ''надхитрянето на живота'' !!!!!

И още нещо, което е много важно - когато свършат хартийките, има как да се напечатат нови - без значение, дали имат реално покритие в злато (щото някой е решил, че е ценно) или не. Когато биткойните се "изкопаят" до последно те остават константа - няма откъде да дойдат повече. Така, размислите и страстите оставям на другите...

Не знам защо наричат този финансов инзтрумент "валути", но това си един обикновен високорисков инструмент. Няма никакви характеристики на валута и това е ясно на всички. За това банките не се притесняват от т. н. криптовалути. Защото не са нищо повече от поредният инструмент, с който проавят пари, а балъците лапат мухите.

ми щот вече повече от година се търгува на големите борси (форекс в това число). Те там всички са тъпи и нищо не разбират - само професорите на дир.бг знаят откъде извира лимонадата ...

Когато "отгоре" ви казват, че "нещо не струва" - значи дъното е наблизо, дръж ръката на бай Коогато "отгоре" ви казват, че "това си струва инвестицията" - натискай селл и бягай

Демек: криптовалутите имат вече толкова голям потенциал и са заплаха за долара, че даже президентът на САЩ се безпокои.

Абе то НИЩО не е "пари", ако в него НЕ ВЯРВА ТЪЛПАТА! Така, че екзистенциално, перчема е прав. Ама ко кледам, че е направил с ръчичка онова знакче на далаверата.... а ? ха ха ...

С това си изказване/неподготвен/Тръмп прави реклама на криптовалутите. .

Абе, то и Тръмп не президент... Колкото до променящия се курс на криптовалутите, и долара играе здраво в определени моменти, но Дончо ги счита за пари. Когато с нещо можеш да си купиш стоки и услуги, това са пари, колкото и дебила Тръмп да не го разбира.

Опа щом Тръмп започва да коментира нещата а в същото време се чудят как да забранят на Зукербърк да пусне неговата криптовалута значи доста са се притеснили за долара.

И ти не си никакъв президент!

А ти ли си президент на САЩ Смахнати комплексари

На какво се опора американският долар? Ами на американската армия. От там и на ресурсите придибити често чрез насилие. Кофти но върши добра работа. Ха сега кажете за криптото.

Американската армия се крепи на долара, а не обратното. В САЩ се работи най-много и то малка част от БВП се пада на армия и оръжейни концерни, така че доларът се крепи от американската система.

По-необмислено изказване отдавна не бях чел по форумите. Човече, ти познаваш САЩ само от рекламите. А ако знаеше действителното положение на американската военщина, начаса щеше да се гръмнеш.

Ако са аматьорска работа на разни ай-ти занаятчии, разбира се, че не биха се подчинявали на правила откъм държавния регламент. Обаче ако са организирани и контролирани от алтернативни на американската държава (пак) държавни играчи, те доста добре биха се справили със стратегическата задача да се заобикалят незаконни американски санкции, да се тушира монополното положение на долара в международната търговия и свързаното с него американско изнудване и да се стимулира свободната търговия между страните с алтернативни разплащателни средства

С една дума- имаме нещо като долар, което ома, т.е. няманикакво покритие, но понеже го печатаме ние трябва да е то........

Със сигурност не се печата безразборно долари. Цената на долара се подчинява на световните пазари, а както всеки знае, когато една стока залее пазара, цената и пада, а при долара не е така

Айде бре не е така. Пример 2008 г. Долара се починява само на интересите на група хора и не зависи от икономиката на САЩ.

А световните пазари на какво или по-скоро на КОГО се подчиняват, знаеш ли? Да си чувал нещо при какви случаи спекулацията се превръща в спекула? Да си чувал, че докато науката търси доказателства, борсите се крепят на слухове?

Trump ne e chovek.

Криптото се подчинява на правила, ама Тръмп явно е искал да каже, че не може да се контролира и това му е големия проблем... като трън в задника им е това крипто :)

А какви са тези хартийки без покритие във Форт Нокс ? Каква стойност имат ? 50 години печатате едни хартийки и обяснявате на света, че струват нещо.

Че като не са пари що не ги забраните?! Ако смятате, че са заплаха за долара и икономиката забранете ги.

а добрутру!

така е

Щом и Тръмп започна да плюе по криптовалутите е време за купуване на още. А долара на какво се опира бе Тръмпи? На благосклонността на еврейската печатница ФЕД!

И на китайците

Откъдето и да го въртите, в криптовалутите има нещо гнило! Така че, не се поддавайте на внушенията, че Тръмп е глупав! От това някой има полза и затова се тиражира толкова усърдно в пространството!

Има нещо гнило само за заблудените. В Тръмп има страх, голям страх за долара. Кой те е чел знае, че криптовалута е по-добър вариант за световна валута от хартийките от печатницата. Ще дойде и това време тогава ще е фън.

Ще поживеем, ще видим! А човек толкова лесно може да бъде заблуден от разни писания, че не истина! Един простичък пример са здравословните диети!

То и стойността на долара не се покрива от нищо.

Покрива се от 700 милиарда долара военен бюджет. Други въпроси?

Какво е туй 700 милиарда? Човекът ясно ти каза, че щом 1 няма стойност, значи и 700 милиарда пак нямат никаква стойност. Самопредставянето на когото и да е не струва нищо, ако реша да не му го призная.

То пък долара като се опира на някакви реални ценности... Златото в резерва се оказа волфрам, позлатен, икономиката хич я няма, дългът е огромен, на какво точно се опира доларът, никой не знае... Май само на Щатската диктатура по света и огромната армия, добре въоръжена, но безидейна.

Опира се на вийската на сащ! Я не си използвал долара, я са разбили страната ти!

Ами те и Русия, и Китай си имат войска. Ти сега какво искаш да ми внушиш, че не мога да руша консенсуси ли? Вместо да ми благодариш, че все още се съобразявам по старите правила?!

Защо не каже $$$ на какво се "опира" На приказките на Тръмп или фантазиите на FED...?

Да каже нещо умно. Май се е ресал сутринта.

Едно нещо струва толкова колкото някой е склонен да даде за него. 98% от парите са цифри написани на компютър. Разликата е как може да се разпореждаме с тях

Криптовалутите са ВРЕДНИ! Харчи се огромен ресурс за тях (компютри, ток и друг), а произвеждат НИЩО! Полвали се основно за разплащане при престъпна дейност, че уж били непроследими. Сравняваха ги с хазарт, кой как ще се надлъже. А почнат ли да ги забраняват поголовно държави, ще заглъхнат.

Парите по дефиниция не произвеждат нищо, така, че подобна претенция към крипто валутите е необоснована. Основното средство за пране на пари е щатския долар, а не криптото. Биткойн е единствената истинска криптовалута, а също така единствения наличен актив, който никой никога и при никакви обстоятелства не може да отнеме от собственика му. Това е единствената причина да има стойност. Относно забраните на криптото - там, където възникват такива ограничения / Иран, Китай, Индия / цената му е по-висока и търсенето по-голямо

Може и ти да си направиш криптовалута. Предлагат се на разни сайтове. Май вече имаше Тръмпкойн и Путинкойн. ;) За тъй наречената криптовалута, трябва да се произвеждат компютри, процесори, трябва ток идващ например от въглища и какво ли не, включва и екологично замърсяване. Увеличават цените на компютрите. През цялото време работят, за да "произвеждат" койни. Има сумати безмислен труд и разход на ресурси.

Криптовалутите в същността си като конвенционалните валути. Всяко нещо, което преди това не е било официално признато, е било крипто. Криптовалутата чрез блок-чейн е просто един алтернативен начин да заработваме стойност и направляваме финансите в условия на криза и монополен диктат от страна на единия международен играч.

тръмпи, не ги разбираш ти финанциите! ФЕД требва да обезцени дългъ. И! Понеже нема да го прави чрез хиперинфрациа, какато във ваймарската република, ше го направи със имитиране на пари. Опс, на криптовалути, на пари от нищото, без сойност, но модерни и се по-сложни. за да може чрез тех да се ОТКРАДНАТ активи от невежите, алчните и малоумните. С които после да се обезпечи дългъ емитиран на хартийки. Та, криптото е важно за евреите у сащ като въздуха и водата за секо живо дъщество. Пак настъпи мотиката. Или искаш ваймарска републик?

Този коментар е болезнен за четене, сигурно и да го изпишеш е коствало много.

ЗАЩОТО: - вече над 50% от копачите са в Китай и реално, Кирай може да манипулира данните в крипто валутата ако иска....

на практика няма как да се случи :) особено за исторически данни в блокчейна

Глупости, има разлика между пулове и копачи.