Тръмп: Криптовалутите не са пари!

Според американския президент стойността на криптовалутите не се опира на нищо

Обратно в новината

Коментари - Тръмп: Криптовалутите не са пари! | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩОТО: - вече над 50% от копачите са в Китай и реално, Кирай може да манипулира данните в крипто валутата ако иска....

тръмпи, не ги разбираш ти финанциите! ФЕД требва да обезцени дългъ. И! Понеже нема да го прави чрез хиперинфрациа, какато във ваймарската република, ше го направи със имитиране на пари. Опс, на криптовалути, на пари от нищото, без сойност, но модерни и се по-сложни. за да може чрез тех да се ОТКРАДНАТ активи от невежите, алчните и малоумните. С които после да се обезпечи дългъ емитиран на хартийки. Та, криптото е важно за евреите у сащ като въздуха и водата за секо живо дъщество. Пак настъпи мотиката. Или искаш ваймарска републик?

Криптовалутите са ВРЕДНИ! Харчи се огромен ресурс за тях (компютри, ток и друг), а произвеждат НИЩО! Полвали се основно за разплащане при престъпна дейност, че уж били непроследими. Сравняваха ги с хазарт, кой как ще се надлъже. А почнат ли да ги забраняват поголовно държави, ще заглъхнат.

Едно нещо струва толкова колкото някой е склонен да даде за него. 98% от парите са цифри написани на компютър. Разликата е как може да се разпореждаме с тях

Да каже нещо умно. Май се е ресал сутринта.

Защо не каже $$$ на какво се "опира" На приказките на Тръмп или фантазиите на FED...?

То пък долара като се опира на някакви реални ценности... Златото в резерва се оказа волфрам, позлатен, икономиката хич я няма, дългът е огромен, на какво точно се опира доларът, никой не знае... Май само на Щатската диктатура по света и огромната армия, добре въоръжена, но безидейна.

То и стойността на долара не се покрива от нищо.

Откъдето и да го въртите, в криптовалутите има нещо гнило! Така че, не се поддавайте на внушенията, че Тръмп е глупав! От това някой има полза и затова се тиражира толкова усърдно в пространството!

Щом и Тръмп започна да плюе по криптовалутите е време за купуване на още. А долара на какво се опира бе Тръмпи? На благосклонността на еврейската печатница ФЕД!

така е

а добрутру!

Парите по дефиниция не произвеждат нищо, така, че подобна претенция към крипто валутите е необоснована. Основното средство за пране на пари е щатския долар, а не криптото. Биткойн е единствената истинска криптовалута, а също така единствения наличен актив, който никой никога и при никакви обстоятелства не може да отнеме от собственика му. Това е единствената причина да има стойност. Относно забраните на криптото - там, където възникват такива ограничения / Иран, Китай, Индия / цената му е по-висока и търсенето по-голямо

Опира се на вийската на сащ! Я не си използвал долара, я са разбили страната ти!

Че като не са пари що не ги забраните?! Ако смятате, че са заплаха за долара и икономиката забранете ги.

на практика няма как да се случи :) особено за исторически данни в блокчейна

А какви са тези хартийки без покритие във Форт Нокс ? Каква стойност имат ? 50 години печатате едни хартийки и обяснявате на света, че струват нещо.

Има нещо гнило само за заблудените. В Тръмп има страх, голям страх за долара. Кой те е чел знае, че криптовалута е по-добър вариант за световна валута от хартийките от печатницата. Ще дойде и това време тогава ще е фън.

Криптото се подчинява на правила, ама Тръмп явно е искал да каже, че не може да се контролира и това му е големия проблем... като трън в задника им е това крипто :)

Може и ти да си направиш криптовалута. Предлагат се на разни сайтове. Май вече имаше Тръмпкойн и Путинкойн. ;) За тъй наречената криптовалута, трябва да се произвеждат компютри, процесори, трябва ток идващ например от въглища и какво ли не, включва и екологично замърсяване. Увеличават цените на компютрите. През цялото време работят, за да "произвеждат" койни. Има сумати безмислен труд и разход на ресурси.

Trump ne e chovek.

Глупости, има разлика между пулове и копачи.

С една дума- имаме нещо като долар, което ома, т.е. няманикакво покритие, но понеже го печатаме ние трябва да е то........

Покрива се от 700 милиарда долара военен бюджет. Други въпроси?

Ще поживеем, ще видим! А човек толкова лесно може да бъде заблуден от разни писания, че не истина! Един простичък пример са здравословните диети!

Ако са аматьорска работа на разни ай-ти занаятчии, разбира се, че не биха се подчинявали на правила откъм държавния регламент. Обаче ако са организирани и контролирани от алтернативни на американската държава (пак) държавни играчи, те доста добре биха се справили със стратегическата задача да се заобикалят незаконни американски санкции, да се тушира монополното положение на долара в международната търговия и свързаното с него американско изнудване и да се стимулира свободната търговия между страните с алтернативни разплащателни средства

Какво е туй 700 милиарда? Човекът ясно ти каза, че щом 1 няма стойност, значи и 700 милиарда пак нямат никаква стойност. Самопредставянето на когото и да е не струва нищо, ако реша да не му го призная.

Ами те и Русия, и Китай си имат войска. Ти сега какво искаш да ми внушиш, че не мога да руша консенсуси ли? Вместо да ми благодариш, че все още се съобразявам по старите правила?!

Криптовалутите в същността си като конвенционалните валути. Всяко нещо, което преди това не е било официално признато, е било крипто. Криптовалутата чрез блок-чейн е просто един алтернативен начин да заработваме стойност и направляваме финансите в условия на криза и монополен диктат от страна на единия международен играч.

На какво се опора американският долар? Ами на американската армия. От там и на ресурсите придибити често чрез насилие. Кофти но върши добра работа. Ха сега кажете за криптото.

Американската армия се крепи на долара, а не обратното. В САЩ се работи най-много и то малка част от БВП се пада на армия и оръжейни концерни, така че доларът се крепи от американската система.

И ти не си никакъв президент!

Със сигурност не се печата безразборно долари. Цената на долара се подчинява на световните пазари, а както всеки знае, когато една стока залее пазара, цената и пада, а при долара не е така

По-необмислено изказване отдавна не бях чел по форумите. Човече, ти познаваш САЩ само от рекламите. А ако знаеше действителното положение на американската военщина, начаса щеше да се гръмнеш.

Опа щом Тръмп започва да коментира нещата а в същото време се чудят как да забранят на Зукербърк да пусне неговата криптовалута значи доста са се притеснили за долара.

Айде бре не е така. Пример 2008 г. Долара се починява само на интересите на група хора и не зависи от икономиката на САЩ.

И на китайците

Хубаво е да мислиш, че група американци са толкова могъщи, което явно ти е хрумнало от филмите. Макар и супер сила, САЩ нямат тази власт и механизми да влияят толкова на световния пазар.

А световните пазари на какво или по-скоро на КОГО се подчиняват, знаеш ли? Да си чувал нещо при какви случаи спекулацията се превръща в спекула? Да си чувал, че докато науката търси доказателства, борсите се крепят на слухове?

Абе, то и Тръмп не президент... Колкото до променящия се курс на криптовалутите, и долара играе здраво в определени моменти, но Дончо ги счита за пари. Когато с нещо можеш да си купиш стоки и услуги, това са пари, колкото и дебила Тръмп да не го разбира.

Спекулата и арбитражът са инструменти на икономиката. Първо прочети, после пиши!

С това си изказване/неподготвен/Тръмп прави реклама на криптовалутите. .

Абе то НИЩО не е "пари", ако в него НЕ ВЯРВА ТЪЛПАТА! Така, че екзистенциално, перчема е прав. Ама ко кледам, че е направил с ръчичка онова знакче на далаверата.... а ? ха ха ...

Демек: криптовалутите имат вече толкова голям потенциал и са заплаха за долара, че даже президентът на САЩ се безпокои.

А ти ли си президент на САЩ Смахнати комплексари

Когато "отгоре" ви казват, че "нещо не струва" - значи дъното е наблизо, дръж ръката на бай Коогато "отгоре" ви казват, че "това си струва инвестицията" - натискай селл и бягай

Не знам защо наричат този финансов инзтрумент "валути", но това си един обикновен високорисков инструмент. Няма никакви характеристики на валута и това е ясно на всички. За това банките не се притесняват от т. н. криптовалути. Защото не са нищо повече от поредният инструмент, с който проавят пари, а балъците лапат мухите.

Чета тук , разни коментарчета , и разбирам , че всички сте наясно с ''криптовалутите '' - Само аз ли нищо не разбирам ?! Моля , някой да обясни в какво точно е преимуществото на тези валути , и как си представяте свят само с такива ''пари'' ?! Давте ли си сметка за какво точно иде реч ???? Всички сте толкова '' Еxciting'' ( за всички които си повярвахте че сте ''Американци'' ) , за всяка нова технология , че не се усетихте как ЦЕЛИЯТ Ви живот стана ВИРТУАЛЕН и ДЕНОНОЩНО НАБЛЮДАВАН и КОНТРОЛИРАН , а запитвате ли се какво Ви чака в Свят с ВИРТУАЛНА криптовалута ?!

То и парите не са пари, ама карай...

Едно от изключително малкото на брой неща за които съм съгласен с перчема!