Топ марки се изтеглиха от Русия, но стоките им останаха на пазара

Супермаркет в Москва продава "Кока-Кола" на три различни цени, в зависимост откъде са внесени бутилките - Дания, Полша или Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - Топ марки се изтеглиха от Русия, но стоките им останаха на пазара | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Авторът не е много наясно с “широката руска душа”. “Фиксацияра” на руснаците към западните марки е още от преди да са видяли капиталистическото изобилие. Едно време най-оборотен бизнес на моряците е бил да носят ментета в Русия. Хората обожават западните стоки, но вече са виждали и оригинала и от тук нататък ще им е голяма мъка да се задоволят с боклуци от приятелски страни и местни боклукчави заместители. А паралелният внос ще е все по-скъп и сложен. На тая грабителска нация им предстои да се сблъска с реалността, а още по-добре ще е да се сблъска и с разпада си, за който вече и сами говорят.

хахаха, откога Зара е топ марка?

Много санкции много чудо. Ама нито руснаците останха без стоки, нито войната спря. Само дето фирмите изоставиха 500+ магазина при изтеглянето си и заводи в ЕС затварят един по един (пак заради ефекта от санкциите). Колко ли време ще е нужно на евро-бюрократа да осъзнае, че губи повече отколкото печели?

Повече, отколкото печели? Те не печелят нищо от тези санкции. Има само загуби

Няма време, ще загуби живота си преди да осъзнае, че е овца

О чудеса! Нали така Ройтерс!

"разказва Ройтерс" как руснаците влачат гардероби ИКЕА през границата. Пълни с КокаКола. Как да не им вярвам...

Когато марките се изтеглят, остава паралелния внос и ментетата. С обедняването на руснаците паралелния внос ще намалява, а ментета ще са все повече. То и ние имаме спомени от времето, когато в магазини и по пазарите се продаваха спортни стоки "Адибас", "Абидас" и подобни производни на "Адидас". Тези дето убеждават, че санкциите били полезни даже за Русия се надяват, че ние не помним НРБ. Помним, помним стоките от изостаналия източен блок - СИВ.

За среднотъпия западняк животът свършва ако няма КокаКола, макДоналдс, Амазон, Икеа , Зара. Затова и вдигнаха тая пушилка с изтеглянето им, да си каже реднека - "Ей, баси жестокито санкции" За руската икономика това е дори положително в краткосрочен план , защото ще се вдигне търсенето за заместители тяхно производство. По сериозните санкции са тези на технологии, но и те ще почнат да действат след (доста) години. Краткосрочно ги удрят с трансферите на средства, газта и отскоро петрола, но дори и това ще се отрази най-рано след година, като не се напълни следващия бюджет. От друга страна налагането на тези занкции причини сериозни текущи разходи на тези, които ги налагат. Извод - Западът няма никаква изгода да приключи войната бързо, след като вече е платил много за да наложи санцкии, които бавно ще изтощават Русия. Щуката се подлъга и се хвана на блесната. Всеки рибар знае, че в началото се мята яростно и тогава и шанса да се откачи.... не успее ли, след това е въпрос на време да я извадиш и изядеш. А Путин уж е рибар.

Положителни са санкциите, да. Виждал ли си "Лада" произведена преди "Рено" да я изкупят напълно? Когато руснаци произвеждат дори с някакво западно участие - качеството е ужасно. Когато "Рено" изкупиха напълно фирмата и започнаха да контролират всички производствени дейности, качеството се вдигна и започнаха да изнасят ладите. Пък погледай руски ютуб канали и виж какво мислят руснаците за страната си, за качеството на стоките и всичко останало.

т.н. санкции и изтегляне от Русия е една бутафоря довела до огромни загуби на западни компании .Иначе Русия няма какво толкова да купи от запада поради това че на запад нищо няма. Всичко идва от трети страни. Обаче запада има какво да купува от Русия защото няма от къде да балансира с критични стоки за индустрията си която бяга със 100 км. в час от запада. Затова и след митичните санкции Руската икономика увеличи близо 4 пъти приходите си от износ и генерира космически излишък в платажния си баланс. За запада остана съвръхвисоката цена която така или иначе плаща.

Това по рассея 1 ли го казаха? КЛОУН!