Тимерманс призова за европейска минимална заплата

Разликите са изключително големи от - 235 евро на месец през 2017 г. в България до 1999 евро в Люксембург

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако принадената стойност за работодателите във всички страни за единица труд се изравни, това ще стане!

А планът Макрон не е ли същото в транспортния бизнес? Да му мислят сега превозвачите! А за останалите, щом в Люксембург минималната заплата е 1999 евро, такава ще стане навсякъде! Нали не очаквате, че в Люксембург ще я намалят?

хубава идея ама ще го обявят за комунист или утопист, българите са белите роби на Европа, кой плаща за робски труд??

Тя България не може да "спука" цирея - София, за да се осмисли живота на хората на територията върху цялата държава, а сме тръгнали да мислим за еднаква заплата в целият ЕС

ЕС съюз на експлоатацията, направиха ни цените европейски, труда 3 пъти повече работим от запада, а взимаме 10 пъти по-малко. Лъжат и манипулират "ама тука се било по-малко работило" , в една и съща западна фирма на една и съща длъжност гърците например взимат 3 пъти повече от българите. Това е , има световен заговор срещу българите, а корумпираните ни политици си трайкат и продават националните интереси, важното за тях е да са на власт. Пълни боклуци.

То при нас е доста голяма и разликата между София и провинцията. София- Видин е поне 3-4 пъти разликата в парите. По- добре е да направят специализация на страните в ЕС както беше в СИВ и да ни позволят да подпомагаме индустрия, в която сме специализирани за да се борим на световно ниво и така всяка държава да има нещо на топ ниво, а то иначе ние няма защо да съществуваме- немците всичко правят по- добре. Да ни определят електрокарите и софтуера и телферите и да станем пак номер едно в света.

Нашите заплати да не се вдигат. Намалете Люксембургските. С излишните пари оправете имигрантите дето стигнаха до Люксембургското село Шенген. Да си стоят в Африка, Индия там дето са се родили.

Откъде ги намират такива мозъци в ЕК?! Този социалистически тиквеник искал минималната заплата да станела 60% от средната... А, бе, математик смотан, минималната заплата се дава в абсолютна, а не в относителна стойност. Ако кажеше да стане 10 евро на час - добре. Като минималната стане 60% от средната, средната ще се промени, защото вече граничните условия стават други, минималната вече не е 60% и влизаш в безкареан цикъл.

ЕС няма никаква файда от големи заплати в България

Кой ще ги дава тези заплати? Кой ще ми пълни касата за да плащам европейски заплати и осигуровки на работниците ми? Аман от социалистически популизъм.

Ами като не можеш да плащаш ще си работиш сам. Все търсите роби.

Като не можеш да даваш нормални заплати, значи не ставаш за работодател, фалираш и отиваш да работиш за някой, който може.

Така, де - производителността на труда тук е в пъти по-малка, отколкото на Запад, освен това, примерно в селското стопнаство там продукцията се субсидира яко, а тук - умряла работа, та да видим как ще се конкурира при сходни разходи за труд. За цялостната държавна политика да не говорим, така че работодателят избощ не контролира всички параметри на бизнеса си. Та, като фалира, отива да работи на друг, но не и тук, ами навън и върпосът е реше, по вашите сметки.

За страната: Дожшло е време в Българпия да се направят нормални европейски заплати.-Това е въпрос на справедливост. Когато дълго време няма справедливост ида тълпата и освен справедливост търси мъст и възмездие. Бой се от търпеливите. Не дали а кога. Система която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Дайте на бедните защото ще дойдат и ще си го вземат сами,но богатите ще плачат.

нека да я изравнят с нашата, да видим резултата ,

чакай малко! Тука минималната запрлата е стратегия на костов, пенциата-геноцид е стратегиа на ран ъп, апа работата без заплащане е стратегиа на новите мутроолигарси. Ти какво, на европеец ли се правиш?

ОК, прилагаме механично Люксембургската минимална заплата навсякъде - който работи ще получава 2000 евро заплат минимум.. Колко ще останат на работа? Колко от нас можем да си заработим заплатата? В България ще останат 240 “работещи” българи в Народното събрание.

Това са социалистически глупости. Тея пари нали са обвързани с много други заплащания в държавата. Нали за да имаш добро заплащане трябва да продадеш продукт обезпечаващ заплащането. Ами такова плащане неминуемо ще вдигне себестойността на продукта. После и пенсии, и социални плащания са свързани с финансовия обществен баланс. Изобщо не знам кой нормален ще повярва, че качването на доходи е като щракване с два пръста.

Ти да видиш , май Ленин беше предложил същото съотоношение 3:1 по времето на НЕП т.е. преди 100 години. Доста странно за 21 век.

"Имаме нужда от минимална заплата в ЕС, равняваща се във всяка членка на 60 на сто от средната заплата за страната", каза холандският политик, цитиран от АФП и БТА. В България средната заплата според статистиката е 1200 лева.При 60% от средната заплата минималната ще бъде 720 лв., а сега е 560 лв. с тенденция догодина да стане 610 лева , апо-догодина да стигне 630-640 лева. Всичко това калкулирано в цената на стоките ще доведе до нова инфлация и повишение на цената.

Ако плащат три евро на час,ние няма да се оплакваме ,а от 2017 ,защо чак сега се сети.Две години къде беше,а пенсийте сто евро на месец,а като ваведът еврото,ще караме с 50евро на месец,лицемери

Кое те кара да мислиш че ще инфлацията ще е значима ? Работнатс заплата е относително малко перо, а и как се справят в Западна европа с тези големи заплати ...

Ами те цените вече скочиха. Картофи 2 лв кг при 50 ст стара цена, лук 2 лв при 40 ст стара цена и тъй до края на света !

То е ясно, че българските заплати няма да станат като люксембургските, но виж за обратното може и да се справят. Едно обещават преди избори, а след изборите забравят и правят съвсем различно от обещаното.