Технически паспорт имат 0,39% от сградите у нас

МРРБ предлага удължаване на срока, в който собствениците на имоти трябва да им издадат такъв документ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

що е то акт 16 на сграда (жилище) и технически паспорт??? Герберастки мушенгии да пълнят гушки на лобито!

Тия що не отидат да искат акт 16 на Иван Шишман за Царевец, или от Иван Рилски за Рилския манастир. Ако не знаят как да ги открият има лесен начин - качват се на телевизинната кула и то там с главата надолу.

АГНЕШКА ГЛАВА ВАРЕНА НЕДОВАРЕНА ОДИ СЕ ПЕРИ С ЕДНА АРМАТУРА У ДЕБИЛННЯ ЧЕРЕП

Този паспорт е пълна глупост за панелните блокове строени от държавата по типови проекти преди 30/60 години и измислица на шепа безумци с цел рекет на хората и печалби на определени фирмички.... Ако държавата счита, че е необходим да намери проектите на сградите, изготви паспорти и ги предаде на собствениците от коите е взела парите.

Има закон от 2006 г.и неговото изпълнение се отлага за сега. Рано или късно няма да има повече отлагания. Законът е такъв, че ако ние не го направим, ще го направи общината за тяхна сметка /наши данъци/. След това ще си иска парите. И ще започнат съдебни дела.

Има сателити, създайте национален кадастър на имотите, а паспорти искайте от новото строителство. Останалото е дебилизъм и алчност на степен един гербераст. На кого му трябва технически паспорт на селска къща?

Абе какъв паспорт какви 5 лева , бе ? Половината сгради-ново строителство са незаконни ,защото се перат пари и никой не ги спира до акт 14.Новите собственици разбират по-късно ,че са "извозени".За какви паспорти става въпрос ? Единственият възможен паспорт е "ваксинационният" !

Едно време като сме си купували апартаментите по татово време нали сме си ги платили на държавата. Къде са ни сега документите. Ако не са си свършили тогава работата да си е свършат сега. Или родата е гладна и на поставени фирмички трябва да им се съберат малко парички, че милите са го закъсали. Ами бабите по селата където за лекарства не им стигат парите. С какво да си платят това обследване. И ако къщата излезе негодна къде да отиде. А иза да се обследва една панелка какво ще се разкриват снадките на панелите ли. Тия луди ли са. Как ще ми разкъртят всичко. После сигурно ще ми намерят и фирма за ремонт, че още да лапат.

Ква е файдата от този паспорт? Не питам за файадата за нашите хора, а за практичеката полза.

ЕДИН ЛЕВ НЯМА ДА ДАМ ЗА ТЕЗИ ТЕХНИЧЕСКИ ПАСПОРТИ. ТОВА Е РАБОТА НА ДЪРЖАВАТА.

Държавни рептили лошо хапят народе.

Губите пари. Ускорете събирането, тяхната верица. Купуват си агнешко за 50-100 лв., а нямат ни лев за имотите си и ...за нас! Толкова са тъпи, че не разбраха, че на катаджия и общинар не се отказва.

Като се затворят гробарските чекмеджета, нема да има нужда от тоя народен ОБИР

Как ще стане това изнудване? Има ли достатъчен брой спецове за такова обследване? Освен това, хората, като нямат средства за текущи ремонти, да не мислите, че след като получат паспортче и предписания, веднага ще намерят пари и на минута ще започнат ремонт?

Само да добавя, че изготвянето на един паспорт струва над 1000лв. и то ако човека/собственика/ има абсолютно всички документи /стотици наброй/. А ако няма строително образование просто жална му майка. За такъв собственик би било по-добре да не би имал имот.

Това са абсолютни мошени!!!!!!!!!!!!!

Стига само сте дразнили хората. Първо държавните и общински сгради да си направят паспорти. Пак искате да изнудвате частниците, а държавата не изпълнява собствените си закони. Докога !!!

Сметайте кви кинти ще се съберат за едно тинтириминтири!

2 763 240х500лв.=1381620000лв. искат да набутат в гушите на "наши" фирми! Те не че сградите ще станат по-добри, или с тоя паспорт ще хукнат за Шенген! Важното е калабалъкът да е хванат за гушата и да плаща!

Няма да стане ке видите

Кражби за милиарди !!!

Сметнете сега за каква лапаница става въпрос... и всъщност ще имаме ли изобщо възможноста и капацитета да проверим дори и 50% от сградите?!

Те за 0,5% нямат капацитет. Да не говорим за всяка къща на село - как да стане ?

Над 50% от къщите п оселата, нямат планове нямат нищо ... Да не говорим че стойноста на техн. паспорт е по голяма от продажната цена на къщата ...