Коментари - Таван на цените, субсидии и надежда смекчават ударите на инфлацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма такова нещо като “мерки” срещу инфлацията когато печаташ още пари за да ги подхранваш - генерира се още инфлация и така - порочен кръг.

Пазарната икономика отиде в канала.

Таван на нещо ,което ще е забранено да се продава (руския газ)…. Пълна идиотия на шепа евроджендъри

А къде сме ние?

Комитета по цените към ЦК на БКП в действие - колко ли още комунизъм в ЕС ще видим преди да разберем че никога не е било демократична пазарна икономика ;-), британците поведоха крак…

До това ни доведе капитализма и демокрацията. Нормалните хора не могат да си купят сирене, хляб и други неща без да се притесняват за това дали ще им стигнат парите. Преди можеше да няма много избор по магазините, но пък всичко беше евтино и качествено

Уви при нас проблемът е единствено в спекулата, но няма кой да спре алчните търговци за жалост! Институциите отсъстват, те са на линия само когато трябва да те глобят за нещо или да ти отнемат имущество.

Кеворк Кеворкян Най-общо казано. Омръзна ми да ме питат какво е било НРБ за мен. Сега ще ви напиша какво е било НРБ за 99% от народа. Останалият 1% бяха в Белене! За обикновения човек Народната република не бе долар за 96 ст. Не бе и мощна индустрия. Не бе и ДС. За обикновените хора 99% НРБ беше нещо уникално. Когато ходехме по улиците на който и да е град или село, не само няма кой да те нападне, ами и да те напсува! Решетки по прозорците? Стига, бе - това да не е затвор. Железни врати по входовете? Та ние не сме били диваци! Нито наркомани, нито просяци, нито крадци. НРБ - това е, когато познаваш всички в блока, дори когато е на 16 етажа. Може да влезеш при всеки и да си поискаш захар, сол или каквото и да е. НРБ - това е, когато възрастен се качва в градския транспорт и младите като по команда ставаха да отстъпят място. Така ни учеха. НРБ - тогавашните гастрономи работеха като днешните магазини. Вървиш и буташ количката, но нямаше никаква охрана. Бележката за сирене лелката я пишеше с молив отгоре на хартията. Нямаше камери за наблюдение. На никого не му минаваше през главата да краде. НРБ – най-доброто образование, и то без пари. НРБ – времето, когато малцинствата ги ограмотяваха и те работеха по строежи и комунални предприятия. Всички! НРБ – време, в което улиците бяха излизани до блясък и кметството не плащаше милиони на някакви олигарси. НРБ – време, в което българският милиционер не мъкне загубилото се дете в милицията, а го изпраща до вкъщи и го предава на родителите му и после отдава чест! И не заради някаква изгода! Към милиционера имаше уважение! НРБ – време, в което големите можеха да се доближат до дете и да го попитат има ли нужда от помощ! Днес такъв ще го обвинят в какво ли не! НРБ – време, в което всеки оставяше ключа под черджето на вратата. Никой не крадеше. НРБ - от работата ти даваха на смешни цени жилище! Ипотека никой не знаеше какво означава! Банкерите не бяха толкова алчни, а властта им чупеше ръцете от китките! НРБ – време, в което по телевизията не показваха камари трупове и силиконови гърли. Предаванията бяха познавателни и образователни. НРБ – времена, в които, ако не отидеш в магазина една година, цените после бяха същите! НРБ – времена, в които стругар или шофьор бе също престижна професия. НРБ – времена, в които охранител в училище бе извращение! Най-страшна бе леля Пена с парцала за миене. Не знам как да обясня по добре какво е НРБ за 99% от хората.

Спрете износа на качествено зърно. Спрете износа на качествени плодове и зеленчуци. Пуснете ги на родния пазар. Спрете да внасяте боклуците на света и спрете да ги прекарвате през няколко кухи фирми за да точите ддс. Спрете да изнасяте евтината енергия. Спрете да внасяте демокрация. Вземете си златото и мариците. Възстановете напоителни системи за да обработваме запустелите ниви. И още хиляди неща, които мога да се направят за да подадем глава над водата.

Инфлацията се бори за съжаление основно със "затягане на коланите". Спираш излишното непокрито със стоки печатане на пари, ограничаваш дефицита до минимум (не повече от 1%) и реформираш социалните системи и като цяло обществения сектор за да сведеш загубите в тях. Така запазваш стойността на парите, а и даже след време се забелязва повишаване на стандарта на живот.

Няма инфлация. Има продажници и спекула.

При такава ситуация се обявяват и повишени лихви по кредитите, лихви по депозитите отдавна и без това няма, следва таван на заплатите, който предприятието налага заради увеличени разходи по финансите, дефицити по същата причина и купони за храна, упсс ... ваучъри, не били купони

трабва да има таван на цените на бензина и дизела след 1ви февруари, когато Русия ни спира петрола!

сичко тръгна от Сверен поток 2 и американците. Сичкото Зло иде от там за пари много пари

Процесът по зануляване на средната класа тече с пълна сила ! Бедните са вече ограбени ...

А надеждата умира последна другари.........

А на мен ми се пърди.

"Таван на цените, субсидии и надежда смекчават ударите на инфлацията" - таван на цените създава липса на стоките с таван на цените - субсидиите създават нова инфлация - остава само надеждата, че скотското население най-накрая ще се събуди от будната кома в която се намира

Какъв таван на цените, какви пет лева?! Вие сте тотално изкукали. От 1 февруари вие ли ще плащате дизела на фирмите?! Скапаняци джурналисти продажни. Облъчени подлоги! Боклуци. Отдавна спрях да ви чета бъртвежите и днес реших да погледна дали има някакво развитие, но вие си бяхте и оставате дъно!

Всъщност, всичко тръгна от момента, в който опитът за преврат на краварите срещу Путин през 2008-2009 завърши със смъртта на Магнитски. От този момент нататък, краварите утрояват усилията по целия свят, за да изградят фронт срещу Русия. Това включва подготовката на неонацистите в Украйна за Майдана през 2014г, преврати и опити за преврати срещу всички, които предпочитат да работят с Русия, вместо с целокупната западна клептокрация, която смята целия свят за своя собственост.

само за бензин и дизел мислите! Свободния свят е безпрецедентно нападнат от един луд, трябва да направим вси1ко за да го спрем!

Колко умолително е дс глвдсш как едик насран трол изплува на повърхността на козяшкото фекално блато и започва дс сере поредните безсмислени и фслшиви лозунги.

И като има таван на цените, кой ще поеме разликата? И до трябваше да се стигне до дъното ? За да направим кефа на краварите, щото долара им потъна? Таван на цените означава и таван на заплатите на хората, които произвеждат стоки, идИоти!

Кой ги пише тези бози, бе? Кой идиот, бе? Всеки, разбиращ поне малко от икономикс и макроикономика ще Ви обясни, как и защо при таван на цените инфлацията ще се повиши, а няма да се намали! Таванът на цените е под равновесната пазарна цена, това не стимулира производителите и доставчиците, тъй като с фиксираната цена не могат да реализират разлика в тяхна полза между продажната цена и производствените разходи. С други думи- печалбата се намалява, предлаганото колипество е по- малко от търсеното количество, търсенето расте, а с него и цената. Спекулата и заобикалянето на ценовия таван чрез извънпазарни методи процъфтяват!!! Идиот! Наливането на нова парича маса на пазара без увеличаване на номиналното и реално производство води само и единствено до едно! До повищаване на инфлацията пради факта, че паричната маса се увеличава, количеството стоки, услуги и ресурси- остава същото! Малоумници! Точно сега не трябва да се субсидира никой и нищо! Даже отстъпката за горивото е в ущърб на икономипеския климат! Бах толкова дебил я тая дръжава, бах!

ТЪпАнар , бегай в психото, бе! Или теб не те тестват дали си робот? Фира явно много го е закъсал.

Джурналя на сороска хранилка, за съвсем ли тъпи ни мислите? Да бориш инфлацията печатане на пари плюс чисто административни мерки... Идиоти!

Смекчава баба ти.Дирниците нямат грам мозък,да не говорим за икономически капацитет.

Целият свят се управлява и контролира от шепа умопобъркани ляво либерални престъпници наричани Комунисти Сатанисти,Масони, Марксисти Комунисти или Зионисти.Наричайте ги както щете те са едно и също нещо.Винаги са били и ще бъдат сволач пищяща при всяко споменаване на думата евреи, въпреки,че те самите никога не са били евреи и нямат нищо общо с евреите, четящи Тора вътре в Синагогата.Тази комунистическо престъпна сган се крие зад булото на антисемитизма. Тя е ляволиберална по природа тя е съставена от международни престъпници кмоунисти на всички нива тровещи и рушащи обществата и държавите отвътре.Те са като термитник прояждащ до основи къщата и където стъпят морала, изкуството, фирмите,бизнеса,икономиките обществата законитеи всичко рухва. Именно престъпниците комунисти са изобретателите и създатели на корупцията, бюрокрацията,мафията,педерастията чак до плана за Велик Рестарт те стоят зад разрухата на Евроап,Америка и тн.Те предизвикват умишлено инфлация, кризи с мигранти войни и погроми и унищожение в света.За тази сатанинска престъпна група с боклукчии КОМУНИСТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ безродници за тяхняма нищо свято и никога не е имало.

Следващите тъпотии на политическата бълвоч дето ще депутатства след новата година? Кифтетата ги чакат след почивката във виличката в Гърция и Испания, отпочинали да ни го отперат за новата революция даге! Айде да оберем квото е останало у духачите и за Канада. Продажните твари докато не ни докарат със двеста годинки назад няма да бягат , че има кой да ги търпи. Башибозука ще активират малко кражби и буалки и всичките заеми дето могат да вземат и да лапнат заедно със Евр. зануляване.. Абсолютен либерален комунизъм и джендъризъм, оядени затлъстели политици нямащи нищо човешко в себе си, чорбаджии презиращи народа и произхода си Близачи на чужди гъзове - това е политическия “елит” днес!

Наместо откровени лъжи, може да се цитира Jacques Attali ( който е помолен от Ротшилд, да сьздаде образа на Макрон и да му напише даже програмата): "........за да се вьведе криптовалута като контролно средство на масите, е нужна нечувана криза, която да бьде заменена сьс мнима стабилност от модела на flat income с криптовалута, която не може да се спестява .... по този начин, хората са дльжни да поддьржат безусловно политиката, в противен случай остават без доход....."

А пьк много добре знаете, какво видео се разпространява от Klaus Schwab-ския WEF: ".... няма да имате пари, но ще сте щастливи" ))))))))))))) ....та такива ми ти работи - ултракоммунистите на Soros, Schwab и банкерите верно победи Запада

Нека не забравяме, какъв беше Кеворкян - изкусен манипулатор, ченге, храненик на комунизма! Естествено, че ще тръби в полза на комунизма! Като говори за "гастрономите" пропусна да спомене, че в тях двете колички, които се търкаляха някъде бяха с изпочупени колелца и въобще беше мъка да ги буташ, така никой не ги ползваше. Също така пропусна да каже, че лелката, дето пишеше бележката за сиренето ти мяташе една буца някаква миризлива пожълтяла субстанция на кантара, който показва каквото си иска и още докато стрелката лети в някаква посока ти казва, че е кило ..., Тази субстанция трябваше да е сирене правена от неясно какво, но тогава никой не правеше лабораторни изследзвания, не можеше да се говори и пита и можеше само да се хвали "родното производство". Нямаш право на възражения - клиентът никога не беше прав!!! Той беше нагъл досадник, който нарушава спокойствието на царете на кантара - ония лелки/чичковци с бръсните престилки и ужасно просташки вид и още по-брутално поведение. :)))) Не знам дали Кеворкян е забелязал, но 90-те посткомунистически години отдавна минаха и никой нормален човек нито се заключва, нито се охранява, само глупавите параноици. Всъщност мен са ме обирали 80-те години, но не и след това.

Няма проблем, Урсула ще поучи нареждане от Джо, ще измисли нови "санкции" за Русия и отново ще ни санкцонира с още по-голяма инфация и съвсем ще обезцени и без това дребните ни спестявания.

Някой да ни напомни нещо за лошия социализъм с регулираните му цени? За предимствата на частния бизне който мръсните комунисти национализирали, ама държавата била "лош стопанин"? За предимствата на свободната пазарна икономика пред държавно регулираната? За гадния СИВ, който диктувал икономиките на бившите соцстрани? За това, че "нашите" медии говорят и показват само истината, а тези на "гадните противници на демокрацията" бълват само лъжи? И за това, че "Пет градуса по-студено в къщи - пет габърчета в леглото на Путин!", "Убий български пенсионер - спести един обяд на български политик или поне осигури 10 безплатни дни на украински бежанец!"? Щото, както е тръгнало, накрая ще излезе "Кой не скача е червен, а който скача е моравочервен!". А Македония и Сърбия не трябва да ги пускаме в ЕС, защото иначе няма да има от къде да си купуваме нормално месо и плодове и зеленчуци.

След като изчетох какви мерки са предприели в Тимбукту и Нубия и не знам си още къде, не прочетох нито един ред какви мерки се предвиждат за България. Ама нас кучета ни яли. Иначе статията е в дух "Работническо дело" - Само добри новини!

нали ви доставиха укробежанци. Ще си давате парите за тях.

нашите тук гьотферени освен лъжи, педерастки номера и курвенски постановки друго не могат да предприемат. Кой го еве какво правят по света.

Да печаташ пари и да наливаш във субсидии е все едно да се налива бензин в огъня. Една шепа идиоти превърнаха демокрацията и социализма в бесен капиталистически комунизъм.

Е хубаво ще има таван но на стока която ще я има, когато е дефицит а се търси масово какъв таван да има - как ще сложиш таван на американският нефт, газ, метали, храни - ТОК? Тавана може да се сложи когато държавата ни разполага с необходимите ресурси или с ПАРИ за да субсидира - с тази социална политика която водим е абсурдно да говорим за тавани ще стигнем и минем кризата у гръцко за 1 година. Тези неща се мислят с години напред.. при нас не останаха хора който да мислят изобщо с главата си, всички експерти казват че текущата криза е изцяло плод на COVID19 мерките и напечатването на много,много пари.. те първа настъпва кризата която се създава от войната в Украйна 2023 - та година ще е много тежка за Европейският съюз - казват експерти, много по тежка от колкото си мислим че е възможно. Не ни информират достатъчно, ние живеем в някаква утопия и си мислим че всичко е номер едно, в Франция онзи ден беше все едно в Харков по центъра им обърнати коли, чупят, ломят, газят... Англия е пред огромни, огромни проблеми на Германия и изнасят икономиката в САЩ открито заявяват германските лидери! Италия е с огромни финансови проблеми, Испания.... Нашите медии са пестеливи относно какво се случва в ЕС, виж ако е в Тамбокту - за там всичко ни е ясно но какво се случва в нашия съюз... не е наша работа!

Жалко, колкото и да си мераклия за бяла лада, дори южните съседи не могат да ти помогнат да бъдеш майка. Но не спирай да опитваш :)

Ако публикуваш пост със някое от числата 0,1973, 0,631 или 12,47 във туитър, автоматично ти банват профила. Причината е оправдана, подклаждаш към социални бунтове, посочвайки цени в рубли в руската федерация примерно на киловат час или да речем газ на квадратен метър на месец или такса на човек месечно за пропан бутан.

Сърби ме езикът да споделя и аз нещо. Имаше един какъв въпрос по който изпитваха по философия-въпросът за социалната революция. Беше любим на сталин, но е разработка от Маркс. Вероятно вече сте проумели по какъв повод е написан труда „Устав на комунистите“ от 1848 г. с подписа на Маркс. Конкретният повод е опожаряването на град Sistova изцяло създаден като свободна зона от САЩ два пъти-през 1810 1840 година от руски войски. Същите които увещават руския цар да изостави Москва след като я подпали. Както се знае днес, след идването на Петър Велики, в Русия няма повече патриарх, Петър глава на църквата там. Едва при Николай Втори вече има патриарх. И така, заедно с папата и руският цар се съюзяват в борбата срещу фантома от 69 - годината на раждането на Novus -основателят на Novus Ordo Seclorum , чието движение е потъпкано от плешивия Нерон- числото 666-син на Тит Флавий Веспасиан./ Ф в латински е шестата буква, Флавии са само трима, подобни с това име са титуловани персони./ Фантомът ли кой е-родените в Систова познаващи паролата за влизане в Рим- CUM-ONIS- една славяно-латинска дума. Е, казах вече за умните каквото следваше да кажа като начало на разумен анализ. А сега лека нощ на всички.