Светът върви към отпадане на 8-часовия работен ден

Българският бизнес не е привърженик на гъвкавите режими на работа, твърди HR мениджърът Ирина Йончева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Любимо ми е да повръщам върху модернизиращите морализатори! Лош бил 8 часовия работен ден! Да живее денонощния работен ден! Аман от тъпи журналистически призиви! Скоро ботове ще започнат да ви пишат статиите и ще бъдете нужни колкото употребяваната кухненска хартия. Като ви кажат откажете се от ходенето на работа и ви лишават от добри условия на труд! Ще ви карат да им бачкате от градинките и ще спестяват от всички разходи за труда ви. Накрая ще ви направят да им бачкат индийци за още по- малко парички, но понеже ви е най- лесно да не мислите за последствия, пишете колко е лош 8 часовия работен ден! Даже може да впрегнете и децата си да бачкат до вас, да изкарате още малко надница! Нищо, че не се сещате за детския труд. Като сте тъпи, бачкайте от вкъщи!

И върви към 12 часов работен ден

в коментарите не засяга темата със заплащането... Къде сте чули и видяли български работодател да не ти намали заплатата и то при такова благоприятно за него предложение! Ако със закон ги задължат да плащат същата сума, ще ревнат, че фалират, банкрутират и тем подобни! Бай Ганьо лесно не дава!!! Все ще измисли нещичко...

Офиса като работно място също ще изчезне в един момент. Освен това офиса е място, където се събират разни скандалджии, комплексари, доносници, натегачи, подлизурковци, които забъркват само каши.

отдавна вече е нормално да се работи по 12 часа, и вече смело се напредва към 16...

Те, нашите работодатели, ако могат ще ни турят не на 4, а на 24 часа дневно, за да ни ограбват още и още, че да има за децата, внуците, жената и любовницата, и банковата сметка!

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Това е първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще добие Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува над 40 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804

Ха ха ха Бизнеса не искал Кой е бизнеса ? Домузчиев ? Не тука става въпрос за друго Става дума че се плаща за работа например в САЩ или Австралия а аз мога от къщи в България да поема тази работа

Крайно време е

Човек дава всичко от себе си, точно когато е щастлив и мотивиран. И работата е важно да се свърши, а не да е в рамки и окови. Крайно време е всички да научат, че минаха времената, когато беше важно да си в офиса точнов 8:30 и когато ако отидеш в 8:40 те гледаха с недоумение, а някои пускаха пиперливи коментари за курортите и курортното село. Жалко, че вируса трябваше да стимулира тези процеси, а самите хора не ги приеха и въведоха по-рано.

Чисто икономически няма проблем да се въведе 4 дневна работна седмица с поне 60 дни отпуск. Просто трябва да се въведе законово, за всички сектори, като така няма да има конкуренция по темата между работодателите. Освен това така се явява и възможност да се прилага протекционизъм с обяснението, че чужденците не прилагат цивилизованите ни трудови стандарти поради което не получават достъп до пазара ни. Практически може да се работи на 1/3 от сегашното и да се получава пак толкова, колкото и до момента.

А в БГ си остава Пари нема действайте.

Това е добре, тъкмо ще се намалят клюките в офиса, както и скучните обяди с колегите, на които по правило има един по-нахален, който всеки ден развива своите си теории, а другите искат или не искат да принудени да го слушат (още по-лошо, ако въпросния човек ти е шеф :))) Но ако отказваш да отидеш на тези обяди, а отидеш да си платиш телефона или на кафе с гаджето, например, другите те изкарват,че все едно се цепиш от колектива. А това са отживелици и много хора ходят на такива "неформално задължителни" обяди с желание като на овца на заколение :) Много хора, работещи по банките ще ме разберат :))) Айде лека и със здраве

Е няма как да ходя по обяди всеки ден, особено с шефа ми, които взема 5000, а аз 1500 - е как да стане, като една супа е 7 лв при алчните кръчмари. Бойкот до дупка. Мажа си лютеница за 1.50 лв и не ми пука за булмачите по 20 лв порция. Това е парвенющина и комплексарщина на селянките дошли в София, дето още прескачат релсите. Всичко унищожиха тия мазни селянки

Хора, работетет при чужди фирми. Българските са си комунистически кооперативи.

А ЗАЩО НАШИТЕ МУТРОПОЛИТИЦИ ОДОБРИХА ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ИЗВЪНРЕДНИЯТ ТРУД.

Светът както е тръгнал върви към НА МАЙКА СИ В ПУТКАТА!

Хората които търсят работа и имат желание и умения, могат да изкарват пари и го правят. Тези които просто ходят на работа и работят работно време, да не мрънкат, защото точно това съсипва пазара на труда! Недоволен си и недооценен, тръгваш си на момента, а не чакаш пенсия и да мрънкаш в мрежата... ... стига да не си се наценил...

Светът така върви към отпадане на 8-часовият работен ден, че от миналия март, когато цялата тая пандемична глупост започна, аз работя от дома и работният ми ден е по 12 часа. Понеже се работи от дома, всеки очаква да си на разположение 24/7. Преди няколко седмици шефът ми звъни в 23:00 да ме пита що не съм отговорил на мейл, който е пратил в 22:00. Просто нямам думи.

А защо му вдигна - при нас е забранено да те търсят след 17.30 на служебен GSM

Що не му удари една путка майна?

Аз като работодател настоявам точно за 6 дневна работна седмица но по 6 часа на ден, защото клиентите търсят услуга и в събота! Да не говорим, че и в неделя! Затова не 4 дневна а 6 дневна работна седмица, но с по малко часове!

Ами никой не може да те спре ти да работиш събота и неделя. Можеш да поемеш и нощните смени, ако и тогава имаш клиенти.

Що не вървиш на майната си бе мухльо

Много романтично, но и прекалено хиперболично. Ако трябва да извъртиш 100 гайки на струга, всичко е нормирано. Но когато трябва да твориш или взимаш самостоятелни решения??? п.п. в строителството се работи по 10 часа без бюро... и трябва да притежаваш комплекс от знания, практически умения и ръководна далновидност

хайде бе

Всяка една идея за да е приложима първо трябва да е възможна. Дали един адвокат ще се съгласи му се плаща само за постигнати резултати? Медик? Полицай? Депутат? Съдия? Смалихме кръгът до частния сектор :) Дали един бизнесмен е готов да чуе от служител - шефе аз повече за вас няма да работя, защото не постигам желаните резултати? В България, служителите са евтини, но на запад фирмата освен заплата плаща и на агенцията намерила служителя. Цялата тази статия звучи като написана от некомпетентен управител, който и идея си няма как да мотивира служителите за да постигат резултати :)

Да, натам върви светът и то отдавна, човек е много по-продуктивен, когато работи отдалечено, независимо дали от вкъщи, от вилата или пътувайки. Разбира се това не е приложимо за всички - например в производството или пък за ресторанти и хотели. Но е приложимо за всички, които са икономисти, финансисти, програмисти, клиентско обслужване и консултации, както и много други, които с компютър/лаптоп/телефон/таблет и интернет връзка могат да работят отвсякъде. Баланс между работно и свободно време се постига и се намалява стреса.

У нас - да не вярваш.

Откак са те вече сме на шестдневна раб.седмица.,африканско заплащане и всички политици им изпълняват уродливите и алчни желания.Работят на загуба,а яхти ,самолети ,имоти,метреси в изобилие.Бог гледа

В Агенция по заетостта се въвежда 12 часов работен ден! Не се намалява, а се увеличава работния ден!

Агенцията по заетостта не може да въвежда нищо. Тя е изпълнителна агенция. Изпълнява законови разпоредби. Само парламентът може да прави промени в КТ и да променя закони. Такива, като цитираните, няма.

При липса на държава, по какви правила работи бизнеса в България ?

Наще "капиталисти" партията майка и държава ги е назначавала и дъщеря й Герб пое грижата за тях.....

Коментирам снимката: Elbow bump - отврат, поредната либерастка педерастия. Фист бъмп е много по-приемлив даже и във време на пандемия. Колко вируси се предават когато едва си докосвате кокалчетата от обратната страна на ръцете? Почти 0 според мен. Но не, трябваше да приемем нещо което изглежда по.... съвременно, различно и педерастко. Аман от дрисли и дрисльовци дето се напъват постоянно да изкендзат нещо "ново".

А има ли ботъм бъмп?

Фирмата в която работя мина на 5-дневна работна седмица. Съгласно измененията направени от ГЕРБ.

За съжаление бизнес средата в България е крайно закостеняла. Част от фирмите са на местни олигарси или са зависими от този олигархичен кръг, друга част са чуждестранни работодатели, повечето от които имат за цел максимум изтискване на ресурси, част са свързани с партиите и властта, част развиват незаконна дейност. Има едни фирми, които са буквално пресирани до изнемога от закони и администрация, и за съжаление една малка част, които могат да се нарекат фирми с развит и иновативен модел на съществуване. Единствено последните могат да въведат някакви нови решения, като промяна на работно време, място и т.н. Но те са малко. Всички останали няма как да имат желание или капацитет да го направят.

така мислят тюфлеците кой ще бачка на нивата, кой ще върти струга, кой ще зида къщи? Алоуууу тюфлеци и кибици тия работи нестават от клавишите на компютъра!

БАЗОВ ДОХОД !

Сега ли ставаш ?! От една година ни държат по клетките и ни подхвърлят каквито трохи са останали.

Интересно ми е - ес има резерви спрямо Китай заради ,,нечовешките условия на трудещите се " .... но не вижда 18 часовия детски труд в Индия ... ,,демокрация " на'йш ли .

4 дни седмично по 10 часа, не означава, че отпада 8 часовия работен ден. Ти пак изработваш 40 часа в рамкети на по-малко дни и като се сметне 1 час обедна почивка, отиваш на 12 часа. С две думи ако почнеш 8 сутринта, свършваш в 7 вечерта.

Българският бизнесмен не се научи гъвкаво да плаща като хората на работниците си.

Май... ебаха скъп .

да работиш ,както трябва.

В България трябва да работиш много и да си винаги на разположение, заплата не трябва да е много голяма в очите на шефа, за търкане на бюро е хубаво да знаеш 2 езика и да си завършил в Благоевград поне. Болничните не са препоръчителни. Като цяло също е хубаво да се съобразявате с мрънканията на шефа че бизнеса не върви. Нищо че води пеперудки във Франция да се изхвърля и за нова година сменя Бенца задължително, заради същите тия пеперудки.

Вместо с лакти жените във фирмата ги поздравявам по главите с патката си .

А данъчните с дупето си - природен закон ,,закон за равновесието" .

Правилно, изсирам им се върху главите и на твоята съм срал.

Навремето рабтих в най-голямата мебелна фабрика в града ни. Шефовете (бивши комсомолски активисти) не използваха софтер за следене на поръчки и складови наличности, за да не ги хване някой колко точно произвеждат.Клиентите им (търговски вериги) им плащаха в брой 5-6 цифрени суми. Работно време 55-60 часа на седмица (5х10 + събота). През зимата имаше случаи заплатата ми да закъснява по два месеца. Когато напуснах, се оказа че първите шест месеца не са ме осигурявали. И да очаквам от такива да въведат четиридневна работна седмица? Хайде стига приказвахте вицове.

Това го казаха картините на Станко Гочев отдавна....

Светът върви към нова форма на комунизъм - корпоративен. Работническа класа готова на драго сърце да загърби извоювани права и свободи, само и само да работи в и за световни корпорации с печалби по-големи от GDP на повечето развити държави.

Върви той! Вървеше и към отпадане на лятното часово време ама нанайси. И към системата Мики Маус в гражданската отговорност ама и там все не идва.

Една сутрин Европа се събуди от ледения руски душ и откри какъв проблем е Русия за нея. Добро утро! Това впечатление оставя европейският кошер, който руската мечка напълно съзнателно и преднамерено ритна чрез мечешката си прегръдка със злополучния Върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

При мен 8 часовия отпадна още през 2012-та, скъсих и работната седмица .... така, че нищо ново.

Ама при нас забранения извънреден труд скочи от 150 на 300 часа, по искане на роботодатели и тъпоглави HR-и. Защото не искат да плащат и това си е, но докато има балъци да бачкат без пари......

Извънредния труд се плаща по 1.5, така че това увеличение всъщност е в услуга на служителите, които искат да правят пяри от извънредни часове.

Вместо да плащат адекватно 1,5 - тулуп такъв!! За същата работа в Германия Х 10, ама тука може и докато умреш и 1,5, в държавата с най-скапано здравеопазване в ЕС, с най-ниска продължителност на живота и силно застаряващо население. Този извънреден труд се трансформира в тежести за здравната и социалната система. А защо "роботодателите" не назначат още хора, а искат някой да им работи извънредно, защото е по-евтино, но само за тях. Аааа и като намериш някой да е забогатял от извънреден труд вдигни му паметник, че да научат всички.

Аналоговата българска икономика няма нищо общо със световната цифрова.Нашата е икономика на нискоквалифицирания ръчен трудл Даже т.нар високотехнологични изискват човешко присъствие. Какви 4 часа какви 4 работни дни. Камъните искат чукане по цял ден за жълти стотинки

Я вижте във Франция колко е работната седмица. И кво?

Не е важно колко часа и дни са по закон или по -договор, важното е какъв обем работа трябва да свършиш. Има доста професии които на хаптия работят 5 дни по 8 часа, а на практика и събота и неделя и дори през отпуската. За десетките имейли на които трябва да отговаряш през деня и не ти се броят за работа да говорим ли???????

е нарушение на техния КТ да ти се пращат имейли в извънработно време. Или по време на отпуск. Ама ако си висш мениджмънт, няма какво да се лъжем. И в най-подредените държави няма работно време, няма отпуск, нама болнични. Но се компенсира много добре.

Нали за това плакахте? Просто една държава колкото е богата, толкова може да подарява на неработещите си граждани. Не работите, не искате да работите и получавате колкото държавата може да отдели за Вас. От приходите от работещите, които си плащаме данъците и осигуровките и доставяме стоки и услуги. А не "консултации" на 25-30 г. възраст.:-) HR? :-)))))))))))

А не един човек да е третиран като говедо което няма право да се прибира да види децата си или да си погледне дома или да отиде до GP-to и после при специалист лекар ....да не говорим че е един ТЕЛК да извадиш на роднина на легло ти трябва месеци наред обикаляне и чакане с чадове по администрации, болници и пак администрации

към добро, със сигурност!

В момента работа между 6-7 часа на гъвкаво работно време , това ще рече че мога да отида на работа когато си искам плюс минус 1 час и да си тръгна пак така . На процент съм в производство . Заплата : 2000-2300 лв.

Нека позная: Само ГРРБ, нали?

Имам един приятел и е на 42, той е постигнал всичко, няма нито един ден стаж.