Светът върви към отпадане на 8-часовия работен ден

Българският бизнес не е привърженик на гъвкавите режими на работа, твърди HR мениджърът Ирина Йончева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жак Фреско е набелязал реперите на развитие, при които няма да изчезнем, само трябва да се добави екзекуция за алчност.

Това само западните държави го правят..... бг работодателя ако може да те осигурява на 4 часа, да ти заплаща минимума на това което правиш и да му работиш 8 до 10 часа. Това са утопии в България, дори и държавните и общинските дружества те е’бат на макс

При мен отдавна е отпаднал, норамално отива към 10+ часа.

Най - накрая една професионално написана статия в dir.bg. Адмирации към Елена Бейкова, хубаво е да обясните на вашите колеги как се пишат статии.

може да си върви накъдето си ще, но тук си имаме един Велев, който му е малко и зове за 16, ако може и 24-часов работен ден при заплащане като за 3-4 и даже много искали тези мръсни сребролюбци работниците! Така де!

Отделно работата вкъщи/на вилата/по колата

По-къс работен ден.." Работният ден може да бъде кратък или дълъг. Къс може да бъде нечий член.

Онбашиите у нас естествено, че ще са против. Тях ги карат да работат и в събота, а служителите им да си тръгват в петък на обяд. Няма как да стане.

В хоум офисите дори ги карат да работят повече, защото не пътуват до работното им място. За фабриките и услугите - също работят повече. "Журналистите" в този сайт също работят повече. Защото вече са много по-заменими. Нали така?:)

Хаха е който за каквото си мисли. Но все пак личи някакво старание, което не се забелязва често. Нека не бъдем чак толкова критични :)

Всичко е въпрос на организация и доверие. Има много, много компании по света, които работят на онлайн принцип и то от години.

Стига, бе? Няма такъв специалист. Това е младо момиченце, койето нищо не разбира от тия работи. Мола ва!

Бегейските робовладетели разбират само от едно: хур у газо....

Кой знае откъде е копирала.

Блажени да са вярващите. В най-добрия случай от 8 часов може да стане 9 часов работния ден.

Които да работят на под 8-часов работен ден. Редовно или сумирано работно време?

Аз вече съм на 4-ри часа... Сад бът тру...

Глупости.Тук половина България още работи на 6 дневна....Каква склоност какви 5 лева?!?!

Та бг “бизнеса” е спрял развитието си началото на 20 век..... нищо че сме 21

В БГ ако намалят 8 часовия работен ден следва намаляване на заплатата. Ако не става така то поне ще се притисне работникът да идва в събота за поне 6 часа.

Познаовам лично младежи, които работят от дома си от пролетта на 2020 г., т.е. почти 1 година. Ползват личен компютър, монитор, принетр и интернета си го плащат сами. Сами си плащат отоплението, водата. Работодателите им им възлагат задачи, които уж съответстват на 1 работен ден от 8 часа, но на практика работата се свършва за 9-10 часа. И така всеки ден, а заплатата не се променя. Освен това работодателите са защитени - никой не проверява по домовете дали се спазват изискванията на кодекса на труда.

Това една от стъпките, водещи към поробване на населението. След ограничаване на свободвото придвижване, следва и ограничаване на правото на труд. Разбира се облечено в привлекателната перспектива на 4, 3, двудневна работна седмица, но с нарастващо или поне ненамаляващо възнаграждение. Докато се стигне до предложения за базов доход, за който не е необходимо да се труди човек. Целта е голяма част от хората да приемат това с желание и без да се противопоставят.

Ама вие тоя онлайн и хоум офис го взехте за матра. Набийте си в главите, че ИТ сектора работи в 90% от случайтре за баналната офлайн икономика...

Adecco Group, хааааа,хаааа.....

Роботи и AI ли ще чакат директороте да им свършат работата...

Действията на Русия с политическа цел срещу Алексей Навални са перверзия със справедливостта. Жертвата на нападение с цел убийство е преследвана, а нападателите са на свобода. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Според повечето българи, най-добре е въобще да не се работи... а заплатата, разбира се трябва да е над 1500лв., а по-добре да е над 2000.... Но пък искат където и да отидат, да им е отворено по всяко време и да бъдат обслужени бързо и качествено...

Не ми е малка заплатата, просто ми е много дълго работното време.

И българските бизнес бейлербеи ще трябва да се съобразят, защото натам върви развития свят. Доказано е в не едно проучване от изминалите години, че продуктивността на работниците е по-висока при четиридневна работна седмица. Вече открито се говори за 32 работни часа на седмица, че и дори 28.

Българският бизнес не е привърженик на гъвкавите режими на работа, твърди HR мениджърът Ирина Йончева - ако някоя такава специалистка ми покаже как се жъне онлайн ще я призная !!! Може и да се храни през мрежата !!! А пък тока за компютрите също ще идва онлайн !!!

И аз съм така от миналия март, но честно казано предпочитам да си покривам тока и парното сам вместо да губя по час и половина на ден в трафика и да давам 20 лв за обяд в центъра и в 16:30 да съм гладан като вълк.

Имам един приятел и е на 42, той е постигнал всичко, няма нито един ден стаж.

В момента работа между 6-7 часа на гъвкаво работно време , това ще рече че мога да отида на работа когато си искам плюс минус 1 час и да си тръгна пак така . На процент съм в производство . Заплата : 2000-2300 лв.

към добро, със сигурност!

А не един човек да е третиран като говедо което няма право да се прибира да види децата си или да си погледне дома или да отиде до GP-to и после при специалист лекар ....да не говорим че е един ТЕЛК да извадиш на роднина на легло ти трябва месеци наред обикаляне и чакане с чадове по администрации, болници и пак администрации

Нали за това плакахте? Просто една държава колкото е богата, толкова може да подарява на неработещите си граждани. Не работите, не искате да работите и получавате колкото държавата може да отдели за Вас. От приходите от работещите, които си плащаме данъците и осигуровките и доставяме стоки и услуги. А не "консултации" на 25-30 г. възраст.:-) HR? :-)))))))))))

Нека позная: Само ГРРБ, нали?

Не е важно колко часа и дни са по закон или по -договор, важното е какъв обем работа трябва да свършиш. Има доста професии които на хаптия работят 5 дни по 8 часа, а на практика и събота и неделя и дори през отпуската. За десетките имейли на които трябва да отговаряш през деня и не ти се броят за работа да говорим ли???????

Я вижте във Франция колко е работната седмица. И кво?

нас българите не ни интересува платената ви пропаганда за Навални.

Аналоговата българска икономика няма нищо общо със световната цифрова.Нашата е икономика на нискоквалифицирания ръчен трудл Даже т.нар високотехнологични изискват човешко присъствие. Какви 4 часа какви 4 работни дни. Камъните искат чукане по цял ден за жълти стотинки

Ама при нас забранения извънреден труд скочи от 150 на 300 часа, по искане на роботодатели и тъпоглави HR-и. Защото не искат да плащат и това си е, но докато има балъци да бачкат без пари......

В старите сайфай книжки това е отдавна описано. Но кой ли ги помни...

При мен 8 часовия отпадна още през 2012-та, скъсих и работната седмица .... така, че нищо ново.

Една сутрин Европа се събуди от ледения руски душ и откри какъв проблем е Русия за нея. Добро утро! Това впечатление оставя европейският кошер, който руската мечка напълно съзнателно и преднамерено ритна чрез мечешката си прегръдка със злополучния Върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

1. Може да се жъне и онлайн. Какво пречи комбайнерът да управлява комбайна си с джойстик дистанционно. Даже и това не е необходимо ако комбайна е с изкуствен ителект. Теколи и камиони се движат вече без шофьори, какво остава за комбайните. 2. може перфецтно да се храниш онлайн. Поръчваш онлайн и смарт кола или дрон ти доставя храната. Има го вече в някои страни. 3. Токът пък е най лесен за получаване и доставяне онлайн, което всъщност става в днешно време в някои страни, където цялата система е автоматизирана. Проблемът не е дали това е технически възможно, а дали е целесъобразно от социална гледна точка. Бизнесите, които не се влияят от социален ефект може 100% да минат онлайн. Повечето клиенти днес също им пука дали 5 часа ще бистрят тъпотии и ще дремят в някакъв офис или ще си уредят работата бързо онлайн. Виж някои "работодатгели психясват ако не следят хората си и ако не могат да пощипват секретарката си.

е нарушение на техния КТ да ти се пращат имейли в извънработно време. Или по време на отпуск. Ама ако си висш мениджмънт, няма какво да се лъжем. И в най-подредените държави няма работно време, няма отпуск, нама болнични. Но се компенсира много добре.

Върви той! Вървеше и към отпадане на лятното часово време ама нанайси. И към системата Мики Маус в гражданската отговорност ама и там все не идва.

Светът върви към нова форма на комунизъм - корпоративен. Работническа класа готова на драго сърце да загърби извоювани права и свободи, само и само да работи в и за световни корпорации с печалби по-големи от GDP на повечето развити държави.

Това го казаха картините на Станко Гочев отдавна....