Коментари - Светът е похарчил за отбрана над 2.4 трилиона долара през миналата година | Бизнес.dir.bg
назад

Светът е похарчил за отбрана над 2.4 трилиона долара през миналата година

САЩ държат първото място с 916 милиарда долара, следвани от Китай - $296 милиарда, и Русия - $109 милиарда

Обратно в новината
| Редактор : Георги Вулов, 3е-news.net

Коментари - Светът е похарчил за отбрана над 2.4 трилиона долара през миналата година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, колко научни открития можеха да се направят с 1/10 от тези пари- Множектвена склероза, Рак, Алхаймер, паркинсон... Срамно е- уж всичко се прави за хората...

Да, но целта на човекоподобните, които управляват САЩ, е да се намали броят на хората на планетата, а не да се лекуват. Намерили са и начина това да става, докато забогатяват - структурата военните разходи са държаевна тайна и населението не може да се бърка в ценообразуване и прочее. Нормите на печалба са невероятни, а браншът се държи от същите човекоподобни примитиви, които имат един талант: да намират слуги, които да изпълняват заповеди. За всичко това са осигурили неолиберална икономика. Основната характеристика на тази икономика е, че може да се печатат пари без покритие. Необходимо е само решение за това, но не и други условия. Е, нали казахме, че тези примитиви намират хора, които да испълняват. Желателно е да са нагли, да могат да лъжат добре наслението и да мислят по-малко. Байдън, Урсула, Кирчо - това са тъпаци, които имат тези качества. Малко по-точно за групата, която задвижва този механизъм: евреи от хазарски поризход, базирани в САЩ, които са овладели Федералния резерв, т.е. парите на САЩ. Ако някой се запита от къде идва Злото, да погледне натам. Военното произиводство е вече банален източник на милиарди, посягат сега към производството на билоогическо оръжие - вирусите. Ковид пандемията беше разгрявка. А гледах видео как в една дупка под планина в САЩ влизат кервани тирове, говореше се, че са с храна и запълват резерв в подземна инфраструктура, която може да побере хора за дълго време. Тировете според видеото са били несметен брой. Докато има по света кучки на тези примитиви, способни да се разлаят срещу всеки, който им се посочи, това безумие ще продължи. Да не забравяме, че базовата религия е и начин на мислене на общността - за евреите е грях да излъжеш евреин и не е грях да излъжеш друговерец. Като ви се говори по телевизията някакво обещание, 100% знайте, че зад него има ОГРОМНА лъжа. Ще ви дадем еди какво си - означава, че ще ви вземат по 10 и по 100 над това, което са дали. Дадоха на ЕС военна защита. Взеха й свободата и богатствата.

ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е С БРАТСКА РУСИЯ НИКОЙ НЕ ОБИЧА КИЕВСКАТА ФАШИСТКА ХУНТА

ФАШИСТА ЗЕЛЕНСКИ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАТИ ЗА ИЗВЪРШЕНИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ

Въшливи руски копейки броят парите на САЩ. Смешна работа.

Кои пали да броим, дето ги нямат ли? Ако имаха пари нямаше да имат трилиони дълг и над 140% дълг към БВП.. Ако не е да драпат, воюват и на цената на американски войници да запазят петродолара отдавна да са яли.бахура. Не че им се е разминало, просто бавно стана. Китай в момента ги готвят като жаба и тия дори не искат да го видят. Ние също дадохме едни пари за амеликански чертежи които също нямаме.. Това прави ли ни богати? Русия на пук на идиотите които са, доста време вече изкупуват злато за обезпечаване и свалиха външният дълг под 30%. С какво точно е обезпечен долара, след свалянето на покритието от Никсън? 60-тте за 15 000$ купуваш кадилак, сега за толкова нова батерия за тесла! И то при все, че за последните 120г в щатите война не се е водила..

е, тя оръжейната индустрия не е ли част от света? Така, че от нейна гледна точка светът е спечелил над 2,4 трилиона долара от отбрана през миналата година.

Евроатлантиците с 20 милиарда и Русия с 1 милиард произвеждат едно и също по качество и количество оръжие. Пък експертите нека си сравняват.

Та твойта просия искаш да кажеш има по добра армия от САЩ дето ако минат през рашка ще я разорат за пролетна сеидба?

На русия не може да се вярва. Не помниш ли соца?

То и при бай тошо официално почти не харчехме за военни разходи, ама реално около 25% от БВП.

Едно и също по количество и качество? Затова ли русия доскоро имаше всичко на всичко 2 самолета СУ57, а САЩ бяха произвели над 800 бройки Ф35?

Абе реално от тая цифра извадим разходите за заплати и издръжка на бази съвсем друго ще се получи :)

Няма лошо, произвели 800-фки. А колко от ветераните им живеят по улицата на янките? Слез войната в Ирак са дали 8 000 (по офиц. данни, повече по неофиц.) жеертви в сражения и над 30 000 от самоубийства! Това са хора върнати от фронта без преспектива, с обреченена психика и или свършват със свръх доза, на улицата или просто стават престъпни елементи.. Друг е въпроса какво коментират американските военни експерти за тия ф-35, като оставим цената от над 10-15 000$ на час полет.. Ф-16 са около 8-9 000$.. Относно надежност, проблеми и т.н. Нещо да коментираш за боинг? И преди да дебилизираш от типа "ама то в Русия това и онова", тук коментираме как геройски сащ са номер.едно.. И отново интересно, украинците искаха наличното руско въоражение от източния блок а не западното.. Ако руските чугунени кратуни имаха малко нюх и отделяха огромен бюджет като янките нещата щяха да са малко по-различни но всеки си заслужава съдбата. В момента сащ им подкопават основите през мексиканската граница но и тамошните дебили с власт това не ги интересува. Ще почакаме да видим кога ще започне гражданската война там, а то няма да е много далече..

Чета ви коментарите. А за какво други да ги похарчи светът?! Живота е борба! Наука, медицина и образование се правят поради същата причина...конкуренция. Да си по добър, до добре образон и напреднал от друг. Какво страно има тука?! Хора като вас сигурно викат "Бахти живота...само работа и почивки". А какво друго да бъде???

ами малко борби в колизеума, където роби да се избиват едни други за забаление на свободнит еи цивилизованите, ние ще им дадем оръжие и ще им плащаме да се избиват, роби ще си набавяме докато завалядваме и ограбваме земите им, а веднъж поробени ще ги караме да се избиват един друг

Иначе борим климатичните "промени"!

Което означава, че към САЩ са насочни 2 трил, и ще има да събират и лихви в бъдеще. Ама не стигат още едни 28 трил.

Тъй ще да е щом казваш. Ха сега да го духаш руска курвоооо

Кат тебе ли амирикаски травестит ?

Е на това отбрана ли му викат? Всичко е за нападение и на чужди държави! Милярди се харчат за унищожение нахора и печалби на корпорациите.

милИарди се пише бе, не го ли научихте !

русия нападна чуждата държава Украйна копейко.

само 2 трилиона са потънили в Украйна

С един долар може да построиш или купиш различно количество в тези държави.Познайте каде Биг Мак е 1,8$?

Трябват ни ресурси - да правим оръжия, трябват ни оръжия - да грабим ресурси.

аз предлагам всички да правят като нашите сладури - без армия без оръжия без казарми или каквото и да е

Идват турците или талибаните през границата и слагаш феса

Чудно ми е как така изостаналата Русия, дето щеше да фалира, с лопатите и чиповете от перални, обърка яко цялата световна икономика ?

ти под водата ли пишеш от блатен Оркс..ха.ха хаха блатна пустош ха ха ха

Аргументи нещо ? Или така си врякаш ?

Да, царят е гол.

Щото в статията пише, че светът е увеличил многократно разходите си за отбрана (да ти подшушна - тия разходи не идват от Марс, а ги дерат от гърба на данъкоплатеца, САЩ е изключение, в тях е печатницата). Та статията не е за Русия, а за останалия свят !

Хаха, ще плащате дебело туземци прости - парите напред, доставките - ще видим ! Особено ме кефят европедалите как се вързват на паниката и купуват като луди ! Ще си купя ново Ферари и нов Ролекс !

по руските медии постоянно казват : Русофили и путеноиди ще останат след ядрена война.. всички други щели да умрат.. О руския поп каза : Който умре за Путин ще иде в раяще бъде в Безсмъртния полк , и няма да има грехове. Като гледал св Петър руската телевизия се уплашил че толкова много руснаци ще идат в Рая и подал молба за членство в НАТО..ха.ха ха ха ха

Сатаната се жалва че толкова много путюви орки са му се изтърсили и са направили Ада на пълна кочина, като блядско поселище..

Свери си часовника бре човек. Сега колхозът стана ЕС-то, другаде колхози отдавна няма.

Каква ти отбрана. Харчат сега войните на неоглобалистиге.

"Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила." Днешната шизофренична - демократична реалност... Оруел, "1984" - човекът е бил Пророк, едва ли би се зарадвал, ако беше жив!

Мда, "за отбрана"... все едно някакви извънземни ни нападат, та целия свят бил харчил за отбрана... Ма вече сме свикнали на шизофреничните "демократични" действия - ей на, фондът за мира на ЕС финансира джепането и оръжия за 404... е на това му викат мир!

с толкова малко кинти да обьрква "световните" икимоники.

2,4 трилиона долара ... Това са по 350 долара на човек от населението на Земята. И като се има в предвид, че в по-голямата част от света 1$ е напълно достатъчен за храна, и то при положение, че не си произвеждаш сам ... Та тогава нещата стават ясни - колко сме цивилизовани!

Малко е!

Това е само началото. Най-интересното е, че Руси води ваойна, от която само САЩ печели. Това е гениален стратегически план, който може да бъде роден само в кратуната на тъпо КГБ ченге. САЩ имат демографски потенциал от 340 млн., който расте ежегодно, а Русия 140 млн., който благодарение на войната намалява.

Като е похарчил толкова за отбрана, спрял ли е войните? И от кого се е отбранил?

С 2.4 трилиона на година можем да колонизираме Марс. И не само това. С парте за 10г. можем даже да го тераформираме.

Дойдохме си на думата !!! Измислиха вирус след това ваксини / някой спечелиха милиарди/ създават кризи и войни / пак спечелени милиарди !!! Стара еврейска поговорка : ЗА КАКВОТО И ДА ВИ ГОВОРЯТ, СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ !!!

То скоро ще станат толкова само похарчените за отбрана на Украйна.

Големи простаци се оказаха руснаците и украинците да се избиват помежду си.

ами царе са на тези неща са нациите са банкерска сърцевина в идентичността си. Навремето разцепиха Герамния, ама е разцепиха още през 17 век, на католици и протестанти, и ги сбиха, после сбиха французите, после сбиха цяла Европа, после сбиха руснаите, после пак цяла Европа, после разделиха на две Германия, Виетнам, Корея, и .... Русия обедени Германия, и е освбоди, но се оказа че Германите не знаят как и не могат да жвоеят свободни и веднага станаха американска собственост

Имаш предвид руснаците предполагам? Щото те в момента са окупирали Украйна.

По големите глупаци са украинците подготвяха ги от години, а руснаците нямаха избор и ги въвлякоха, но и те са глупаци след като не намериха друг начин !!!

Интересно е колко парички са прибрали от впк-то на сащ от поръчки на страните от ес..

Бих казал за ВОЙНА, а не за ОТБРАНА! Или иначе казано - Няколко частни оръжейни компании направиха оборот 2.4 трилиона долара миналата година!

Цялата икономика на Рузия работи за войната и само 109 млрд? Поне 5 пъти повече харчат, но крият.

Имат пари, харчат си ги. Тебе какво те сърби?

Не знам за Света. За себе си ще кажа . Досега вече 78 г. харча само за отбрана. На младини, когато гоних девойките- харчих към 80 % за нападение- ама за кратко и винаги ефикасно. После разбрах ,че съм се прецакъл - пак е трябвало за отбрана да харча - ама де този акъл? Та за тези, дето се учаат от опита на другите- харчете 100% само и единствено за отбрана. От правителството , от партиите , от статистици , от рекламаджии . Само от жени не се пазете. Ако си струвате- те ще преценят и ще ви облагодетелствуват. От мъже- винаги се пазете- нищо добро няма да видите от тях.

Ами ако съм гей, как да приема съвета ти?

Чакам някой путински трол да сметне колко е бюджета за отбрана на целия БРИКС и колко процента е той само от американския, даже не от този на обединения Запад. Мене просто ме мързи, а и един трол би свършил по-прецизно това, все пак нали е на работа.

АИ да го мързи?!? Това ли успя да научих от хората - мързела?

Лопатка която трепе Пейтрият, 5 000 рубли, Пейтрият, който трепе летящи лопатки като се бълска в лопатка, 1 милиард

Някой знае ли защо от вчера няма ефирна телевизия ?

в същото време по официални данни умират 26 000 души в САЩ които не могат да си позвлоят плащания за лечение но това са официалните данни... има милиони които се страхуват даже да се диагнозират заради сметките в здравната им система същотио ни го готвят и на нас. заблуда е че те тези хора са хуманисти.... средния американец ДА, но средния американец е поробен от Банките, и върхушката унищожава всяка точка на земята която може да послужи кат позитивен пример за по качествен живот.... унищожиха Европа, която беше пример за мир, хуманост, образование с качество и то безплатно, с здравеопазане с изключително качество и то безплатно, унищожиха Украйна и Русия които бяха претенденти за такова качество, унищожиха всички светски държави които можеха да постигнат това качество, Афганистан стана държава на муджахидините, Сирия беше срината от Идилците със същия спонсор сринаха и Ирак .....

ПИПО

А САЩ ги е спечелил и те така....

По-точно някои американски фирми - така нареченото военно лоби.

Слава на Путин и неговите пророци Шиши Буци и Руци !

Тези всичките пари без значение дали от Запад или от Изток са потънали в джобовете на малцина, които така или иначе разпалват войните! С такава сума на година за три години можем да спрем Глобалното Затопляне, ама няма достатъчно сметка в това за тези от Военния Индустриален Комплекс!

пффф

Русия! Най-добрият представител на ВПК. Също така, най-добрия представител на НАТО. Продавач на годината за 2023... п.п. ВоенноПромишленКомплекс

А аз мислех, че САЩ запалиха войните, за да продават повече, че нещо икономиката им забуксува?

пффф

Мислил бил, милия той... :))) О, да, САЩ нападнаха Украйна. Демента излъга 3Д шахматиста да нападне Украйна. Баш така си стана. :) И Хамас накара да нападне Израел. И Хусите да стрелят по корабите... Нищо чудно скоро да прилъже и Си да нападне Тайван, а Ун да нападне Южна Корея. Бах тоя демент!!!!

на САЩ икономиката буксувала. Явно нищо не разбираш от икономика, което е видно и от факта, че пишеш във форума срещу жълти копейки.

Отбрана от кого? Извънземните?

Тъжното е, че никой не харчи за отбрана, а за нападение..