17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Артека съсипват града ни със презастрояващи сгради без необходимите зелени площи, парко места и инфраструктура. Това е възможно благодарение на мутренските им методи и подкрепата и монопола осигурен им от ГЕРБ, добре платен. ГЕРБ си отива, аптека също.

Я кажи на коя мутра в БГ са и спрели сградата и е минала през 3 инстации на съда 2 пъти,за да докаже правотата си? Мутрите са тези които спряха проекта когато беше напиловина построен,за да рекетират инвеститора.Не се заблуждавай и не заблуждавай другите,защото твоите разсъждения са твърде наивни и повърхностни..

Като противник да има високо строителство не ми харесва тази сграда, обаче си има достатъчно сноби, на които би им харесало да живеят там. В случая се коментира законна ли е сградата над еди си кой етаж, което оставете да го реши съда. А Артекс имам лични наблюдения, че строят качествено. През 2003 г. почваха на съседна улица строеж и преди да копаят направиха инжектиране под съседна сграда за заздравяване на почвата. Сградата е нормална с 5 или 6 етажа и досега не съм видял да има проблеми. На ул. Джовани готини е, а имат и друга строена от тях на ул. Оборище, но там е с малко модернистичен вид и на мен лично не ми харесва, но вероятно живеещите в нея си я харесват. Та им пожелавам на Артекс да осъдят който си е превишил правата в случая.

Добре де няма ли земна сила която да спре това олицетворение на корупцията

А когато ядохте кюфтетата добре ви беше? А сега ревете..

На един от плакатите на "протестиращите" пишеше: "Ние милеем за София", което е връх на наглостта. Изграждането на такива грозни и с нищо необосновано високи сгради в централната част на града е признак освен на алчност, така и на комплексарщина - да сме имали и ние като в Европата такива образци на кич и лош вкус. Въобще съвременните архитекти и градостроители би трябвало виновно да замълчат - защото нищо красиво и оригинално не са проектирали и построили, а много са унищожили и съсипали. Затова - долу ръцете от това, което талантливи техни предци са сътворили и малка част от него историята милостиво е запазила. И колкото и да се хвалят взаимно, нито сега, нито когато и да било техните имена ще останат и ще бъдат обект на уважени от поколенията. Стъкло и бетон - в изчанчени форми - за това не трябва нито талант, нито познания нито естетика.

Не съм те чувал да протестираш срещу оставените да се рушат сгради от началото на 20ти век- паметници на културата.Там според теб защо Общините ги чакат да се разрушат като са толкова за запазването на облика на София? А шо се отнася до високото стрителство в София има над 25 построени такива сгради, като в момента освен Артекс има ощр 5 инвеститора които строят такива сгради и на тях проблеми не им се създават.Разбираш ли ме или да ти го нарисувам?

Моя 1 цент: Тази сграда е визуална чалга. Не е проблем че е висока, а че е висока на високо място. От където и да се гледа тази сграда вади очи в силуета на хоризонта. Специално в софийския ландшафт е по-добре да се строят високи сгради в ниското. Проблемът е че в ниското такова строителство е трудно, в предвид почвените особености. Мястото на тази сграда не е там където я строят. Там не трябва да има по-високо строителство от съседния бивш "Японски" хотел, а сега - хотел Мантинела, или сградата на (мисля) Енергопроект. Дразнещ е и начина по който строителя извива ръцете на държавата и на обществото...

Изобщо не е добре да се строят толкова високи сгради. Не пасва на характера на града.

Господине, вижте новия Московски център, лондонското сити, Ню Йорк, Шанхай, Токио и ще видите, че във всяка визия за модерен град присъстват високи сгради, всъщност много високи сгради, събрани на куп

Кога да мина да си купя апартамент в Златния чек за по 350 евро квадрата? Цанил съм 300 квадрата +-.

Завиждаш май.Сделки за 300 евро не е имало.

тея Артекс много нагли, а сградата е ужасно грозна по никъв начин не се връзва в родния ми квартал Лозенец. Сложили едно гръмко име за да им мине номера. Защо трябва да е толкова висока. 8 етажа стигат.

Дали е грозна или хубава е въпрос на личен избор и виждане. Има хора които харесват дебели партньори и такива дето харесват кльощави. Някои харесват и Пикасо нали? А по въпроса за етажите - на кого му стигат 8 етажа? Що па 8? Не може ли 6? Или 12?

Според ограничените способности на архитекти и проектанти построените в последните десетилетия сгради се делят на много грозни или такива, които не пасват и развалят околните пространства. Така че не е въпрос на личен избор - такъв можеш да имаш, когато си строиш вилата в гората или на село. А на някои хора, макар и вече претопени в огромното море от пришълци без елементарно чувство за естетика, все още им пука за родния град и неговия облик. И това важи не само за София, защото архитектурните талибани помитат пред себе си всичко ценно и съхранено през десетилетията.

Интересно как Цецка Цачева и Цветанов се сдобиха с апартаменти на такава изгодни цени от Артекс? Изобщо повечето купувачи на Артекс на апартаменти над 100 кв.метра са интересни.

Тази сграда трябва да се срине незабавно. Дано служебното правителство свърши тази работа. Поставянето на динамит и подобни съединения ще вземе само седмица-две. Иначе Артекс ще продължат да си строят. Те са приближени до ГЕРБ и си мислят че закони за тях не важат. Знаем как дадоха за почти без пари жилища на Цветанов и Цачева в замяна на подкрепа на проекти като този. Взривяването на тази сграда ще е и знак за други гербаджийски фирми как се действа.

На всички ни е ясно, че сградата ще се завърши, а съда няма избор освен да спази закона. ПР на комунетата от служебното правителство е автогол.

Събаряй!

Всички лузъри и неудачници реват срещу хората, които строят и работят.

Защо не може някой, който работи да реве срещу други, които работят. А и не се реве срещу тях, а срешу "делото" им.

Накрая ще го построят и всички тъпаци ще тъпеят още повече, хихихи

Не разбирам защо всичко в България трябва да върви към по и по- голямо осиране. Застроиха зелените площи в градовете, застроиха Витоша, застроиха Черноморието, населението намалява ( но пак се строят жилищни сгради странно защо), корупцията расте.

защото си тъп и нищо не разбираш.

Един довод няма да кажеш, а само лични нападки. Звучиш като 12 годишно дете. Май не аз съм тъпият.

Частна собственост? Право на всеки да има жилище (т.е. защо ти да има, а Пенчо да няма)? Голямо търсене. В нормалните държави хората живеят около центъра, а не в него. Центъра обикновено е застроен с високо строителство, бизнес центрове. Да питам обратното - защо искаш да живееш там къде е презастроено?

Това си е моя работа нали? Що па трябва някой да дава обяснения за избора си на жилище и мястото му?

Понякога не ти отиваш при презастроеното, а то идва при теб :) Справка: моя квартал.

Баджанаци, схемаджии, поддържащи статуквото на Боко, чрез евтинки имоти за приближените гъзоблизци. ревете сега, ревете. и още ще ревете.

взривяване му е майката!

Предимно в София, за разлика от Пловдив или Варна, се забелязва силен контраст между високи и ниски сгради, което за всеки архитект е ясно каква грозотия е и как е в ущърб на засенчените. Ослънчаването на една сграда от сутрин до вечер си е благодат. Артекс - имат ли усет за добро архитектурно планиране, което да включат в темата на протеста си? То е същото като с корупцията - добре за едни - зле за други или с две думи бедни-богати !

Ех, винаги е било така. Първо се строи по 1-2 етажа, след време, поради нуждата и голямата плътност на населението се вдига котата. И почва строежи на 5 етажни сгради (и всички малки къщи са заенчени). След 20 години нуждите нарастват - плана се променя и се започва строене на 8 етажа и така докато стигнем Хонконг. Естествен процес, който следва големите градове. В цял Свят. Същото го чака и Пловдив и Варна. И това не е лош процес, а просто нормален и естествен. Поогледай в другите държави.

Хонг Конг , Сингапур, Ню Йорк са острови или териториално ограничени. Софийското поле е широко и голо, разрастването е нормално да е настрани а не нагоре. P.S. събаряй.

за който е ходил, например във Франквурт има клъстер от високи сгради, но някак си са отделени от останалата част и не е така дразнещо, както и в мн. др. градове.

Хихихи. Тиква , ти ли си. Няма торбички за Радев. За теб имаше ,и сужук , половината стриопор от санирането навряхте у шкафчето с дебелата Лиляна. Половината хасвалт изяде. И ся Ко. Ограби народа си за да жулиш белот с други примитиви като теб. Гаси минавката. А историята ще те помним като Боко крадеца

Ром, баце :)

И пури!

Спестихте си 260 000 лева от презаверка за ново разрешително а сега ревете

Да ядат ташаците да ми ядат