Строителството на "Северен поток - 2" завършва до седмици

Германско-американските договорености няма да повлияят на темповете на изграждане на газопровода, казва руският посланик в Берлин

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Поляците са баш помияри насочват Руското Оръжие от Тях към нас !!! Жалко Че Н.Н някога не ги е избил първо тях !

Споко, ние ще спасим Украйна! България ще си купува по-скъп руски газ, транзитиран през Украйна, само и само да им помагаме финансово на укропитеците. :)))))) Може и полските помияри да се включат в благотворителната кампания.

Не, глупако! България вече купува много по-евтин руски газ, защото не го договарят продажните ни олигофрени-русофили а ЕС.

Интересно и в Германия ли тръбата се строи от руски и белоруски фирми? Нашата държава плати за строителството на чужди фирми, плати за отчуждаване на тръбите, не сложи отклонения на тръбата и Русия е резервирала 90 процента. Тоест ние плащаме, друг яде.

Евала на Путин това е политик и играч а не като наще марионетки.

Наистина се иска голямо "изкуство" да останеш без съюзници и страната ти да я имат за световен хулиган. Или да те обявят пред целият свят за убиец а ти, съгласявайки се безсилно да се хилиш тъпо, знаеки, че обвинението не е измислено.

ogiair

Няма такава простотия! Вие сте едно злобно дебилче!

Сега си сетих, че иван костов отказа син поток. Тогава сините венци ни убеждаваше, че в морето поток не може да има!

И правилно го е отказал. Имахме си тръби през Украйна и такива през Турция не ни трябваха. ама то верно, че путлерастията не знае какво е Син поток и как в момента работи на 50 % от капацитета. А ние трябваше да платим цялата тръба за да може да се пълни и другата половина от капацитета

Да си спомним роболепните приказки на Тиквата пред американския бизнес: "Не може да сме заедно само когато обядваме. Трябва да сме заедно и в проблемите. Ние сме едно, ние сме приятели, аз иначе нямаше така да ви говоря. Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?", заключи Борисов с други думи - "аз ви слугувам, а вие не ми угаждате". Прост народ сме и това е неспасяемо!

Израза "до седмици" нищо не значи. Колко седмици?

2-3, устройва ли те? Страдай тихо...

Не са казали месеци, а седмици. избери си едно число между 2 и 4, колкото са седмиците в един месец

Скоро укрите ще са напълно свободни и независими от окупаторската руска газ !

Е, нали уж беше невъзможно да се построи, а? :)))) Нали така ни обясняваше пропагандата?

Каква победа и за кого :) На руснаците им вързаха ръцете с използването на тръбопровода . Ние от това нищо не печелим . Явно си от немския отбор .

Ние само изгубихме, защото германците, за да замажат очите на братята си американци за Северен поток 2, спряха южния, а нашите проститутки от властта като във вица: "-Иванчо, кажи една съгласна!"

викаш на загуба са руснаците а хахахаха баси простия народ! Ганьоооо...

Що ги няма Щерев, Майора, Павел и др от гей дружинката?

...На Слънчака явно няма обхват нищо.

И освен това допълнително са слънчасали.

Дааа А газопровода през Бургас щеше да носи на България 600 000 000 евро на година Но простия боко ни го набута.

И 1000 работни места за 1000 Бг семейства!

Откъде я извади тази цифра . България 10 години щеше да изплаща тръбата и евентуално тогава да започне да получава дивиденти . тези 600 милиона на година си ги сънувал .

Наистина ли вярвате, че има губеща/плащаща транзитна държава в света? Такова животно няма бе хора ;)

Като спря патока през Черно Море, нашия тулуп се откупи пред американците, които го оставиха да си краде на воля докато народа се усети !

Скоро Западна Европа сама ще почне да обгрижва Тази тръба. ...Щото онзи ,,сжиженият...,, както е сжижен , така може и да се разжиже.

Ти си стой надупен на колене а за другите не умувай

Ъ?

Руснаците у ръцете ни бутаха Южен Поток, ама бугарите не. Щото са много хитри. Хвърлиха проекта, така както бабите хвърлят хилядарките от прозореца на телефонните изманици. Хохлите земята изораха за да си запазят "заробващата" газова тръба. Сигурно щото са русофили, а не като родните борци за свобода соросоидите (сръбска псувня) гадни, мръсни. Бойко турския агент го подари на турците. Гяура си остава гяур и раята - рая. Мрази освободителя си и се мазни на бившия си господар.

Васали, брат , принудиха ни!

Ганьо като Укрите ближе ли ближе а те го поркат ли поркат. СМЪРТ ьа тези които затвориха 4 блока на АЕЦ и продадоха Южен поток.

Рекета не е продукт !

Транзитните такси са част от БВР. Икономиката се основава на производство и на услуги.. Транзитната такса е цена на услуга. И Турция ще я събира 60 години напред. Можеше тези такси да са за България.

А че ти го завират отзад и то ли не е ебан

ще има гадни евра за мужиците! а те така ги мразят...

Ако България беше направила Южен поток ефектът щеше да е: - 2 милиарда от комисиони, и при ежегодна ескалациия на комисионата с процзента на инфлация. Турция щеше да плаща комисиона, а сега България плаща на Турция. -ниски цени на газа за България-защото ще се купува директно от продавача, без посредници. Сега цената се оскъпява от таксата за посредника-турците. -Да се държи газовото кранче за западна европа и Турция. Сега кранчето е в турците. А можеше кранчето да е във Варна! Северен поток-може. Южен поток-видите ли-не може.

Schilo

Затова никога няма да стигнем германците. Щот продажници ни управляват. И изпълняват команди отвън.

А според теб Русия дали се е отказала от южен поток ? Не е ли по-важно какво мисли Русия ?

Schilo

Направиха си Турски поток. Руснаците ги интересува единствено да продават газ. Кой друг ще облажи, не ги вълнува толкова. Така или иначе, плащат транзитни такси.

Руския е продавач. Вълнуват се от продажбата нао стоката си. Има търсене. Ако трябва тръбата и през екватора ще мине до купувача-щом има интерес. Интерес от запада има. Най-прекия път е през България. Щом България се отказд-тръбата като крив макарон стигна до Турция като първа тока на достъп. никога турците не са си представяли ,че 60 години ще събират комисиони от продажба на..руска газ.

Не са се отказали, те просто го замразиха този проект. Турците взимат големи такси и рано или късно ще почнат да извиват ръжете на Русия, също като Украинците. Реално Южен поток на територията на България е направен - съвпада с пътя на тръбата на Балкански поток. Защо сложиха реверсивни компресори на газ при границата с Турция ? Отговора е прост - за да може и ние да подаваме газ на Турция когато се изгради Южен поток.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-gazoprenosnata-ni-sistema-e-modernizirana-i-reversivna-s-naj-dobrite-kompresori-2249265

докоги? Нали ви дадохме 4 млдр? Построихме ви потока до сърбия. Какво ревете още?

Първата точка на достъп е Туурция. те събират лъвските комвисиони. България ще плаща 60 години напред солидна сума за транзит на руска газ-на турците.

България нищо не плаща, щото не ползва тази тръба.

Щото на 9-ти пак можеше да има Преврат!?

Този поток, който издържа руската мафия на Путин и метресата му Кабаева няма да заработи Троловете не се пънете

Schilo

Това ли е новата мантра? Що да не проработи, щото ти така си казал?

Че северен поток едно си работи. Северен покок-може. Руска газ до Геермания-може. не може руска газ, директно до България. Соросоидите не позволиха. Смяташ ли,че Германия няма да купува газ директно от продавача по директна тръба,, а ще предпочете да плаща транзит на украйна, Полша и тн.?

Schilo

неа е само до транзита. Извиването на ръце през 2009 год. от страна на Украйна и кражбите на газ от транзита, накара немците да се замислят сериозно.

Северен поток-1-може-дирпектна тръба до Германия. Северен поток-2 -също може. Но България на 8 юни 2014 се отказа от Южен поток-директна тръба до България. Тогава управляваше БСП-и който ще спори, да провери , преди да спори. В резултатът -вместо директна тръба до България-и 60 години напред Блъгария да сълбира пто 2 млрд евро от комисиони, и да изнасяя за западна европа и Турция, днес тръбавата влиза в Турция, и България 60 години напред ще плаща на Турция комисиона за Руска газ. Няма да събира и по няколкостотин милиона от транзитни такси за Турция. Не държи и газовото кранче-то е в турците. Когато поискат могат да го врътнат. На 7 юни 2014 г дойдоха трима американски конгресмени, и лобираха за Украйна- България да спре южен поток, и да продължи транзита на газ през Украйна. България се отказа от южен поток. В полза на украйна-да няма за България ,но да има за украйна такси от транзит-товае беше аериканския натиск, и правителството на БСП се поддаде. Резултатът днс-транзит през Украйна няма, а входната точка е Турция, а не България. Заради украйнския интерес България се отказа от своя интерес, а накрая -газ през украйна няма,, така или иначе. Сега , в следващите 60 години, и внуците ни щее плащат транзитни такси на Турция. Вместо турците да плащат на нас, както го правиха в последните 50г.

Само си спомнете, как соросоиди ни говореха, как не можело руска газ да влиза директно в ЕС. Е оказа се,че може. До Германия -това е Северен поток-ДВЕ. Северен поток едно си работи от години. Дублиращ северен поток е изграден, но видите ли-южен поток-не може. Минимум 2 милиарда годишно от комисиони изгуби България,, като се откада от южен поток, като комисионите всяка година поради клаузата за инфлационно нарастване ще са и далеч повече-цената нараства автоматично с инфлацията-примерно 2 процента гарантирано нарастване на година. За 60 години напред. И да-газ ще се ползва целия 21 век, и след 50 г газ ще се ползва. И ще плащаме комисиона на турците...за руска газ.

К'во БСП те гони бе,човеко.Те че са си мишки, мишки са. Но надали има непредубеден българин, който да не разбира, че шефовете на Мустафата зърнат конците ни. И ги дърпат без даже да подкупват напудрените ни политици, а направо с камшика. Европа даде тихомълком съгласието си за ЮП, като само официално не го подкрепяше, за да е чиста пред САЩ, които са и техен господар. Има ли йедиот, който да си помисли, че Орешарски ще скочи срещу Европа? Европа официално беше против, неофициално беше за и тихомълком ни разреши ЮП. Но общият ни господар като видя това просто ни изпрати по късно доба сенаторите-надзиратели и те размахаха камшика и Орешарски клекна и после напусна. Представяте ли си как са му намесвали канчето. Всичко свърши а независимостта ни - вече сме щатска колония и ни цар, ни шоумен, ни десен ни ляв може да ни оправи. Всички са кукли на конци в ръцете на Муснафата

Тоя автоматичен редактор ми смени половината думи. ЮП и Белене бяха наши стратегически обекти. Европа не може без руски газ, американците не могат да осигурят този газ, а е и страшно скъп - може да бъде само резервен вариант при краткосрочна криза, транзитните такси от ЮП щяха да изплатят Белене за по-малко от 5 години при варианта, който ни предложиха последно руснаците и който беше веднага скрит от обикновените българи, защото и най-големият идиот би разбрал кой бърка супата в държавата ни. ЮП беше за нас приходи, газ на ниски цени, власт и независимост, Белене беше енергийното ни бъдеще и независимост. Но на роба не се полагат такива блага. Господарят отвъд океана не разрешава. Само едни национални интереси на този свят са важни - тези на САЩ, всички други трябва само да го подухваме

Абе тия нали щяха да намаляват карбоновите емисии?

Американците им счупиха от бой кратуните и сега са впрегнали шпионите си да лаят, за да замажат разгрома

Schilo

с това ли се успокояваш? Всъщност, кво те интересува СП 2?

Че най-накрая стана ясно на всички колко струва Русия. Американците го показаха с бой. Тотална доминация над дрогираните руски смешници. Това е, което ме радва

Schilo

С всичките рестрикции са пети по златни медали и трети по общ брой. А, виж първо гредата в окото си, а не сламката в окото на другите. Твоето е избиване на комплекси.

А Русия, на която дори на позволиха да се състезава под собственото си име - 17. Има ли още някой съмнения, че САЩ са способни да размажат Русия във всяко едно отношение. Бихме я и ние в художествената гимнастика и а сложихме на място, да съска и са плюе злоба срещу нас.

Американската химия - най-голямата химия. Но Русия са шампион по бояришник.

Руснаците са шампиони и по боярищник, и по химия. Не виждаш ли, че никой не им подава ръка, защото винаги печелят с допинг и измама

Schilo

А бе, "Глупости", що украинското министерство на отбраната привиква украинска лекоатлетка за разговори? Да ти кажа ли- щото като истински спортсмен се е снимала с рускиня! Това, което правят укрите, нещо нормално ли е?

Ами руснаците сами са си виновни инвестират в учени, а не в чистачки. Да бяха назначили една чистачка в антидопинговите обекти,, която без да иска да събори неудобните проби. Или да бяха сложили свои хора във WADA, които официално да разрешават на 'болни' спортисти да зобят, като даже не казват от какво са болни. Е, покрай затегнатите мерки и доставки покрай пандемията в Токио2020 явно допинг доставките са имали проблеми, та Бейлс изведнъж откачи от недостиг на препарати, плувци и атлети от една държава изведнъж не стигнаха даже до медалите, камо ли до титлите и рекордите, както е обикновено, но ... Путин е виновен. И световния комунизъм...

Schilo

Е, циркът свърши, завесите падат!

Много рано си станал Пак ли няма копейка в джоба?

Schilo

Рано? Някои сме на работа, а не по чалготеките, като теб! Да, циркът свърши!

Наборът работи безплатно като мен.

Schilo

Наборе, единственото, за което ме е яд, че винаги сме от страната на булката. Можехме да построим ЮП. Не знам, дали е имало корупционни практики по този проект, но ако ги е имало, то е било от нашите тарикати. Иначе, българи щяха да го строят, материалите щяха да бъдат купувани от български фирми. Не говоря за тръбите, а за бетон, арматура, храни и квот още се сетиш. Доста пари щяха да влязат в обръщение в България, а от там и приходите за хазната. Отказахме се да съфинансираме, а можеше да сме поне съсобственици на трасето. Италианците, де се хванаха, нали не са по-глупави от нас?

Признаваш, че си платен руски трол? Егати наглеца

Schilo

Казвам, че работя, а не вися, като теб във форума на дир и да заработвам жълти стотинки.

Роснаци и шваби и преди са се опитвали да пиграят партия, за да поставят на колене по-малките държави и съседи. Така запалиха и втората световна война, като си счепкаха за Полша. Явно германците не са си научили урока оттогава.

Schilo

Не ти ли се струва, че просто си гледат интереса? Твоята Тиква, кво каза на янките за спрените от него проекти?

Отвратителна новина!Всички нежни души плачем за Украйна!

Но по малко