Строителните предприемачи: Имотите ще поскъпнат с 5% през 2019 година

Инвестицията в жилища остава най-сигурната в България, смятат от браншовата им асоциация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ема пазар само в 5 града в българия! вече жилища от вносни пари се харчат само от тъпи мангали ! даже и в големите градове има хиляди жилища продаващи се обзаведени от хора у чужбина-емигранти!!!

Едно е да поскъпват в САЩ - страна с увеличаващо се население - и съвсем други шменти-капели са тук, където населението е минус 50 000 всяка година...

ако си мислите, че тукашните предприемачи са го измислили това поскъпване, проверете как стоят нещата по света. Тъкмо снощи четох в американски форум за безумното повишение на цени и наеми във всички по-големи градове в Щатите. Освен караванните паркове, вече има и друга тенденция - хората си наемат клетка в складови площи и там спят, за да не плащат по 2 бона аз гарсониера в Лос Анджелис или другаде. После вижте цените и тенденциите в Прага, Будапеща и пр. и пр. За съжаление Земята не е от ластик, богатите китайци се множат и изкупуват като невидели. Не е речено да живеем в София, но ако нямах жилище, без колебание бих си взел къща в по-читав район някъде из страната, докато все още са достъпни.

па тя инфлацията е толкова

В София има много празни жилища, магазини, скоро ще има и празна държава. Хората бягат, изнемогват, гладуват, умират по болници и улици като животни. Пенсионер в България е мръсна дума, депотати, министри, президент и ти Бойко спрете се най после, изгонете ни от тази страна и си живей те из новопостроените жилища, но не ни взимате живота.

Интересно, кой ще ги плаща тия 5 % отгоре, сигурно извънземните.

Като нямате клиенти и не продавате жилища поне може да пишете статии и да се надявате за шарани! Говорите за стабилност и доходи, а защо не споменете с колко намалява населението на България и след 10г. кой ще живее в тези жилища? Поредните лъжи на брокери, строители и банкери, но за жалост през 2019г. гладни ще ходите, ако цените не паднат с онези надути 30-40%. С здраве да си ползвате копторите наречени жилища и слагайте по високи цени 3000-4000 евра може и повече все пак трябва и научна фантастика малко!

при производствена цена от 200 $ на квадрат включваща таван гараж и мазе за кви 40 % говориш :) цените реално са не повече от 300 $ на квадрат а с това качество дето се строи и толкоз не струват

Това да не са същите босове дето протестираха срещу опозицията? Вееервам им.

Имотите в момента са най-несигурната инвестиция, защото цените са несъизмеримо завишени. Понятия като ЛУКС ИМОТ са просто непроложими и се злоупотребява с това. Пълно е с празни жилища и не ми е ясно каква ликвидност може да има жилище за 1500Е/м2 след 10 години. В София?в България? На Балканите? В Източна Европа? Май се поувлякох.

Пфу! 5 %??? Направо с 10 ги вдигайте, че да се затичат инвеститори от цял свят.

Животът ни минава да изплащаме някакъв имот.... Дали са ни необходими недвижимости или е по добре да обикаляме света и да почиваме на различни места... А и мисля че след 10-15 години сегашния начин на живот коренно ще се промени, особено с навлизане на роботите...

Я пак, за начина на живот .

България намалява с поне 5% годишно, вдигайте смело няма кого да уплашите.