Страхът от инфлацията повиши блясъка на златото

Най-големи количества от благородния метал са закупили германците през първата половина на 2021 година

Обратно в новината

Коментари - Страхът от инфлацията повиши блясъка на златото | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Биткойн: цена 60000, стойност 0. И близо полувината са притежание на около 400 човека, съответно лесен за манипулиране. Колко мислите ще продължи танцът?

Златото не е добра инвестиция, защото след кризата цената му ще падне. Криптовалутите са прекалено рискови и по-скоро само за много богати хора. Имотите в момента носят ниска доходност, особено в България. Най-добрата инвестиция си остават акциите на фондовата борса.

Не е инвестиция. Не е начин за забогатяване. То е начин за запазване на състоянието в инфлационни времена. Средата е подходяща да се купува веднъж на десетилетие.

И аз така.

повиши... блясъкът на крипто валутите. Добивът на злато в момента е рекорден и продължава да се увеличава, а биткойните са 20 милиона. Единствената причина златото да е все още в играта е, че динозаври като Бъфет, Сорос и другите дедовци на Уолстрийт, които така и не влязоха в час с новите технологии, все още имат влиание върху мнението на невежите. Златото отдавна е в количества, които не предпазват от инфлация, отделно другите му недостатъци като пренос, съхранение, централизация... Затова биткойнът се е вдигнал с над 300% последната година, а златото е паднало с над 6%. Ама нека де, то ако няма балъци, които да си набиват парите изкарани с кански мъки във вторични суровини и панелки, няма да има и мултимилионери и милиардери. Така че, купувай Миме!

Би ли споделил в какви количества е и колко отдавна?

Количествата можеш да си ги намериш, а отдавна е от създаването на блокчейн. Ерата на златото като резервна валута отмина, както преди него ерата на солта, какаовите зърна и т.н. Ся, ако вярата ти е непоклатима и искаш догодина пак да загубиш 6%, вместо да спечелиш 300%, никой не те спира да живееш в романтиката на средновековието. Всеки си шета на акъла.

Биткойна е хубава работа но изчакй го поне да преживее поне една криза.

Ами тя солта е преживяла всички кризи от зората на човечеството, ама светът се променя.

Сравнението не е добро. Централните банки не съхраняват сол. Няма същата стойност на грам. Няма същият срок на годност. Може да се добива от много места. Сравняваш хранителен продукт с благороден метал. Дори не ми се продължава.

що лъжеш хората.Че всеки трябва да има койни за черни дни,това е ясно.Че държат стойност добре.Ама първо сега не е момента за купуване а след 2 години.Второ коините съществуват зщото големите искат така.Ако решат ще ти ги спрат за миг.Виж златото са се опитвали много пъти да го спират под страх от затвор,ама не става щото ще го закопаш и е вечно.Има и друго измерение на нещата.Златото има истинска сила и не е променила стойността си откак съществува човечеството.Кавато храна и дфехи като качество сим щял да купиш в дрежен рим с 20 грама злато тояно същото качество храна и дрехи ще купиш днес и преди 200 гогини и след 200 г.Ама си малик за обяснение и наче ако си жзел евтино к0йни си ок ама вземи и злато

Ами то и за това си има една еврейска максима: Една трета в злато, една трета в тухли и една трета в пари за зор заман!

Проблема на хората е че маймуните обичат да купуват и да се кичат със злато. Ако никой не купува и всеки предложи за продан това което има , цената на златото ще стане по-евтино от оловото.

Само за нуждите на електрониката, златото превъзхожда почти всички метали освен платината. Бегай да ръсиш акъл някъде другаде...

Чесно ли бе? Само в захранващия кабел на телефонът ми има повече мед, отколкото злато в 1000 телефона.

Проблем може да е за теб. За по-голямата част от хората няма никакви проблеми със златото.

Ако баба беше мъжка щяха да й викат дядо!

За това резервите на всички държави са в олово!

И в биткоини, ха-ха-ха

Хората предусещат инфлационното цунами и който може - взима мерки. Няма в историята случай пари без покритие да просъществуват дълго.

Вярно е, но в интерес на истината това с инфлацията повече се раздухва от медиите, отколкото да е реалност. Всъщност глобалната икономика се оказа много по-устойчива, отколкото "анализаторите" (а и аз самият) очакваха.... което е добре. Здравната криза почти е приключила, в момента има изкуствена политическа, която глобалистите натискат с тъпите им "сертификати" (опит да възродят нацистките Ahnenpass), но и тяхната игра скоро ще трябва да спре, защото вече никой не им вярва на анти-научните тъпотии, които се опитват да прокарват. Така че възстановяването (доколкото има нужда от такова, понеже покрай пандемията всъщност много бизнеси дори получиха силно развитие) е все по-близо и нещата в глобален мащаб изглеждат доста оптимистично. В крайна сметка да не забравяме, че балоните надути през 2020 г. се дължаха основно на песимистичните очаквания, че се случва Черен лебед (по Талеб) и че едва ли не целият свят ще се разтърси по невиждан начин - прогнози, които тотално издишаха и въобще не се сбъднаха, нито има възможност да се сбъднат. Колкото до златото - то винаги е добър предпазител от инфлация, но понеже инфлацията засега не е голяма - ако в близките 2-3 години ще оперирате с парите си - то няма никаква полза да ги обръщате в злато.

Шепата богати все искат да богатеят и живеят на АВАНТА без да работят..Милиярдите бедни ако ги тормозите много могат да си вземат това което е тяхно а вие да копате на полето заедно с тях!?