Коментари - "Стига вече с тази Естония!" | Бизнес.dir.bg
назад

"Стига вече с тази Естония!"

Лесно е да правиш смели реформи, веднъж щом започнеш. Време е и България да поеме по този път

Обратно в новината
| Автор: Петя Георгиева*, старши икономист в ИПИ

Коментари - "Стига вече с тази Естония!" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е явно там няма джендъри, соросоиди и каква беше още там простотия от мантрите на путьолизците. Истината е, че българина а прост, алчен, завистлив и .... малко крадлив и все някой друг му е виновен.

мани-мани...

Бях в Естония миналата година (2023, от 22 май до 10 юни). При чек-ин в хотела трябваше почти 50 минути да попълвам разни формуляри на един таблет (това е естонското понятие за дигитализация), в които имаше въпроси като "религия", "тегло", "преболедувани тежко болести последните 5 години", имате ли друго гражданство освен това, декларирано с представения паспорт", "семейно положение", "пол", и още около 90 въпроси, които никого освен мен и КГБ не касаят. На четвъртата вечер, сервитьорът в един ресторант ми донесе любимата ми бира, без да съм поръчал, жена ми се вцепени, аз попитах откъде знае че пия това, той първо ми каза че предишният път съм го поръчал (за първи път през живота си стъпвам там), после каза, че така са му казали. И други странни неща. Мерси! Стига с тая Естония.

Страшни реформи са направили след като са я закъсали с демографията.

Като имаме един бюлюк копейки да ни дърпат на зад

Ква Естония бе!? Кат нас намялеха с трета...Нарва е руска и там са електроценталите дето им дават тока... Талин е половината руски...естонците са у Финландия....

Моме лудо - Естония е колкото София, 1,5 милиона... Страхотен пример. Остава да загасим лампите...

"бюллук" се пише с две "л", "назад" се пише без пауза, как се пише неграмотник, можеш да видиш в паспорта си

И кажи кой е нормална страна и кой дива индия

Какво да сравня бе тъпанар, Русия е класи над тези мизерници.

И това ще стане...след още 30 години..2050та

Ние скъсахме през 2023 . Значи ще ги стигнем след 30 години !

Кое ти е раздуто на здравната система овца плат на? Всички болници се изпозакриха. Останаха по една две в областните градове и това е. Всичко останало е частно където те сурвакат и за добре дошъл. Корупцията която идва от такива като тази госпожа е проблема. Махни частните болници да имат достъп до нашите осигуровки и влей всички пари в държавните. Нека там лекарите получават добри заплати и да се закупува оборудване. А частните в момента изсмукват всички скъпи пътике от здравната каса и всичко на загуба е оставено за държавните.

Ъхъ..след 30...2050 демек..последния да гаси ламбите

Колко е по далеч..като е там..на границата..до Петербург

Като например образно казано за надалеч от отношенията

Никой разумен човек не би твърдял, че бегето е единствената псевдо-държава, която си избива населението...

Естонския е 4 пъти по голям от Българския. Дай боже всеки му соросоидна държава и недай боже никому руско освобождение

Истината, че ни управлява Галу, от посолството посредством "демократични", соросоидни пе.ераси, крадци и идиоти на които руснаците им пречели.

Ъхъ..демек нищо... Важното е грантове да има..

Такъв "стандарт", че естонците избягаха от Естония, а българите от България.

Ъхъ..стандарт,...на евронивата..

Естония не е държава, а една махала.

Българският стандарт е някъде около половина средноевропейския в ЕС, т.е. по твоите сметки излиза, че естонският е двоен на средното за ЕС.

Махала..ма с претенции

Вижте й в нета физиономията на тази тъпа полуграмотна грантаджийка, която превежда "дистанционно гласуване" с "отдалечено гласуване".

Обаче. А руснаците ако им съборят стената дали ще има такива останали в Русия . Само че никой не ги пуска в никоя държава

Като видиш руснак при тебе на ягодите..или на други деиности по еврониевата. тогаз дразкай

Клоаката на света ... и тя тръгнала да освобождава и създава руски свят ..

Като прочета, че автора е соросоид от ИПИ, тичам в тоалетната.

Втори път няма...мри в лайна.

ИЗЯЩЕ СЕ ОТ ЯД !В русия не само че заплатата е 2 пъти по -ниска от в България ами и 40 %ходят във външни тоалетни , 50%са алкохолици и разводите са най високите в европа , но и нещата отиват на много по зле така че изяще се от яд !

Това е което всеки иска

Миличкото..и до тебе ли опряха...

Е Виновна ли е Естония че са 100 пъти по кадърни от руснаците бе руски комплексарчета и 100 пъти по богати ?

Малко мяза на Стивън Кинг на млади години...

Поредната по-просперираща соросоидна страна от руската клоака

Нещастните естонци още не са осъзнали, че са в цифровия концлагер и примката само ще се затяга оттук нататък. Нашето твърдоглавие и своенравност са ни спасявали досега, дано да не ни подведат и в бъдеще!

Соросоидната паплач иска и нас да ни вкара в Матрицата.

Че на Естония и 50 болници са и много, тя е колкото два софийски квартала.

Ако имахме Американски закони за защита от Чуждо влияние .... ...под горната статия,Задължително трябваше да пише... ...Статия написана от Агент на чужда държава! Такъв е законът в САЩ! Тук обаче,никъде не пише че Петя Георгиева от Института за пазарна икономика, е създаден и платен от Чуждата държава САЩ! Законите ни позволяват САЩ да си има десетки НПО,агенти на влияние,шпиони,... ..които Законно работят За САЩ и Против България!

Какво мислят експертите на ИПИ относно г-н Пеевски и за г-жа Галя от посолството?

Нема Естония. Русоробската паплач иска да ни вкара в Евразия. При пияните орки.

Аз викам да излизаме от ЕС и да кандидатстваме за територия на Рашистан. Там най-убаво било. Бедност, диктатура и война с целия свят.

Естония е мечтата на западната "демокрация"... милион и триста хиляди върли евроатлантици и безродни отрепки. И те през лошия комунизъм бяха минали милион и половина, но трябва демокрация, няма как. След 20 години ще са под милион и може да си слеят не само окръзите ами и държавите, с другите безмозъчници до тях, Литва и Латвия.

Е виновна ли е Естония, че са 100 пъти по-кадърни от москалите и 10 пъти по-богати?

Само не разбрах кенефът външен ли е, или унитазът е бил откраднат от Украина? Пусин ли се олекчава в устата ти, или ти в неговата? А понеже спомена за диария, май голям ректален пролапс ще има, а мурзилчик! И не забравяй да изпратиш снимки от пролапса на Всевишния от бункера!!

Със сигурност си прав, че не си стъпвал в този ресторант, но сервитьорът също е прав като ти е казал, че предишния път си поръчал тази бира. Само дето не ти е пояснил, че предишния път е било там от където те следят и вече ти знаят привичките вкл любимата ти бира.

Ми супер, държавният им дълг е почти 21 милиарда евро, на 1.3 милиона население. Нашият държавен дълг е 13 милиарда евро, на 6 милиона население... БВП на Естония е 37 милиарда долара, а нашето е 84 милиарда. Цъфнали и вързали са естонците, живечт от заеми, рано или късно ще трябва да ги плащат и да затягат коланите.

Богати, богати, колко да са богати, далеч са от западните заплати. Иначе да, да лапат центовете и да осбовождават територията постепенно. Направо съм впечатлен как навсякъде работи този план за превземане на територии... но то с такива слабоумни нации, които мислят само за консумация нямам как да не се получи.