Средните заплати в Европа в края на 2018 година

Членството в Европейския съюз съвсем не е гаранция за високи доходи и стандарт на живот, както се смяташе у нас преди 2007 година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Говорих със сръбско семейство пенсионери,почти като нашите пенсии и храната също.

Ето защо сме намръщени,болни.. Нема пари,мръсен въздух,боклук ефтдна храна с консерванти и .

За сърбите лъжат.Как става така че сърбите живеят по добре,като са им заплатите под българските. А се знае че цените са около българските.Това фокус ли е.

Откъде ''се знае, че сърбите живеят по-добре''???

Проблем е сивата икономика, но явно така изнася и на работещите и на работодателя. Това може да се обясни само с невежество от страна на таботещите и алчност от страна на работодателя. От друга страна не се връзва тази цифра, спомената като средна заплата за страната. Известно ми е,че например във Варна една магазинерка взема нето заплата 700 лева. Следователно трябва бруто заплатата да е поне 1000 лв. Не вярвам заплатата на магазинер в БГ да е средна за страната. Отново опираме до сивата икономика. Изкорете я или поне я сведете до мимимум! Тогава ще се види, че всъщност не сме на опашката.

Да, последни сме по средни доходи, но за 30 години РОДИХМЕ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ МИЛИОНЕРИ И НЯКОЛКО МИЛИАРДЕРИ......Е не може да има пари за обикновенните хора - ТЕ ТРЯБВА ДА ХРАНЯТ С МИЛИОНИ БОГАТАШИТЕ......УРААААА!!!!!!!!!

Назначените за бизнесмени след преврата 1989г могат единствено да крадат, да вършат далавери и да правят бизнес тип "Банев", т.е. да разпродават каквото могат. Съдебната система е бастион на социластите още от времето на Тато и те си я кътка и "смазват" редовно с привилегии и пари, а тя им се отплаща като не ги закача. Нормална бизнес-класа все още няма изградена и съответно няма нормална икономика, нормални доходи и т.н.

Не само тип Банев а по скоро тип Бойкова мутра.

Видяхте ли какво сме -боклука на Европа

... щом имаме по-големи заплати от Украйна, където хората водят война... ... що не включите и Ирак и Сирия в списъка? може и от тамошните заплати да сме по-добре?

Значи сме два пъти по-зле от последните в ЕС. Колко окуражаващо!

Още колко години трябва да минат ,да насигнем дори и последната държава в ЕС.НЯМА ЛЕВИ,НЯМА ДЕСНИ ПРОСТО СА АЛЧНИ НЕНАСИТНИ ОТРЕПКИ НИ УПРАВЛЯВАТ ДОСЕГА.

За кое питаш...та нима ако ти си на върха ще си същия както всички проблема е че трае стадото и му е кеффффф да го мачкат

Правите съпоставка с ъс заплатите в Русия но направете същото със цените на храните ,тока ,водата и ще видите че там с500 евро можеш да купиш много по вече ........

ха ха ха...в бедна България средната заплата е по-голяма от тези в Сърбия и Рашка. Който няма петолъчка в кратуната да се сети.

Те и цените ни са по-големи от германските, с това няма ли да се похвалиш?

От тролове и кражби на политиците ,парите достигат до бедните