17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шоуто тъкмо започва, само гледайте!

За разлика от Турция , Гърция и Египет , където аз лично не бих стъпил , имам предвид Египет , имаме зимни курорти което може да компенсира до някъде слабия летен сезон според мен. Конкуренцията е доста силна тази година..Трябва да подобрим сървиса , не само да намаляваме цените :))) Но е добре от сега да се започне с рекламата...И да не забравяме че тези хотелиери които най много реват имат и по 1-2 хотела на Банско и Боровец...Ние българите малко повече мрънкаме и все сме недоволни ... Това е както големите компании които бележат спад в продажбите от 30 милиарда на 25 милиарда , и това за тях било голяма загуба :))) . В крайна сметка няма такова нещо като безкраен растеж ....

Спадът в туризма се дължи на: 1 селския ни манталитет 2 опитите да забогатеем бързо, които се дължат на 1 3 мърлящината ни, която също се дължи на 1 4 мисленето че сме най-великите - виж 1

да вземем да подкрепим американските санкции срещу Русия и да не ги пускаме в БГ.

Аз мисля че проблема е в цените - твърде високи са.Вчера се връщам от морето.Цена ол-инклузив за двама на вечер около 300лв и до 400 е малко много и за нас и за чужденците.Говорих с руснаци - за двама с две деца за 12 дена бяха платили 4800 ЕВРО с билетите.Много верни наши фенове!!

Въобще не е лек спада, този уикенд имах малко работа до нашето черноморие. Спрямо миналата година по същото време е трагедия. Всеки да си прави сметката защо. Отговорът е един за мен - бетон.

Оставка!!!

В пазарната икономика име едно много просто правило! Пазарът се саморегулира! Това се случва в момента! Затова и на границата с Гърция има 25% увеличение спрямо същият период за 2018. Министерството следва не само да констатира факти, а да води политика за промяна на статуквото и развитието на туристическия продукт! За съжаление хубавото ни черноморие от 80-те и 90-те се превърна в евтино лайноморие и изтървана дойна крава....

PEYTSCH

При тази профанщина и дилитанщина ОТКАЗВАМЕ да идваме за летуване в България. Дори на Балтийско море условията са по-добри....

защо въобще има министерство на туризма - държавна структура за частен бизнес, която се финансира от данъкоплатците?

Дълги години ходя в Бургас лятото и имам трайни впечатления за тенденциите! Миналата година, храната по заведенията беше отвратителна! Пържени картофи и риба - горчиви от гранлива мазнина, скарата - намирисва на развалено и печена-недопечена, салати - от най- долнопробни зеленчуци, безвкусни, супите - помия, банички- изгорели или недопечени пак с гранлив вкус. Просто се чудех, как чужденци си хранеха децата с тази гнус! Е, видя се накъде вървят нещата! От мутренския бизнес - толкова!

Ей, те никога не са виновни. МУТРИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ, ЧЕ СА МУТРИ. ПОЛИТИЦИТЕ, ЧЕ СА КОРУМПИРАНИ И НЕГРАМОТНИ. Както БФСто, те са напълно независими, защото от тях нищо не зависи. Така и не разбраха, че с това застрояване и мутрите по ченоморието, само част от българите отиват там. КАК ДА ПОДОБРИШ МЕШО КОГАТО ОТЕИЧАШ ПРОБЛЕМИТЕ.

Пазарна икономика е! Предприемачите по бг морето не правят нищо незаконно! Не бива обаче и да ми се сърдят на изборът да си харча парите където смятам за разумно! Като свършат балъците,тарикатите сами ще си тръгнат!

Трябват големи промени.Българите си ходят на почивка в Гърция а нашите управници и хотелиери да ги попитат какво ги привлича там.

Сега кой пак друг ще е виновния?! Тройната коалиция или Орешарски?

Страхотен поялник, невероятен екземпляр, като го видя и ме става.......... хубаво.

Тези пак говорят за някоя друга държава. 6-8% - смях

0

Сърбайте си попарата, мутрофони, начело с най-изявения, който е на власт.

ТУРИСТ-ГЕЙТ НЯМАШЕ, А СЕГА ДНЕС И ТОВА ИМА, АПЛОДИСМЕНТИ НА БОЙКО И ШАЙКААААААААААА

ТАКА Е КОГАТО НАРОДА Е ИЗПУСНАЛ ДЪРЖАВАТА СИ, И Я Е ПОДАРИЛ НА МУТРИТЕ, КОИТО СЕ НАЗОВАВАТ-"ПОЛИТИЦИ"

отрази зле с отпадъците си. Морето стана мръсно и заразно. Който се е върнал болен едва ли ще рискува отново да почива на същото място.

Най-обичам да отида на плаж и да няма никой. Благодаря на всички правителства от 90те насам за милионите куб. метра бетон, та да дойде днешният ден, в който плажовете ще са по-спокойни!

След време ще идват хора който искат да развиват туризъм,за да им показват как не трябва да се прави.Свръх застрояване,без никакъв план,без никаква мисъл за нещо естетично.Блъскай бетон до бетона.Унищожавай дървета,храсти за да строиш даже ако може и в самото море.Изпраскай супер високи цени и ниско платен персонал и чакай туристи.

Министърката още не е разбрала, че мутри не стават за туристически менеджери.

Меринджей :)

Спокойно! Догодина ще е още по-зле! Най-накрая нещата ще си застанат по местата

Как да останеш на нашето черноморие. Досами плажа голяма тръба. Над нея, над скалите хотелчета, ресторанти, заведения. На 50 метра от тръбата водата с доста странен цвят и някаква пяна се полюшква от вълните. На пет метра във водата - зеленчукова супа от водорасли, всичко ти се лепи. Отделно плуват клонки, пера от чайки, дървени бъркалки, полуразложени салфетки. На два метра преди водата - една педя висока купчина гниещи водорасли. Смурди така жестоко, че ако вятърът не смени до минута посоката си, закуската ти се качва в гърлото. Отделно по самият плаж - изключвам общопознатият "фон" от фасове. Навсякъде се виждат и по-екзотични отпадъци, които се предполага задължително да се отстраняват вечерта - огризани кочани от царевица, найлонови чанти, смачкани чаши от кафе , употребявани носни кърпички, тарелки и пластмасови вилици, празни кутии от детски сокчета, кенчета бира, обелки от банани, нагризани половиначти праскови и домати. Онази ден вълните си играха с нечии изоставени слипове на берга, никой не се намери да ги вдигне и изхвърли. Няма никаква почистваща и подравняваща плажната ивица техника. Чадър, касова бележка и си мислят, че е предостатъчно. Дали?

То, ако бъркалките са дървени - пак щяхме да имаме шанс..

Винаги скъм се чудил ,че през лятото като се обсъжда туристическия сезон ,се говори само за морето.В планините ,колкото по-малко туристи има , толкова е по хубаво.Една мутра не съм видял досега по върховете на Рила и Пирин, скъпи сънародници.Не могат и бетон да изливат там разни строители-измамници.Защото за разлика от морето , планината не допуска до себе си кой да е и особено морално нечисти хора.Затова харесвам "високите сини планини" , както се пее в химна.Но там е преди всичко за физически здрави и духовно извисени хора,с естетически претенции към живота и природата.Там не е за такива които искат да лежат и да мързелуват под чадъри на плажове,басейни и т.н.Така че нищо му няма на туризма и под това понятие далеч нямам предвид морския туризъм.На морето няма туризъм , а преди всичко бизнес и то дивашки.

Пролетта бяхме в Девин - 100 пъти по хубаво от морето - кеф ти минерален басейн , разходки с джип , родопска кухня , във всяко селце домашни сирене и кисело мляко , разходки пеш край реката А лятото може и да се топнеш - не ти трябва шезлонг и чадър ! Дано не го бетонират и мутризират !

Ама то и на морето е същото, откъдето идват и проблемите :) Всеки иска да му е по-рехаво и спокойно на плажа - не знам някой да обича тарапана и да ти ходят по главата; а от 2 бийч-бара се чува различна музика. Всичко трябва да е с мярка.

Аз тази година ще ходя на Черноморието, не защото ми харесва а защото децата ми никога не са го виждали. През годините исках да им спестя гледането на изнервени родители, които за пореден път се чудят дали така изглежда туризмът в цивилизована държава. През годините българите систематично бяха, и вероятно продължават да бъдат, гледани като второстепенни хора които заслужават по-малко от чужденците. Макар че вероятно оставят повече пари за почивка. Повечето чужденци идват на all-inclusive или HB и единственото нещо за което са готови да си отворят портфейла е евтин алкохол. А за бетона, не искам да говоря.. По тази тема може да се пише дипломна работа на хиляда страници.

Поднасям извиненията си, но тази минстърка, ако вечерта я вържат с две въжета на Бунарджика, на заранта въжетата ще са откраднати от братята в Столипиново, а тя ще си е останала цела целеничка!

крокодил та дрънка !

обаче има извратен вид, нали? Става за садо-мазо ... ;-) А тия кукли зад нея, кои са?

Идва време да се събарят хотели и на тяхно място да се правят паркове.....

Проблемите са много и те е страх да ги посочиш - ВИСОКИ ЦЕНИ И НИСКО КАЧЕСТВО НА ОБСЛУЖВАНЕТО - това е най- силната причина за отлива. Другата основна причина е ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО И ЛИПСАТА НА ВЪЗДУХ И СВОБОДА В ПРЕДВИЖВАНЕТО, ПРЕКАЛЕНО СИЛНАТА МУЗИКА В НОЩНИТЕ ЧАСОВЕ. Това и отблъсна читавите хора да избират нашите курорти за почивката си. Тук идват само алкохолици за да се напият до забрава.

Както казва Бай Би аз съм простз и тя е просзта, та какъв успешен туризъм да правим - хахха

Бацето може да удари едно рамо за морето в Познан ! вместо да реве гороломно "Баталиона дсе строява...." може да изчурулика на два гласа " На пясъчните дюни, налягали бамбини, чехкини , полякини....., ама той не ги знае ония времена, га си миехме краката със коняк " Плиска" в Казиното на Съни бийч и Емил Димитров пееше пак там " Елеонора моя....." Га мацетата ни питаха дали да ни викнат по едно, а ние викахме , че не можем да им чупим хатъра. На сиромах човек кво му трябва?Малко шведки,малко немки, чат пат дружина полска, чешко ,руско и те се радват,здравей живот. Тия требе да се мащат! Ликвидираха бизнес, море и чувства!

ама той не ги знае ония времена, га си миехме краката със коняк откъде да ги знае тоя тъп селски бек? събирал помия по почивните станции с поцинкована кофа за прасето у тех си... просто, ограничено умствено селяндурче.

Дължи се на пълните селяци които държат плажовете ,на наглият персонал , на ужасните цени , на грзното скапано презастрояване , на алкохолизираните скапани боклуци драйфащи навсякъде , на ментето алкохол , на малките порций ,на чалгията и мириса на селска кръчма , на татуираните батки , на всякаква мутрения .. стреляща се по заведенията . ..и НАЙ- ВЕЧЕ СЕ дължи на адски кадърната министърка ! Тотален бойкот на хубавите ни курорти ! Скоро Слънчев бряг ще е Новото Банско ..много много празни хотели .. Айде със здраве !

В ресторант Кестена в Балчик лъжат чуждите туристи в грамажа и вида на рибата

всички случай с цена 11 лв за 1.5 литра вода,пилешка супа по 12 лв и всичко останало като се почне от чадърите,шезлонгите и се стигне до бирата и пържената риба.Защото я няма държавата.Шепа хиени вилнеят по курортите и няма кой да им покаже червения картон,защото пречат на всички останали.Чакайте,догодина 40% спад.

се показва на избори! А не като си мърмориш "всички са маскари - я че си гледам салатката и ракийката" и после да недоволстваш от оправията или липсата на такава. Който не е гласувал няма право да негодува.

Туризма не се решава с писани стратегии, а с бодри цени, привтлив персонал и най-вече с несъсипани природни и исторически дадености.

Постройте още хотели, налейте още бетон в пясъка, плажовете заринати от фасове и бутилки, пък после нямало туристи..... ами? Аз се чудя как предишните сезони е имало ръст

Отдаването на концесии на плажовете по принцип е особено погрешна политика. Съгласно закона, плажната ивица е изключителна държавна собственост - разбираме изключителна народна собственост. Според чл.106 от Конституцията, Министерският съвет организира стопанисването на държавното имущество. Когато се отдаде нещо на концесия, управлението му минава в ръцете на концесионера – в случая с плажовете това са частни лица, които имат един интерес – да експлоатират в максимална степен държавната собственост и зависимите от тази собственост граждани (български и чужди). Последиците от подобна безотговорна политика са тези, от които сега се възмущаваме. В крайна сметка тази година българите няма да почиват на българското море. Правилното решение е следното: Ако държавата не организира специални предприятия за стопанисване на плажовете и крайбрежната ивица въобще, да възложи това на общините. Последните поне действат в интерес на гражданите и се контролират много по-лесно. Но това елементарно решение не се прилага. Вероятно всички се досещат защо.

Не е политика, а далавера. Щото не може някой да е толкова кух, че срещу жълти стотинки да си даде плажовете на частници, които да трупат милиони. То и планините раздадоха. И летищата. И златото. И...

от 3% - 6 % спад - тази има чувство за хумор :) ама много се радвам, че няма никой по плажовете...нЕма 'а стъпим повече на Лайноморието, гадове мр'сни!!

Излъгахме се за уикенда на българското черноморие, повече няма да повторим. Нощувка в хотела - 110 лв, чадър и два шезлонга - 30 лв, парче пица - 5 лв, фреш - 5 лв, дюнер - 8 лв, порция цаца - 7 лв, кафе - 2 лв, кола - 3 лв, варена царевица - 2,50 лв. Отидохме на "готова храна за вкъщи" - 450 грама свинско с фрах - 12,40 лв, порция салата домати с краставици - 5,20 лв. Напитки в сравнително непретенциозен бар: малка водка с доматен сок, бира, порция картофки и порция цаца - 34 лв.

Шегуваш се, нали ?!?

това си е истината.Къде бе Бойко изпрати министри и инспектори да проверяват и консултират хищниците по българското черноморие.Че то ми е по изгодно да отида до Турция за два дена и да си прекарам по човешки и спокойно.

Един колега преди 4 години си купи къща на Самотраки. Дава я под наем по схемата "обади се на приятел" и другата седмица за пореден път отивам с жената и децата за 2 седмици. Прекрасна чиста природа, чосто море, приветливи съседи, приятни ресторантчета, а има и грърци, завършили в България, които говорят български. За съжаление такова приятно, чисто и спокойно курортно място по Българското черноморие няма!

Не ме кефи там. Само ферито ти е 200Е и отгоре в двете посоки. И си закотвен на островчето, а то не е кой знае колко голямо. Но пред Слънчака и мутрите в България всичко вАжи.

Изцвили Росинант..

Туризма не се решава с писани стратегии, а с бодри цени, привтлив персонал и най-вече с несъсипани природни и исторически дадености.

Много е секси тази мацка Ангелкова

Какъв чиляк си ти ве-е-ееее... Митак!??? Още не превалил обеда в петък и вече си се насвяткал. Бива ли така?

Най-обикновен бакшиш, който го мързи да работи и търси сянка. А Ангелкова наистина ми харесва и ако не беше министърка, щях да я поканя на вечеря със свещи на някой пуст плаж. Ама пусто липса на самочувствие. Тя министър, аз мързелив таксиджия. И така.

Истенски мъш си, Мите. Бравос! Щом може да ожънеш с комбаната и тая... Признавам те. Ейвала!

Целия проблем е, че със системната си анти-руска политина тия палячовци изгониха най-платежоспособните туристи- руските! Питайте кой оставя най-много бакшиши и прави сметка- руския турист! Но те сега са в Турция! Осве всичко друго /че наще не могат и на малкия пръст да се сравняват на турската ккухня и обслужване/ има причина да не идват в България- на силовите ведомства в Русия, както и на някой чиновници им е препоръчано внимават с България- поради риск от необосновано екстрадиране - знаят наще кви подай-опашки са и затова отиват на сигурно в Турция, където няма рискк от това. Всеки да си прави сам изводите!

Фашиста Пу , с цялата си имперска политика, сам насочи вектора на омразата към блядовете! те си го заслужават на 100%! Друг е въпрос, че това което казваш, на практика не е вярно - Боко от 2 години го лапа на Путя, нищо, че оня го унижава прец цялото време и дърпа ушите на прецедента му.

Да се научи да го лапа както трябва! Толкова го е лапал и пак не знае как!

Бих добавил също че не са малко и българите които замогнаха благодарение на продажбата на имоти на руснаци , сега същите руснаци масово разпродават и се ориентират към други държави, дали американците ще дойдатда купуват имоти в българия вместо руснаците ?

написал си пълни глупости. Руснаците не са толкова платежоспособни след санкциите, курс рубла/долар, кредитите с високи лихви, които изплащат. Другата причина си е чисто нашенска - лошо обслужване, високи цени.

муйо, ти в стабиутетна бълхария в ес колко са ти лихвите? М? На ЕЦБ 0% в България 6-10%

Ти си написал пълни глупости! В Русия има средна класа и е голям процент от населението, за разлика от кочината тук! И това не е статистика на руснаците, а на тия на които служиш- "евро-атлантиците"! Има я статистиката в интернет! НАмери я!

ДА ГЛЕДАШ БЕТОНИРАНОТО КРАЙБРЕЖИЕ И НЕГОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ КАК СЕ ГЪРЧАТ :)) МОЖЕ БИ ТОВА ЩЕ ОБЕЗСЪРЧИ АПЕТИТИТЕ НА ОЛИГОФРЕНИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА СИ КУПЯТ И МОРСКАТА ВОДА !! АЗ СЪМ УДОВЛЕТВОРЕН :)

Народът отговаря: Дали в Гърция или в Турция! И на двете места е 93-96%.

Избери чужбина - спаси Черноморието !

Такааа започват интересни процеси в българия, не е далече времето когато мутрите ще се хванат за гушите защото няма кой да им носи пари , няма кой да им работи , когато в морето останат само акули , самите те започват да се самоизяждат , така ще стане и с други отрасли , защото мутрите толкова са опиянени в момента от реките от пари които бацето им налива че не мислят за бъдещето и това им е най-голямата грешка ама от мутра къде толкова акъл и некадърни управници .

Българските сервитьори по морето са намръщени, обиждат и викат на клиенти. Добре че тук-таме работят украинки, които са щастливи да спечелят някой лев и се усмихват по-честичко. От яденето се получава разстройство, използват се най-евтини продукти. Българите не знаят как се прави бизнес. Нека отидат в Турция или Гърция. Там клиентът е най-важният. Тук само гледат да те преметнат. Такива сме. Тарикати от парламента до кварталната бакалия.