Собствениците на къщи за гости, отказали достъп, ще връщат всички субсидии

Средствата по ПРСР най-вероятно ще бъдат намалени със 130-140 млн. евро, каза Десислава Танева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде да престанете с вашите глупости и нагли лъжи, няма кой да ви вярва! Как не ви е срам?

Е сега ще им звъннем да дойдат и да отключат и ще кажа и на колегата Бойко да се обади и на неговите хора! Нема се излагаме я!!!

Стига с тия лъжи ,бре гербери , алчността и цинизма Ви ...-край нямат...!?Колко проверки и на кого... са извършени ,защо не сте спазвали контрола на тия програми ...!?..Защото са Н А Ш И хора ...-със сигурност..!

Европрограмите не са справедливи. Взимат пари от данъкоплатците (според възможностите), които раздават на определени лица (според потребностите). Който иска къща за гости - да тегли кредит или да спестява и да си построи. Защо с парите на данъкоплатците трябва да се подпомага бизнеса на определени лица? Това е комунизъм - от всеки според възможностите (данъци) - на всеки според потребностите (от къщи за гости). Нали обявихме за престъпен този режим, сега пак ли ще се обръщаме на 180 градуса? Или Еврокомунизма е добър, лош беше съветския? Българите надживяха Османската империя, надживяха СССР, и ЕС ще надживеем.

Е, дано не е само на думи. А дано, ама надали ...

Ще им ги вземете само че друг път, паричките....

Никой не дава безлихвен кредит! Глоба, конфискация и затнвор за измамниците!

Като мърнат ми се обадете. Два съда трябва да потвърдят също. Предвид норматвната ви уредба почти е сигурно, че и едно дело няма да спечелите. Къде го другаря Порожанов? Ако беше нормална държава точно той щеше да е в затвора.

И... коя година ще стане точно това???

какво общо има между ;развитието на селските райони ; и къщите за гости ?? или собствениците на къщите трябваше да образоват дивите селяни какво е бизнес по милиционерски и да са пътеводна светлина за какво ? наглост и простотия , безхаберие и крадливост ? или да покажат що е демокрация ? всъщност показаха че идиокрацията никога не е напускала тея земи

А джипките Ямаха ще върнеш ли, а Деска?

Долна популистка лъжа на гейберастката с тойотите. Със сигурност в 2 от случаите отказали достъп няма да платят и лев! И то поради простата причина, че е изтекъл 5г мониторингов период. Любезно са им предложили, ако искат да видят къщиге отвъртре, макар и като посетители, а не като проверяващи, да си направят резервация и да заповядат. Министърката така и не каза колко са проверените къщи и коя от тях кога е реализирала проекта с какъв срок за проверка е съответно.

ни е пред провал, спадът до момента е с 8-9 процента Туристите по българското Черноморие се топят като лански сняг. Заведенията са празни, малцина плащат за чадър и шезлонг на плажа, а засега изгледите за подобрение на ситуацията до края на сезона не са никак оптимистични. ОЩЕ ПО ТЕМАТА Полина Карастоянова: Задава се спад на туризма, държавата трябва бързо да отпусне пари за реклама21/04/2019Полина Карастоянова: Задава се спад на туризма, държавата трябва бързо да отпусне пари за реклама "Индикациите за очакван спад на чуждестранните туристи по морето са още от началото на годината, а причините до голяма степен са геополитически. В Турция, Египет, Мароко и Тунис е спокойно, а Сърбия и Македония се включиха с агресивни рекламни кампании", обясни пред OFFNews изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова. Според нея до момента - последните дни на юни, спадът на туристите по българското море е с 8-9 процента. Карастоянова е категорична, че в момента всяка една информация за това как върви сезонът е със съмнителна представителност. Спад обаче безспорно има. "Ние работим с данни на Министерството на туризма, на МВР, на летищата във Варна и Бургас и туристическия бизнес. Но реалната ситуация ще стане ясна едва в края на сезона", каза тя. Спадът на туризма е напълно логичен резултат от бетонирането на българското море и нискокачествените услуги предлагани у нас. Според данни на социологическата агенция "Тренд" много голяма част от хората у нас избират да платят по-скъпо за почивка в Гърция и Турция, отколкото да се радват на нашите вълнички. Карастоянова не е съгласна, че родният туристически продукт е незадоволителен, както смятат много българи. Според нея обяснението е друго. "България губи позиции, тъй като призивите на бизнеса да се рефинансира националната туристическа реклама с част от приходите от туризма не бяха чути", казва тя. Според нея правителството през последните години не е направило нищо, за да задържи положителните тенденции в сектора и не е осигурило приличен бюджет на министерството на Николина Ангелкова.

zeddd

Ха! Частният туризъм по черноморието, който съсипва имиджа на страната, да бъдел рекламиран от държавата?

За 10 г. репресиите на държавните органи струват 15.8 млн. лв. на българските данъкоплатци Присъдите на съда в Страсбург са за нарушения на основни човешки права от органи на държавна власт, съдебната система или публична администрация За времето от 2009 г. до тази година българският данъкоплатец е платил 15,8 млн. лв. обезщетения, в които държавата е била осъдена в Европейския съд за правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ). Само през 2009 г. страната ни е платила 3 534 000 лв., а през 2012 г. - 2 012 150 млн. лв. Сумите се съобщават в отговор на финансовия министър Владислав Горанов на въпрос от депутатите от БСП Иван Иванов и Георги Стоилов. Присъдите на съда в Страсбург са за нарушения на основни човешки права от органи на държавна власт, съдебната система или публична администрация. Обезщетенията, платени за последните 10 години: 2009 г. 3 534 000 лв. 2010 г. 1 379 000 лв. 2011 г. 2 012 150 лв. 2012 г. 1 732 961 лв. 2013 г. 1 124 878 лв. 2014 г. 346 566 лв. 2015 г. 620 000 лв. 2016 г. 1 874 015 лв. 2017 г. 1 421 511 лв. 2018 г. 1 725 200 лв. 2019 г. 21 500 лв.

Още октомври месец 2018 г. връчихме личнo на Виле Итала 100 гигабайта данни за злоупотреби, свързани с разследването ни GPGate ДжиПиГейт. В тях има и христоматийни примери за къщи за гости. Въпреки, че големите телевизии мълчат и не цитират Биволъ, всички знаят, че те крадат безсрамно нашите разследвания от серията #КъщиЗаТъщи. Толкова си могат. А ДАНС, МВР, Прокуратура и прочее тунеядци нищо не могат и не искат, ако не ги пришпорят от Брюксел. Продължаваме разследванията и няма да спрем докато не картографираме тази корупционна едра шарка по тялото на цяла България.

Блажени са вярващите - Къщи - Тъщи и балдъзи - както беше казал П. Бучаров - ГОСПОДА -ДРУГАРИ ДРУЖНО ДА КРАДЕМ

След деветцифрената глоба, която донесе на България при предишния си престой като земеделски министър Десислава Танева сега ни глобяват пак, но този път с 30 млн., макар че вина за глобата има предшественикът й Румен Порожанов. Решението е взето на 5 юни от Европейската комисия, но е обнародвано вчера. Тя не признава два вида разходи на България и те остават за сметка на родните бедни данъкоплатци. Глобите на обща стойност 30 млн.евро се налагат заради мошеничества на българските власти по осъществяването на проекти за селска инфраструктура. В медиите се появиха множество сигнали за некачествено, но затова пък пъти по-скъпо от нормата направени селски пътища и ВиК. Парите са отпускани и е трябвало да бъдат контролирани при Румен Порожанов, директор на Държавен фонд Земеделие и Десислава Танева - министър на земеделието в Борисов 2. Точно пропуските в контрола са описани като причина за санкциите. Парите няма да ни бъдат искани, а също като сметка за парно, ще бъдат приспадани от следващи плащания. В случая ще бъдат ощетени новите проекти, които, ако са одобрени, ще останат за сметка на националния бюджет, т.е. на всеки българин, който си плаща данъците. Има и по-скромна глоба от 223 000 евро за популяризирането на земеделската програма от 2013 до 2018 г. - тема, по която ... многократно писа и даде примери за отявления грабеж на близки до властта фирми и медии. Според Земеделското министерство било успех, понеже намалили глобата - трябвало да бъде по-солена с 10 000 000 евро.Това, което спестява е, че се води нова процедура за санкции за 17 млн.евро за проекти, реализирани отново при Румен Порожанов - шеф на фонд Земеделие.

Ще върнат,но друг път. Интересно е, колко приближени до властта имат такива къщи и кой ще ги принуди да върнат парите? Ще стане като с честния от КОНПИ, проверяващите не искат да намерят нередности на шефа си.

Не виждате ли че тези къщи въобще не са за гости, а за управниците да живеят в тях 150 години! Това са същите, които говорят срещу комунизъма, а в същност са същите от преди 89-та година , а именно ГЕРБ и ДПС!

Кои имат къщи ? От 7-8 години насам, къщите за гости са на Герб и ДПС. А кои са на власт? Е как да стане...как? Никак!

То па щото на БСП няма. Вие по нови опорни точки ли работите?

Кой разреши на тези престъпници да използват евросредства, за да си купят апетитни парчета земя и да си направят безплатно вили и къщи за неоядените си тумбаци! Сега щели да връщат парите, и всичко да се уреди мирно и тихо! Защо на тези ТУМБАЦИ, не им се КОФИСКУВАТ къщите, построени с чужди пари и дадени да бъдат стопанисвани от хора, които да преживяват от това. Няма един обикновен човек, на който да е разрешено да вземе кредит, а всички ограбили фондовете са все човек на някой от властта!

Ако местните селяни имаха достъп до тази програма за къщи за гости селата нямаше да се обезлюдят до такава степен и селският туризмът щеше да се развие в истинският си облик и да генерира блага за всички, но за жалост тези къщи за гости са притежание на хора, на които дори не са им нужни и вместо да са препитание за местните хора, стоят неизползваеми и празни през цялата година.

като се раздават толкова много пари за къщи без гости и се строят ,защо българите масово се изнасят петък,събота и неделя за бедната Гърция??????или това е един елегантен начин нашите другарчета да се облагоденстват!!!!!Дано се задавят.........

за да сме верни на НАТО и да изтребват останалото население.

Ама бъди верен на Варшавския договор, бе! Кой ти пречи

Полу лъжа, полу манипулация! Проверки и санкции може да има само в 5 г мониторингов период след въвеждане на къщата в експлоатация!!! Минат ли 5 г, никой не може нито да проверява, нито да наказва!

Тъпо изказване! Моля Ви, не говорете говорете неподготвено! Вие и за село от сливенска област не ставате!

Ес ни дава пари, за да построим къщи и хотели, да посрещаме гости и да си храним семействата с това. Ей така - подарък! По едни 50-100-200 хиляди евро подарък! Ганьовците веднага на далавера го обърнали. Не сме народ...