17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българи ние сме глупав народ обичаме чуждоземци да ни управляват каквито са тия смешници от харвард популизъв за нас и пълен джоб за тях мисля че скоро ще ги гоним с камъни

Спасете българските производители от неистовата конкуренция със стоки от европейския съюз!

Пак празни приказки. С пожелание, като за пред телевизията. И нищо за най-важното. Какво да го правим македонския космонавт???

Малее все едно сме 1965 годеина и се провежда партийно събрание на БКП. Само лозунги и празни думи.А партийният секретар, който по презумция разбира от всичко, казва - дайте да дадете.Пак по презумция на събранието няма нито един, който да се е занимавал със земеделие. България, сър!

Харизанов да финансира новите напоителни системи , а не само да виси в телевизиите!!!!

Всички земеделци да се откажем от субсидиите!Тези пари не влизат в нашия джоб те по пътя на конкуренцията за наемане на земя отиват за по високи ренти. Няма субсидия рентата ще е с 30 лв. по малка и цената на земята ще падне.

Кой от следните 'преговарящи': Александър Дунчев, проф. Христо Даскалов, Стефан Бурджев, Момчил Неков, Пламен Абровски, Албена Симеонова, Гергана Кабаиванова, Тома Белев се е занимавал със земеделие или е имал ферма през последните 10 години? Това ще отговори въпроса що за 'експерти' са въпросните люде. Да си видял трактор или комбайн в нивата докато пътуваш към морето не се брои.

От тези. Но примерно Светла Бъчварова явно я е срам да представлява БСП в този му вид .

Хора работят ден и нощ,ако могат да направят живота ви по хубав и пак има недоволни- жалко племе сме ние

Ами, работят, ти говорилнята слуша ли я? Нямат никаква идея. Чух само декларативни намерения, популистки, щото ги предават наживо. Ти нещо конкретно което да е изпълнимо чу ли ?

А знаеш ли въобще за какво са се събрали. Знаеш ли каква е целта на "мероприятието".

Вие може да сте жалко племе, ние българите не сме...Тези млади хора, които са зъавършили в чужбина най-общо казано за нищо не стават, а най- малко за управление на държава...Те са там за да слушкат и изпълняват заповедите на чуждите господари. Те изобщо не мислят на нас българите и България. За тях родина, род семейство нямат значение, само парите са им приоритет. Новите еничари...

Комбайнеро-интелигентска... смех

Ужасно негативен народ сме, няма угодия . Само кусури и оплювки на всеки опит за някаква промяна. Винаги сме били такива мрънкалници. А животът си тече и всичко в света се променя, само дето нашата лодка все се оказва някъде встрани от бързия поток.

Има желаещи да обработват земята но нямат земя. Нещо за оземляване не споменаха. Произвеждаме жито и го изнасяме а ядем домати по 4 лв внос.

Какво оземляване ? Общинския и държавен фонд е почти никакъв, или казваш да вземем от едните и да дадем на другите ?

Аз смяна на модел не чух защото никой не предложи модел, това беше една сбирщина на разнопосочни идеи която ще доведе до едно голямо нищо. Има обща земеделска политика на ЕС, нито един от господата не е макари и бегло наясно с нея и какво се предлага до 2030 г. в нея, къде са им анализите, събудили се една сутрин и си помислили, че това е правилно, ама така ли е....а дали, ама надали!!!!!!!!! Отбор А........няма такава пародия!

Леле, голям шум се вдига във форумите! Дет са вика-след дъжд качулка. Верно, повечето пишат като нормално мислещи хора и сте прави. Ама да ви питам-като има избори и вие трябва да си решавате съдбата, що ходите за гъби в гората бе хора???

Гласувах срещу клоуните, следователно сега мога да изразявам недоволство ! Не подценявай хората в тоя форум. Гласувалите за тия са повечето жени над 55, с неудовлетворени амбиции и заблудени мъже в критическата.

На глупаците които гласуваха за тия клоуни !

Наредба 18 написана от Горанов е още в сила. Горанов го уволниха преди кажи речи 2 години и беше ясно , че е за копупция, но наредбата я оставиха. Даже не е закон и не е гласувана , просто Горанов направи едни пари от производителите на касови апарати. Цял свят плаща онлайн и данъчните следят банковите сметки само в България трябва да използваме касови апарати за онлайн плащания. За да се плашали данъци било. Какви данъци се плащат бе? Хората почнаха да крият обороти с наложен платеж не толкова за да не платят 10% данък , колкото да не се разправят с Наредба 18 и СУПТО. Махнете шибаната наредба , приемете PayPal, Stripe и подобни за валидни онлайн плашания и оставете хората да работят бе. Сега хората правят акаунти по еМаг и др онлайн магазини и плащат 5-10% комисионна на магазините и после се чудят как да лъжат държавата с наложен платеж , само за да не се разправят с Наредба 18 където си в грешка независимо какво ше направиш.

Сега прочетох предложението на ИТН за комасация на земята. ЧАЛГАРИТЕ ЩЕ ПРАВЯТ ТКЗС-ТА, ЕБАТИ ИМАЙТАПА !

Спокойно, няма да стане. Не забравяй колко оръжие има по селата.

Както винаги кратки и "ясни" в ретро стил от филма "Двойникът"!!!

..поредните празни приказки без никаква стойност..

Кака Корни , Киро Почтения , Славка Смирената и Ицко Пинокио ще правят ТКЗС .

Каквото било- БИЛО. Белчо и Сивушка няма да се върнат- умряха. ....Няма вече дедовата нива, ...ТКЗС ... Това е.

От три дни ги слушам ДБ. Не на АЕЦ, само на мйката природа, слънце и росна трева. Не на индустриалното земеделие, ще сме био-еко транс-вегани Това не е градска десница, а некакви хомо хипари дето берат билки и пафкат гъбки в комуната между гей оргиите.

Сега остава да закрият и каквото е останало от АРЦ и да купуваме само скъп американски ток от Мариците !

Кирчо да се качва на трактора , а Славка да му ду/.ха в движение .

Наблягайте на законите помагащи на семейните ферни- те са кръвта.

Прекалено е хубаво за да е истина.

Ако тези на масата ще оправят селското стопанство гладни ще измрем, да знаете!

Не ги лъжете и омайвате хората така. Ясно, точно и категорично кажете им. Откриваме АПК и ТКЗС и точка.

Ти откриваш, ама кой ще бачка там?? Останели са по няколко стари хора в селата. ....Ще се върнат от Испания, ..Германия,... То е като да чакаме от умрял писмо.

е как бре, сега нали са на власт умните и красивите, ще си върнат колегите от чужбина да бачкат у текезесето. Само цветя и рози ни чакат. Да живее международното положение

И не разбрах, аз сам ли ще си доя овцете и пася. Или половината село ще ме гледат и после ще ядат с гражданите. Общо взето коча си е същият, барабар с мене и овцете. И пак питам, какво и къде ще се промени.

Рупай си тревата и трай. Без това си прост овчар.

Пък и за овчар май не ставаш.

С една дума- пълен так

Като ви спрат субсидиите от ЕС ще се хванете за палците , гал.фо.ни .

в 2% от населението.Това са земеделските капиталисти. Годината е лоша затова арендата е малка. Но народът поиска капитализъм . Бедняци гласуват за богаташи десни партии. Сега лапайте с пълни шепи

Ами нека тези т.нар. "експерти" да ни покажат от личен опит как те обработват земята и собственото си производство на място. Обзалагам се, че никой от тях не се занимава с това, а само с източване на евросубсидии. Е, в това наистина са натрупали огромен опит.

Българското зеленчукопроизводство било унищожено! Ако не ни го бяха казали "експертите" изобщо нямаше да разберем, че ядем само вносни боклуци. Ама да се допитат освен до участвалите в срещата крадци на евросредства и до баш "експерта", унищожил селското стопанство Александър Йорданов, настоящ евро-депутат.

Тая седянка все повече започва да се оформя и заприличва на един от пленумите на БКП от времената на бай Тошо..... Резултатите вероятно ще са подобни на тогавашните-разруха и след нас потоп....

Оооо, лъжеш се! Резултатите ще са много по-плачевни!

"Облекчаване на административното бреме, изкореняване на корупцията и изграждан е на прозрачност в структурите чрез изграждане на информационните системи"......много приказки, малко смисъл (баш селскостопанските произвители ще се купят на приказките за това, че нещата при тях ще станат по-добри като се изградят информационни системи). Но най-вече, не виждам реална работа с хората. Къде са срещите и дискусиите с тези селскостопански производители, в дискусиите не се видя нито един такъв! И понеже селското стопанство ни храни, горко ни ако поредните реформи намалят производството, вместо да го увеличат. А точно на това мирише, защото тези, които ще правят реформите са специалисти (доколкото въобще са такива) по преразпределенията, а не по производствата.

Крадците в земеделието предлагат как да се реформира сектора. Ашколсун! Машалла!

са си от много години, Освен да са преминали опреснителен курс в Харвард - дистанционно .

Примерно аз как бих разбрал дали някой го е еня за корупция и/или промяна ама такава дето засяга редовия гражданин: 1. КАТ се разфорирова 2. вече няма КАТаджии и полицай всички стават полицаи, в Германия някой да е виждал КАТадция? Всичките там за полицаи има си всякакви отдели но няма КАТ. 2. Регистрацията на колите отова в общините както е навсякъде по света и поне 5-6 фирми (недържавни) са лицензирани да произвеждат самите табели 3. 1-ва регистрация на колите + проверки и тнт се прави отново от лицензирани организации - СБА, Технотест и всякакви другин от тоя тип, както е нявсякъде по света. Тука клиничнии пътеки земеделия, Румен Гечев, Р. Овч от единия крачол в другия - всичко е димна завеса, нямам думи просто.

tonk11

Чакай да те питам: 1 - кажи ми какво значи това Straßenpolizei? 2- кажи ми какво значи това Zulassungstelle? 3 - Понеже ми цитираш Германия да ти кажа - там няма технотест и СБА.

Хм. Има TÜV тест на всеки две години горе долу….

приказки, приказки и т.н. но какво се крие зад тях ще разберем след време.

Има няколко фирми гушещи се с еврофондове. Ако им засегнат интересите, живи ще ги изядат и Кирчо и Кокорчо. Нищо не могат да променят, само приказки за наивници.

Една от тях е ОИХ,спонсор на герб.

Извинявам се и на ДПС.

Останаха само старци.Как по младите ще отидат там.Ами те протестират заради локдауна не могат да ходят на бар и дискотека.Това е целта на живота им От приказките тук не виждам икономически стимули а само пожелания както винаги до сега

Останаха само старци.Как по младите ще отидат там.Ами те протестират заради локдауна не могат да ходят на бар и дискотека.Това е целта на живота им От приказките тук не виждам икономически стимули а само пожелания както винаги до сега

Абе откъде ги копаете такива експерти ? Светла Бъчварова от БСП не е там; обаче там е Тома Белев с “ да залесим Витоша” !

Какви са тия "иновативни продукти"? За какво нови породи и сортове става въпрос? Бг имаше супер-развита научно-изследов. дейност, един агро-инженер е по-заинтересован сам да създава сортове и породи, а не да внася (ако се има предвид внос на такива). Тези неща трябваше да се кажат ясно!

насекоми ;)

Ура, другари!

Жоре другарите другаруват в Англия а в Българските земи, расте трева.

Зелените са леви партии,а при нас в дясно.Използват някакви термини и никой не ги разбира техните реформи.Правят си дългосрочни модели,а има неотложни краткосрочни.Някога нещо щяло да се прави.

Какви зелени бе? Зелени са само парите, които крадат!

И тия мислят само за наште ора,ама иначе се напъват

Ще има ли

Вместо ТКЗС ще има кибуци, като в Израел.