Коментари - След втория за дни банков фалит Байдън ще търси отговорност от виновните | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баидан е виновен за фалита на банката голям кеф американската измет Щесе разпадне и Русия ще я унищожи голям кеф смърт за капитализма

Доживях и това да прочета - "банка", която работи с пирамиди. И взела че фалирала. Кой би си го помислил?

Ще търси отговорност от банков мениджър? Серизно? Това ще изглежда така: - Уволнен си! Вземай си бонусите и ферарито и се махай. Ние ще се оправяме някак.

Га пили пели.Га плащали плакали.

Някой май си е запалил къщата за да изгори руската плевня?

"Представител на министерството на финансите все пак заяви, че загубите на банките няма да бъдат понесени от американските данъкоплатци." Аз виждам две възможности - или този лъже, или ще плащат ЕС и другите колонии.

Девет баби, келаво дете. Тази поговорка май че най-приляга на САЩ. То там банка до банка, докато са им нужни само една централна и пет други банки по клонове на власт. Башите основатели на САЩ са имал рредвид само една единствена банка, докато със всяко изменение на Конституцията им са се пръквали нови и нови банки.

И у нас банките и банкерите търсят на работата лекото и на хляба мекото.

Дааа, както обичат да казват някои. Махнете регулациите и тогава всичко само ще се орегулира... :))))) Колко тъп трябва да си да вярваш в това? Ок, оптимизирайте ги, ама айде да не разчитаме на добрата воля на банкерите, че ще бъдат добросъвестни и честни, а? :))

Няма как да печаташ долари и евро без покритие и да няма фалити. Някои трябва да операт пешкира.

Май стана: "Който нож вади, от нож умира"

Абе не ги мислете американците, имат си колонии -- те ще плащат Е ние и им даваме 5 млрд за самолети, злато им даваме, за скъп ток им плащаме, дълговете пак на тях плащаме. Уредили сме се трайно

нормално, ние сме им колония,подмандатна територия с генерал губернатор одобрен от тях

Абсолютно нормално - нема да ядаме, ако требе, само и само господарите да живеят добре

"Очаква се по-късно днес Байдън да направи изявление, в което да увери сънародниците си в стабилността на банковата система." То хубаво, ама неотдавнашните проучвания на общественото мнение показват, че смо около 20% вярват на Байдън. Дали пък след като заяви, че всичко е под контрол няма да настъпи паника?

бай даньо, който гроб копае другиму, сам пада в него! Българска поговорка! Учи български, бай даньо! Аман от боклуци!

Виж във Фед-а, там са виновните. Джери Пауъл и кукумявката Джанет Йелън. Тия кръвопийци са виновни за кризата, но по някаква причина мас-медиите сочат : пандемията, войната в украйна...дрън-дрън.

Спирайте да санкционирате Русия, че щр фалирате много преди нея!

Хахахахаххаа. Значи русия, просто трябва да продължи сама санкциите и Запада ще фалира. Каква е логиката да спасява Зпада? :))))))))))

Завръщане от виртуалното в реалното - така става като виртуална путка не се ебе и виртуален хляб не се яде

Финансовата криза няма пари. Дай –дай-дай, дай-дай-дай, дай-дай купон безкрай. Врътни краченца, завърти коланче. Ръгъдъдъгъдъдъгъдъдъгъ,так! Абе не моа се запра! Кожено яке с бели маратонки Тази вечер е купон със нас, тази вечер е купон у нас. Ръгъдъдъгъдъдъгъдъдъгъ,так! Абе не моа се запра!!

Как е сороспята - нещо коментари от типа “Запада си живее висок стандарт и не усеща криза” - даже и война уж не водят и взеха да гърмят банка след банка…;-).

Резултатите от нечуваните, невиждани санкции срещу Русия, се връщат като бумеранг на гениалните кравари. Това е само началото, скоро и други, всички е навързано във финансовия свят, и обикновения американец и европеец ще плати цената на цялата тази история, а именно дайте лицемерно да подкрепяме укрите, за да морил Русия. Не занравяйте, света не се свежда до ес и сащ.

то е много просто и му казват "невидимата ръка на пазара". Банките и застрахователите, които искат държавата да ги спасява ще трябва да приемат по-стриктни регулации. Който не иска да е свободен да прави каквото си иска. След това хората и бизнесите ще си "преценят сами" рисковете.

Отдавна вече нещата в западния свят не са на пазарна основа. Невидимата ръка на истеблишмънта е тази която управлява.

Лошото е че и ние донякъде сме част от пирамидата наречена американски долар. Всички ще бъдат засегнати поради факта че е резервна валута и че е брутално злоупотребявано от САЩ през последните десетилетия.

АЗ НЕ ЩА ДА ХЛЕНЧА! ДОЛУ ДОЛАРА И ЧЕНЧА! БРАТЯ, МЕН МИ ПРАВИ КЕФ САМО БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ! МОЖЕ НИСЪК ДА Е КУРСА, НО КОРАВ МУ Е РЕСУРСА!

Както неведнъж писах, ФЕД и ЕЦБ не могат да вдигат много лихвите иначе ще има фалити и то не само на банки, а на цели държави. Та вдигането на лихвите приключи, оставят инфлацията да се вихри свободно. Все пак по-добре хиперинфлация, отолкото фалит на цялата икономика. Та в следващите 10 години очаквайте поне 10 % инфлация на година. Поне! Няма деуг начин, да се изчистят дълговете на държавите. Само хиперинфлация и махане на 3 нули. Просто няма друг начин.

По-добре фалити за няколко месеца, отколкото хиперинфлация 10 години. Служителите на тия дето ще фалират, ще си намерят много по-бързо работа, отколкото да агонизират 10 години гладни и бездомни.

Криптото яко се е изстреляло нагоре, както е тръгнало май фиатните пари ще се сгромолясат

Така се изстреля, че се срина още една крипто борса. А Байдън ако вкара банкер в затвора ще бъде първия. Едва ли ще му се случи. Пак ще се разминат с мъмрене.

Какво крипто се е изстреляло нагоре, хахаха Умнокрасивитета направо къртите мивки.

“Изстреля се”, щото долара пада, и в крайна сметка отново греда

Проблемът ми е че искат да карат с 200 а не могат вече. Има открита война между правителството и федералният резерв които се опитват да стабилизират американския долар. Благодаря за два намаляш разходите и полека оправяш проценти но в случая никой не иска да харчи по-малко и пералня резерв настъпва с лихвите но се видя какво става голяма дилема трябва да се теглят милиарди за украйна и за други глупости ама както и да е

Ахахаха дедото сега се усетил да търси виновници? Че нали той управлява от последните избори???? Нещо като нашите ПП и ДБ и БСП! Когато са на власт винаги следва криза. Сега на тези някой друг им е виновен но не и тяхната малоумна политика..... Някакси твърде комунистическо другари, все някой друг да ни е нацапал гащите.

Всички гореспоменати трябва да търсят виновника в огледалото, но дали им изнася е друг въпрос.

Кризата спонсора ти я създаваше цели 12 години. Описаните от теб бяха на власт само няколко месеца.

Кое е спонсора? По колко дава?

Лольо аз спонсори мутри нямам! Не се бъркай със себе си!

Айде бе, а Орешарски от добрите променящи ли беше 2014г, щото успя да продъни държавата за същото време като Киро и Кокоро

Май сте забравили споровете на Тръмп с управлението на ФЕД. ФЕД винаги е бил под шапката на демократите. т. е. обратното, тези които държат ФЕД, държат и демократите.

Повечето хора не разбират изобщо как работи банковата система и какво са парите, за съжаление даже и много банкери, не зная какво са парите. ...Има два типа пари> Пари на централните банки - това са левчетата в джобовете ви и т.н. пари на търговските банк - това са кредитите или т.н. М1, М2 пари. Парите на централните банки са около 5% от всички пари...Когато вие сложите депозит в банката за 10х. лева, банката не отпуска 10х лева заем, а 100х лева заеми. Те. създадени са 90х въздушни пари. ...И така по системата се раздуват балансите на банките. Това е и проблема за инфлацията, а не че централните банки само печатат пари. ..И сега интересното идва когато един не може да си плати заема. Затова бяха и всички тези упражнения с нулевите лихви...А нулевите лихви създават среда в, която се живее на кредит. Но в един момент трябва да се плати сметката и така.

Подарък на студента от УНСС! Да му се даде веднага един изпът без да се явява и без да носи 300 марки и едно прасе! МУНЧЕТУ СИ Е НАУЧИЛО УРОКА!

Понеже схващаш заплахата в поста за "биг мъни", които са работодатели на товите работодатели и не можеш да кажеш нищо по същество на написаното от човека се изхвърляш многозначително и обидно за него - типичен либерастки похват ! ДА ТАКА Е РАЗДАВАНЕТО НА МНОГО КРЕДИТИ ОТ АЛЧНОСТ ДОВЕДЕ ДО ПОРЕДНАТА ЗА ЗАПАДНИЯТ СВЯТ ИНФЛАЦИЯ И ВЕРОЯТНО НАЧАЛО НА ГОЛЯМА РЕЦЕСИЯ И ЗАНУЛЯВАНЕ НА ХОРАТА - ОТ "ЗАПАДНИЯ" СВЯТ !

Но да припомним - световната криза през 2008-ма отпочна при лихвен процент от 5,25%. Засега той вече е 4,75% в САЩ.. И фалита на банка между 25 и 30 място в хамериканския списък. Една, а вече имаме ДВЕ панки и трета - почти готова за фалит с 50% загуба от стойността си - Първа републиканска "банка". Още нещо имаше тогава - тавана на дълга на САЩ не беше достигнат. А сега е забит до дупка и е СПРЯЛ ПЕЧАТНИЦАТА ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ХАРТИЙКИ. Предстои в конгреса да се обсъжда вдигането му.. Да прибавим и вечно просещия долари Зеленски. И онез 170 милиарда долара ЗАСЕГА по ленд-лиза за Усрайна.. И масовото разпродаване на зелени АМЕРИКАНСКИ ДЪРЖАВНИ хартийки от китайци и петролни шейхове.. Май пак ще звучи нещо познато от негърчето Хюсеинчо ОБАМА - "Тъжно ми е да го призная. САЩ е пред фалит." от ОКТОМВРИ 2013-та..

един въпрос -> дали това щеше да се случи ако президент беше Тръмп?

това го прогнозира в предизборната баталия - " При Байгън Алцхаймеров ще дойде пак ВЕЛИКАТА ДЕПРЕСИЯ.." Не само кризата от 2008-ма..

Инвестирали са в стартъпи и крипто, въобще не е учудващо. Американския модел - от въздух под налягане се формира голяма част от богатството им...

Не се казва "въздух под налягане", а опитват се да направят от лайно боя.

Не си разбрал. Не са инвестирали те, а стартъпи са си държали парите при тях.

Деменцията щял да търси отговорност! Ха ха ха ха....

Ама чакайте сега, нали Русия вече трябваше да е фалирала? Пък то какво стана? Почнаха да фалират американски банки?

Седи мирен бе! Това са банки на Путин! ха-ха...

Само щата тексас има по-голям БВП от цял блятистан, Италия също...От нация пиеща одеколон, и крадяща тоалетни чиний как да фалират повече?

Не е вярно това, Русия е на 6-то място в света, след Германия и преди останалите евространи.

Знаеш ли какво означава БВП, каква информация дава на статистиката, каква информация дава на реалния живот.... Предполагам че не. А нещо за дълга на САЩ няма ли да спомене, а нещо че 12-13% са на улицата, а нещо 60-70% от американците нямат и 1$ в банката и всичко им е на кредит, нещо да спомене за безконтролнотп печатане на долари, нещо да спомене заредната заплата в щатите..... Или гледаш филми и казваш колко е хубаво там без никога да си ходил.... Отиди и работи за 2000-2500$ на месец, плаща 1000

Рашка е по към 50т място. И там много глави трябва да се хранят.

Доста си глупавичък. Факират банки не държава. А и интереси има и не стават случайно тези неща. По-интересно е исторически как с кризи и фалирали банки на Запад, рашка все е в кофите. Ще се окаже, че безработен в САЩ е по-добре от пиян колхозник в кочината.

еееем кво стана ве :Д сичкото зеление сделки перки силарки климатици и крипто улете на макя си у ..

Чакаме да чуем немските банки с колко са участвали

Дали не са били инвестирали в стартъпи в Китай? ;) И сега защото рязко се дръпнаха китайците..... Не знам

Е виновните са федералните... какво има да му мисли тоя изкукал дъртак.

С тия високи лихви се очакваше нещо да гръмне,банките са накупили държавни ценни книжа с много ниска доходност и сега ядат дървото ако нямат ликвидност

Заради банковата паника из нета тия дни се върти много инфо относно банкирането и системата. Ето какво казват: 1. Легално, щом си направил законе депозит, той става собственост на банката и тя ползва парите ти за раздаване на кредири и др операции. 2. Ако банката загуби ликвидност и не може да ти върне парите. Идинственото обвзщетение е от Гаранципнен фонд/застраховка с някакъв лимит. Но това го знаем. Виж по-надолу, това, което ние непрофесионалистите/данъкоплатците не знаем:

Прекъсна връзката:

Става дума за следните сметки: 1. На вс. 100 долара циркулиращи $ 98% били транзакции (между банки клиенти) и само 2% от долара били пряко свързани с GDP/проиводство и суровини 2. GDP na САЩ е ~60 трилиона, около 20% от световния 4 квадралона $. 3. Излиза, че банките за година имат собственост (макар временна) върху 3 квадралиона$ )порадо факта че депозораните в банка пари, вече са собственост на банката) Това била силата на финансовия капиташизъм и защо банкерите командват света.

Как може капитализма да е нефинансов?

Центаджийските тролчета си мълчат, още не са им спуснали опорките!

Най-рано 15ч местно време, когато в америка започва денят... Но с тия фалити там на никого не му пука за козяшките черва в София.

Там денят хубаво започва със седем часа разлика, обаче това е при условие, че не го отменят. Предвид какъв понеделник ги чака, като нищо ще го пишат "дъждовен" и направо минават на вторник, така че опорките - утре.

Случвало се е да има "дъждовни" дни. Но за да стане това, трябва да затворят първо борсата. ЗАтворят ли борсата днес... ще стане абсолютно мазало. Имат право да я затварят за 3 дни еднократно. Иначе Президента трябва да обяви извънредно положение, за да остане затворена. Сеира е пълен.

финансовото цунами се заражда. бавно, но сигурно. 2008 година ще се стори на някои като почивка на спокоен плаж на Френската ривиера...

Седмицата започва много добре! С фалит на поредна американска банка! Найс! Мисля си, че до края на седмицата ще има още фалити във фащ! Прекрасна пролет се задава! Обърнете внимание кои прасета гърмят - силокнките, чиито служители подобно на нексото в България там са финансирали дъртата деменция на предишните избори! Сега пада друго прасе, което основно държало крипто, черз което потеглиха сумата ти оръжия на Подмосковия (укрохохландия)! Тия дето получиха крипто като актив за старо руско оръжие, са занулени 10 месеца след сделките... С други думи американците взимат, но не плащат! Имаш едно крипто, с което не можеш да си избършеш дори задника!?!!

Благодарение на санкциите срещу Масква ,нашите банки …

Да напомня,че еврозоната се управлява от същите тия тъпанари.

са по-лукави, все пак нашата Сталинка е там, а тя е учила политикономия

"Представител на министерството на финансите все пак заяви, че загубите на банките няма да бъдат понесени от американските данъкоплатци." А от кого? Може би от европейските данъкоплатци? Те дали ще са съгласни? Напоследък започнаха да се бунтуват...

"Може би от европейските данъкоплатци?" - и по-точно от източноевропейските. Ако не искаме доброволно, като ни накарат да си плащаме за техните оръжия, които рЕзко ще ни станат жизненонеобходими, ще стане "по естествен път". :)

Ама техните оръжия май са на чертеж само.. не вярвам да имат топки да продават нещо от текущия си арсенал.. все пак едни извънземни балони летят на Америка

Принципа на "доминото" в действие!!!! Само с печатене на долари, инфлация НЕ се бори!!! Заемите искат и ВРЪЩАНЕ-иначе ФАЛИТ!!!! А простият американец си остава ПРОСТ и обран!

Щял да търси отговорност от виновните. Гласовете в главата му са виновни казаха му да напечата трилиони долари.

И какво ще направи с виновните? Ще ги препикае ли?

Неомарксистите в САЩ ("прогресивните"демократи на БайДън) са силно заети да пренаписват основни икономически/финансови постулати/правила. Батакът ще е глобален.

Батакът отдавна Е глобален. Предстои твърдото приземяване - без колесник и в полето. Предвид, че най-безопасните места при самолетна катастрофа са тези към опашката, а при влакова - в последите вагони, барем ние като вечните опашкари извадим късмет най-накрая...

при обществено-политико-икономическите процеси е малко по-различно. Първи и най-зле го отнасят най-бедните. Ако случайно не сме от тях, като ни вкарат в изнесената им война, ще станем.

Знам, де - когато атовете се ритат, магаретата го отнасят, ама наивно се надявам да сме от страната на физичните, а не на обществените закони...

Байдън търси отговорни? Абе няма ли огледала в Белия дом - някой да го заведе до първото, което му попадне.

Краварската кочина се разпада и това е чудесно.

Е, българинът ще трябва отново да отгладува американските финансови липси. Няма как, няма как. Ще трябва да им подарим и родния ни пенсионен фонд, за да могат добрите хора да си запушат дупката в бюджета. Все пак са ни съюзници. Но понеже този път дупката е по-голяма, ще се наложи и останалия ЕС да постегне коланите. Те британците вече изхарчиха своя пенсионен фонд, за да имат ядрени бойни глави. Ще трябва и трябва и останалите западноевропейци да се поохарчат.

Бе нали трябваше да фалират банки в Русия, защо сега фалират в Америка.