След тежките преговори: България се оказва с €1.5 млрд. повече заеми

Това най-силно ощетява средствата по линия на Фонда за справедлив преход, които следва да ни помогнат да се справим със зелената сделка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами щом ще е така - курец за зелената сделка. Нароиха се ВЕИ-та, соларни паркове, ВЕЦ-ове на всеки поток, а ние си затворхме 1/2 АЕЦ. Сега пак искат да ни прецакат. Цената на тока се увеличи с 300 - 400 %. Защо да им го позволяваме отново? Оставяме си тецовете да работят и ако трябва излизаме от тоя ЕС. Той и без това е към края си и е пред разпад. Вижда се постоянно, че едни страни все дърпат настрани и се имат за по-велики от всички други. Не знам как може Германия и Франция да позволяват на страни като Холандия постоянно да са недоволни и все да внасят смут. Като не искат да са в ЕС и само мрънкат да последват Великобритания и да се махат. Португалия, Италия, Испания, Гърция са с едни позиции, Вишеградската четворка с други, Германия и Франция с трета позиция, Бенелюкса с четвърта, северните страни с пета, а ние като цяло традиционно нямаме позиция. Всеки тегли към себе си и накрая някой очакват да има силен ЕС и други подобни глупости. Няма как да стане поради десетки причини. Хубаво е нашите политици да го осъзнаят това и да вземем отношение по въпроса като започнем да имаме принципна позиция. Като цяло Вишеградската четворка е добър вариант към който да се присъединим като позиции по повечето въпроси. С козируващия Боко това обаче няма как да стане. Той само козирува и пълни чекмеджето, а за нас остава големия... заем.

тъпата Тиква се хвали, че ни е прецакала?

Проста сметка: Вземаме 7.7 млрд подарък и 4.6 млрд заем, връщаме веднага заема с парите от подаръка, и за 'чекмеджето' остават чисти 3.1 млрд. Задаравей, задаравей живот ! :)

За хора , които могат да смятат , простата сметка показва следното. България ще получи 7.7 милиарда евро за период от 7 години това донякъде е добре. Но винаги има едно но годишно България плаща 650 милиона евро, членски внос в бюджета на ЕС. Разликата може бързо да се сметне. И извода, които се налага от самосебе си , българите посредством данъци ще платят едни пари за да може ББ да" разпределя" едни други пари

Айде Честито! Благодарение на шумно рекламираното като успешно управление на Тиквата,с всяка година се оказваме все по- затънали в блатото на заемите.

Пийте си ракиата и не се занимавайте със глупости! Дет е текло пак ще тече!

Ще сключат по-добра сделка Като вземат властта През 2158 година Венсеремос!

Пак питам: Кой ще изработи тези пари? Кой ще ги връща ? и Кой ще ги харчи? Говори се непрекъснато за възстановяване - от какво ? Природно бедствие ли разруши заводите или покри плодородна Европа с кал , военни действия ли пречат на доставки и произвосдство?

Предлагам само числата, а изводите всеки да си прави сам. Кой колко получава от тия 390 милиарда предвидени за справяне с кризата от корона вируса! Италия – 81 млрд.евро – население на страната около 60 милиона души Испания- 72,7 млрд. евро – население 47 милиона души Гърция- 19 млрд. евро – население 10,72 милиона души България- 7,7 млрд.евро- население 7 милиона души Словения- 6,6 млрд. евро- население – 2,081 милиона души Кипър – 1,25 млрд. евро- от фонда за възстановяване- население 1,17 млн.души Португалия – 15,3 млрд. евро при население от 10,28 млн. души. Практически всички заинтересовани страни изразиха задоволство от общия си пакет /европейски фондове плюс възстановителен фонд/, договорен на срещата. Ето какво получиха държавите от нашия регион : Хърватия – 22 млрд. евро България – 29 млрд. евро Гърция – 70 млрд. евро Румъния – 80 млрд. евро КОЕ Е ЗА ХВАЛЕНЕ, ЧЕ НЕ РАЗБРАХ!

ще ги плащат следващите, а тези - ще имат още много за крадене.

Ще сключат по-изгодна сделка Като вземат властта През 2158 година Венсеремос!

всички средства които евросъюза отпуска на снраните са заето от межзународни хинансови трансакции и са дългове с лихви , ес не е напечатал пари които да раздава , снощи това беше казано по френската тв france2 койно иска да гледа записа в гугъл пишете france2 emission de 20 heures и слушате от къде идват рарите които бяха обсъждани 4 дена

Нали са пичове И зная как се управлява държава Де го проблема?

От "дипломат" като Бате толкова... Добре че още ни дават да ползваме и термина "българи" без да плащаме авторско право...

Заема с лихва ли е или без? И колко ако е със? Щото съм навит на 1 млрд без лихва ей така. за 10 години.

27 млрд при 700 млн дадени. НЕ ги е срам. Трябваше поне 7000млрд да ни дадат. Подли европейци.

Я съм си добре шъ гушна половината. Материала да го духат бедните и да връщат парите

.......това, което "рекламират, че са получили" е само, АКО..... на срещата само обещават а не дават....така, че не е време да веят партенки, защото - онзи няма пълномощия и рамка от парламента, правителството няма програма, насоки и намерения....всичко е пожелания....те за това не искат да си ходят... защото касичката е празна а торбите на половина пълни.....обикновено се пълнят в края на календарната година и за това ВИЯТ..... и обещават, че за всички ще има..... не е смешно а много, много грозно и тъжно......

Добро утро тулупи!

Аз не съм фен на Б Борисов, но хайде малко по-малко да се лъже. (Макар тук да се лъже квалифицирано, не като на протестите.) Не сме с повече заеми. Заем се получава, ако вземеш кредитите, които ти се предлагат. Дали ще вземем тези кредити, за да станат заеми (които впрочем са на изгодни условия) зависи изцяло от нас. Но че ще има по-малко безвъзмезна помощ, това наистина е така и е така за всички. Без това нямаше да има споразумение.

Въпросът е, защо маймуната Борисов отново лъже безогледно?!

Аз пък съм фен на числата! Малко по-горе съм привел някои числа. Опитай се да ги анализираш, ако можеш!

.......това, което "рекламират, че са получили" е само, АКО..... на срещата само обещават а не дават....така, че не е време да веят партенки, защото - онзи няма пълномощия и рамка от парламента, правителството няма програма, насоки и намерения....всичко е пожелания....те за това не искат да си ходят... защото касичката е празна а торбите на половина пълни.....обикновено се пълнят в края на календарната година и за това ВИЯТ..... и обещават, че за всички ще има..... не е смешно а много, много грозно и тъжно......

Как при 198 регистрирани за вота на недоверие, гласувалите са 237?

все едно не знаеш как печелят избори.

Рядко тъп си,хаха

Хе-хе! Прост матрял. Хе-хе. Какво значение има за МЕНЕ заеми ли са, гранДове ли са? Заемите да си ги връща матряла - когато може и както може. Моето си е мое. /балкански рев и ++/

Всички сте неуки! Попитайте финансови експерти, че БЛИЗО 2 МИЛИАРДА ЛЕВА СМЕ ПОЛУЧИЛИ ПО-МАЛКО. Четете където трябва и не вярвайте на лъжеца.

Какво друго може да се очаква от т.луп като Боко Т.квунов.

Пореден грандиозен успех на правителството на д-р Борисов в борбата за икономически просперитет, евроинтеграция, ликвидиране на мизерията и бедността, духовно израстване на нацията по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

Това цитат от в. Работническо дело ли беше?

ДОКТОР Борисов, а?! Леле майко, на какво е доктор тоя?!... Едно е ясно обаче - ТИ си за доктор... в психодиспансера!

Ти идиот ли си хаха

А така , Бг-то можело да разчита на 7.7 млрд. безвъзмездни средства, останалото се прибавя към дълга ни! Е голям успех няма що!

Нашият си дава вид, че разбира какво си говорят лидерите...

БиБи не го 'бават дори собствените му министри. Той им поиска оставките, те се правят на глухи. Да очаквате, големите клечки в Брюксел да ги 'бават е наивно. Те открито са му казали "БиБи, ти си толкова прост, че не можеш да разбереш, че ако маската ти не закрива носа, си в риск от заразяване"!

Хе-хе! Прост матрял. Да те -бават, значи да те уважават. МЕНЕ всичките ми европейски приятели много ме уважаваха! /балкански рев и ++/

Това е още един мотив тиквун и Сие да си тръгнат веднага. Национален протест до дупка! Питам се защо този прост човек харчи държавни пари, които със своята простотия и неграмотност лишава българския народ от по-достоен живот. Защо въобще ходи до Брюксел? Единствено да козирува чинно, а всички да му се подиграват на простотията, респективно на всички българи. Срам!

Ти май си прост

А ти си трол.

Счупената мутра даже хляб не може да си поиска.

Ама напълнил чекмеджетата.

Много ми е интересно,как една мутра,охранител ще разбира от икономика и финанси и ще има работа с професори финансисти от други държави,дето са врели и кипели в тия работи!

Да сте мислили, когато сте гласували за него! Даже се хвалите, че Горанов бил исторически министър и няма да бъде сменен.

Гърция, която е колкото България, получава 72 милиарда, т.е. два и половина пъти повече от нас. Само че гръцкият министър председател говори перфектно английски и знае как да защитава интересите на страната си. И европейските лидери не виждат в негово лице корумпиран мафиот.

Как може ние само да губим и да отстъпваме. Не можахме да се опънем на пестеливата четворка, която си гледа само интересите. Вярно ли че Гърция е получила 70 милиарда евро за коронавируса. Ако е така, то при мерките които взимат се намалява болестта, а при нас има бум.

типично по български и един ден нема на радост даже Рамадан се провикнаот европата, че сме взели 0 пари не може да просперираме ,защото сме злобен народ и каквото и да постигне некой българин ние доде не го оплюем и доде не го сравним с нищожество не спираме е ако умре започваме да обясняваме колко е бил велик и незабравим-ей тролчета четете Чудомир това не е от вчера това сигурно е от както съществува България може би и затова има български държави във всеко кътче на света може би още синовете на Аспарух са били разделени

Чудомир сме го чели. Ама и друго знаем от ежедневието на работното място- какво се случва с управител, който сключва неизгодна сделка и фирмата търпи загуби или пропуснати ползи? Няма на света фирма, която да търпи управител, който пропуска ползи.

Айде тия, които ми слагат минуси, да посочат поне 1 фирма, която търпи управител, сключващ неизгодни сделки! Плийз!

Всички тези пари са по проекти и трябва да се кандидатства за тях, тук много по важно е дали ще ги усвоим, защото както ни се струват малко може и да не успеем да изготвим достатъчно проекти.

Защо няма да можем да изготвим проекти? Нали всички в ГЕРБ са много умни и красиви, с голям потенциал?

Проектите не се изготвят от държавата, поне не всички

Проектите се изготвят точно от хора, приближени на управляващите. Хората, които не са обвързани с управляващата клика, просто нямат шанс. Виждам, че за теб "държавата" е ГЕРБ.

При управлението на правителствата ,които се изредиха да управляват България през последните 30 години и най-вече многобройните на Борисов,то страната придоби вид на държава ,след не сто годишна , а след 200 годишна война ..Разруха ,запустение ,местни барони,разбойнически банти с бели и без бели якички

:)) Аре стига с това, как Борисов не можел да се опъне. Може и още как! Все още в ЕС решенията се вземат с консенсус. Обаче има едно нещо, което е необходимо, а той - Борисов не го притежава. Трябва да си държавник, да знаеш, че в международните организации все се защитават националните интереси, а не на някакви ефимерни Европейски съединенни щати, ЕСССР или нещо такова. И да имаш топки да си защитаваш националните интереси. Няма такова нещо в Борисов. А и няма как да го има - той е тотален егоцентрик, тежък случай на нарцистично личностно разстройство. За такива индивиди нищо извън самите тях няма особено значение. Всичко може да бъде 4похарчено".

Видяхме вече, че според протестиращите морето е до колене...

Бойко Борисов беше в Брюксел да пие кафета. Той въобще не разбра какво става, какво и как получаваме и защо.

Ама не , освен кафете си покапна и торта, както разбрахме :D

Гражданите нямат КФН, с която да размажат мутрата на нечий бизнес. Гражданите нямат ББР да купи акциите им на двойна цена. Гражданите нямат Комисия по хазарт да си затвори очите за 700 млн. лв. Гражданите нямат ТЕЦ да им уредят студен резерв. Гражданите нямат охрана от НСО. Гражданите нямат депутати да им опростят задължения от 58 млн. лв., за да си купят телевизия. Гражданите нямат телефона на шефа на митниците, за да спрат проверка. Гражданите нямат власт да си купят апартамент от "Артекс" на половин цена.

Горките тролове на БСП, изпаднали са в тотален хаос на опорките. Половината реват, защо са ни прецакали с толкова малко пари, а другата половина, що не са ни дали повече. Реват, че са били огромен кредит, пък на другите държави дали повече.... Ужас, бе!

Айде, не се прави на луд. Или си много прост.

Еййй, ццццц, ББ как не се опъна на “пестеливата четворка”?!??!! Не мога да разбера - как не им обясни на холандеца и австриеца к’ва мафия са... Протест пред евро парламента - там е пълна мафия!!!

Като за най- бедна и корумпирана страна че изобщо ни дадоха нещо направо е голям "успех" за Борисов. А и вчерашното гласуване в народното събрание корупцията беше бетонирана до следващите избори.

Борисов трябва да бъде съден като национален предател !

Премиерът много обича да прави паралели с БКП.... Вчера гледах филм за режимът, тъй като съм роден 1988 и нямам спомени от това управление а имам само споделяно мнение от по-възрастните от мен. Но какво виждам спрямо представите и материалите които съм виждал за тази система и днешното управление. Няма да се впускам в сравнения за начин/стандарт/динамика на живот, тъй като това са несъпоставими времена. Ще погледна основният критерий по който хората съдим дали един режим/управление е успешен или не, а именно финансовото състояние на държавата. Това което виждам като паралели между тогава и днес, че както е представено тогава, така и днес, държавата трупа СКОРОСТНО милиарди дългове, които поколения напред да се изплащат. Вижда се самозабравил се диктатор, който няма връзка с реалността и хора около него, които също като него се мислят за Богоизбрани и нямат абсолютно никаква идея за промените и посоките в които се движи и развива света, а са заседнали в една определена точка и само към нея отправят обвинения и насаждат страхове, че в случая това срещу което нашите родители са се борили ще се върне, което е било основната опорна точка на социалистите към нашите баби и дядовци, че ако не са те, ще стане Световна война. Само ми е интересно докога ще се заблуждавате че няма алтернатива и кога ще намерите смелостта да поискате алтернативата и РЕАЛНО ще се помъчите да има РЕАЛНА а не фиктивна промяна.....

Точно за това са изборите, за са се появи алтернатива и хората да могат да се припознаят в идеите им и да гласуват за тях! Вместо сега да се пилеятбпо протести - би било добре алтернативите да се изчистят от вредното и да се подготвят за избори!! Ама не със захаросани приказки за невъзможни неща- а реални стъпки, макар и малки, но в правилната посока

Хайде стига с тия избори! Знаем как се печелят избори през последните 11 год. На пролет ще е пак същото.

Виж сега, малкия, като знаеш нещо дай доказателства- недей да плещиш на посоки. И на пролет ще е същото АКО не се появи алтернатива. Не става само от площада - в един момент трябва да делегирате вярванията си на някого. Така, че огледайте се за лидери сред вас- не ми прехвърляй вината, че няма алтернатива. От първия ден ви питаме КОЙ ДА ДОЙДЕ

Тая мантра с "няма алтернатива" я изтъркахте от много дъвкане като дъвка. За вас все "кой ще дойде, нищо конкретно не сте казали, нищо съществено не сте направили, ще счупите държавата, маргинали, инфантили, утайката на обществото...". Но не признавате, че съсипахте всичко и откъдето минете, трева не никне.

И пак не чух каква е алтернативата. Уж въпроса изтъркан, пък още не е получил отговор

Веднага ще ти дам алтернатива "избори". Тази алтернатива в момента няма име. Както хората подкрепят ДБ, така има и такива които подкрепят Радев, Герб, дори и БСП. Но нека ти обясня за какво лично аз и голяма част от протестиращите се борим: ние знаем че няма да се появи Свише някоя велика сила която да ни поведе към светлото бъдеще. Не сме наивни както повечето хора които повярваха в "предводители" като Симеон и Борисов. Ние сега протестираме да се махне една система. Ще дойде почти същата на тази, срещу която ОТНОВО ще излезем и ще изметем и ще се започне процесът по смяна на поколенията и начина на управление във властта, което ще отнеме години, НО накрая след повече от десетилетие или дори повече, ние ще можем да погледнем назад и да кажем - ДА ИМА ПРОМЯНА. Но тази промяна трябва да започне, независимо колко Ви плаши и колко твърдите че "няма алтернатива". Алтернативата трябва да се създаде.... Иначе сме в една постоянна летаргия, която продължава вече 60+ години, тъй като това което историческите извори предоставят като информация и преживяното лично от мен в прехода до ден днешен, РАЗЛИКИ НЯМА.

Петре, виж сега, държавата не може да се управлява от площада. Няма да стане а племенен съвет, който заседава на жълтите павета. С времето и непрекъснатите ви протести и метежи и вие ще дотегнете на хората

Комисия за проверка, разследване за приоритети, държани в тайна и замесените институции и хора.Всички държавни чиновници и служители без имунитет. Ако се окаже, че са били герои - паметници за срутване.

И това е успех на баце. Исторически и грандиозен. Май не разбра, за какво иде реч. Защо въобще отиде в Брюксел? С него или без него решението щеше да е същото, но така се похвали, каква борба е водил. Смешник.

Безплатен обед няма никъде по света и все някой плаща сметката. И така наречените "грантове" също са своебразна форма на заем който ще бъде събиран от всички страни-членки под формата на увеличени данъци и такси към Евросъюза, само , че с по-дълъг гратисен период. От шумно прокламираните от Тулупа 29 милиарда евро 16 са си законови, които се разпределят от Съюза на база на брутния вътрешен продукт на всяка страна членка без да се отчита пандемията. Така,че който и да беше на тази среща тези пари се даваха поради членство ни в този съюз, но също така се връщат под някаква форма на такси пак заради това членство. Останалите 13 милиарда също са кредите, само, че с различен срок на погасяване. За тези 7.7 милиарда които се водят грантове срока е удължен, но в първоначалния вариант те бяха 9.2 милиарда и са намалени с 1.7 милиарда евро. Така,че къде е историческия принос на Тулупа е въпросът като само за сравнение съседните ни страни които и географски, а Гърция и като численост на населението и щети от коронавируса не получава 7, а 70 милиарда евро без обаче тяхния примиер да се хвали на ляво и на дясно за това както го прави нашия циркаджия.

Парите за България най-малко,но за сметка на това увеличение на заемите.Да ни е честито на всички,които ще изплащаме кредитите взети от боко и останалите Гробари.

Браво на пестеливата четворка. Стига толкова кражби. Тулупа да се стяга за затвора, а не да ми ходи да проси още пари, които да бъдат откраднати. Естествено, че няма да му дадат, нали % веднага заминава за шкафчето. Естествено, че ще искат допълнителен мониторинг с такава крадлива шайка мутри на власт, ама баце като чуе мониторинг и вече пари не иска.... Не може да крадне. СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.