Коментари - След срива на лирата: Турците се борят с недостиг на лекарства | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ни чака и нас ако не приемем еврото веднага.

И при нас Еврото и Лева девалвираха с 20-30%, само дето не смее да се пише за това. Много уважавам Ердоган, не позволи НАТО и запада да направи преврат в 2014 година, така да, не е мекере. Води своя политика, да мислят ЕС тюфлеците, който не умеят да работят, нищо не произвеждат, с какво ще купят нефт, газ, телефон, когато Русия и Китай поискат да се плати в рубли или юани. Турция сама произвежда храната, за себе си, и за износ, произвежда дронове, коли, перални, телевизори, се ще успее да балансира внос-износ в новия многополярен свят. Ние какво ще правим? Какво ще продадем, за да купим турски домати, френски, немски картофи, полски ябълки...

ми бегай вТурция на хубавото.

Има една стара еврейска, казват: Да имаш, а да нямаш. В пъти имаме по-хубава, плодородна земя, слънце. 30 години васалство на старите БКП елити, към либералфашистите, у нищиха държава. Плана Рън е ясен, произвеждаме само жито, няма заводи, няма нищо. По дяволите внасяме картофи от студена Германия, просто всички и стари и нови либерални елити ни унищожиха...

ОК, Ердоган нарушава всички икономически правила и теории. Но... Тази му "безрасъдна" политика изстреля икономиката в космоса Ръстът на БВП е вече над 20 %! Бизнесът произвежда, продава и прави огромни печалби! Т. нар. "междинен" внос намалява, което е една от целите на Ердоган да преструктурира икономиката и тя да стане по-независима отвън. Ако уцели момента за излизане от тази безумна проинфлационна политика, Ердоган може да остане в историята, но ако не успее ще го ... утрепят с камъни на площада... Да, по-вероятно е да не уцели момента, защото проявява всички белези на самозабравил се диктотор. Но нека отдадем заслуженото признаване на ръста, който предизвикво в момента. Всички българи са в Одрин да пазаруват - това са печалби за турския бизнес.

Айдее...Мустака го изкара поредния стратег и "шахматист" ама играещ с 3 хода назад, като Путя. Износа се е увеличил, защото народа работи на безценица, умньо.

Да, стратегия е!!! Да не мислиш, че няма армия от консултанти около него и няма кой да му каже, че "така не се прави"? Да не мислиш, че "без да иска" намали за пореден път лихвите, противно на всяка макроикономическа логика? Не не е случайно!!! Нито необмислено!!! Въпросът е, дали ще му върже? За сега му вързва и то сериозна! Не, не работят на безценица, а правят зверски печалби!!! В Турция в ммента и лайно да изкараш на пазара и то се продава! Бизнеса прави печалба от всичко!!! А той е този дето дава работа и плаща заплати.

20% ръст при 55% инфлация - това като краен резултат плюс ли дава или минус?

Скоро турците ще излязат по площадите. 2022 ще е не само последна за Ердоган в управлението, но и последната му в живота. Ще го обесят като куче.

Ами и там в Турско като у нас в България има лакоми гъзове - прекупвачи, играчи, спекуланти, черноборсаджии, далавераджии и всякаква подобна сволоч, наречена за благозвучие "предприемачи". В мътни води и хаос се правят най-големите пари.

Сволочите са при нас моля моля.

нашата министърка затова я уволниха - каза че няма лекарства

Апропо диктатори, всички тези маневри, които ги прави Путин на границата с Украйна са игра, за да държи цените на газта и петрола високи. Той има нужда от валута. Жалко, че хората ги ползват като пешки в някоя чужда игра.

Пак испуснаха хамерикамците да си внесът Евтиния Гъз от втечнения, а сега на къде,а

В Турция винаги е било така, преврати и сриване на валутата. Спомням си преди време цените бяха в милиони. Така ще си отиде Ердоган, с камъни.

Всички тирани свършват еднакво... Днес е Ердо, утре ще е малоумникът Путин...

Ня в Русия не ги свалят от власт защото са си крепостни. Преди ги продаваха с кравата сега без кравата. В Русия си отиват или с смърт или с деменция като второто не е задължително. Задължителното е новия да каже че предните са били сатрапи и некадърници и на свои ред да язди руснака узбека и още 28 нации. Ще видиш Путин какъв изруд ще е като си замине бедна ти е фантазията но сега е велик и същите тия наши ватенки ще го псуват до девето коледно и ще убожават следващия.

Това става ако оставите нещата на един човек. Не се знае как ще осъмнете…

Русия ще помогне с водка, и друго им не требе!

Подарявам от сърце на башобозука всичките ваксини и бустерни дози на семейството ми! За 500-те години добросъсесдство! Няма да ви оставим в беда!

Странно , миналата седмица имаше всякакви лекарства ? На прибиране от едноседмична пчоивка с трамбовка по забележителности в Стамбул минах през една аптека да напазарувам един въз дълъг списък поръчани ми илачи . Вярно , че повече от половината ги нямаха в наличност но звъннаха един телефон и докато изпия едно кафе с две цигари ги бяха доставили

"Разгонен козел" - турско е. Жена ти ще остане много доволна!

В Турция бях преди седмица , сега съм в Лондон та мерси но закъсня с препоръката. За Коледа съм си в София и ще наблегна на нашенски симулатори от типа на Горнооряховски суджук :-)

Видял си ти Лондон.!На картичка.

Да бе , всички са цървули като теб и си стоят в къщи около празниците :) В момента тук е 9 градуса а нета и роуминга който Виваком предлагат за 5.90лв са безупречни .

Машалла Ердо, евала ефенди!

някой да даде подробности и информация защо изведнъж лирата се срина? Не следях новините за Турция, извинявам се, бях много зает да знам колко пъти трябва да се буустна и къде по света след кой буустър хората ще станат свободни...

Причината е ЕРДОГАН, един диктатор който съсипа Турция.

нема да правим джи-брички у Анадоло!

ЦРУ е напечатало милиарди фалшива турска лира и Горанов я вкарва с колата на лизинг в Истанбул и я пласира. Затова и цената се срина- заради свръхпредлагане Обаче след като намериха главата на Рашков при Стара Кресна Рашков успе да го разкрие

на ГешеФ. Той гледа отгоре като господ и нарежда на кого да се правят проверки

Нащи Туркуфил русофоб българумразци са ф траур за майката си Турция.

И Турция и Русия са ни еднакъв проблем и през годините са правили не малко злини на България. Затова и ДПС е акционерно дружество между двете. Демек, доста идиотско изказване, типично за русороб!

Е то русофил и туркофили разлика няма справка Доган

Така е с "икономистите" които са завършили икономика на футболното игрище и които ползват корана като наръчник по икономика ;-) И ние имахме "политик" и "геостратег" завършил в пожарната и придобил практически опит като мутра и охрана, и резултата е известен на всички ни. Такъв тип "държави" са обречени на провал.

Зако са му лекарства, напрау да го кара при ходжата да му баи

Сваляйте го този грузинец , Турчин Месхетинец ! Революция и гилотина !

...като арестува и прати по затвори цялата им армия сега няма кой да го свяля от власт. А пък турците така или иначе сами си го избраха.