След поскъпването на газа: цените на хляба и на други чувствителни стоки тръгват нагоре

Последното увеличение на синьото говори е 14 процента може да затвори и определени сектори

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дай боже повече такива новини. Царе сте на национални катастрофи.

Я го питайте този манекен безсмислен, кой е решил,че Чирен не трябва да се зарежда и сой го е разпоредил.... става дума за Рибарски. При една държава с що годе реално правоприлагане този тип вече щеше да е в кауша и да споделя за съучастниците си.Ама...... разработете се вече и най накрая, стига с тия милувки, аман от крадци!

всичко вече скочи само имотите не Купувайте апартаменти в София докато цените не са скочили, а лихвите ниски После ще е късноооо

Обобщено - САЩ разката майката на Европа.

Как да кажат по рано цена като не знаят ще има ли изобщо газ? Продажното проамериканско правителство е виновно и ние дето ги търпим да ни ебават мамата вместо да ги изритаме.

Яжте БВП! Имаме в пъти по-голямо БВП от руското.

Поздрави от Мая и семейство Радеви!!! Обичаме ви!!!

Председателят на енергийната комисия в Парламента НЕ ЗНАЕ кой ще ни доставя газ и на каква цена!!!!! За него е важно да тече, т.е. да се пързаляме по нанадолното, докато се сринем в пропастта. Че какъв Парламентарен председател е той. Това мога аз да го кажа, един нормален гражданин без всякаква реалистична информация. Но той... той е пълна бутафория на парламентарен защитник на България. Нали така!?

ЕС намери начин да си заобиколи собствените санкций - 20 ЕС компаний вече имат сметки в рубли, 14 са поискали документи за откриване, а 4 - вече са платили. А ние - "евтин" газ от САЩ - вие луди ли сте да се връзвате на приказките на Кирето?!?!? П.П. Да не кажете че е фейк - https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-14/eu-drafts-plan-for-buying-russian-gas-without-breaking-sanctions?srnd=premium-europe

Санкций? Не с ли пише Санкцйй?

в българско училище, но изглежда, че пиша по-добре и от теб, който, предполагам си го завършил. "Не сЕ ли пише Санкцйй?"

.

Е, що не циитирате Блумбърг докрай - че тази информация им е предоставена от "неизвестен" източник от Газпром и която не може да бъде потвърдена. Освен това този източник отказва да назове компании и държави. Т.е. ГАЗПРОМ се свързва с БЛУМБЪРГ за да каже че имало вече компании и държави дето отворили рублови сметки - е, вяртвайте на ГАЗПРОМ

Ситуацията около азерския газ също е интересна. Първо, газопроводът TAP е с капацитет 10 млрд. куб. метра, които се разпределят както следва: 8 млрд. куб. метра газ за Италия, 1 млрд. за България и 1 млрд. за Гърция. Физически няма как да дойде повече газ. Азербайджан произвежда общо 25 млрд. куб. метра газ, това е максималния капацитет. Страната има 11 млрд. вътрешно потребление. Останалите 14 млрд. куб. метра газ азерите могат да продават навън. Обаче Азербайджан продава на Турция 11 млрд. куб. метра газ, на Италия 8 млрд., и по един милиард на България и Гърция. Което общо прави 21 млрд. куб. метра газ, а азерите могат да доставят само 14 млрд. Останалите 7 млрд. куб. метра газ в тръбите от Азербайджан се запълват с руски газ. Само 11% от световната търговия на газ се извършва по океани и морета. Останалите 89% се доставят по континентални газопроводи, главно в Евразия (70%). Руският газ, който влиза в Европа, е около 160 млрд. куб. метра, ако включим и Турция, става приблизително 200 млрд. годишно. Заместването на тръбопроводният газ в Европа с LNG на теория е възможно, но на практика няма да е лесно. Засега значимите вносители на LNG в Европа са няколко: САЩ с 25,6 млрд., отново Русия със 17,2 млрд., Алжир с 13,9 млрд., Нигерия с 14,6 млрд. и Катар с 30 млрд. куб. метра газ. Всъщност 1/3 от газа, който Европа внася, е LNG. Втечненият газ трудно може да е по-евтин от тръбопроводния, защото 1/4 от енергията на 1000 куб. метра газ се изразходва още при втечняването му, тъй като газът се охлажда до минус 160 градуса. Към това добавяме транспорт и капацитет на терминалите. За да нарасне делът на LNG спрямо тръбопроводния газ, Европа ще трябва да строи допълнително терминали за регазификация. В момента на територията на ЕС има 19 такива терминали и се планира изграждането на още 12, включително един в Турция, като общият им капацитет ще бъде 60 млрд. куб. метра газ годишно. Турция разполага засега с три терминала за втечнен газ, но тя не позволява транзит през газопреносната си система. Турската държавна газова компания купува газа и го продава на клиенти. Тоест турските терминали ще могат да се ползват при сложни условия и на висока цена. 80% от втечнения газ се търгува по дългосрочни контракти, за да се гарантира изплащането на огромните инвестиции, които са по-големи отколкото при тръбопроводния газ. В момента американските мощности работят на пълен капацитет и за да отделят допълнително LNGза Европа, трябва на практика да лишат купувачи в други части на света. Корабите също не са достатъчни, ще трябва да се строят и кораби. Очертава се дълъг процес, който може да започне сега, но няма как смислено да продължи, ако междувременно Европа истерично (в стил нашето правителство) набързо изобрети своето икономическо самоубийство.

Много точно и вярно. Браво. Дано оная дрисла Лена Бориславова го прочете та да научи нещо преди да дават акъл за газта.

Всичко, което си написал не отговаря на истината моето момче. Но си го копнал 1:1 от опорката - браво.

Колко трябва да стане газа за да затворят този сайт? Или поне да го изчагъртат от платени путьовски и комунистически мекерета?

Защо поскъпва газа? Лена твърди , че го доставя на 3-4 пъти по- ниска цена. Трябва Булгаргаз да намали цената. Можем и да го продаваме на руснаците дори.

"Американският" газ е РУСКИ но с краварска надценка!!!!! Да ви е честито управлението на цървулите!!!!!

е такава пък опашата лъжа как можахте да измислите?!

Нищо, ще хапваме само зеленчуци и плодове. Нали "Рязкото поевтиняване на повечето зеленчуци през отминалата първа пълна седмица на май (9-13), като при някои от тях цените са спаднали с около и над 20 процента".

Оставете лимузините, вземете по един байк и веднага ще ви станат рентабилни новите цени на газтЪ

...Като няма хляб, яжте безглутенови канадски пасти с кленов сироп

Това вдигане на цените всеки ден е следстве от модела "Луканов" Този модел е насоен против правата на гражданите и осигуряващ само правата на фирмите. А щом и те апонат да страат от вдигане на цените, следва че този мдел, трява да вдига гълъбите и да отива в миналото!!

Как е промяната, агенета... ? Видяхте ли борбата с корупцията и новият модел за благоденствие на ПП? Видяхте ли лъжкинята Нинова и "социалното" БСП Видяхте ли какво представлява импотентната сбирщина на Има Такива Идиоти на чалгаря? Видяхте ли Демократична Украйна на потомственият комунист Ристьо Бойкикев, как мисли за България? Коалиционен тюрлю гювеч от некадърни крадливи колониални слуги.

А гепб и дпс вътре? Плюс израждане? Не, благодаря!

Нали оная кукла Гуглена каза по тв-то сутринта, че газът ще е 4 пъти по-евтин. Да не би гъзът и да е станал 4 пъти по-евтин?

Промяна какво не ви харесва Казаха промяна трябва Да са казали че ще е за по добър живот Не са го казали Промяна ама Цените нагоре Да ви пикая на промяната

Други чувствителни стоки..... Още малко и ще има през прозорците и нови избори.... Цени по скъпи от германистан. Заплатите на 20% . И съюза лека полека ще приключи в България ако продължава само да смучат. Явно сме второстепенни хора и трябва да плащам готините пенсии на смъдливи немски врустове.

Плащаш пенсиите на немските баби ха ха Ей кви хора имало в България.

Като си напазарувате в Кауфланд и Лидл кафе отиват парите ? Като платите водата на френска фирма и боклука ви го изхвърля немска фирма кафе отиват парите бе "виж какви хора имало в България" ? И тока го плащаме на чужда компания? Проблема е че има хора като вас които дори нямат и представа от къде духа вятърът.

Що? След новите избори колко ще ти стане заплатата?

За Германия , Гърция , руска газ може за нас Не ! Целта е да работим без пари в Европа !

Спира ли те някой да работиш за пари в Азия и Куба?

ЛАЙНАР... Бил съм и в Куба и в съседна Доминикана където е див капитализъм. Разликата е от земята до небето.

Ристьо Иванов ти ли си зидарче ? На строежа в Германия ще ти изчезне шембето !

Е какво поскъпване на стоки и услуги. Газ и ток от правителството са ни осигурили на народни цени и пак недоволство.

Защо не протестирахте през януари когато цената стана 133 лв и поскъпна със 35 %спрямо декември. Да не би защото договора е с Газпром. И каква предвидимост сте имали нашия договор не е с фиксирани цени а са обвързани с движение на цените на петрола. Между другото един от най не изгодните договори с Газпром за Европа.

,,не знае коя е фирмата -доставчик на втечнен газ от САЩ, както и не знае на каква цена е договорен той'' Как да не се зане цената! Първите 3 месеца под Газпром, после три пъти Газпром. Българския и европейските народи трябва да палтят войната на САЩ с Русия в Украйна. Такава беше основната цел на САЩ, да съсипят Европа и европейския съюз, техен основен конкурент. Но свободния и прогресивен свят ще унищожи докрай САЩ, тази империя на злото от която си пати планетата.

За Борисов - тъп селянин, бай Ганьо, но хитър. За Кирчо - умен тъпак, привиждат му се бензиностанции с ракети.

Кирчо не е тъпак. Печели и то доста. Тъпа и са тези, които го поставиха на власт. Като не отидоха да гласуват.

Правенето на пари не е мерило за интелект. Кайли Дженър милиардерка, а Просто Киро е просто тъпо копеле.

Какъв председател на комисия си щом не знаеш каква е цената на газта? Жалко и ти като просто Киро си мислиш че тя ще е по ниска , но експерти доказаха противното! От вас не може нищо хубаво да се очаква и колкото по бързо си отидете , толкова по добре!

Имам чувството, че само аз не съм експерт в тая държава. И не разбраха ли тез експерти, че е безсмислено да сравняваш текущата цена с цена по договор, който доставчикът ти не изпълнява. Реално от 27.4.2022 има две опции. 1. Намираш газ по най-бързият начин и не прекъсваш доставките към бизнеса 2. Няма газ. Живи и здрави!

Не трябваше да се ебават с руснаците, всичко ни даваха евтино, да не си мислите ся че европедалите ше отпуснат помощи? Не , не е сигурно дори за укрите разхода дали ще разплатят, та тва е европа който не е разбрал вече.....

Ко са ти давали евтино? Затова ли пионерчетата им работеха по за 40ст на ден.

Няма Бе, Ленчето сънувала 3- 4 пъти по- ниски цени от Газпром, ей сега се изказа, от юни ще сме на 60$ ( дано не се събужда)!

Не всички, само които оживеят до юли. Ако са много пак ще има вълнички от вируси.

Тези момчета от ПП много объркаха нещата, лошото е че средната класа и бедните ще платят всичко...

Важното е че няма да има русия

Всяка цена си струва за да унищожим руската кочина.

Я вземи ритуално скочи от 10 етаж.

Брашното се вдигна с 30%, тока със 100%, а цената на хляба скочи със 150%. И всички се крият зад оправданието “войната….”

Токът де вдигна двойно и хляба се вдигна двойно, щото се бил пекал на ток. Сега се вдига газта и пак се вдига хляба, щото се пече на газ.

благодаря ви за новите цени европедераси!

Удоволствието е само наше, педеруска подлога.

Още края на лятото се опитах да го реша поне проблема с хляба радикално за всичките си възрастни близки като им взема по една хлебопекарна, един чувал брашно и една кутия мая - да знаем, че поне хлябът им е осигурен за година, че и повече напред. Не успях да го реализирам, защото някои от най-възрастните са с толкова влошено зрение и фина моторика ли се викаше, че не могат сами да оперират хлебопекарна, трябва някой да ходи да сложи хляба и после да го вади, а това е сложно. Но за всички не толкова стари една хлелбопекарна, един чувал брашно и една кутия мая са много добро решение - само трябва да имаш къде да ги сложиш и да не те мързи да си правиш хляб. Е, има опасност да станеш 100 кила, ако си лакомия, ама това си е бял кахър! Хлябът като цена излиза на половина, но психологическия ефект е осезаем - знаеш, че поне хляба си си осигурил/а година и повече напред!

Както се казваше - имаш крава, пиеш мляко.

В хранителни магазини, борси, тържища, масово се изхвърлят тонове хранителни продукти заради слабото потребление поради високите цени. Над 50% от зеленчуците и плодовете се бракуват и унищожават. Стагнацията е в ход, а тя акумулира масови фалити на фирми, съкращаване на персонал и безработица. Статистически 80% от българите са теглили различни суми кредити, голяма част от които няма да могат да бъдат върнати, а това ще увеличи процента на лошите кредити и застраши финансовите институции.

Тоз "бизнес" не ги разбира тез сложни работи. Наш Кирчо-ментата рече, че всичко поевтиняеа, ама един друг път.

бизнесът прогнозирал увеличение на цените, т.е галопиране на инфлацията … Нищо подобно няма казва Гуглена на прост Киро любимата …. тя знае повече от всички , нали е говорителката ва властелина на пръстена....

Но това не е възможно. Сега България е управлявяна от най-доброто правителство. Моля ви това трябва да е фалшива новино, сега управляват ПП, не е възможно да има поскъпване, ще има само увеличаване на доходите.

Какво става, когато политиците не мислят за благото на народа и държавата си? Ами...фалират ги.