След H&M китайците започнаха бойкот на Nike и Adidas

Активисти и политици обвиняват Пекин, че налага принудителен труд за уйгурите, главно в производството на памук

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кои са тези марки, паляк? Я да чуем?

Колкото до памука, не берете грижа, Пазари като Египет,Индия,Пакистан, Бангладеш и Узбекистан ще запълнят вакуума от късовлакнестия китайски памук с ниско качество. А и Китайската комунистическа партия реши да инвестира в хай-тек индустрии, така че край на субсидиите за берачите на памук. След 10 гидини, Китай няма да е фактор в тесктилната индустрия. Такъв е дневният ред.

В ход е постепенното освобождаване на света от китайската хегемония. Световните инвеститори лека-полека се оттеглят от поднебесната империя. Разбрали са на къде ще задуха вятъра. Китайците доста дълго крадоха и копираха всичко, но просто не могат да създадат нормални условия за работа. Комунизма си е комунизъм. Лично познавам поне три световни марки ,които вече затвориха заводи с по няколко десетки хиляди работници и се преместиха тук на Балканите. И това ще се засили в следващите години. Въпросът е, ние готови ли сме да ги приемем.

Каква е разликата между уйгурите и днешните родни европейски родби работещи за мизерни заплати на ЗАПАДНИ КОМПАНИИ.Консумираме западни скъпи боклуци и в замяна получаваме и фалшиви лекарства за пълен ЕС геноцид.

Абе важното е че нашия представител послушко е гласувал със всички останали, не като унгария. Е когато китайците предпочетат унгария, да не се сърдим.

Този боикот преди или след като произведат и доставят маратонките е ? За един прЕател питам ...

КУР за Китай!

само така, като ги заболи, че не могат да печелят, ще си сменят и педераската политика.

А ще спрът ли да крадът моделите им и да правят Никей и Адибас? Или само оригиналите ще бойкотират?

Понеже в Тибетското плато няма производство на памук, Световния Капитал няма интерес от независимост на тибетския народ. Далай Лама няма място всред демократичните световни лидери и никой вече не го споменава. Но понеже в заграбения китайски регион от уйгурите живеят монголските завоеватели на Тамерлан, конвертиралия монголците от шаманизам в ислям, то стоката Памук може да бъде използвана за нарастване на Капитала на Световните мултикомпании. Чрез цветни ислямски революции. P.S. от читател на Маркс: народа ХАН(китайците) е най-големият света народ. Каквото и да реши ККП, народа ХАН ще застане зад водачите на Поднебесната. Този манталитет е изграждан с хилядолетия в Китай.

Санкции на ЕС и на САЩ? Значи НАЙК купуват китайски обувки, лепят им запетайка и ги продават 3 пъти по-скъпо. Точно това забелязах в МОЛ-а в центъра на Стара Загора. Харесах си едни летни обувки за 55 лева, нося ги в ръка и търся, дали други няма да ми харесат повече. Изведнъж виждам същите обувки, но с цена 165 лева. "Какво става тука, някой е оставил моя чифт на друго място, пък кьорав карти не играе, да съм си отварял очите!" Отивам там, откъдето взех обувките има още няколко чифта, все за 55 лева. Връщам се при другите, оглеждам ги внимателно и откривам, че отзад малко странично им се мъдри една запетайка. Никаква друга разлика не открих. НАЙК са си за санкции ама не от правителствата ами от хората.

Може да си го провериш има как. В Китай и Виетнам имат поточни линии на Найки, където се работи и следи производственият процес. Всичко е документирано за технология, материали, проверка на качеството и самите машини са американски. Материалите се осигуряват от американците и са фирмена тайна. Гаранцията на производителя е 2 години употреба. Ментетата имат сходство само по външен вид. Цената им е по-ниска и гаранцията само 2 месеца. В МОЛ-ове съшо има имитации, но се познават по гаранцията от 2 месеца. Проверено е и такива маратонки се носят най-много година. Оригинални маратонки се купуват от Спорт депо в България или от сайта на производителя в САЩ, т.е Китай.

ХАХАХАХА в спорт депо даже чорапите са ментета

Айде сега бойкот на всичко китайско. Жълтурите да си ядат прилепите и да се затворят като Северна Корея ще е най добре. Всички фирни да си изтеглят заводите. И ез това китайците им осраха бизнеса и правят некачествена продукция за фирми трупали десетилетия имидж

Когато през 2009-та Обама посъветва шефовете на Епъл да си върнат производството от Китай в САЩ, от Епъл му отговориха "Сорри екселенц, в Родината няма квалифицирана работна ръка".

Глупости...как за Спеис екс има а за Апъл няма...повече печелят там точно заради китайските роби на ком партията....затова не искат да си върнат произвидствата..

Хайде, хвърляй телефона и компютъра в кошчето и бойкотирай баба си.

Тия защо плачат все като вдивици за .й!? Вместо да си посипят главите с пепел и лайна задето заразиха цял свят с тоя вирус, взели да се жалват! Ами като се махнат всички фирми, дето ви дават препитание, нали ще умрете от глад бре смотаняци и червеите ще изядете и после какво на камъни ли ще минете!?

А фирмите що са там, според теб? Що не си произвеждат в ЕС? Щото много добре знаят, че там плащат центове, а тук заплатата си е заплата, която трябва да договарят със, и да увеличават ги увеличават периодично, и социални пакети трябва да имат и т.н. Демек - хем искат ....., хем искат душата в рая. Ми не става. Китайците им го казват възпитано.

...Щото много добре знаят, че там плащат центове, а тук заплатата си е заплата, която трябва да договарят със синдикати и да я увеличават периодично, и социални пакети да имат и т.н...

Така става, когато бизнеса се прави на умен с политически изявления!

До вчера нямаше проблем да се работи с памук получен с робски труд, днес производители (по-точно собствениците на марките, защото други шият дрехите) се загрижиха за правата на уйгурите.

Китай си служи учудващо добре със социалните медии. А те изненандващо там не са американски... Что делать, както пише Ленин? западните либерасти нямат полезен ход... Къш от Китай, къш маймуни проклети.

Беж в Китай. Имат хубав комунизъм. С по паничка ориз дневно.

Китай има най-много милиардери. Условието е както навсякъде: да се отчиташ на властта чрез ЛОЯЛНОСТ. Товарищ Либераст, учите китайского языка....придётся.