17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Братята американци - дето имат за всичко борси - са се парили от подобен недостатък на борсовата търговия. Затуй в тяхното законодателство е записано, че при покачване над три процента на стойността на съответната, търгувана на борсата, стока на ден, то борсовата търговия се блокира , евентуално, в нашия случай, биха могли да се включват допълнителни мощности, или да се ограничава износа...

Вие за дългосрочни договори не сте ли чували или досега имаше далавера да се купува "ден напред" и сега като секна далаверата ревете като сибирски мечки... Големи индустриалци, а си купуват тока ден напред, аре бе, аре, аре земете да си сключите дългосрочно договори

Това е резервиране на 2500 МВт мощности за 24 часа. На кой му трябва толкова мощност през ноща, ако не е за износ? Сърбия и Македония яко смучат от нас. Румъния и Гърция от време на време и Турция сравнително малко, но това са около 1100-1200 МВт. През ноща консумацията ни пада до 3000 МВт. Явно през деня са закупени по-големите количества. А в момента не работи 6-ти блок на Козлодуй. Ако и той тръгне цената на свободния пазар рязко ще падне.

Е много си прост

да разбираме ли, че няколкото фотоволтаици правят колкото голямата ни гордост АЕЦ? и че за още 3-4 години ще ги мине без държавна субсидия (нещо което АЕЦ е на 100%)

Забранете износа за един месец и цената ще бъде около 180-200 лева!

Еми да, ако хляба почне така да поскъпва, защото изнасят житото, дали няма да забранат износа му , а...

Това се оправя само с още перки и соларки. В никакъв случай АЕЦ, той е неизгоден и скъп. А, отакто слагаме соларки и перки цената на тока само пада. И цените на перките и соларктие също падат. Значи повече перки и соларки трябва да слагаме и тока непременно ще поевтинее. ---- той тока е толкоз евтин у нас че направо е срамота да поевтинява де, та и да поскъпне случайно... страшно нема :)

Днес да няма ден свободен за лежащо болните у Карлуково бе ? Кви перки , кви слънчеви батерии и къф ток намалявал като цена ?

Затова скоро няма да се оправят нещата в тази страна, материала не става, щом не могат да хванат иронията в поста ти... жалко.