Скок на цените на олиото и оранжерийните домати по борсите и тържищата

За последните пет работни дни хранителните продукти на едро поскъпнаха с 3.41%, а на годишна база, спрямо 26 март 2020 г., цените са нараснали с 0.50 на сто

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Честито ГЕРБЕРИСТИ Все да ви е вътре

НЕ гледайте колко пари ви обещават на изборите, 700 лева пенсия след четири години, 2000 лева след четири години, а какво може да си купите с тях!!! Щато ако олиото тогава е 10 лева - майка Ви жална.../ а с това печатане на долари и евро тия цени са гарантирани/!!!

От 3-4 години няма истински български оранжерийни домати, вероятно говорят за турските?

Вие чакайте да видите като ви "подскокнат" след изборите данъците заради великата ви ПЛАНдемия ...

пландиран ти е мозъка болен

В lidl олиото е от 1.86 до 2: 18лв. Най-скъпото е 2 лв и осемдесет стотинки. Къде по дяволите ги видяхте тия цени на олиото???

Коя година

От морето , 1л олио -3,30лв при евтин кв магазин

Ще знаеш. Ходи в lidl тогава да си го купиш за 2 лв.

Аз живея в центъра на Бургас .Лидл е някъде далеч

Kenn1111

Явно сме много богати в Бг за да са по високи цените с близо а и над 50% спрямо Германия.Без промоция олиото в Лидъл Алди и Кауфланд е около 1 евро а ш сравнявайки някои цени даде тук същото важи и за тях.За мен си е жива спекула това ва България и няма нищо общо с забавени намалели доставки и уваличени изкупни цени.

Цените на храната и другите режийни растат на принципа на тангото - две крачки напред, една назад и после отново ... Спадали били цените с по под 1% за две седмици, после за една скочили с над 3%. Инфлация. Обаче, ГЕРБ работи, работи, работи... И ние процъфтяваме, процъфтяваме, процъфтяваме. Повтаряйте си го по 100 пъте на ден и може и да не се храните - суперсилата на Борисов и ГЕРБ ще ви нахранят. Вселената на Марвел ряпа да яде! Мамка им!

20% реална инфлация. Правителството го няма, то се вози в джипката и нехае за състоянието на икономиката. Тулупа не го интересуват хората .

Олио вкъщи не влиза! Само зехтин ехтра върджин!

Браво. Значи теб инфлация не те лови.

:))) Ми да! Освен това, пържените храни са вредни. Месото и хляба също. За огромната опасност от мляко и млечни продукти изобщо няма и какво да се говори...

Домат с вкус на ряпа е супер.

Не ни пускайте статистика,а кажете какво ще направите за хората,че да облекчите състоянието им.Явно ще трябва да се простят с доста от продуктите,за да оцелеят.

Бунге държи 80 от пазара на олио в Европа и диктува цените. Демек-монопол. Малките производители се радват на високите цени и се ориентират по цените на бунге.

Продължавай, стадо чалгаджийско, да търпиш простата и крадлива мутра и неговата банда! Ей сега пак си гласувай за тях!

Същото олио в Англия струва 2.20 лв?!?

е как 3 лв олио? в Германия е едно евро ?!?! но 1 е 1 не е 3 нито 1 евро е 2 лв ами е 1. От 2500 еденици заплата давам 1 еденица за литър олио а в България 3 еденици за литър значи е три пъти по скъпо ?!?!? кашкавала е 5 за килограм , сирене 5 , гориво 1.30....

Това е заради кораба в Суецкия канал. Даже и доматите от македония и Турция минават от там. А с олио се опитват да намажат кораба за да се плъзне по брега.

Държавните органи да се самосезират за спекулативни цени.

След тях и потоп. Като не забравяме и десетките милиарди заем.

То беше ясно за какво измислихте тази пандемия. Да могат едни кръгове да богатеят за сметка на множеството. Къде е правителството да наложи замразяване на основните хранителни продукти. Има това право след като сме уж в извънредно положение. Всичко поскъпва, а заплатите на хората не помръдват