Сключиха първите договори за общи покупки на газ в ЕС

Предложения направиха 25 компании за общ обем от 13,4 милиарда куб. м газ, което надхвърля регистрираните предварително 11,6 милиарда куб. м, посочват от Еврокомисията

Обратно в новината

Коментари - Сключиха първите договори за общи покупки на газ в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

искаме газ, цената няма значение, потребителя ще плати, прекупвача ще спечели...многоооо

Смятам, че това е адекватна политика, която предлага едно сигурно бедеще за доставки на газ. А в това число не само сигурно, но и икономически изгодно за нас потребителите. Важно е да се финансират такива енергийни проекти, за по-добра ефективност на пазара

С това си действия ЕС показва на потребителите на газ, че няма за какво да се безпокоят за следващия отоплителен сецон. Нещата на газовия пазар се стабилизираха и последните данни показват точно това. Ниски цени, различни доставчици, големи количества.

А защо няма новина за Райфайзенбанк? Банката иска да премахне преводите в долари, за целта вдига таксите на 50% от стойността на превода!

Тук тънката работа е фирмите доставчици от къде ще вземат газ. Предполагам доста от тях прекопуват Руски газ през Турция и другите южни републики. Няма как цената да е ниска, ако доставките идват от другото полукълбо.

Оказа се, че вече ЕС може без грам руски газ.

Кацнахме пак на летище Домодедово. Къде другаде..?

Хаха ама какви 13 млрд. газ? Нали уж само Германия консумира 150 млрд. годишно?

А от къде ще дойде този газ???? Това е по интересно. Сключили договори с посредници на посредниците? А кой е производителя ? Филанкишията

Западняци си пробутват техни фирми и американци се набутват това е ЗАДАЧАТА Да не стане като с ВАКсините да губим по 100 милиона от неизгодни договори

Къде са сега джендърите да обяснят цените и как 4 пъти по-евтино купуваме газта? ;)

Да попитам туй като с ваксините пак ли оная с фамилия на АКО ще краде от сделката?

Спускат план за изпълнение отгоре. Горко на онези, които не се подчиняват.

Бог с нас "Първите договори за общи покупки на газ в ЕС вече са сключени, съобщи вицепрезидентът на Еврокомисията Марош Шефчович, цитиран от ДПА. Той допълни, че скоро ще има и още подписани контракти." с кого това? а педи от ртл? и на каква цена? педалът цензур от сега, джендъра суфлакис направо ще се гръмне във вестника си на цензура на комундетата на кгб- сега! ще има яка заря! по газовите ви хъбове, комундета! Бог с нас

Пуснали оферта без основния доставчик?! Не за пръв път Западна Европа докарвате колапс. Моля, разумът да надделява. Отговорни сте за съдбата на близо 600 милиона души. Интересуват ни икономически стабилни и благонадеждни партньори - т.е. РФ.

шегаджия

ЕС трябва да наложи пълно търговско ембарго на русия

ес искат да краднат, но не става ;-)

Европа има пари, плаща по график и е супер партньор. Затова всички производители я предпочитат. Раша Говняша също ще продава, но на Китай и Индия на половин цена. Това е всичко. Дори руските боклуци го признават официално.

Европа печата пари и изнася инфлация да не говорим как искат да Демократизират както началника им САЩ. Но в близко бъдеще с тази политика Европа ще стане Индустриален Музей!

На дебилните овце 100 пъти им повтаряха, че газ която да задоволи Европа има само в Русия, ама то овцата си е овца, иска газа да минава през американска фирма.

Урцула купува. Нещо като Мачете убива.

Да обясня на незнаещите: - т.н. доставчици без Русия са главно ДОСТАВЧИЦИ, а НЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ - газ се добива в света в ЛИМИТИРАН ОБЕМ - ако някой пренасочи газ към Европа, то ДРУГАДЕ СЕ ПОЛУЧАВА НЕДОСТИГ поради лимитирания добив - полученият недостиг се покрива от ДРУГИ ДОСТАВЧИЦИ - но ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ СИ ОСТАВАТ ЕДНИ И СЪЩИ - правите струвате, Русия е прекалено ГОЛЯМА за да я ЗАОБИКОЛИТЕ - в крайна сметка Европа ПЛАЩА НАДЦЕНКАТА НА ДОСТАВЧИЦИТЕ заради пренасочването на обеми

Не е точно така, Европа купува от всякъде освен русия, целият свят го знае, целият свят знае, че русия е отчаяна и има нужда от нови клиенти. Европа купува големи количества и получава добри цени, като ценен, лоялен и платежоспособен клиент. русия има газ, огрмни количества, но й трябват спешно нови клиенти и сега Китай купува на каквито си цени иска руски газ, защото руснаците нямат избор и някакви пари са по-добре от никакви.

Шило

Я кажи, на каква цена купува? Щот Германия купуваше за около 180-200 долара за 1000 куб.метра от руснаците.

Кога това? Преди 7-8 години? Когато ние купувахме братски по $350 за 1000 куб/м.

Това ще е сато с ковид маските,за богатите страни ще има а бедните да духат супата

Ами Австрия, Унгария, Гърция, какво става с техните договори? Ами транзита през Покрайна?

Мчи 13 милиарда са само българските заявки. Горе долу

Ако по ниските цени бъркат в джоба на путин, изобщо не ни трябват!

Тази комисия с какви пари плаща ?!? Това търговска организация ли е ?!? С една дума - невероятна простотия и схема за крадене !!!

Анонимен 1, в статията се казва, че са сключили договори, но не кадват колко пъти тези доставчици ще ни продават газ по-скъп от руския ! Или цената нямя значение? Нали народите на ЕС ще я плащат? Пълни идийоти са тези от ЕК!

Франсето Макарон нали пита. Ама г-да Кравари, нали сте ни приятели, защо ни продавате пет пъти по-скъп газ от Рашъните? Бизнес, б`ро! В него приятели няма. Тръпм им каза в прав текст. От вас ЕвроГейските лидери, по-големи идиоти няма!

Има една българска поговорка : Всяка коза за свой крак. Защо ще плащаме газта и на евроидиотите. Нали е пазарна икономика, капитализъм. Или само като ви отърва гадове народни.

Ти много държих да плащаш мерцедеса на Алексей Мюлер

Изяж се. Бау!

Всеки удар по русия е удар по капитализма и оснвоите на демокрацията, нали? :))))) Ти нали многои искаш социализъм? Ето ти. Страните се обединяват, за да клатят Раша. :))) "Капиталисти от всички страни обединявайте се!"

ЕС има пари-угажда си.Аре по кофите .

имаш само европейски вънгалки

Газпром

Чао, казало лайното и се гмурнало в кенефа!

Ще видим по цената на парното през зимата. Щото газът от 4000 $ падна до 300 $, ама парното от 01.07. ще поскъпне. Парадокс бе селски.