Скъпият газ шоково вдигна цените на тока

Рекордни цени на електроенергията са отчетени в Германия, Великобритания, Испания и Италия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И пак да споменем: България е хипербогата на ГЕОТЕРМАЛНА ЕНЕРГИЯ. Последната се води екологично чиста. Какъв е проблема?

Пич/пичке ще ти споделя нещо … Повече от 30 години съм в този мега бизнес наречен Нефт и Газ, 10 години транспорт на суров петрол от основните производители от Близкия Изток, Западна Африка и Далечния Изток до … основните консуматори САЩ, Великобритания, ЕС. Транспорт на петрол в програмата на ООН “Петрол срещу Храни - Ирак/Саддам”, транспорт на петрол за бивша Югославия по време на първата война. Нагледох се, наслушах се, докоснах се до толкова много лицемерие и далавери с произход USA и EU. Повече от 20 години вече участвам в добива, междинно съхранение и продажбата основно на суров петрол и по-малко на газ. Не си длъжен да вярваш, но съм наясно колко реално струва барел петрол източен от морското дъно и такъв източен нейде из пустините в близкия изток, в джунглите на западна Африка, из замръзналите полета на Сибир или в Каспийския Регион. Когато се докоснеш до този бизнес разбираш, че всичко което пълнят в главите на стадото е една голяма лъжа. И ако си мислиш че можеш да предскажеш цената на нефта на борсата или цената на газта мога да те уверя че само можеш да си мечтаеш за това. Цената на основните енергийни носители нефт и газ са мощно оръжие което се контролира, все още от задокеанския ни брат САЩ в пълно съгласие с Великобритания и ЕС. Проблема който имат обаче днес същите САЩ, Великобритания и ЕС е че почти останаха без приятели които държат основните запаси от нефт и газ в света - а това са Венецуела, Русия, Иран, Ирак, Либия. Имат едни Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Алжир, Нигерия, Ангола които ги пишат приятелски към тях, ама дали наистина е така, дали тези държави които изброих считат триглавата ламя за приятели виждайки какво сътвориха в Авганистан, Ирак, Либия, Египет, Сирия, какви ги бъркат в Украйна, Грузия, Беларус, Боливия, Венецуела?

Европа също усеща недостига на синьото гориво и няма възможност да запълни системите за съхранение на втечнен природен газ (LNG), изпразнени от дългата и студена зима. Ама на тая планета ли беше зимата?

Сега перките и соларките ще оправят нещата. Само стойте и гледайте.

Няма лошо!

Какво стана,нали не искаха Северен поток ? Путин ли пак им е виновен !

Това е лъжа и измама...Има колкото си искате и газ и петрол...Колко беше студена зимата в Европа и Америка? 2 седмици...Сега мантрата е, че заради пандемията има ръст на потреблението и т.н. Лъжа...Искат сега да наваксат за това, което пропуснаха миналата година. Петролът преди пандемията беше 50 долара, сега е 70-75, що? Щото си правят игри големите играчи. Природната газ е поскъпнала поне 2 пъти за една година, що? Щото си правят игрички. Същщото е и с другите суровини. Напомпиха ги яко и сега се чудят на кого да ги продадат. Пускат се поръчкови статии. ..Няма да има такова търсене каквото си мислят и цените ще се върнат там където бяха...Само, че тези регулатори ще забравят да свалят цените...То ня бяха измислици, да бъдели по-добре капитализирани, да имали пари за инвестиции и т.н.

Така е , само че никой нищо не може да направи срещу най мощната мафия на света Енергийната. Хората работят за да плащат.

цените не се смъкнаха шоково, а тоягааа!

Пак ще тичат при лошия чичко Путин, за да сгреят измръзналите си задници зимата. хе-хе

А според елита на ЕС до някакви си осем години(или бяха по малко?) трябва да сме всички изцяло на зелена енергия?! Но ето че в момента ако не е газът сме под кривата круша защото явно панелите, перките и ВЕЦ-овете не са достатъчни. Хем да сме на зелена енергия хем не може да правим потокове с Русия, е с изключение на "Северен поток 2" защото Джо и Меркел са стари дружки иначе пак щяха да го забранят. Сега какво общо им страна на разстояние от 6000 километра от нас в цялата работа, че ни се бърка в енергийната независимост така и никой не споделя!?

Въглища, докато са алтернатива, хоратаще работят. Ако оставите само вятър и слънце, ще ви доят.

Ама вие нали сте на Вятър и Слънце бре германци, нидерландци, педерланци … Промихте мозъка на целокупното евро стадо как ще захраните държавите си с ВЕИ. Какви ли не фукни и натъкми проучвания изчетох как в Германия вече повече от 50% Ел. Енергията им идвала от ВЕИ и скоро щели да покажат на света как трябва да живее еко-меко. Ще покажат джуч, нищо повече. Хората разбиращи от енергетика, баланс и сигурност на енергийните системи отдавна казват, пишат и се опитват да вразумят изтрещялата евро-еко-педерастия, че не можеш да имаш устойчива, ефективна, рентабилна и най-вече сигурна енергийна система ако заложиш на ВЕИ като доминиращ производител на Ел. Енергия. Но … политическата еко коректност от Брюксел и котило не позволява по никакъв начин да се чуе гласа на тези които предупреждават за катастрофални последствия както за хората, така и за икономиките заради това което планира в контекста на Зелената Сделка и електроавтомобилите. Сега да питам пак - ще спирате ли СП2? Щото Северно Море пресъхва плавно и неминуемо - нефт и газ. Ще помпите ли LNG танкерите в USA да си пълните хранилищата за зимата или ще търчите в Москва да молите руснаците да вдигнат количествата газ за Европа? Сега Русия дава едни 30% на ЕС и доколкото знам няма никакво намерение да ги увеличава тези проценти поне в близките 10 години, даже напротив, иска да ги намали на едни 20-25% само към добронамерените към Русия държави. Полша, Украйна, Прибалтика, Чехия, а може би и ние ще останат в един списък на РФ в който ще пише - Държави неприятели на Руския Народ и РФ - да си купуват газ от приятелите си или като им оттърва бегом на борсата и от там да си пазарят от когото си искат и колкото си искат. Батака, който се очертава в ЕС кочината в близко бъдеще ще е повсеместен и най-губещи от този Батак който ще настъпи неминуемо ще са днешните най-верни лакеи на USA и Евро-Атлантизма, т.е. младите членове от центъра и Изтока - бившите Соц. Държави членки плюс Украйна. Другите, онези от клуба на колониалистите, те ще се оправят с Русия, но за сметка на нас баламурниците послушковци, YES държавите като България и източно европейска компания.

Стига се се пенявил...Утре или вдругиден цените на петрола и газта ще паднат. Никой няма да се моли на Путин. Като са на такива високи нива цените на енергоносителите подопечните на Путин дали живеят добре със 100 евро пенсии и 200 евро заплати. Стига с този Путин. Европа ще се оправи и без този дребния. А такива като теб никой не ги спира...пътят към Русия е отворен...но не вярвам да отидеш там. Справка - виж колко българи има в Русия.

Нашият ток от Козлодуй е. Какво отношение има газ?

Знаеш ли каква част от потреблението на България е от Козлодуй? Провери като незнаеш. Като спрат въглищата от какво ще правим ток?

Искам една ужасно студена зима ама за най големите ентусиасти.... като почнеш Белгия на първо място, Холандия, Дания, Швеция и разбира се Германия. Искам така да ги скове, че безумната им Зелена сделка да покафенее. Да ги видим как ще я карат с тези ВЕИ та. Каква песен ще запеят само. А за газа и децата в детската градина го знаят, че като се повиши търсенето скача и цената. Пак ще го повторя за всички които си мислят, че цената на тока е висока..... цената на тока ще върви само НАГОРЕ колкото и да не ни се иска. Запомнете го това. С тази Зелена сделка Европа се самоубива а да не говорим за стрни като България. Ще карамесамо на ток и ще произвеждаме водород пак с ток и цената му да пада. Как ще стане това?

Забравяш Полша, участникът с големи претенции зад завесите. И сценаристът на действията му. Но, всъщност, Полша винаги може "аварийно" да изгори малко въглища или да ползва извънредно количество газ, за разлика от Германия, където това няма да мине безболезнено заради многото изприказвани приказки. Така че Полша просто изнудва, както ѝ е платено да направи.

Какви лъжи . Търсене на газ довежда до поскъпване!!! Na gaz i tok. Dokyde ]e ni dokarate?

Спрете моля ви се северен поток 2

Библейският герой Самсон за да унищожи враговете си (и врагове на народа му) срутил стените на двореца. Загинал той, ама загинали и враговете му! Какво чакаш бе, ЕС? Спирай доставките, ще загинеш, ама ще повлечеш (донякъде) и Русия със себе си. Бъди съюз герой! В Америка ще кръстят улица на твое име.

На тях не знам ама на тебе ще кръстят в Балчик какъвто си париот! Руски!!!

Защо да съм руски патриот, бре? Давам идея на ЕС, как да накаже Русия.

Мая Манолова защо мълчи?! Я да протестира веднага с вдигната рокля!

А природата стана по-чиста с новите зелени данъци, нали? ;) Чакаме всички да преминат на електрокари, тогава ще видите цената на тока ;) ама в немците да търсиш акъл е загубена кауза, 2 пъти проверено и доказано..

Ти да видиш, какви планини от батерии ще си имаме. И в радиус от 50 километра от тях и хебарките няма да оцелеят.

Зелената сделка ще ви върне в колибите. Покупателната сила на работещите намалява, разходите стават непоносими. В момента месечните ми сметки са 1/3 от евентуален наем който бих получил за жилището си. Минат ли 50% то аз от собственик се превръщам в наемател и живота в града се обезмисля. По-умните се усетиха и бягат извън големите градове.

Хахах на мен тока и водата са ми безплатни. Българите расисти да му мислят.