Синдикатите сложиха на масата 15% корпоративен данък

Време е да преразгледаме изцяло данъчната система, заяви Ваня Григорова от КТ "Подкрепа"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Комунизацията настъпва.

Ако корпоративният данък стане 15% много компании с офиси в България просто ще си тръгнат, а българите работещи в тези компании ще ги последват.

Честито. Девети септември дойде. Сега малкия бизнес ще го наврат на кучето в ,,,,,,

А вие като какви го искате? Идеята за профсъюзи поначало е да има монопол при работниците за увеличения на заплати например. Нещо абсолютно неактуално в наши дни Да не сте министерство или парламент че да искате смяна на данъци ?!?

Ти знаеш ли какво е корпоративен данък и за какви компании се отнася?

ма.а ви да ева търтей паразитиращи на гостоприемника си! Да пукнете жалки подчовеци!

точно казано

Избрахте си ги сами. Сега ще видите до какво води "изчегъртването".

Честито! Малките фирми загиват! Така ли ще подпомагате бизнеса! Престъпници!

Някой знае ли това увеличение кой ще го плати? Точно така - крайният потребител! Продължавайте да надувате финансовата тежест!

Кирчо ще ни изравнява данъците с канадските... Нинова мълчи като пукъл, а вече знае, ясна е работата....

Жалко господа синдикалисти , с това свое исксне ще изгониъе и малкото чужди фирми , дошли у нас , а така също безработни ще останат и хората наети от тях ' А с искането за махане тавана на осигурителния доход , ще отблъснете млсдите специалисти от страната!По добре помислете как да върнете незаконно заграбеното от олигарсите!

Не разбирам каква е работата на синдикатите да коментират фиска. Тяхната работа е да се занимават с правата и интересите на работещите. Искането (и самото увеличение, недай Боже!) е ТОЧНО ОБРАТНОТО на интересите на работещите.

При 15% данък печалба, всички фирми ще се преместят в Унгария. Там е 9%. Инвеститорите ще се изнесат веднага, сметката е проста - дали транспорт

нали на чужд гръб и 100 тояги са малко! Що 15%, дайте 20% - 30% - 50%!!! Най-добре така! Нали хората пари имат бол ще платят всичко!

Крайно време е да се дигнат данъците и отделно да се хванат и съдят всички псевдо фирмички дето водят хора на минимална заплата или близки до минималните и не внасят нищо в държавата а работнитеце им получават по 2-3000 лв.

Може! Ако и ДОД се вдигне на 15% и разликата се поеме от работника.

SU-152

Какъв данък?Наем и ток не искат да плащат,Вие за данаци говорите...................

Синдикатите да се разпуснат веднага! Държавни хранилки. Гледат си техния джоб, а не този на работниците! Как вдигането на данъка ще помогне на работника?

Говори си ама грам нямаме идея за какво става въпрос. в Унгария този данък е плаващ , колкото по-голяма е фирмата толкова по-голям е и данъка ( стига до 22% ) , на най-малките може да стигне до 9% ама пак с условности. Отделно там тока е 2но по-скъп от България а за фирмите още малко отгоре + работната ръка им е 2но и 3но по-скъпа. Айде сложи ги само тия фактори и тогава говори как ще се премести някой.

Защо държавните служители не започнат да си плащат те личните осигуровки ,както е в нормалните фирми или поне здравната вноска и така ще се икономисат много средства и няма нужда от вдигани на данъците

Алибегов ше ви помрази! Иначе покрепям с трите крака!

И тази точка я има в коалиционното споразумение. Просто бяха забравили преди изборите да уведомят хората и пенсионерите, че мислят махане на добавките за пенсии, масови съкращения, тормоз над малките фирми и увеличение на данъците. Но това си е техническа грешка и 4-те партии бяха забравили тези неща да ги вмъкнат в предизборните си програми. Всичко си е по старому, който се докопа до властта и веднага му се струва, че хората са много богати и много добре си живеят и трябва да се подрежат малко амбициите им. Така и няма да се оплакват, че няма магистрали, просто няма да им трябват на хората тези магистрали.

Синдикатите ли си избрахме, троле.

Тия 12 години, при Бочко спаха, на богатата трапеза. Ся се присетиха да симулират дейност.

честита промяна :)

оо, аайде ше ви замоля да не плашите как големите инвеститори щели да избягат. И къде ще идат? С 1000лв. заплати о да си продават третото качество стоки и услуги на воля, без да плащат данъци или да изнасят парите извън държавата. Помня една статия, как най-големите 10 инвеститора у нас са платили само 40 млн. лева данък общо за година. Баси смеха! От кое ще избягат?

Каква промяна ,бе братче? Все БКП на власт!

Дуржавната хранилка да се намали. Аут всички пенсии дето взимат и пенсия и заплата от хазната. Като е криза е криза за все. Алибегов с 20% ДДС. 15% данък е ок. Ай стига ривали, ми учете и работете и си искайте.

В документа за 15% става дума за фирми, които имат филиал в поне три страни и приходи поне 10 милиона долара. А синдикатите искат да смучат точно от малките български фирмички. Едно кафене или строител с 5 работника например, измежду които и собственика. Е добре ви дошла безработица по харвардски.

https://tradingeconomics.com/country-list/corporate-tax-rate?continent=europe Прав сте в някои аспекти. Въпросът е какво се облага и какво се признава за разход. Имам фирми в няколко страни в ЕС. Ако приравним структурата на бизнеса (приходи, заплати) излиза че въпреки 10% данък в България плащам най-много данъци. Защо? Защото тук не се признават за данъчни цели разходи които са напълно естествени за бизнеса, докато в други държави се признава. В ВБ данъка е 20%, но плащам далеч по-малко данъци (пак казвам - когато приравним условията). В Англия ми признаха за фирмен разход част от разходите по личния ми автомобил (защото нямам фирмен). А тука ти трескат данък Уикенд ;)

Как мислите, така както съм си седнал ще мога ли да изпия една ракия?

Е точно за ДДС не става дума. Ама нали си цаца, какво може да ти се обясни. Като те опържат хубаво ще го разбереш.

Четем надолу коментарите и ми е смешно как расъждавате повечето ама нормално повечето в България сте застъряващи леклки и чичаци евдам завършили средно от къде ще разбирате какво означава това.Обясявам за простоватите хорица надолу-Компании като виваком А1 или Лукоил ще плащат повече данък въпреки това че чрез законови врътички сега на 10% крият и това междудругото ще стане световен стандарт мене ако питате тоя данък требва да е даже 20%.Ама викате до сега си траете че държавата ви прибира по 30% данък на мизерните заплати които зимате ама се косите за тия 5 %

А бе, тия "синдикати" къде бяха преди 6 месеца???!!!

Ами ако си им платил наема и рекета. Ако не, внимавай да не те запечатат.

Бизнесмен мутра с мерцедес държи хора да работят на 500 евро, за да има за новия модел. Ако няма желаещи взема пенсионери и студенти и се мъчи да убеждава как е в криза, ама толкова струва труда. Еми все някога тряя да се свърши тая свинщина....

15% данък = сив сектор

И като почнат да плащат повече и телефона ти поскъпна два пъти, по-добре ли ще ти стане?

ами защото нямат право да работят на второ място

Ааа, не, смених вече кафявото черно море с по-чисто и по-богато на храна.

Тук много рев има против неродения кабинет. Това долу го искат синдикатите. Които са роби на знаем кого. Защо не го предложиха досега. Ясно е че никой нормален не би го направил.

Умнико, всички разходи на една компания, били те и данък от 10-20 30..%, се начукват в цената на продукта и!!! Демек, в крайните цени, които се плащат от потребители! Пука и на компанията!!! Понимаеш, смешнико!

Слагам 20% данък и сменям на максимален осигурителен доход. :-))

Ми стани и ти бизнесмен мутра, карай мерцедес. Какъв ти е проблемът??? Поеми и ти отговорността да развиеш бизнес. Аз ставам в 6 и си лягам в 11. За мен няма събота или неделя и почивам 10 дни годишно. А всеки получава пари според заслугите си. Хем искат висока заплата, хем първото нещо, което правят, е да се опънат да пушат цигари и да пият кафе! Ми не става така. Който работи - взима и му вдигам заплатата, който го мързи - си ходи. Т'ва е! Друг начин НЯМА. Не може хем да искаш висока заплата, хем да караш мерцедес, хем да си плацикаш задника някъде 3 седмици, хем съботите и неделите да почиваш, както и на официалните празници - не става така! Аз лично призовавам всички, недоволни от заплатите си, да започнат свой бизнес да видим докъде ще я докарат. Отговорът го знам, защото по-голямата част даже името си без грешка не могат да напишат, но иначе претенциите до небесата! Аре със здраве!

Крайно време е в тази държава е да останат само пенсионери, малцинства и държавни служители, да видим за колко време ще измрат от глад. Който е читав и може да работи да се спасява навън.

заБога, брато, спираме да купуваме. Евтин внос или емиграция. Нема да се плашиш, койт не му аресва, да се маха.

Съгласен съм с коментара. В момента корпоративен данък е 10% и данък дивидент 5% - колко правят общо??? Собственика колко плаща данък, преди да стигне да си харчи парите? Отделно плаща и осигуровки всеки месец. Авансово плаща корпоративен данък, а дивидента може да го тегли по някое време през следващата година, и то ако фирмата може да си позволи, за да не остане фирмата без оборотни средства. При моята фирма дивидента мое да се тегли най-рано през септември следващата година.

Вашта мама. Сега като качат цените отново, ше го усетите отзад корпоративно!

Ами най-обикновен фашизъм. Синдикатите са просто придатък на властта. Ще съкращават 30000 - нищо. Но искат по-високи данъци. Дори без да искат данъците да отидат за работниците.