Синдикатите сложиха на масата 15% корпоративен данък

Време е да преразгледаме изцяло данъчната система, заяви Ваня Григорова от КТ "Подкрепа"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А тавана на пенсиите кога ще изчезне? Защото и сега тази, които са се осигурявали на максимума получават по-малкоот това което им е определено от НОИ.

Противно на масовите разбирания, това е хубаво за сектора за технологии. В момента всички големи компании щавят като плащат по-малко от половината заплата в локалните си офиси от възприетата за долна граница в ЕС. Или ще свикнат, че няма да има толкова голяма далавера или ще се изнесат и така тоя сектор ще се разчисти от псевдо-програмистчета и мамини пикли. Автоматично цената на качествените кадри ще се вдигне двойно.

Bye Bulgaria, Hi Turkey and India

Нали искахме промяна, ето ни я! То беше ясно от начало, какво ще се сучи, няма да се построи нищо ново, ще се увеличат данъците, защото всъщност само така могат да финансират пенсиите и помощите за малцинствата. След това бързо ще намелеят външните инвестиции, те и без това само заради ниския данък идваха. Отново ще запонат да бягат хората от България. Въобще върнха ни 25години назад!

В САЩ ставката е 15%. Моята фирма е с регистрация в щата Илинойс. От 4 години ни вдигнаха корпоративния данък от 15% на 17%. Плащаме си и си работим ....още повече. Проблема не е в размера на данъка а в липсата на бизнес среда в България. Сирийски и турски наематели на помещения за магазини НЕ Е ИНВЕСТИЦИЯ, колкото и да се повтаря от българската администрация.

Или накратко казано - Продължаваме ПОДМЯНАТА. Честито бръснене! Искахте промяна, получавате Ваня Григорова, голям експерт, чиято глава не измисли нищо друго, освен бръснене на сухо на фирмите! Т.е. единствените реални данъкоплатци, ще бъдат ожулени с още 5%, за да им излезе сметката. Вече е ясно, каква е ПОДМЯНАТА - Масларова, Овчаров и гарнитура - Григорова! Честито на печелившите! И Боко не беше стока, но след тези ... Както обикновено, трева не никне!

Ванчето Григорова е много добра…но за орална любов, защото има много хубаво личице и плътни устни….но да не умува по теми, които са извън компетенциите и…

Гледах един предизборен клип на новите ни спасители, в който Асен обясняваше как на година изчезват по 8 милиарда лева. Те така се краде. Това беше преди изборите. МИнаха изборите и дума не чувам за спиране на краденето на тези 8 милиарда. Всъщност първото нещо, което чух, беше, че ще вдигнат максималния осигурителен доход. Или да обобщим интерретирайки думите на , да кажем, финансиста, почтения Асен. Тук толкова много се краде от харата, които имат власт, че веднага ще прецакаме онези има няма 10-15 % , които работят на светло и си плащат всичко на държавата.

Онези 10-15% са по-лесни за щавене. Те вече са на килимчето и по стар обичай се върви по пътя на ниското съпротивление. Няма проблем за зидаромазачи, брокери на недвижими имоти, автомотьори и др., които генерират милиарди оборот, а не плащат данъци. Но както казах по-горе - пътят на ниското съпротивление. Очаквам и нови лобистки закони в най-скоро време.

Абе направете го 50% бе какво толкова. Еййй зор да изгонят хората от България тея комунистически утрепки !!! Явно ще мигрираме към Естония фирмите …

Да се премахнат от синдикатите хора над 45-50 год възраст, за които еталон за социална справедливост е Русия и не спират да бълват само комунистически предложения под предлог за социално равенство!!!

Добре, да кажем че плащаме 15% корпоративен данък. А синдикатите какво предлата да се прави с тези пари? Да продължаваме да спонсорираме летяйството и некадърността ли? Да се заплащат допълнителни преквалификации примерно на служители от обществения сектор, а релно тези курсове и преквалификации минават под формата на банкети. За това ли им трябва на синдикатите по-вече пари?

Съгласен съм да плащам 15% данък за печалбата и 5% данък дивиденти когато: - Българската данъчна администрация се редуцира с 70% (седемдесет процента) - останат на работа 30% добре възпитани, професионално обучени служители, които умеят правилно Българският език - писмено и говоримо. - Българската държавна администрация стане електронна и престане с ДЪРЖАВНИЯТ РЕКЕТ. - Когато парите, които давам биват изразходвани по един прозрачен начин и започна да виждам ЕВРОПЕЙСКА ИНФРАСТРУКТУРА (осфалт, тротоари, велоалеи, мостове за пешеходци... и т.н.) и то навсякъде по цялата територия на сраната. В противен случай, остават 26 други Европейски страни, където мога до си преместля седалището на фирмата.

Пали гумите и газ да те няма!

Премести си го. И ще плащаш повече от тези 15%, понеже си тарикат.

Стар комунистически принцип, няма незаменими! Драги КОМУНИСТИ тоя принцип беше валиден, когато се стреляше на границата!

Синдикатите не трябва ли да защитават интересите на работниците. Може ли някой простичко да ми обясни по какъв начин тази промяна е в интерес на служителите?

Много е просто - ще има пари за повече банкети в обществения/държавния сектор.

тия колко процента от работещите имат като членове в техните измисленои профсъюзи ,та се изкачват от името на работещите. нямам нито един познат който да е член на профсъюз. А вие?Писна ни някакви хора да говорят от наше име и да си плетат техните далаверки. И данъчната политика си е работа на правителството, не на профсъюзите. Мошенници

Жената на шефа на КНСБ е шефка много високо в НАП. През няколко месеца по тая линия се опитват да пробутват промени в данъчните закони. Забележете - ПРЕЗ СИНДИКАТИТЕ!! а това не е тяхна работа. #ПОДКРЕПА# очевидно вече не е това което беше и сега го играе придатък на КНСБ.

Малките фирми трябва да се освободят от всякакви тежести.

Означава смърт за малките фирми.

Данъчната политика е едно от най-основните неща в политиката. За да предлагаш промени в данъчната политика на първо място трябва да имаш кредит на доверие от гражданите, който кредит се получава единствено на избори. Но по-важното е, че данъчната система е едно цяло. Самоцелната промяна на една ставка най-често или не води до нищо кой-знае какво или влошава нещата. При това без голямо значение в каква посока е промяната. С други думи синдикатите да си налягат парцалите и да защитават правата и социалните придобивки на членовете си, а да не си врат гагата където не им е работата. Който иска да променя данъци да си прави партия и да се явява на избори. Аман от безделници-популисти вече.

Няма ли най после някое правителство да ги навре тия хрантутници където им е мястото. Те направо се изживяват като втора камара на парламента. Бюджет оправят, данъци приемат, пенсии вдугат - с всичко което не им е работа. А да се замислят за по добри условия на труд и заплащяне - там те си мълчат.

Най-бедната, най-окрадената, най-корумпираната...най най най...огледайте се в миналото си и ще видите къде сте и дали сте най най най. За чуждите пари сме най най най, а да спечелим свои? Никой дума не обелва. Дарения, помощи, събираме капачки от празни бутилки, българската Коледа...старци просяци...светци...прост народ слаба държава...или социален народ най бедна държава

Абе от къде ви вадят такива професори? Отиди в европа да видиш какви са цените! Мантрата там храната е по евтина съм я чувал, ама на нея ли да вярвам или на очите си? Кафе 2.5 евро, обяд 30 евро за двама (и тука за лукс не говорим) вечеря 50 евро. За др. услуги и транспорт да не говорим.

Защо говориш за услуги, гьон? Естествено че в ресторанта ще ти е скъпо, там сервитьорката не взима 700лв а 1500 евро Иди в супермаркета и сравни цените!

Е тогава какво ми ревете там от чужбина! Яжте си боклуците от лидъл, плащай те си данъците и не умувайте!

Данъците в България въобще не са ниски и тези 10 % който се прокламират са реално около 40% можете да си го сметнете много лесно. Подобна стъпка няма да има ефект върху олигархия или едър бизнес а върху потребителите, веднага ще се калкулира в цените. Може да се прави подоходно облагане което да засегне свръх богатите но да удариш с данък всички ще е пълна глупост.

С един Необлагаем доход от 800-1200 лева и Прогресивно Увеличение от там нагоре. До 50-60% за милионерите. Примери от западни държави има много.

Да и те са глупави и ще стоят ти да ги стрижеш! Това да не си ти, където софето ти е най-далече дето си ходил.

Като се махнат от България,ще плащат 30 до 50% данъци на запад. Дали ще идат ако получават 2000+ хиляди тук?

Не са длъжни да ходят на запад, а тук данъците реално са високи колкото на запад, за малките. Това 10 (всъщност 15) е само за монополисти.

И защо да попитам аз трябва да има прогресивно облагане, само защото в няколко държави е така? Значи аз ще си късам гъза от работа, жена ми и семейството ми няма да ми виждат очите, за да може някой да каже - глей го тоя богаташ... да плаща.. за да има аз какво да ям. все едно като отидеш в магазина и купиш 10 хляба да ти струват по-скъпо отколкото два? Хайде стига с тези социални простотии...-

Алооо, синдикалисти комунисти, къде така бе? Тези нещо объркаха баницата. Какво е това средновековно мислене, докога харантутници ще се издържат за сметка на работещите и активните. Мракобесни синдикалисти от средновековието, алчност и безпросветност. Да се сменят тези кратуни с образовани финансови съвременни хора!

БСП направиха най големия подарък на чуждата и родна обигархия с 10% плосък данък. Банките /чужди/ отчитат всяка година милиард и триста -милиард и половина печалба и плащат 10%, останалото се изнася. В Германия щяха да ги одрусат едно 40-50% ....Ами ЕРП-та, телекоми, вериги...

Това беше закон внесен от НДСВ в далечната 2006. БСП подкрепиха кат условие за Временна мярка,и тогава проработи и вкара десетки милиарди чужди инвестиции. Дойдоха ГЕРБ,секнаха инвестициите и 10%данък стана вреден. БСП поискаха да се въведе прогресивно облагане като в цяла Европа.... ГЕРБ не позволиха никаква промяна. Плоският данък е силно регресивен за държавата и блокира развитието и.

е най-справедливият и такъв, който да не убива мотивацията на хората да работят повече, защото ще им вземат над 50% от изработеното!!! европа е залята от джендър-комунистическа зелена вълна от деградация и ислямизация :)

Данъците на запад са високи далеч преди джендър идеологиите. Високи данъци ...подредена държава.

Всички недоволни от повишаване на данъците в България от 10 на 20% ...в знак на протест да емигрират в която и да е Западна държава ! Там ще плащат минимум 30% .

Разликата е, че на Запад и 100% да ти вземат като данък пак ще си живееш 100 пъти по-добре от България.

Данъците са големи и така държавата разполага с повече да направи условията за живот на Всички ... по-добър. В България никой не иска да плаща нормални данъци,после се оплаква че масата хора около него били мизерни, неугледни и ...зле .

Данъците са големи и така държавата разполага с повече да направи условията за живот на Всички ... по-добър. Ма верно ли си толко тъп. Държавата плаща фалити на ограбени банки, правителството плаща милиарди за газопроводи, през които не идва газ за Българиа и не се плаща транзит, а нашият вика дайте им още да харчат.

30% от 3000 евро и 20% от 1000лв. можеш ло да сметнеш остатъка? Не ги пращай, че ще трянва ти да работиш вместо тях!

В Румъния е 10%. Фирма я Румъния се прави за ден - от личен опит. А ако си малка фирма до 500 000 евро оборот годишно може да плащаш 2% - 3% данък оборот (не печалба). Това за всеки с фирма в България и Румъния може да доведе законно до много ниски данъци. Дигането на корпоративния данък ще доведе масово до такива схеми, или до баш нашенските - пари на ръка.

аз пък предлагам да събират на всички данъците, а не някои да си работят на минимална заплата, а останалото да взимат под масата

Тия откъде се оръкнаха? 12г мълчаха, сега взеха да леят акъл

Важното е на Кирчо- Гела, великият приватизатор на БМФ и др. бизнеса да върви. Иначе ще си изнесе бизнеса от България- да знаете! При ГЕРБ той благоденстваше, тези също не мислят да му развалят рахата. Шанс...

Най бедната държава в Европа, има най-ниските данъци в Европа и така събира най-малко в държавната хазна. Този с 500 лева и този с 5000 лева заплата плащат еднакъв процент. Само и единствено в България е така.

Ти обратното ли искаш? В най-бедната да се плаща най-много! Ами да направим тогава всичко най-високо като в европа. Билетчето за гр. транспорт 2 евро, едно парче пица 4 евро, подстрижка 20 евро, вечеря в ресторанат 100 евро. за да сме като в европата.

Гомньо, тоя с 5000 лв. заплата внася осигуровки колкото 6 нефелника на заплата 500лв. и след това допълнително през потреблението си дава още 20% ДДС на десеторно по-голяма сума. Колко по-справедливо от това искаш, твойта семка.?

"Предложени бяха и някои промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица - когато има починали еднолични търговци или самоосигуряващи се лица, да бъде предоставена възможност на наследниците да подадат декларациите и съответните необходими документи." Щом сте опрели до данъците на починали еднолични търговци (препродаващи китайски парцалки), значи работата е зле.

Синдикатите да си увеличат собственият данък. Реално в България данъците са повече от половината заработени пари, като прибавим, към това и цената на тока на "свободния" пазар, почти задължителното ДДС, задължителния управител и незнам си още какво задължително, ситуацията у нас е ужасна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Никой нормален човек няма да иска да плаща данъци на тия кретени!

Мирише ми на бунт на народа в скоро време. Ще има яко тричане на Киро и сие, а като за финал - изпращане с камъни! Народът е казал - прост народ - слаба държава!!! Вие си ги избрахте!

... ли ти казаха, че ти си народът?

Абе то досега беше една силна държава, мани! Силен герб, пич, не означава силна държава, а означава че ти добре си бъркал в гърнето с меда. А сега са ти взели гърнето и закъде си с лепкавите пръстета? Болкааааа

Венсеремос, другаре, ще победим, само трябва да изгоним лошите капиталисти...

Настъпват големи интереси. Ще има новичок. С Лукоил какво Ще правим? От там се изнасят за Руссия много милиарди

Тази луда идея трябва да се пресече още в зародиш. На протест отивам веднага, само работодателите да го организират. Вместо да се събират данъците искат ставката да вдигат, ПЪЛНА ИДИОТЩИНА

Трябва и двете да се приложат.

Дай им на синдикатите да разпределят чуждите пари. Вечно в чуждото канче гледат. Обаче явно не са разбрали добре казаното от Петков и Василев - леви цели с десни мерки. За по-голямо изземване и присвояване на чуждите пари, ерго левашко управление, ще трябва да се молят да се върне предишния им благодетел - тулупа от Банкя. Но това няма да се случи, така че ДГД!

- 12г ГЕРБ храни синдикатите.... Да си гледат социалните придобивки и да не се месят там където не им е РАБОТАТА!

Озвивайте ръцете на бизнеса още и ще теглоте скоро оше 10 милиарда дълг...бок лу ци...

Държавни служители и синдикатите все плачат за по- високи данъци и осигурителни нива.....Никой от тях не е бръкнал и 1 лев да даде за осигуровки в този живот и т.н. Чакат си 5то и 20то число и са щастливи. Такива като мен и другите частници да му мислим......На чужд гръб и 100 тояги са малко.....

В най мизерната държава в Европа, със срамно голям брой много бедни хора, данъчната система работи само и единствено за: Богатити и тези с много големи заплати . Работещият във фабрика на 800 лева , и този с 3,5,8000 лева плащат еднакви данъци от 10% ! Скандално ! А всъщност заплати до мизерните 1000 лева ..Не трябва да бъдат облагани изобщо! Тези с над 3000 лева трябва да плащат минимум 30% , а тези над 4000-40+%. Така е във всяка държава от Запада който ни се дава за пример.

За да се гарантира на олигархията държащ завода, че няма да му крадат работниците. Всички в БГ ще са осъдени да получават под 1000 лева. Гениално. Само олигарсите, ще вземат милиарди и ще ги харчат в Фубай. Много добре си го измислил нещастник.

аз, който "взимам" (според тебе, понеже за лумпените, като тебе високо квалифицираните "взимат", а неуаилите, неможещите, като тебе "зработват") 10,000 лв облагаем доход , а ти - 1,000 лв ... аз плащам данък върху дохода около 1,000 лв, а ти 100 лв ... как, дебиле, ти и аз плащаме еднакъв данък? Или ти, дебиле, не правиш разл;ика между данък и данъчна ставка?

А не така интимигенте, аз ще плащам 15%, ти ще даваш 35%…… нали си интилигент-връзкар

Иди да живееш в която и да в Западна държава и те ще ти обяснят как и защо ще плащаш Солидарно,прогресивен,или много по-висок данък. В България може да се отваряш колкото си искаш.

Първо 10% от 800 и 10% от 3000 съвсем не са еднаква сума Второ - когато някой си е скъсвал д-то от учене и е влагал сума средства за квалификация и допълнителни курсове и е работил по 16 часа с акъла си ти си си пил ракията

Искаш да кажеш,че медицинските сестри,санитари,чистача на боклук , си заслужават мизерните заплати защото според теб са учили малко ...ли? Патетично изказване си направил!

Синдиката, синдикатааа, синдикатаааааааааа. Да ви мамата косматаааааа

... нали, като вдигнеш корп. данъкът на 15% (а имаш и още 5% данък дивидент, който идва след това) стават 20%. Повечето собственици на фирмикакъвто съм и аз) ще си плашат заплати и бонуси от по 100хил, 200хил, 2 млн. и т.н. на месец (облагани с 10%) и пак ше остават малко за 20%-ия корп. данък ... просто ше се палша повеае на финансисти, за да пишат под черта в одитните отчети, че става дума за "коригирана" печалба.

Не са прости. Те като отворят за данъчна реформа и ще тръгне и пидоходния данък. Ще сложат 40% над хиляда лева. Пак ти си давай какво и как ще.... Целта е, да се изгонят всякакви чужди и честни фирми. Това не идва от трудещите се като идея. Просто олигарсите ни искат гарантиран евтин труд и ниски доходи.

Няма как да стане при 40% през 2021 ... проблемът не е само в това, което дават по "новините" ... т.е., че нямало сервитьори, видиш ли ... проблемът е, че няма и ИТ специалист ... анли при 40% аз ще отида да работя в Германия или Холандия за съшата ставка ... ама там поне, като я плашам - всяка година ще живея на чисто и подредено и ще имам безплатно здравеопазване (а не с "таван по клинични пътеки") ... а и ще се пенсионирам с пенсия пот 2,000 евро? Така, че няма как да има високи данъчни ставки в България и икониомиката да расте ... да, може да ги има, но тогава ще затъваме, всето да догонваме по доходи (колкото и това да е илюзорно) средните нива в Европа.

Тока се дигна 5 пъти всичко се дига ама простаците реват за корпоративния данък.Е това Българите ви таковат всеки ден през панаталоните работите за 2 и 50 чисто на час след данъците които държавата ви прибира.Ама мислят че ще изгонат фирмите с 5 %.Балъци фирмите няма да избягат щото на балъци като вас ви дават по 500 евро да им работите по 16 часа.Във Франция корпоративня данък е много по висок и като гледам заплатите не са под българските нито цените са високи

колко е "прозиводителността" във Франция. Да те светна как може да я измериш ... като БВП на глава от населението. Я сега си кажи честно, Ганьо ...средният "ганьо" колкото средният французин ли прозвежда, че да иска същата заплата?

Не разбирам защо точно синдикатите го предлагат ?

Нарича се декларирана подкрепа. В тристранката са работодатели, синдикати и правителство. Синдикатите декларират, че са готови да подкрепят правителството в посока на промяна на данъчната политика. Добра практика.

Ами все някой трябва да го предложи. Кой КРИБ ли да си го сложат сами, изотзадзе?

Хаоса започна. Сега чакаме прогресивен подоходен данък, за да отмъсти и прогоним чуждите фирми, дето дават заплати над 800 лева. Тяхната мама мръсна. Трябва всички българи да са лрепостни селяни на олигарсите. По 700-800 лева на месец им стигат. Ще ги стрижем до голо през зимата.......

Услужливите "синдикати" на Баце.... Не е работа на синдикатите да се занимават с фиска..., още много изчегъртване трябва в тази държава.

На зелен чорап все Баце му се привижда… скоро ще закривате кенефа

goose

Тези социалистически синекурни изтърсачета така и не могат да изплуват от рабфак-а и да се научат да правят разлика между данък и осигуровки. Данъкът е принудително, невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата. Осигуровката е плащане, наложено от държавата със закон, срещу което платецът има право да получи определена персонална услуга. За това има таван на осигуровките - защото да заплащаш различна цена за една и съща услуга е дискриминация.

Вдигнете го на 15% и половината фирми ще посивеят.Не ни стига инфлацията,цените на тока сега и данъците вдигнете.Тия хрантутници от синдикатите само това знаят.

БСП настояваха за Прогресивна данъчна система и Необлагаем минимум за тези с неголеми заплати. ПП,ДБ и Итн отхвърлиха това наистина добро предложение на социалистите. Странно защо!? Ат то би наистина донесло някаква справедливост .

Добре де, аз се осигурявам на 10000 лв. Въпрос - какво получавам повече от този, който се осигурява на 600? По-добро здравеопазавне, място за децата ми в градина, по-добро благоустройство ??? Бих се съгласил за плащам повече, но и да получавам повече.

Препоръчвам да не се преместваш да работиш в никоя западна държава. Там навсякъде ,ще плащаш Солидарно повече,ако печелиш повече. И ще получаваш същото като всеки друг. Защото всеки допринася към обществото им по някакъв различен начин. Стой си в България,експлоатирай системата до макс,а другите да умират. Бъларчето ми то ...

Вашта мама. Сега като качат цените отново, ше го усетите отзад корпоративно!

Слагам 20% данък и сменям на максимален осигурителен доход. :-))

Умнико, всички разходи на една компания, били те и данък от 10-20 30..%, се начукват в цената на продукта и!!! Демек, в крайните цени, които се плащат от потребители! Пука и на компанията!!! Понимаеш, смешнико!

заБога, брато, спираме да купуваме. Евтин внос или емиграция. Нема да се плашиш, койт не му аресва, да се маха.

Няма вече евтин внос джингиби, вече с дебелата тояга

Тук много рев има против неродения кабинет. Това долу го искат синдикатите. Които са роби на знаем кого. Защо не го предложиха досега. Ясно е че никой нормален не би го направил.

15% данък = сив сектор

Бизнесмен мутра с мерцедес държи хора да работят на 500 евро, за да има за новия модел. Ако няма желаещи взема пенсионери и студенти и се мъчи да убеждава как е в криза, ама толкова струва труда. Еми все някога тряя да се свърши тая свинщина....

Ми стани и ти бизнесмен мутра, карай мерцедес. Какъв ти е проблемът??? Поеми и ти отговорността да развиеш бизнес. Аз ставам в 6 и си лягам в 11. За мен няма събота или неделя и почивам 10 дни годишно. А всеки получава пари според заслугите си. Хем искат висока заплата, хем първото нещо, което правят, е да се опънат да пушат цигари и да пият кафе! Ми не става така. Който работи - взима и му вдигам заплатата, който го мързи - си ходи. Т'ва е! Друг начин НЯМА. Не може хем да искаш висока заплата, хем да караш мерцедес, хем да си плацикаш задника някъде 3 седмици, хем съботите и неделите да почиваш, както и на официалните празници - не става така! Аз лично призовавам всички, недоволни от заплатите си, да започнат свой бизнес да видим докъде ще я докарат. Отговорът го знам, защото по-голямата част даже името си без грешка не могат да напишат, но иначе претенциите до небесата! Аре със здраве!

ти си бизнесмен и бачкаш по 20 часа и висиш във форума, значи си ясен. Някой поръчки усвояваш. Като ти чета словесните плюнки, си от тия дето скоро ще разберат какво значи ножица в стандарта на живот и как аджеба ако имаш трима съседа голтаци, рано или късно ставаш като тях. Капацитет ане знам дали имаш да го осмислиш.