Синдикатите: Може да накарат работещите да платят цената на кризата

Намираме се по средата на нищото, каза Димитър Манолов, а Пламен Димитров предупреди за напрежение в няколко сектора

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите: Може да накарат работещите да платят цената на кризата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

синдикатите СА БОКЛУЦИ !

НЯМА СИНДИКАТИ ! ТИЯ С ЕВТИНИ КУРВИ Н ВЛАСТА !

Откриха топлата вода!!! А досега кой опъва каиша бе чутури дървени, вие ли?!?! Хрантутници и паразити!!! Никаква полза от вас!!!

Морук ще яде,яко бой някъде!МАЙКА ТИ Д..А И ПРОСТАКА,КОЙ ТА СЛОЖИ НА ТОЯ ПОСТ БЕ ВЪШКАР СМАЧКАН? ТОВА ЛЯТО БЪЛГАРИЯ НАПУСКА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ФАШИЗЪМ,КОЙТО ГО УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ 30Г.22 СЕПТЕМВРИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАЗНУВА,ПРОСТО ЗАЩОТО НЕ СМЕ НЕЗАВИСИМИ,ТОВА Е ПАРОДИЯ НА НЕЩО,ЧЕ ПРАЗНУВАМЕ! ПРИ БАЙ ТОШО СЕ КРАДЕШЕ НО ИМАШЕ ЗА НАРОДА,ПРИ ВАС САМО СЕ КРАДЕ!

Да попитам, защо си наел ниско квалификациран,дръж си чиновника и специалиста.

И забележете,че не са притеснени за повечето работещи,а за пощаьльоните! Тея пощи трябва да ги закрият вече.

В цял свят има пощи и продължават за работят

Двама дърти главорези,за бесене

Винаги плащат работещите ! От социално бедните и безработните няма какво да се вземе.

и трябва да се премахне напълно! Всички знаят как се свършил комунизма - с масови фалити, катастрофа и индустриални руини. Ето ви един нагледен пример, защо това което тези шмекери-синдикалисти е вредно: Представете си фирма с наети двама работници: -единият е високо-квалифициран, работлив, образован, работи ефективно и произвежда продукт за 2600 лв на месец. -другият е ниско образован, мързелив, работи неефективно с намалено работно време, и произвежда продукт за 200 лева на месец. Заради такива идиоти, шмекери и крадци като пламенчо-синдикалиста, държавата обаче законово задължава собственикът на фирмата да плаща минимална заплата от 850 лева/месец, дори на некадърника и мързела, който произвежда продукт за само 200 лева на месец. Получава се дефицит от 650 лева, който трябва да бъде покрит от някъде. Въпрос?? След като във фирмата бюджетът и разходите за заплати са общи за всички работници и идват от получената печалба, откъде ще дойдат парите за да се покрие дефицитът за увеличената минимална заплата на некадърника и мързеливия? Правилно се досещате - бизнесмена, предприемачът, инвеститорът ще бъде принуден да отреже от възнагражденията и заплатите на ефективния работник, за да даде повече на мързела и некадърника. Това прави държавта с това задължително увеличение на минималната работна заплата. Наказва реално работещите и ефективни работници, и награждава некадърните и мързеливите. Така е било при комунизма и затова накрая фалира.

Никой не иска КНСБ да дирижира положението на заплатите в частния сектор, а и да иска- не може.Самите работници трябва да искат увеличение на заплатите си от работодателя. В противен случай да организират стачки.Без упорити стачни действия никога заплатите в България няма да са на ниво.

МРЗ трябва да е толкова,за да могат хората,които я получават да живеят достойно.А откъде ще се вземат парите има грижа правителството. А тези,които реално работят в частните фирми да не защитават наглите и алчните си работодатели,а да искат и да имат претенции за по-високи заплати,а не само да се навеждат и да им лижат задниците.

Питал ли се е някой кого защитават т н Синдикати когато говорят за увеличение на заплати/доходи = само и само държ.служители / чиновници = тъй като те не могат да определят на частните фирми с колко да увеличават заплатите тъй като не им знаят дериджето Цялото ""загрижване"" е именно за заплатите на чиновниците, , разбирай и техните,тъй като те не могат да се намесят в определянето на заплатите в бизнеса

Дъравата по правило не създава богатство, само преразпределя парите. За да се увеличат парите на работещите на минимална заплата(повечето от тях са в държаваната администрация и не произвеждат никакъв полезен продукт) трябва да се вземат от реално работещите, които реално произвеждат стойност. Как става това изземване - чрез увеличаване на данъци и осигуровки. Това, което предлага този проклет Пламенчо-синдикалиста е, държавата да взема от парите на реално работещите за да дава на реално неработещите. Точно заради боклуци като тия, реално работещите в българия ще намаляват все повече и повече, докато накрая останат само пенсионери и хрантутници в държавната администрация и няма да има кой да ги издържа...

Правиш - комунета,чука в главите друго не ги оправя - напаст.

Тогава защо сте се изтъпанчили там двамата като диреци? Аферим за констатацията и предупреждението, ще спим по-спокойно вече като знаем, че по-добре се спи на гладен стомах /вечер не се яде/, а като станем и късничко, то вече ни се отяло и няма да закусваме /и без друго хладилникът отдавна работи и произвежда само лед/. А и кога ли не е било в тази страничка народът да не плаща от съдраните си джобове чуждите кражби, регламентирани законово? Ако колегата ви Хофа беше жив, дори и той щеше да ви хване за яките и айде-е... през прозореца от десетия етаж на Централата ви.

парите за това увеличение на минималната заплата на нищоправците в държавната администрация(които по цял ден нищо не правят само киснат във Фейсбук) откъде ще ги вземете? Ще вдигнете данъците на реално работещите ли? Защото тези пари за да ги дадете, първо някой трябва да ги заработи. Боклуци сте вий пламенчо, искате да вземете от реално работещите и да дадете на търтеите в държавната администрация, които не произвеждат никакъв полезен продукт.

Я кажи ти "реално работещия", че чак пушек се вдига, в 16 часа какво правиш във форумите да плещиш глупости? Скъсал си се от работа

На синдикатите им плащат работодателите и за това от 30г. сме бедни. Работодателите и синдикатите са против минималната заплата да е 50% от средната - единственото справедливо решение. Защо синдикатите не са против когато техните заплати и на депутатите е 3 пъти по средната заплата. Това е доказателство : че синдикатите са част от мафията.

Беден си, щото си неквалифициран и те мързи да работиш! Затова чакаш някой друг да ти вдигне заплата със закон. Само че от такива "далавери" фалира и умря социализма. Сега разни пламенчовци се мъчат, да го "възкресят", което няма как да стане.

Ъ ти пък като си анално свалифициран с тройноабортирал

Защото първо, не всеки може и трябва да е бизнесмен. Но ако станеш такъв то плащаш и действаш по текущите закони. Същите тези ставки, определят заплатите на пожарникари, медици, учители, полицаи и ред други. Точно защото не е комунизъм, видяхме как в модерно време болниците станаха акционерни дружества и е направо бакалия.. А колкото до законовите норми, що не вземем да махнем и наказанията? Например аз ще купя няколко калашника, и със съседите ще стреляме по всеки който не ни кефи. Същото ще важи и за твоите съселяни, и като опиташ да се оплачеш да ти се каже - ми не си пич и не можеш да стреляш. кой ти е виновен..

Стачка във ВИК-а ли? Че ВИК дори не полага усилия да начислява сметки и да си ги събира, да не говорим за течовете по улиците, които продължават с месеци дори след като са "отстранени" веднъж. За СКГТ какво да говорим, две седмици ни занимават с глупости колко лв. щяла да бъде картата за пътуваме, защо някой не каже че 90 % от пътниците пътуват гратис, защото не трябва да безпокоим електората преди избори, особенно този на столицата. Български пощи ще стачкуват, а Еконт защо не протестира, да вземат пример базата я имат и персонала го имат предпочитам да платя на БП вместо на Еконт за доставка, но шефа на Български пощи не е министър, за разлика от този на Еконт.

Вие се събудихте защото огладняхте 12 години папкахте и кротувахте и косите ви побеляха там сега се правите на добри

Тия двете подлоги трябва да бъдат линчувани

Ей, нещастници продажни! Какви синдикати сте вие? Синдикати има в Англия,Кипър,Гърция.... Вижте ,какви стачки има там, а тука вие сте платени от правителствата да не правите нищо! Хрантутници долни!

Синдиката и да организира стачка, кой ще иде бе маймуно? На запад за да си част от синдиката плащаш внос. Моят е 3% върху брутната заплата. Така, ако има стачка от фонд се плаща на стачкуващите. Първо, такива мрънкала ще ревнете че такива пари няма кой да даде, второ като излезете на протест и шефа каже че и няма да ви плати месеца или въобще да ви държи на работа, одма с подвити опашки ще си се приберете.. Щом при вдигане цените на горивата, то бяха обиколки с коли с надути клаксони, и по време на такива кризи като сегашната няма един на улицата , то за какви "действия" се плещи

Ми че то те винаги са я плащали. Те платиха и вечерите на Кирчо и Ленчето из чужбина те платиха за огромните имоти на политиците и пак те платиха помощитр за Зеления наркоман.

Е сега ще видят едни синдикати като се върне сикаджията и ви нахлузи с 200% данъци и цени .... при него никой не питаше синдикати и работещи .... щели да емигрират ли ... лошо няма наще герберасчета ще му изкупят на безценица имотите и на майка му и на баба му да не вземе да се върне някой ден.

Нали имаше новина сутринта как фонда на фондовете ще раздава пак, 1,2 милиарда на бизнеса помощ!? Обаче тука яко се точи , краде, крие, по-зле от далаверите с милиардите усраина в момента ...

Нали вие трябва да защитавате интересите на работещите?

Верно ли? Как се сетиха?

Накрая ще нахлуем в сараите по Бистрица, Росенец, Витоша и на други места и ще си вземем откраднатото, което ни дължат тия шибани фашисти и робовладелци

Банкя.

Кои ще нахлуете бе! Силни сте само на маса и зад компа. Нали ви виждам по т.нар. протести - плакатчета, балончета, бебета .... Щял бил да нахлува, смешник!

Много къса памет имате синдикатите. Няма и идна годинка нашата Кристалинка се изцепи от Европейската банка, че обществото ще поеме разходите по кризата и войната. Това увеличение от 2-3 пъти на основните хранителни продукти и до 5-10 пъти увеличение на горивата и тока е точно това, което тя каза. Е кой реши тази война и кой задължи Европейските граждани да са плащачите на чужди сметки. Не станахме ли европейците една голяма колония на САЩ и сега трябва да плащаме за имперските им интереси. Защо милиардерите на САЩ не си поемат собствените сметки? И кой евреин междувпрочем ни набута в НАТО , тази ли агресивна военна система е подходяща за миролюбивите интереси на България.

Че в България има ли още работещи. Нали заради вас корумпирани чумясали синдикати вече я няма и България. Наглеци мръсни долни

Всъщност правилното заглавие е Сидикатите: Може да НАКАРАМЕ РАБОТЕЩИТЕ ДА ПЛАТЯТ ЦЕНАТА НА КРИЗАТА. Този плъзгав шмекер и нищоправец Пламенчо и жена му Галя, която източи НАП и вземаше по 100 бона заплата пак за нищоправене така и не разбраха за толкова години, че ЗА ДА ДАДЕШ ПОВЕЧЕ ПАРИ НА НЯКОЙ КОЙТО НЕ РАБОТИ, ПЪРВО ТРЯБВА ДА ГИ ВЗЕМЕШ ОТ НЯКОЙ КОЙТО НАИСТИНА РАБОТИ. Заплатата е възнаграждение за вложен труд и не може да се определя със закон от държавата. Значи ако съм на минимална заплата, дали ще се скъсвам от работа или по цял ден ще си клатя краката и нищо няма да произведа, пак ще ми платят едно и също. Че тогава защо да се напъвам да работя?! В дъжавната администрация повечето са така - по цял ден блеят в нищото и си клатят краката, а сега пламенчо-синдикалиста ще им вдигал заплатите. САМО ЧЕ Е ПРОПУСНАЛ ДА КАЖЕ, ЧЕ ПАРИТЕ ЗА ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НА ТЕЗИ НИЩОПРАВЦИ В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР, ЩЕ БЪДАТ ВЗЕТИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ РЕАЛНО РАБОТЕЩИ В ДЪРЖАВАТА...

Лъжливи сурикати глей правилно в снимката

Естествено, че работещите трябва да платят цената! Какво ви учудва това? Ако бизнеса я плати, след това няма да има работодатели, работни места и работещи!!! Тоест унищожение, смърт!

Тези идиоти ли са или нас имат за идиоти. Ествествено, че работещите ще платят цената, кой друг да я плати. Кой според Вас генерира средва, който след това да се използват за плащане на заплати? От въздуга ли падат в сметките на работодатели? Или може би е държавния бюдежтсе появават с магическа пръчка? Единствено и само работещите плащат включително и за идиоти и нищоправци като тези двата олигофрени.

в Румъния от първи минималната заплата 1200лв. Румъния втора по сила икономика в Изт Европа след Полша.Румънците си гръмнаха комунягите,тук внуците на комунягите са в парламента.

Вие сте най заспалите синдикати в Европа.- Псевдо.

Не е в час! Че ние отдавна плащаме цената!!! И за съжаление, това е постоянно!

Ами не работещите не плащат, те чакат аванта от държавата.

Видяхме го този парламент какво сътвори и на какво обърна (приоритетно) внимание. На следващите избори същите тези хора-некадърници ще са пак в листите и в парламента. Е, какво очакваме да се промени? Който е бил депутат/министър, след изтичане на мандата да няма право да заема такава длъжност 4 години. Най-малкото трябва да има ротация на управниците. Иначе просто гледаме повторение на сапунен сериал. Видяхме ги сегашните къде им е тавана на възможностите.

Слагачиге на политиците! Къде са 1300лв. необходими за живот на един човек? В България няма синдикати!

2,50 лв за лъжица майонеза в магазина,,,,е правим си в къщи домашна за по- малко от левче,това е нещо което всеки може да направи в къщи.Пък и да спести някой лев.

Само не ползвайте олиото на Папас, че от него не може да се прави майонеза.

Ние така си правим филе Елена. Свинско каре на промоция по 8 лв./кг. Контролирано солене 10 дена в хладилника. Натепваш после с подправки и окачаш парчетата да съхнат. Почти никаква работа, а накрая филето ти излзиза на половин цена от магазина, дори още по-малко. Последнтата голяма партида сега ги сложихме да съхнат. После вакуумираш и в хладилника (някой казват, че във фризера било по-добре). Половин година търгашите да забравят за мен. И суджуци си направихме така.

Ама ви омръзна да живеете добре под диктата на пролетарята и се нахлузихте на диктата на псевдокапиталистите. Хак да ви е

Този мач не го ли играхме? К`во не знаеш какъв е резултата ли? Всички го издухахме! Ся пак ли да го духаме? Аааа стига толкова!

ви виждам непрекъснато по летищата и скъпите дестинации, така че да си намерите хора които не са корупирани до такава степен.

Синдикатите са много отговорни за състоянието и на обществото и на икономиката. Абсолютни нагаждачи, слугинаж и водачи, които единствено мислят за собствения си джоб. Казионни във всеки смисъл на думата.

Синдикатите да се разпуснат и да си заминат нейде с парите от подкупи. Като не вършат работа, поне да спрат да крадат и те. Нищо не казват съществено, дрънкат глупости и разсъжденията са им, като на баба Парцалана от женския пазар. Ако ще има синдикати, то поне да се присламчим към някой европейски такъв, там поне си вършат работата и са живи и се борят, а не като мърдите у нас.

Минималната работна заплата трябва да е поне 1500 лв. С тия мизерни заплати ще изгоните всички българи. А може и това да е целта

И кои са тези дето ще накарат? Измислени палячовци

Не "може", а "ще"! Вече на всички ни е ясн, че ни управляват продажници, некадърници, алчни копелета и врагове на народа.

А преди 33 години скачахте като улави по площадите и крякахте в транс "45 години" стига ядене и пиене. Те ви сега, стегайте се и за война

Ей го и тоя глупак. Хайде да си заминаваш при ватенките. Писна ми да ме дърпате надолу и да съсипвате България. Нали тия в синдикатите са същите, като тебе, глупако, червени боклуци. То само червени боклуци сте във властта и навсякъде. Хайде махай се. Скачали били, върху главата да ти скачат, че дано малко акъл влезе в нея. Лумпена сволоч.

Че то винаги е така Богатият няма как да стане по-малко богат, за да може отдолу да лентяйстват

Тия са долни педерасти. Всички плащат цената на кризата. Бездомника под терасите на нашия блок да не би да не купува хляб по 2 лв, и сирене по 20 лв?! Но, да, работещите сте хванали за топките най -яко.

Като работещ човек, искам да кажа, че масрафа винаги е плащан от работещите. Имаме разходно покривна социална система. Така че колкото и да протестираме винаги плащаме. И аз искам увеличение на заплатата, естествено. Ама шефа вика например … тока скъп, суровините скъпи, … и трябва да затягаме коланите… Та за работещите поне дано да няма забавяния и намаления на заплатите… и ще си преживеем поредната криза :-)

12 години имахте стратегически партньор ,с когото да разговаряте?И какво?Бяхме предпоследни , а станахме последни.Докато цялата ви рода е на апетитни държавни длъжности,само ще си говорите.

"Ако влезете в морето може да се измокрите".