Синдикати: Полша не бива да се отказва от въглищата преди 2060-а

Страната е единствената членка на ЕС, която отказва да поеме ангажимент за климатична неутралност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Навремето миньорските синдикати гътнаха комунизма, сега е време да загасят лампата.

Направо до 3020та да не се отказва! Въглища до дупка!

_stankow

Полша няма да се откаже. Ама вие за България кажете, каква ни е на нас Полша ? Имаме още 1 милиард тона въглища в Маришкия басейн. При добив от 30-33 милиона тона годишно, можем да си ги ползваме до 2060-та година. Да ги оставим в земята ? Един тон въглища струва 40 лева. 40 милиарда лева да оставим в земята ? За кефа на Гретенчето ? За да се плодят белите мечки ? А ние да измираме ? Ако кажете - хайде, колко му е. Да ги заровим ! 4 реактора заровихме, та лигнитите ли ? Северозападът умря без Белене, хайде сега и Югозапада да уморим !

_stankow

Корекция - Югоизтока ще умре. Ще стане един красив диагонал от Видин до Сакар. Пустиня.

Слънце и вятър има по цялото земно кълбо те въглища та въглища. А бе кавали променливото напрежение се транспортира ограничено има големи загуби заради скин ефекта обаче вече има мощни инвертори и изправители така, че правия ток не е проблем и загубите при пренасяне са нищожни. Жулете на Слънце и вятър и няма да прегрявате планетата с пара и огън от кокс. За фини прахови частици няма да говорим.

Само дето не ни казват, че полските въглища са суб-битумни демек варират от черни до кафяви удобни са за произвеждане на пара. Нашите и на гърците са лигнитни- за нищо не стават. Нашите освен, че са лигнитни са бъкани и със слюда. Всичко влиза в дробовете на багеристите и тия дето бачкат на ескалаторите и камионите и пещите. Руснаците като са ги правили тия централи в Мариците са смятали да носят въглища от Донбас които са коксови, ама нашето ЦК казало не ще копаме нашия прахоляк, за да има работа на нашите хора. Така се е пръкнала поговорката " Ние ги лъжем, че бачкаме те ни лъжат, че ни плащат.

Представа нямаш колко си далеч от въгледобива в мини "Марица-изток". Което не ти пречи да пишеш...