Силозите са пълни, но няма храна за всички: пет стъпки за излизане от продоволствената криза

Предстои дълъг път, но няма ефективно решение без реинтегриране на Украйна, Русия и Беларус, алармира Антониу Гутериш. Берлин обвини Москва, че използва глада като оръжие

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лозето иска мотика а не да дрънкат глупости и да създават войни по света.

ЕС и САЩ да си НАПЕЧАТАТ пшеница и да нахранят бедните в Азия и Африка. Русия нали беше една бензиностанция и от нея нищо не зависело!? Пшеница няма, действайте ! На икономическа война, като на война!

Скъпа бербок когато искате да унищожител една могъща държава какво очаквате от нея.

баси тъпата пропаганда; москва използвала глада във войната.... абе аланкоолу, в една война може да се използва всичко.... но защо не се споне че щом войната се насърчава толкова активно от сащ, начи сащ искат да има глад по света иначе нямаше да насърчават продължаването на военните действия

Няма граници. Затова ще запада Никой вече няма да си дава ресурсите даром

гутериш да сескарат на америка че дава 70 000 000 000 мл долара за оръжия и воина вместо за зърно после да вземе букет цветя и да го подари на путин и да иска прошка за простотиите които сътвориха с капиталистите а путин може и да се смили и да отпусне жито за да нахрани запада и бедните хора по света

Ша ги нахраниме!

макдоналдс?? това са само лайна -храна за гетаците отвъд океана.

Какво вият на умряло? Ако им пукаше за гладуващите по света, щяха тея милиарди, които изляха за въоръжаване Украйна, да го дадат за храна... Най-гнусния плазмодий е евроатлантическият чиновник - по-гнусен дори от българския.

Сигурни ли сте? Нали Русия е затънала в Украйна? Нали само жилищни сгради удрят, а не важни обекти? Пък и две трети от страната няма окупатори, може да си жънат, сеят и т.н. Да им осигурят превоз през Европа на зърното тогава ... Германия да субсидира превоза през територията на Полша. Все другите са им виновни на тия. Не може да праскаш санкции и после да викаш ама оле и те ни натискат. Сега бъдете отговорни за действията си и изкарайте зърното от Украйна. Ох, да, сетих се.... Вие така или иначе ще го изкарае оттам, но какво ще остане за украинците? Един гол...

Няма проблем, напечатайте още пари и ги раздайте за утеха на гладните.

Лошите руснаци обричат света на глад.

Ако има безглутенови канадски торти, всичко е наред.

Руските евреи хазари ЩЕ УМОРЯТ от ГЛАД арабите С ПРОДОВОЛСТВЕНА КРИЗА и така ще успокоят обстановката на своите роднини в ИЗРАЕЛ

От тези международни организации само проблеми , последните 2-3 години!

Неприятелските страни ще купуват от Русия само в рубли. Газ, бензин, титан, редки метали ще се купуват в рубли. Или в злато, те вече минаха на златен курс, имат достатъчно злато и ценни метали. Също така пшеница, царевица, фураж, слънчоглед, ще минат на рубли. А изглежда и торове, без които прехвалените американски ГМОта на растат ще се купуват в рубли. Пластмаси, електроника, промишлени стоки ще се купуват в юани. Засега конвертируеми даже и в долари. Единственото поле на изява където печели долара е в телевизионното шоу на ужасите на Зеленски. Е успява да продаде и оръжия, които май не действат срещу руските. Иначе си се купуваше всичко в долари и даже в сриващо се евро. Ако Байдън успее да го нацепи на долара, ще му нацепят главата на трески.

И сега какво стана с феновете на ембаргото искаме пшеница ама няма и цената двойна,тройна.....няма хляб яжте месо ама и за него трябва зърно и какво стана даваме оръжие и ще умрем от глад ама иначе сме демократи и защитници на човешки права.

Пригответе си Рублички да плащате и ще папкате.

https://www.youtube.com/watch?v=CQQh-VystiY

Нали беше само бензиностанция с ракети

Явно някой използва псевдонима Щерев,на големия русомразец Щерев.

Пшеница има, Рубли няма! ... И к'во пра'им сИга?

Някои правоверени евро- комсомолци не са си направили добре сметката в екстаза на пожелателното мислене. "Русия е бензиностанция с ракети, с дял под 2% от световната икономика..."

Като няма хляб, яжте ми УЯ ... един вид, ще има за всички!

Ами на един танкер петрол Путин да им разреши да купят танкер пшеница....

Schilo

И петрола и пшеницата са в неговите ръце. Няма условия за подобни договорки.

Говеда ,България прозведе 7 милиона тона пшеница миналата година ,потреблението е 1,5 милиона .....тази година казват колеги че пшеницата върви по добре ....има торове ( верно скъпи ) ама има още едно торене и жътва ...гладни няма да останем ,а и май доста парички от износ ще направим

Има има само ЕС ще трябва да наведе глава засега а по нататък и и г.з ще трябва да даде щото са много умни и САЩ ще им помогне ама не.

Великите САЩ са банкрутирали отдавна и тероризират света със заплахи за внасяне на "Демокрация", ако някой реши да смени долара. Справка: Ирак, Либия и т.н Европа е дърт кенеф, на колонизатори и експлоататори ограбвали света в продължение на години. Обикновени търговци на услуги, без собствени ресурси. А няма ли ресурси, фабриките спират. Настъпват; бунтове, глад и граждански войни и сваляне на правителства Русия, и преди това СССР си имат всичко. За това е неистовият стремеж на англосаксонците да я разрушат и ограбят, както са свикнали от предците си.

За слепците, ако 11 септември с тероризма, Ковида и сега Войната не говорят нищо, значи са 100% ви идиоти, за които най важното нещо в живота е айфона.

Прав си!!! Първо се роди тероризма за петрола, после ковида за фармацията и сега войната за оръжието. И всичките печалби отиват зад океана.

Тези, които навремето дишаха лепилото на Централна гара, сега вече може да са станали редактори на учебници за 9-и клас

Продължавайте със санкциите и наливането на милиарди във въоръжение на украинската фашистка хунта!! Шепа алчни екзалтирани идиоти пожертваха Европа, а и половината свят, заради болните амбиции на световния колонизатор - САЩ! Ама нещо сметките не и излязоха и сега реват... Така се получава, като си правиш сметка без кръчмаря...

Абе такива като теб през мниналия век са казвали на всички да се предадт пред Хитлер. Какво щеше да стане ако света ги беше слушал? Тук имаме държава терорист, а света не може да преговаря с държава терорист. Русия не съществува.

Schilo

Светът, или само 30-тина държави? Ами , тези 30-тина държави, да се чудят кво да правят.

за коя държава терорист говориш по-точно, че са доста, особено на запад

Какво щеше да стане ако светът беше клекнат пред Хитлер? Ми щяха да ни контролират Азовци

За реколтата от миналата година по пшеница Русия е първа, а Украйна ПЕТА в света... Така, че света да зависи за изхранването си единствено от Украйна си е малко пресилено..Още повече, че самите украинци показват и една друга причина: https://www.youtube.com/watch?v=YuZy35k25BY Вижте това от 25.12.2021 г. ( 03:50 Почему украинцы могут остаться без сладостей на Новый год?). От демократично ЗАКРИТА УКРОТВи е материала.. А и през СЕПТЕМВРИ миналата година руснаци ли затвориха ДВАТА големи химзавода за азотни торове в АНГЛИЯ? Не бяха ли АМЕРИКАСКИТЕ ИМ СОБСТВЕНИЦИ.. Руснаците ли в Украйна продаваха на укрохим комбинатите собствения добиван газ за по 1200 долара за 1000 куб.м. При 60 долара себестойност на добива. Не бяха ли УКРООЛИГАРСИТЕ? И не беше ли преди 24 ФЕВРУАРИ забраната за композициите с тор от БЕЛАРУСКАЛИЙ да преминават през Литва и да се товарят на корабите в ЛИТОВСКОТО пристанище КЛАЙПЕДА? Та още от тогава се говореше за ГЛАД!!!

След като Германия са наложили санкции на Русия, но трябвало да са били наясно, какво ще последва. Ама нали руския БВП е само 1.8% от световния ... :)

След първата световна война Евреите са изнесли богатствата си в Америка, крили са храните и са създали глад и инфлация. Та затова на Хитлер изобщо не му е било трудно да вдигне нацията срещу тях. Сега ситуацията е същата, само дето Русия няма вина за това, защото една Канада може да изхрани с жито половината земно кълбо. Евреите сега пак държат, Банки, Петрол, Фармация, Злато, Оръжие, Заводи, Жилища и от алчността им страда цял свят.

Пабло КУХО парче 80% от ръководния РУСКИ ДЪРЖАВЕН елит/апарат са ЕВРЕИ

Та сега да видим: в Европа вместо жито се сее рапица за био добавката за оскъпява е на бензина и пълни брюкселските бюрократи с пари и власт. Също така лавандулата. Може и ГМО продукти с много раундуп за да не може да порасне нищо след това 10 години. Може даже и шистов газ за да сме зависими само от долара. И оправдавайки печатането на пари и поскъпването на храните, което започна доста преди военното шоу на Зеленски, сега бюрократите плачат за пшеницата.

Раундъпът е отдавна забранен в повечето европейски страни...

Не и в БГ

Раундъпа в Европа е забранен само в Унгария и Андора. В Унгария в забранен, защото си унищожиха земята с раундъп. От плодородна земя направиха спечена глина, защото измряха даже червеите. Нормално раундъпа се елиминира чрез бактериите в почвата за 5-6 години. Но в спечена глина много бактерии няма, та ще трябват 25 години. Не случайно раундъпа премина като собственост от американската монсанто в европейската,щу, поне формално Байер, за да не могат да съдят американска фирма. Та Европа продължава унищожаването на европейците доста успешно. В България цяла доброджа е отровена с раундъп.

Няма проблем ще диверсифицирате доставките, ще намерите алтернативни източници и ще приключите завинаги със зависимостта от Русия. Добре звучи нали, идеално за банкети, събрания и речи, за който не разбира: симпозиуми, работни срещи и форуми.

Много си прав и след това партита без край за сметка на данъкоплатците и вижте колко сме велики....бедните да гладуват за нас винаги ще има това е мотото на чиновниците.

И стана нали ....вече е почти сигурно че ще изхвърлят педеРашка от ООН .....а опитали нещо вече ще усети не само нож в гърба От Султана ами и кобринената нишка на Императора около врета си ...

Schilo

И ти ли от глад вече бълнуваш?

След акцията "Петрол срещу храни" в Ирак, ООН се доказа като корумпирана организация неспособна да намира решения на проблемите за които е създадена изначално. С горното , НЕ твърдя че идеята на САЩ за замяна на ООН с т. нар. "Лига на демократичните държави", която да работи не съгласно законите на международното право (както ООН) , а на основата на "принципи" не е пълен денилизъм!

Извинете, "дебилизъм".

Шестопакетните жълтопаветници да ни предложат още някой пакет. Като няма хляб ще ядем негърски пакети от Северна Африка.

Schilo

Логично, гладът ще подгони още мигранти.

Северна Африка няма проблем с рублите и ще си уреди хранителни продукти, ЕС-то ще яде ЛГБТ ценности тази зима, освен това и ще се топли с тях.

Schilo

Тук се молят Путин да си отиде, и да дойде друг Елцин...Е, няма как да стане. Молете се да не дойде друг, много по-хард от Путин.

Факт!

надяват се дебила Навални да дойде

Спокойно. Сега е момента да съживим хранителното ни производство. Ще тръгнат едни еврофондове и отсвирваме кочинката по същия начин както и с газа

Schilo

Мотика, виждал ли си?

Шиле ,мотика има само в рашистанските колхози ...тука се работи с високопройзводителни трактори и комбайни .....имам 3 трактора и работя земята на 3 ТКЗС ...добива ми на пщеница е колкото са пройвеждали преди за 10 години с 20 пъти по-малко народ ....така че вземи мотиката о се закопай рашляк миризлив

Schilo

Аха, като имаш горива, масла и какво да обработваш, освен тръни. Ок, ще те питам- на комбайн поне, качвал ли си се?

Ако посееш шепа евра, какво ли ще поникне? ... Най много страпон!

На мен ми станаха много фондовете, нали не очакваш тези пари да се берат от дърветата. Малко трябва да ги изкараме, в общия случай германците като най-големи будали.

Не става , няма кой да ти работи на полето

Защо не се обърнат към САЩ, те са всемогъщи и господари на света. Те налагат санкциите. Те обещаха и петрол ама йок няма , вижте там Европата не налагайте ембарго. Ами да дават бе , да намалят ползването на енергия в САЩ и да задоволят света, нали това искат те да са всичко и за всички, други да няма.

Такъв глад и инфлация се задава на есен, че ще падат правителство след правителство. Нямало да плащат в рубли? Санкции ще налагат... Не само ще плащат, ами даже "големите" европейски лидери ще ходят на крака да се молят и ближат гъза на Путин.

ако доживее дотогава

Той ще доживее, за теб не е сигурно...

СПОКО ,абе малко вероятно ....рашка не е фактор дори за тези от ОДКБ ...със смешната икономика от 2 % и с аналГОВНЕтни оръжия ...

Шестопакетниците няма ли да ни предложат още пакети за справяне със ситуацията? Като няма хляба ще ядем пакети.

ти специално ще ядеш на некой африкански изгляднял негър пакета

Гледам, че си окупирал вече пакета на ЕрСдуханият ... Не е много Европейски на вкус, а?

Ми произвеждайте си или се диверсифицирайте. Кво са? И тва ли ви е скъпо? Купувайте демократично произведена царевица от САЩ и добрувайте. Какво се оплаквате от лошия комуняга дето не ще да ви рани. Пазарни икономики сте, знаете как става. Няма мани, няма хони. Вадиш плащаш ядеш. Нямаш пари - гладуваш или работиш на поле. Технологиите и аутсорса, офис работата не помагат особено.

Ще запомнят добре някои , какво е да искаш "стратегическо поражение на Русия". Русия е в правото си да направи опита за такова поражение, то да стане поражение за света като цяло.

Schilo

Най-интересното е, че това, което беше срещу Русия, се обърна срещу създалите го.

а именно англосаксонските боклуци

и как го разбрахте бе умни митрофаносвски тролове ...някакви факти ...статистика ...икономически данни ....

Ами чети и се образовай бе, тъпак! Тук да не е начално училище? Баси малоумника!

Скоро четох статия на един ологрофен, с идиотските му сравнения и изчисления, че руската икономика била изключително малка и смотана, икономиката на гр. Сан фРанциско била измерима с руската и прочие глупости....И как тази незначителна икономика разстрои света из основи???? Или не е незначителна, или се ползва случая от неизвестни сили да се създават огромни проблеми в света с неясни цели..

Нормално Сан Франциско има голямо БВП само предлаганите гей услуги например знаеш ли какъв оботот правят

Епизод 2 на "всички обичат Путьо" хахахахахахахахаахахахаахахаха Ако преди войната е имало някой който му симпатизира, вече със сигурност няма никой

то, всъщност става точно обратното - хората започват да осъзнават, какво всъщност се случва и кой дефакто е Сатаната, облечен в одеждите на "Демокрацията"... Е, това, че ти не го осъзнаваш си е твой проблем... Просто явно толкова ти е капацитета!

Всички се подиграват на Русия, че не произвежда битова електроника. Оказа се, че Русия произвежда нещо много по-важно за малките човечета по Земята - Храна.

а който има нужда нека "поеме" малко "битова" електроника ....

И к'во се оказа? Вместо Русия да страда и да го духа, духа го и страда целия свят! И всичко това, благодарение на САЩ и подлогите им от Европа... Да, явно е време за Нов световен ред...

Ами той Путин ни го каза, като няма хляб ще ядем пасти. Нали сме аристократи.

Тази историческа реплика на Мария Антоанета, няма нищо общо с Путин, а ти си просто един лъжец...

Schilo

Време е, западняците да си спомнят думите на Мария Антоанета: "Като няма хляб, яжте пасти!". Е, времената са други, а и има разлика, че тя го е казала на поданиците си, ама натам отиват нещата. Киро да отваря сладкарници поне в столиците на ЕС, САЩ, Великобритания.

Тайландският е : като няма хляб, ще ми ядете … :)

Schilo

Хахахахах

америка даде 70 000 000 000 милиарда долара за оръжие и обяви воина до последният украинец искат воина никои не говори за храна

Във военните учебници и помагала има достатъчно информация как точно се разблокират блокрани пристанища.

Schilo

Кво стана с шестия пакет санкции? Урсула така уверено каза, че това е пътя, и че ще успее? Че, ще се справи? Май, освен да хване Путин за пакета и да му достави удоволствие, друго не ѝ остава.

щонесиибешмайкатапроста бе трол. Бегай към рашата да копаш канализации, че газят у лайна!

Schilo

Та, кво стана с шестия пакет?

Целта на всеки нормален човек е да прекърши веднъж и завинаги гръбначният стълб на Немската държавя

Шуткин е тъпак ,но евала че им разби системката за безразборно печатане на пари и така заробване на всички ресурси по света , сега реват че не могат да си взимат каквото пожелаят с безразборно напечатани хартийки !!!!

От глад умри, но гъзар бъди.