Шведски социализъм: Какво означава да плащаш най-високите данъци в света

Социалните придобивки в страната са от години, гарантирани са от държавата, независимо кой управлява

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Совите не са това, което са, а разглежданата държава скоро ще е първата арабска в Европа, а може би и афроевропейска- зависи. Да живеят услията на намаляващите шведи и европейските граждани, работещи за тази държава! Останалите карта на социални и с ръце в джобовете правят алъш-вериш по изходите на метростанциите. Емигрантите работят, а шведите отвреме-навреме, затова се внася и внася работна ръка, за да си почиват шведите. На тях това им харесва и даже са щастлива нация. Няма да вдигам тост, защото магазинът за алкохол не работи в събота и неделя. Ръкопляскайте на големия стандарт, който в Швеция малцина имат! Останалите си разнасят смъкнатитее дънки и кичозните дрешки.

Да ти пи..я на гербера!

В Швеция действа прогресивна данъчна система и гаранции как се харчат парите.

Пълни глупости. Удръжките в Швеция са значително по-ниски от Белгия и Германия например. Самите данъчни ставки може и да са по-високи, но в тях са включени и осигуровките. В Германия средно удръжките са 45%, в Белгия 55% и в Швеция около 35%. Журналисти, не пишете глупости.

За това швеци идват да ритат в БГ камериерки, а не е обратното!

Животни има във всеки народ! Само че някъде са екзотика, а у други напаст!

Когато народът избира нагли и прости да го управляват е така . Женитбите спират , децата изчезват и държавата умира . Идват неуките с многото деца , ама понеже са неуки бързо ще дойде някоя армия , ще ги изтреби и ще завладеят хубавата ни земя . Не знам упавниците това не го ли виждат . Това да го видиш , не се иска много мозък . Другият вариант е да виждат , ама някой да им е платил за геноцида над българите .

и тука е така,правителства се сменят,червени, сини костовисти депесари царисти гербаджии и всички крадът

За това става дума де. Рано или късно ще го вдянат и нашите управници стига България да я има все още. С това тесто обаче има доста време да мине докато втасаме.

Вижте,които си приличат се привличат .Знаят се къде са, търсят се ,пишат си. Онождат се .Клуб на интереси. Вижте един педал къде си е намерил място "пут1 (нерегистриран) най-много педали има в русия -85%" Простотия, хората говорят за живота в Швеция ,тоя говори за педали.ми това го вълнува говедото

Но въпреки това са на 1-во място в света по самоубийства... Аз лично не се оплаквам от живота тука. Винаги може и по-добре, но да речем че тук не е най-лошото място на света за живеене. Както погледнеш, климат, природа вече от доста време и свобода да отидеш когато и където си поискаш...така, че от оплакване и негативизъм смисъл няма. Дай си малко зор и ще получиш, това е моят девиз.

Да ама не! Говорите си без изобщо да сте запознати. Тук може да намерите повече инфо ако изобщо ви интересува: https://en.wikipedia.org/wiki/Listofcountriesbysuicide_rate

и 100% да е данъка все тая! Корупцията, корупцията са изкоренили!

Перфектната система. Засега.

Така, на фона на цените който са там за жилища, храна и развлечения направо са си бедни. Просто живеят изключително скромно както впрочем и немците.

Не знам кой ти е написал минус, но явно не е излизал от Мало Бучино. Работя от 10 години в Шведска компания и пътувам всеки месец до Стокхолм. По депресиращ и гаден живот няма никъде. В Швеция е ужасно. Последните години има масови бунтове, палежи на коли и какво ли не. Препоръчвам на автора да добави към пасквила си и статистиката за броят улични стрелби в последните 5 години.

Шведите са богати нито заради високите, данъци, нито заради синдикатите, нито, нито...там не е имало социализъм и БКП и КПСС и Витошка конференции 1919 година и болшевишки курс на партията и 1923 и 1944 и 1989 и т.н и 915 000 да гласуват за БСП.

На тъпака все някой му виновен. Ама не вземе да се погледне какъв цървул е.

На място казано!

Обяснете ми, моля колко месеца има "шведската" календарна година, че "Средният годишен доход на стандартно шведско семейство е между 70 и 90 000 евро" при "средна заплата на работещите възрастни с БРУТО между 3500 и 5000 евро месечно"... ЗНАЧИ, като смЕтам с калкулаторЪТ, там годината трЕбва да е нЕкАде 18 - 20 месеца. Тея шведи ме разбиА!!!

За да не го мислиш до довечера: 90000 евро, делено на 12 месеца, делено на 2-ма работещи в семейството - 90:12=7500 7500:2=3750 Нещо неясно ?

а тъй кажете, че се сбърка народът..

Друго несъответствие се получава: 3750 чист доход (!!!нето) на човек за месец означава някъде към 6000-7000 бруто! В статита е упоменато 3500-5000 бруто средни заплати. Пак излиза, че някой послъгва.

споменете колко са хомосексуалистите сред мъжете...преди 20 години бяха 74 процента. имаше внос на пакистанци навремето 100 000 мангала.

най-много педали има в русия -85%

Алеле, колко си запознат, да не са те .....

Всичко това е прекрасно , а защо скандинавските страни са водещи в самоубийствата . И много хубаво не е на хубаво !

Никой там не се е самоубил, защото са го обложили с 30 процента данък печалба, спокойно.

Ами май нашите данъци са по високи, работодателите плащат 44% за всеки нает работник, а на горивото данъците и акцизите са над 100% от цената на горивото.

така де, само че нашите данъци потъват в крадливите чиновнически джобове, те там ти е разликата

Що пък да не се бърка с някогашните социалистически "народни републики"? След като ги наподобяват, оттам и сравнението. Но заплатите, които изброявате са преди да бъдат обложени с данъците. Не сте писали какви са цените за стоките и услугите, че да се направи някакъв паралел. Пишете - хората са доволни, живеят спокойно и без сътресения. Да, защото живеят скромно, жилищата са семпли, облеклото обикновено, заниманията старомодни. Но пък са най-щастливи. Доказано е това да не парадираш със външност и вещи от суетност - пропрционално е на истинското усещане за щастие.

Колкото по-щастливи са хората, толкова по-семпло се обличат Това сочат заключенията на модните блогъри въз основа проучване, базирано на годишния доклад на ООН за състоянието на щастието по света За първи път подобно проучване за връзката между начина на обличане и щастието е направено през 2011 година, а към него учените са разработили метод, с който следят нивото на благосъстояние на различните нации, както и субективните оценки на хората за това колко добре живеят. След това те сравняват показателите и правят рейтинг на страните според нивото на щастие на техните граждани. Норвегия, Дания и Исландия оглавяват челните позиции в списъка с десетте най-щастливи държави през 2017 година. Освен европейски държави в списъка попадат и Канада, Нова Зеландия и Австралия. Какво обединава най-щастливите нации? Освен фактите, че имат висок стандарт на живот, развита икономика и ефективна социална политика, те си приличат в една неочаквана сфера - модата. От гледна точка на модните експерти, повечето от хората в Топ 10 на щастливите страни имат простичка концепция за начина си на обличане - семпъл стайлинг, който е подкрепен от изчистени линии, естествени цветове и материи. Интересен факт е, че държавите, които са законодателките на световната мода, заемат места, далеч от челната десетка. Там, където всеки втори се стреми да се превърне в модна икона или да се съобразява с всеки новоизлязал тренд, нареждат Франция на 32-ро място, а Италия заема 50-то място от 155 държави. В дъното на класацията се намира и България, заемайки 105-то място. Може би защото българите обичат да се кичат с всевъзможни дрънкулки, а по дрехите им задължително присъстват камъни или пайети. Именно за това простичките неща като бяла тениска, дънки и спортни кецове са предпочетени от най-щастливите хора, които не изпитват нужда да си вадят очите с молив, нито да подчертават веждите си с такъв, препускайки към работното място на 10 сантиметрови токчета. Щастието носи прости дрехи! Това съвсем не е метафора. То няма нужда от модни трикове, крокодилски чанти и палта за няколко хиляди евро. Щастливците го предпочитат семпло!

И това важи за всички сфери в живота, където има повече или по-малко показност. Колкото по-добро самочувствие имаш, толкова по-малко чуждото мнение те лови. Българите са крайна фома на суета, завист и парадиране, затова стават 2 пъти по-бедни, отколкото са.

Швеция се движи по инерция от 70-те години . когато всички са работили здраво и не е имало социализъм... скоро ще бъде поредната фалирала соц. държава

тва, че никой в швеция не протестира не е въобще вярно - там има огромна сегрегация на населението, просто повечето от тях са достатъчно заети да свързват двата края, че да могат да си позволят лукса да са недоволни, да не говорим, че образователната система е в колапс и масата не иска да се образова. интересен факт е, че там се плащат помощи на бежанци, но пък спешната медицинска помощ е платена и минималната сума, която могат да ти вземат е за две посещения - т.е. плащаш текущото и предплащаш евентуално някое бъдеще... също е напълно невярно, че тва е нация на свободата - по-голямата част от нацията е сукилирана в догмите на протестанството със всичката си обществена тежаст, а една немалка част от догмите на исляма- познайте колко забавен е живота между тези две групи. примерно протестантската маса си е наложила мнението, че в държавата не трябва да се продава алкохол свободно защото е против религията...

Там паразити, като нашите мангали нямат. Корупцията вероятно нямат, но пък имат силно гражданско общество и синдикати.

Хайде,нашият "елит", ето това трябва да стане тук,а не да се каните като гладен на сране. Само лъжете и крадете,а за народа НИЩО. Така повече неможе. Ходете там и се научете КАК ГО ПРАВЯТ, как Го правят. И със сигурност не се возят на такива скъпи коли като Вас,въпреки че резултатите,които са постигнали като управленци са 1000 пъте над вашите. Първо станете гениални политици като тях, пък после се обзавеждайте с атрибутите на властта,които ви избиват комплексарщината.

Но ако тръгнат да ти отнемат 30% от заплатата, до небето ще писнеш. Болезнено е някак си.

Че колко мислиш в момента ти вземат? Като приспаднеш всичките осигуровки горе - долу толкова излиза. И колко човека вземат 3500 - 5000 евро на месец, да тука сме в лева, пак мога да го задам въпроса в левове...

А 60 крони 1 бира (в заведенията), 15 крони за 1 мляко, 25 крони за 10 яйца как ти се струват. Едно лвече е 5 крони! Три пъти по-скъпо е от България. А заплатите им (хайде да ги превърна в левчета) - на 7000 лв бруто, нетото е към 4500! Като го разделиш на 3 (спрямо цените), се получава 1500 лв - една средна заплата нето у Софето. Де го тръгнал Къньо акъл да дава!

А дали забеляза някой... тайните на шведския "социализъм", които са... силни синдикати, прогресивен данък върху доходите, различен за различните части и... високо ДДС, което обаче варира за отделните стоки!!! Кое от тези неща го има при... българския "социализъм":)))???

Швеция е богата защото от доста време "пряко" не участвала във война. По времето на Наполеон си избират за крал един от неговите маршали- Бернадот (управляващата им династия и сега е Бернадот) който след като става крал там се присъединява към анти-Наполеоновата коалиция. Малко след това се пишат "неутрални". По времето на Втората световна война 40% немските оръжия са били произведени от желязна руда продадена на Гернания от "неутрална" Швеция и така след войната "неутрална" Швеция се оказва най-богатата в Европа.

Финландците и те ли не са участвали? И Норвегия? И Люксембург? И Лихтенщайн. За Германия няма да говорим - тя хич не е участвала... бе как все нещо друго е виновно за нашите несгоди?? Германия ВСВ не е останал камък в/у камък, ама ние се жалим от няколко бомбардировки над 5-6 града. България не е изстреляла 2 коршума срещу някой... битка не е видяла... ама нали сме участвали - за това сме зле. Мисля, че трябва да погледнеш малко по на изток... колкото и да не ти се иска. Там ще откриеш проблема.

че шведите са доволни от тяхната социална държава ,както и от това ,че ивритите -хазари изобщо не са доволни от тези практики .

Ами, какво да коментираме… ТАМ, управляват държавници в истинския смисъл на думата, хора, които работят наистина в услуга на обществото и просперитета на Държавата, с единствената идея хората да живеят по-добре. ТУК, са ни яхнали банда самозабравили се крадливи и измамни псевдо-политици и продажници, които смятат, че Обществото трябва да работи в тяхна услуга и в услуга на техните господари... За нещастие, у нас държавници няма и явно, скоро няма и да има!

Добра нео-марксистка пропаганда е статията, но да видим какво забравихте да посочите: 1. Икономическият възход се разви преди налагането на социалната държава осигуряваща си гласове чрез безмерна помощи за мързеливите. Това е до време, последните години държавата им живее на кредит... не може разходи за увеличаващ се брой мързеливци да се финансират от намаляващ брой данъкоплатци. Рано или късно ще колабират. 2. Въпросните помощи привлякоха измет от целия африкански континент и какви ли не ислямски отрепки и в момента Швеция е СТОЛИЦА НА ИЗНАСИЛВАНИЯТА в световете мащаб. Чудна работа. Огромни квартали вече са колонии но чужденци без присъствие на местни хора и полиция, палежите, атаките с ножове и дори гранати са ежедневие. Тази пропагандна в България не върви, дираджии...

Абе, и ти си един "орел с ориз", ама айде... Свикнали сме на тъпизми!

Невероятен аргумент! Разби ми фактите на пух и прах и вече съм социалист!

Швеция е държава, не е столица ! Стокхолм (на шведски: Stockholm) е столицата на Швеция.

"Столица на..." на нещо в света е идиом бе, мушморок. Както Ню Йорк, примерно е столица на бизнеса или Холандия на лалетата. Недей да коментираш, ако си неграмотен!

Ти ме умря! Бях 8 месеца в Швеция, ама ти май пишеш за някоя друга държава.

По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небесата!

Ей тва е нашта ,,визия за България” Изберете мъ!Изберете мъ бе!

И тук искам държавата да дава. Ама не и да взима. Поне не от мен. Само от другите.

Най големият грабеж у нас е плоския данък-краде се законно.Няма нормална държава с плосък данък.

мда, хората от всякакъв африкански произход са доволни, ама май сте забравили да питате шведите напоследък дали са доволни!! Прпагандна статийка тип, зрял социализъм. Какво да очаква човек от либералболшевишки НПО-та и техните рупори!!

Явно никога не си бил в Швеция. А Орелчо който пише за тези работи със столицата на изнасилванията е по-далеч и теб от истината

Казах Ви, Швеция е септична яма, пълна с мигранти изнасилващи и убиващи местното население всеки ден. Руса, синеока жена в Малмьо не смее да излезе от жилището си.

Да ги съжалиш, горките шведи. Ама то гроздето е кисело - в България си го знаем!!!

Стилна ирония