Коментари - Щурм към големите киностудии: България ще покрива до 25% от разходите за направен у нас филм | Бизнес.dir.bg
назад

Щурм към големите киностудии: България ще покрива до 25% от разходите за направен у нас филм

Намерението е да се привлекат големи имена и все повече големи филмови продукции

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Щурм към големите киностудии: България ще покрива до 25% от разходите за направен у нас филм | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЕДИ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ДРАСНАХ ЕДНО МИЛО ПИСЪМЦЕ НА СТУДИО БОЯНА И ЗАБРАНИХ ДА СЕ ПРАВВЯТ ФИЛМИ ТУК. НАДАЛИ НЯКОЙ ЩЕ ПОСМЕЕ ДА ДОЙДЕ И ПРИ 100% :)

Малко са 25 % ! Минетов да предложи поне 100 %! Даже може и на 120 % да се отиде. Нали и за него трябва да има нещо ?

С тия 15 милки кого ли ще привлечете? За карибски пирати 4 Деп има хонорар 55 милки а общо за филма са 450 милки. Поредната партенка. Отделно не съм съгласен да се плаща на "закъсалия" Джони Деп с пари от мойте данъци. Да си плаща минетов тази простотия.

Кино индустрията доста съживява запустяли селца и им вдига икомомиката, всеки с бус или камион също печели добре около продукции, така че аз съм за, само да се отчита къде се снима и процентите да са въз основа на това

Доколкото знам това се прави от много години. И всяка година се конкурират с такива мерки с Англия и Ирландия и други държави около нас, и която държава даде през някоя година по-високи дотации, защото това са си дотации, там се местят веднага всички производства на филми, дори и понякога и на хартия или за по няколко дни, колкото да пишат, че там са го направили и да си вземат помощите. Да не кажа, че и се опрощават данъци върху хонорарите на мега звездите... И това не сме го измислили в България. Чудно ми е защо това не се прав и за други бизнеси - например когато Турция каза, че ще дава на VW за да си направят завода там пари, казаха, че това не е възможно да се прави в ЕС, и порати тази причина България не можеше да пребори офертта на Турция. А очевидно за някои бизнеси такива видове помощи са разрешени в ЕС - като американсканската филмова индустрия, и не само американската де. Аз по принцип съм ок с такива помощи, стига гарантирано да ни носят повече ползи във времето, не само имидж, но и пари от данъци - преки и косвени, на тези продукции.

Министрит на другите ведомства ме знаеят за тази схема :)

Да, като бате Арни дойде да снима тук и му платят хонорара в България и държавата им върне 25%, поне се надявам той да си плати данъците тук, като за него са супер ниски нашите 10%, че може и за пенсия да му се плати някой ден.

с бщджет от 15 милиона лева кои големи компании ще привлекат само те си знаят

"С регламентираните в ППЗФИ условия и ред за предоставяне на нова държавна помощ чрез двете изцяло нови схеми, българската филмова индустрия ще се доближи до стандартите на европейската практика и тенденции в областта и културните потребности на обществото" Хайде първо да се доближим до заплатите им,пък тогава да пускаме фандък на чуждите робовладелци,а?

Преди много години тия мошеници, цитирани в статията, поискаха да им се възстанови ДДС по фактура, в която имаше купени презервативи. И когато държавата ни им отказа, отидоха да протестират на жълтите павета. Предложението за 25% е скандално, неуместно, лобистко и глупаво

Не съм съгласен нашата държава да дава пари на идиотите, които направиха Орфей и Снежанка афроафриканци! По-добре да не правят филми, ако ще продължават да правят тези бози! Още повече, че ще правят длнопробните бози в България!

Най-после една трезва и добра идея, само се чудя 25% не ли е много, но все пак е до 25%, да не стане накрая да е 2%