Ще прави ли реформи новото правителство или ще се сниши като други

Статия на Калоян Стайков от Института за пазарна икономика специално за Dir.bg

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е от решаващо значение за новите крадци в парламента, за да могат да захлебят и своите чемеджета. Затова бързат със страшна сила и скорост.

Ебали сме ви и пак ше ви ебеме плужеци нещастни. Наесен Бойко Президент

Голямо лапане ще падне. Добре,че опитния Боко ще е аут. Вкарайте го в Н Събрание . Имаме мноооооооого милиционери.

бати славчо се изметна за мажоритарни избори щото нямали мнозинство. демек ние като станем повече в нс тогава ще го приемем. сега трябва да плати разходите за референдума. популист

Сега ,като започнат да делят баницата....А за гласувалите ще остане да измият тавата. Те имат опит в чужбина.

омразата ти е покъртителна , но е нормално за възпитан в наглост и злоба гербаджия

Онова с мандат на Костинбродската слива , редено ит Черепа ли? Бе вие луди ли сте?!

днес рашидов я назова ката сестрата на галеви

В момента новите влезли изненадващо в НС са се вторачили в платежната ведомост. Потривайки ръце лакомо се нахвърлят на постове в комисии за повечко далавера. Ония които им гласуваха, тях кучетата да ги ядат, марш отвън. Реформи ли?Какви реформи? Стига реформи, дай ключа от джипката и от къщата, че да я разграбиме, уж да търсим справедливост! О, свещена простота! Бедна ми, Българийо, лошото отмина, идва "хаоса и Ада" за тълпата!

Редът от шкафчето си отиде. Българинът е в траур. Иска барцелонски къщи, пачки и ПКП.

Ако е на Герб, Задължително!

За пореден път сме на грешната позиция: Всичко преди мен, направено от друг е лошо! Така не се постигат успехи, трябва да се надгражда доброто и търси решение за подобряване на не достатъчно успешните проекти! Затова е необходимо да има Единен национален план за развитие, който да се следва от всички следващи правителства, независимо от коя партия са!

Както беше при Тодор Живков.

и КОЙ ще състави плана и ще го подпише от името на населението ? план съставен от бандити , какъв ще е ?

Абе къде си видял възстановяване с икономии? Целта на плана е ясна -- да се изпълнява парижкото споразумение, изтребвайки българи. Най-правилното е излизане от плана, както го направи Швеция. Всеки, който произвежда повече кислород, отколкото хаби, може да го направи. Бойко не искаше да взима тези пари, затова му натресоха втора вълна.

трябва да се изчисти мафията с обръчите от фирми

Има риск да влязат некоректни фирми

За такъв обръч от фирми си призна един партньор от коалицията "Всички срещу ГЕРБ" - ДПС!

Ми то не се оформя да има правителство.... а нови избори

Слави от години приказва за мажоритарни избори ако е принципен и не иска да бъде българите да въведе мажоритарни избори без да си прави тънки сметки кой ще спечели от тях

- Да и как точно ще се разпределят депутатските места? Според брои избиратели или на регионален принцип? Ако е 1 - то регионите остават с пръст е устата Ако е 2 - то малките райони ще имат повече депутати от София, което пак не е справедливо.

Кой строи къща върху минно поле? Естествено, че първо трябва да се разминира и разчисти тежкото гербонаследство и тогава, с голямо внимание и обмислено да започне да се строи България.

PEYTSCH

Остап Бендер Трифонов беше скапан от вируса...Захапал му органите и системите...

алоо тъпаци казва се "фондация ипи" опита дасе изкара тва соросоидно изродство нещо научно...е смешен отделно тъпака само глупости изтропал.

Усвояване, усвояване, усвояване... /по Т.Ж./

PEYTSCH

В момента новите влезли изненадващо в НС са се вторачили в...платежната ведомост. Потривайки ръце лакомо се нахвърлят на постове в комисии за повечко далавера...Ония които им гласуваха, тях кучетата да ги ядат, марш отвън...Реформи ли?Какви реформи?Стига реформи, дай ключа от джипката и от къщата, че да я разграбиме, уж да я претърсим...за златни кюлчета..О, свещена простота! Бедна ми, Българийо, лошото отмина, идва...ужаса за тълпата

реформа в енергетиката ? за 15 минути включена готварска печка от 18 00 до 18. 15 сумата да се равнява на 8 часа работа на производствена линия за ??? нещо си , е такава е идеята ви за реформи , примера е измислен и е пълен абсурд но такива са идеите ви за ;реформи ;

Колко много "дрън-дрън", само, за да изведете удобното заглавие. България е била преди ГЕРБ, ще бъде и след него. Мантрата, че сте най-способни, опиянява единствено вас!

Този път няма да прошка. Новите добре знаят, че не свършат ли работа, ще си идат мразени като Тиквата от Банкя. И тях няма кой да ги търпи 10 години.

Сниши или снижи????

Ирак или Иран?

Че е саботаж да не внесеш плана, само защото ти няма да си на власт и друг ще разпределя парите е пределно ясно ! Нещо повече - това е престъпление !

Ей духачи мръсни,драскачи и тролове шибани които се множите тука,да ми разправяте че с чалга и танци не ставало....а вашата проститутка кво направи за 10г???Съсипа здравеопазване, образование, инфраструктура, съдебна система...кое от тия е ок бе коп@лдаци!??

Ако все още на някой не му е ясно! Новото правителство е временно, до няколко месеца. Целта на новия Парламент е приемане на нови изборни закони с цел предсрочни избори и осигуряване на по-голямо присъствие в Парламента. След това вече и грабенето ще започне с пълна сила!

4 години

Що така бре Славе? Що се отметна от мажоритарния вот? Какви други изненади си ни приготвил?

Една жена на 90г каза истината, че сме най-бедната държава а не като този путю Бойко да ми разправя колко сме богати....ай сиктир!

Ние винаги сме били най-бедната държава в Европа, заедно с Румъния и Албания! Все едно при любимия ти СОЦ сме били богати. Само дето в последните 10 години стандарта се вдигна значително, но то такива сливи като теб как да го признаят! И не казвам, че благодарение на ГЕРБ, а е благодарение на ГЕРБ + членството ни в ЕС!

стандарта на 1/10 от населението се е подобрил , за 9/10 се е влошил / на база покупателна способност / , радавачеството на средства на мутраци и ушаци само влоши и без това мизерията на бъларите , защоте те никога не са били водачи а обикновени крадци и докато са били ;служители ; и после като бизнесмени , та ясно защо благодариш на герб

Е сега тези 9/10 да се приготвят да плащат като енергийно бедни. Колкото повече се приема да се кара по свирката на ЕО, толкоз по-зле. Като ти поискат да си купуваш кола за 100000 задължително, няма да може да идеш и на работа. Изобщо добрите времена свършиха. Стягайте колана.

Целта на механизма Следващо поколение ЕС не е да увеличи доходите; той е средство за подобряване на икономическата и социалната среда, които създават по-добри условия за живот./ / пак се започва с едно плакнене с едни обещания , ама за ;следващото поколение ; щото това спря да вярва на крадливите бандити

реформа,на става!

Когато си кукла на конци,,,,,,,,какви реформи, какви бели гуменки.

..какви реформи, бе?! Тези ще се изядат сами до две седмици! Това не е Парламент, а някакъв цирк

Естествено че нищо няма да се промени , Слави вече не иска мажоритарни избори . Искат да върнат Божков и другите олигарси на бял кон

Хoрa, нe ocъзнaвaтe ли кaквo знaчи мaжoритaрнo глacувaнe? "Зa избрaн ce cчитa кaндидaтът, пoлучил aбcoлютнo или oтнocитeлнo мнoзинcтвo oт глacoвeтe. Глacoвeтe, пoдaдeни зa нeизбрaнитe кaндидaти, НЯМAТ AБCOЛЮТНO НИКAКВA CТOЙНOCТ." Мaжoритaрнoтo глacувaнe зa пaрлaмeнтaрни избoри не е добро, зaщoтo шaнcът зa прoмянa cлeд избoри и нaвлизaнeтo нa нoви пaртии в пoлитикaтa нaмaлявa дрacтичнo и нямa oпoзиция. Тoвa знaчи, чe имa гoлям шaнc дa cи кaрaмe eдинcтвeнo c ГРOБ мнoгo прaвитeлcтвa пoдрeд. Това да се откажат от мажоритарното гласуване е добро решение от страна на ИТН. А ГРОБ решиха да се възползват от него и те да прокарат мажоритарно гласуване.

Хора, мислете. ГЕРБ все още е първа политическа сила. Освен ако не се разпаднат ще печелят всички избори с мажоритарно гласуване. Това ще е ужасно.

Радев да съставя кабинет и всички Гербаджии в затвора.

И БСП и ДПС, макар че знам, че Радев никога няма да се обърне срещу БСП. Поне да е ДПС.

Първо да видим какво се случва с така наречените "олигарси". После, да видим какво се предвижда за доходите н а населението. Останалото няма какво да се питаме.

Ние от коалицията" ИМА ТАКИВА ДЕМОКРАТИЧНИ МУТРИ ЗА ПРАВА иСЛОБОДИИ " се настанихме удобно !!! И се готвим само да лапаме ! А другарят Радев е нашето знаме

Браво, Калояне!

Новия план за възстановяване ще започне след приключване на военните действия. Той ще бъде разработен и осъществен от победителите!?

Да изкарват бесилките по площадите и да подпукат герберастите по домовата книга. Корупцията трябва да се изкорени за да се промени държавата.

ще те намерим

Ще намериш на баба си фурката!

Да не би дедите ти да са бесили хора по площадите след 1944г. Ако е така трябваше да бъдеш обесен след 1989г. Жалко, че Жельо не позволи. Щяхме да се избавим от тази комунистическа зараза както са направили в Индонезия......

ВАНЧО НЕ БЕСЕХА, А НАПРАВО ГИ ГЪРМЯХА И ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ИЗБИХА НАД 30000 БЪЛГАРИ ОТ ИСТИНСКИЯ ЕЛИТ НА НАЦИЯТА!!!!. ТРЕПЕХА С КАКВОТО НАМЕРЕХА И ЗАРИВАХА БЕЗ ГРОБОВЕ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА КОНЦЛАГЕРИТЕ И ИЗСЕЛВАНИЯТА И ЗАБРАНАТА ДА СЛЕДВАШ, ОТКРИТИТЕ ЛИСТОВЕ И.Т.Н.!!!!. КАЗАЛ ГО Е ИЗБЯГАЛИЯТ В САЩ Г.М. ДИМИТРОВ - СРЕЩУ КОМУНИСТИТЕ УСПЕХ САМО МОЖЕ ДА ИМА, АКО С ТЯХ СЕ ПОСТЪПИ ТАКА, КАКТО ТЕ ПОСТЪПИХА С БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1944Г. ИНАЧЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО ВСИЧКО. ТАКА, ЧЕ СТЕ ПРАВ ЗА ОНОВА СЪЩЕСТВО ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ. ТОЙ БЕШЕ ТЕХЕН ЧОВЕК И ВСИЧКИ ОТ СЪЮЗА НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ -СДС, НО НАРОДЪТ НЯМАШЕ ИНФОРМАЦИЯ, ТОВА БЕ ЗА ЖАЛОСТ.

Томиславе, 10 години шефа ти -банкянската мутра само обикаляше с джипката. Сега сте се сетили за реформи и че трябва да се работи.

Не знам какво ще правят тези от ИНТ, но вече ИЗЛЪГАХА, ЧЕ ИСКАТ МАЖОРИТАРЕН ВОТ . Обзалагам се,че няма да направят и НИЩО ЗА ТОВА ДА ВЪРНАТ БЪЛГАРИТЕ ОТ ЧУЖБИНА. САМО ЩЕ ИМ ПОЛЗВАТ ГЛАСОВЕТЕ. За мен това е измама, не знам другите как го наричат?!

Хoрa, нe ocъзнaвaтe ли кaквo знaчи мaжoритaрнo глacувaнe? "Зa избрaн ce cчитa кaндидaтът, пoлучил aбcoлютнo или oтнocитeлнo мнoзинcтвo oт глacoвeтe. Глacoвeтe, пoдaдeни зa нeизбрaнитe кaндидaти, НЯМAТ AБCOЛЮТНO НИКAКВA CТOЙНOCТ." Мaжoритaрнoтo глacувaнe зa пaрлaмeнтaрни избoри не е добро, зaщoтo шaнcът зa прoмянa cлeд избoри и нaвлизaнeтo нa нoви пaртии в пoлитикaтa нaмaлявa дрacтичнo и нямa oпoзиция. Тoвa знaчи, чe имa гoлям шaнc дa cи кaрaмe eдинcтвeнo c ГРOБ мнoгo прaвитeлcтвa пoдрeд. Това да се откажат от мажоритарното гласуване е добро решение от страна на ИТН. А ГРОБ решиха да се възползват от него и те да прокарат мажоритарно гласуване.

Когато се.гласува за партии, всъщност се.гласува за 5 шефа на партии, които си написват списъка на верни поддръжници. Като се гласува за личности дори и мажоритарно е и по-демократично. Изобщо това не е демокрация, това сега е партокрация. И нажоритарния вот не е демокрация, ами перверзия. Но е по-демократична от сегашната партокрация. Е няма да стане. Само лъжа и измама. Както и други точки от програмата.

Най-смешни този соросоид и колегите му бяха, когато викаха - държавата трябва да помага на бизнеса да не фалира (когато започна пандемията), като допреди това същите тръбяха - държавата е лош стопанин, държавата е лош стопанин всичко печелившо трябва да е частно!