Шестте постижения през 2022 г., които тласнаха напред декарбонизацията

Енергийната криза беше благодат за изкопаемите горива, но през изминалата година преходът към нисковъглеродни емисии получи политическа подкрепа както никога досега

Обратно в новината

Коментари - Шестте постижения през 2022 г., които тласнаха напред декарбонизацията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неосъществимия завод за батерии на Кирчо и Асан.

Няма устойчивост на цените на енергоносителите и единствената подкрепа на зелената енергия е по медиите с прясно напечатани кинти

Изброените мерки в статията са изцяло в стил - Преброяване на дивите зайци! Деградацията на здравия разум взема плашещи размери. Следва пълна неадекватност на поколенията и невъзможност да разберат какви нужди за живот имат и какви опасности има за природата. Социалното,задкулисно управление наложено от банкери и религии води човечеството към самоунищожение.

ㅤ

Какво?? Нищо бе чувам от бучащия до мен бензинов агрегат, докато си кося тревата с бензиновата косачка, а брат ми реже дърва с бензиновия трион. Да ви пикам на девъглеродизацията!

Няколко съвета за декарбонизирацив в бита на съвременния човек: 1. Забраняват се производството на вино и царска туршия защото при ферментацията се отделя СО2 2. Забранява се производството на стомана, понеже има високо съдържание на въглерод; разрешава се леенето само на чугун. 3. Премахва се добавя ЕТ на 5% СО2 в кислородните бутилки за операции. Така пациентите няма да се събуждат от наркозата поради развитието на дихателна алкалоза и направо ще се погребват. Това ще доведе до допълнителна декарбонизация тъй-като телата са изградени от органични въглеводородни вериги и при разграждането си въглеродът ще се връща обратно в природата.

Само, че колкото повече се натиска за зелена енергия толкова повече се разбира, че само със зелена енергия няма да стане. И въпреки, че го знаят продължават защото парите вече са взети. Няма как. Но докато има въглища и петрол те ще се използват защото технологиите които имаме не позволяват друго.

Не виждам нито едно постижение, нито един пробив.... Всичко се крепи на ПАРАТА. Когато се намерят и приложат по-евтини "незамърсяващи" източници на енергия и транспорт, те тогава и ще има реално някаква промяна. Дотогвата е "войната за климата" е само инструмент, за рекет.

Прав си, локумчо.

Не са 6 а само едно постижение, при това особено уникално и силно полезно. Успяха да докарат ШЕСТ ПЪТИ ПО-ВИОКА цена на енергията средно за ЕС. :-)

От 1 до 6 : Началото на Специалната Военна Операция в усрайна. Фондовете облаганията, победите и спогодбите са да ограбват глупаците! Байдън бил спечелил, имало ковид пандемия и редица други дългоопашати лъжи :-)!