Шефът няма право да задължава служителите си да се ваксинират

Това заяви д-р Тодор Капитанов, експерт в сферата на трудовото право

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не гласуваш както ти каже си аут. Ако си взел кредит ставаш роб,иначе без работа как ще го върнеш Та това е демокрацията ...

ваксините за ковид не са ваксините които са ни били като малки, във времето ще стане ясно с каква отрова се е наболо население с великите ваксини, според мен плана на създателите на вируса върви с пълна сила

Шефовете нямат право да дискриминират по пол, възраст, цвят и други, обаче въпреки това го правят. Нямат право да уволняват бременни жени, но го правят. И това се случва от десетилетия, както и сивата икономика, както и неплащането на данъци и неиздаването на бележки, а държава спи. Иначе по медиите България е най-добрата страна за живеене, ама в реалността е последната по стандарт на живот!

Както и няма право и да укрива данъци, но служителите често му сътрудничат, подписвайки договори на по-ниски от реалните си възнаграждения. Във всички такива случаи отношенията им вече са компрометирани.

На шефчетата ваксината им е изгодна, защото първо е безплатна, за разлика от всичките санитарни мерки, които плащат от джоба си и които струват маса пари, второ рискът не е за тях, а за работника. Затова натискат. Освен това не носят отговорност, ако работникът почине или се увреди от ваксината. За различните бизнеси решението е различно. За голяма част от ИТ и много други т.нар. "бели якички" хоум офис е доста добър вариант. Имам познати, които веднъж седмично се събират в офиса (не с маски, а със скафандри!!!!!, освен ако не ме е избъзикала, което се съмнявам), останалото време са хоум офис. Едни други познати - архитекти - са повечето вкъщи или по обекти, а 1-2 са в офиса, ако дойде клиент. За магазини - един при нас го преправиха от такъв, в който се влиза вътре, на павилион - клиентите нямат достъп до вътре и контактът не е толкова близък. В общи линии нещата се свеждат до увеличаване на дистанцията между хората и редуциране бройката им на едно място. Не че работи безотказно, но дава някакъв ефект. Макар че при едни познати - цялата фирма хоум офис, пак имаше доста заразени - от съпруг/а, деца и т.н. От моите познати имам и ваксинирани, даже и с две дози, но като цяло повечето сме хоум офис и засега не планираме да се ваксинираме.

Шефът от уплах си го премести в другия крачол.

Като се разчуе, че шефчето е долен ляв пед.ал, ще спрат да му идват работници а обявите за работа и той ще се на.сере от страх за скъпоценния си бизнес. От тогава въобще няма и да отваря дума за ваксини и глупости.

Е, да ама в Столична община ги задължават, иначе Фандъкова ги уволнява.

То ваксини няма ама тя ги задължавали. От друга страна нали била много сладка работата. И нали там били само партийни кадри. Така че проблем не виждам.

там и без туй са в повече.

Мои познати ги е карала да ходят болни на работа. Аз лично не вярвах, че е наистина толкова просто тази провинциалистка, дори много пъти съм я защитавала познати като я псуват, но наистина щях да падна като чух, че за нея нема карантина - болен, здрав ходиш на работа и това е. Шокирана съм не от друго, а от това, че собствената ми преценка за нея е била толкова грешна.

Всичко разбирам но когато човек работещ във фирмата се зарази,зарази и другите какво става с работата?Не говоря за 1200 служители а за средни и малки предприятия които масово преобладават.Фирмата фалира.Оод е с ограничена отговорност,служителите остават на улицата,десетина семейства остават без препитание.Да издържаш семейство е отговорност също

Ами нищо не става, за съжаление. Познат почина, защото шефката на жена му зарази всички от фирмата с Ковид - отишла на работа да се прави на герой колко е болна и работи. Оттам през жена му и към него. Той беше единствената жертва, докато още беше в съзнание заплашваше да я съди, ама дотам.

"Умничкото" ми, по-умни хора от мен са казали, че не нощното напикаване е страшно, а дневното насиране! Та, дано си вдянал, за какво иде реч!

А като шефът каже "който не се ваксинира е уволнен" кво правим? И тия проверки обикновено приключват с уволнение на който се е оплакала.

Съдим се. Няма закон по който съм задължен да се ваксинирам. После събирам още няколко колеги и правим синдикална организация. И тогава мен , като председател и касиера на организацията с пръст не може да ни пипне. И шефчето духа супа яко !! Както и няма закон според който отговарям , ако някой се зарази. Най-малкото защото при дифузно разпространение на заразата много трудно и скъпо е да се докаже, че точно щама от който аз съм болен го е заразил.

Голяма част от българските работодатели имат нужда от едно съветване с тоягата, така профилактично, за да запомнят , че освен права да изискват от работника, имат и задължения към него. И че не всичко им е позволено, дори и да им се струва че е така.

В малките фирми няма синдикати. Шефа коли и беси. А иначе да си шеф на синдикат е сладка работа - в повечето големи фирми тия въобще не работят.

за да работиш в кухня,не се ли изисква някакви имунизации и хигиена.А след като не си ваксиниран(не говоря само за ковид) и постоянно си в болнични,работодателя всъщност за какво те е взел ?

Ами не се иска. Няма нито една позиция в България, която да иска имунизация срещу каквото и да е. Евентуално може да те проверят дали си заразен, ама ако искат.

Шефа вика: "като не ти харесва, 100 човека чакат на портала за твоето място". В момента шефа живее в каравана щото го издрънчах, че 5 години не ми е плащал осигуровките. Как се променя живота понякога :)

Даже смених караваната с по-малка,щото беше тежка за джипа ми.

Я стига си фантазирал и отивай да си копаеш външната тоалетна.

ти измори ли се?

А също така служителя не е длъжен да информира шефа си дали е ваксинира или не. Това е лична информация.

На теория да, на практика или изпълняваш или ще те "съкрати за намаляване на обема на работа" :-)

Ваксините се прилагат при здрави хора или такива, които се страхуват за здравето си. Остналите особено онези с рак и автоимунни заболявания ИМАТ ПРАВОТО да откажат да се ваксинират, тъй кати при тях ваксините могат да навредят на здравето им. Това е медицинска технология , която се използва в определени случаи. И винаги е било така. Това че по медиите не се говори за това е вероятно защото купените ваксини трябва да ги сложат на някого, иначе трябва да ги даряват. Това, че някакъв си фирмаджия това не го кефи си е основно НЕГОВ ПРОБЛЕМ. И дела за дискриминация тепърва ще има и то доста. И после - идва нигерийския щам Ковид 2 и за него ваксините не действат - какво правим тогава - пак отначало ли почваме?

То добре, ама ходи го обяснявай това на осралия се до ушите от прекомерно плюскане на бобени консерви ковидидиот, бършещ все още осрания си задник с хартия за дупе, която е купил от последната прИмоция преди миналогодишния Великден и палещ свещи при всяко появяване на НОЩ-ниците:)))!

Ваксината не е задължителна, а и не знам работа, на която ти искат предишни ваксинации за да започнеш работа. Все пас ваксинационни паспорти има от 60 години в България, ама не съм чувал да ти го искат някъде преди да почнеш работа.

Да бе, разбира се, че никой не задължавам. Точно както не задължавам и шофьорите ми да си подновят книжката. Никой не задъжлавам да работи за мен. Ама щом трябва да държа 1 човек в стая, щото е неваксиниран, а другите да са по четирима, мога на тоя антиваксър да му приспадна наема за офис мястото от заплатата, нали?

Е, аз съм чупил носа на един шеф във времето. 1200 кинта си платих, че мърльото ме съди. Но пък за кефа ми излезе евтино.

А аз съм счупвал от любоФ "заоблените части" на няколко жени на служители - да не би и твоята да е сред тях?

По принцип - на служител по норматив трябва да се падат по 4,5 м2 площ, та явно или имаш доста големи стаи или си чорбаджия-изедник.

Шефът няма право да задължава служителите си да се ваксинират - а има ли право да уволнява ?!?

А дали пък имам право да го топна в 1001-на службички, че скатава данъци и осигуровки. Аз ще съм свидетел, че ми е плащал на ръка.

Ми опитай !!!

Герберастче, идва 04.04 и падате от власт. Тогава няма да си толкова ербап.

ЩАМ РАБОТИШ ЗА ДРУГ СИ ТОЛКОВА НЕОБХОДИМ КОЛКОТО И ЧИСТАЧКАТА !! ЦЕЛУВАЙ КРАКАТА НА ШЕФА СИ !! ТАКИВА ЦЪРВУЛЧЕТА КАТО ТЕБ ПРИ МЕН ОЦЕЛЯВАТ ПО СЕДМИЦА !! И ТО РЯДКО !!

Радвам се, че не работя за де.бил като теб, ако въобще си работодател.

Аз така или иначе няма какво да правя при такива работодатели като теб! Да работя при теб е все едно професор по атомна физика да работи в свинарник - нямаме допирни точки! Не можеш да си позволиш хора като мен, ти си много под нивото. Моята квалификация и умения ми носят много пари и още повече на работодателя ми - който разбира и цени взаимния интерес!

няма право, разбира се! но не е и длъжен да остави на работа служител който не се ваксинира! неможе да допусне някой кривиндел да му съсипе бизнеса, нали?!

Ще платя на ДЖП-то да ме пише ваксиниран. Какво ще направиш тогава?! Аман от нагли робовладелци !!

ми ще ти искам картончето, и ще те уволня! а джипито ти ще стане метач към комунални услуги, тъпако!

Ами тогава за какво са болничните! Който иска да се ваксинира и по презумция не може да се зарази. А неваксинираните ако се разболеят и излизат в болнични .... Толкова е просто, но вие знаете само черно и бяло двете крайности без компромис - ние срещу тях който не скача е червен ...

И ваксинираните се разболяват и заразяват !Това разбра ли го?

В Столична обищна масово зъдължават служителите да се ваксинират под заплаха от уволнение. Същото е и в Топлофикация на Фандъкова.

А пък от жена ми от януари търси къде да се ваксинира с Пфайзер/Модерна, и все не става. Да вземе да отиде да бачка в общината/топлофикация ли?

Ваксините пълнят Чекмеджето.

Тъпи роби сте щом треперите за местата си и сте готови да ви мачкат постоянно за една стандартна заплата. Моят шеф също искаше да се ваксинираме, казах му че не желая и ако настоява, ще си търся друга работа ... веднага каза, че няма нужда от крайности - никой не иска да губи квалифицирани и обучени служители!

Ти ако беше квалифициран нямаше да тролиш по цял ден по разните сайтове.

плащат по-малко. Факт. защото крадат от работното време. Нищо не пречи на служители, неотсъствали по причини болнични и карантина, работодателя да дава премии. Но понеже знам какви тарикати са нашите хора, ще идват на работа болни. така че се въвеждат и тестове на всеки 2 седмици.

Добър робовладелец се изкара. Дано да си и добър роб, защото, който копае гроб други му - сам пада в него.

Ако служителите са против ваксините, не ги караш. Ама после един се розболявар болнични. Заразил още 10, болнични. Изва РЗИ ии затваря цеха, другите 40-50 под карантина. Ако имаш втори цех, поема работата. Ако няма, фирмата спира да работи. Шефът решава, че тая година увеличение на заплатите - през крив макарон. Свършва карантината, връщата се на работа и пак някой се заразява. Нова спирка. Фирмата фалира. На борсата плащат някви пари.... Ако изобщо допуснем, че работодателят ще остави хората сами да решават кога да излетят от фирмата - при отказ от ваксина или при фалит.

Няма какво да мислим - утре идва нигерийския щам и заразява тия с ваксините, и фирмата пак в реката. Хайде стига демагогия - какво ще си сложа в тялото си е ЛИЧНО мое решение.

Също е лично решение. На боса

Зависи и от генетика. Съквартиранта ми е маратонец, аз бях миналата година с Ковид и 39 градуса температура, той въобще не кихна.

На този етап антиваксърството е загубена кауза. Ако не поради други, то поне поради финансови причини. Аз лично за себе си реших да се ваксинирам ... не поради финансови причини, а защото предпочитам да вярвам в науката и прогреса, а не в средновековните методи (да чакаме и да видим какво ще стане). Не съм лекар, не съм фармацевт, не разбирам от ваксини, не мога лично аз да преценя качествата на ваксините, затова се доверявам на специалистите. Така, както моите клиенти се доверяват на мен, неразбирайки в детайли моята работа.

За тази цел на лекарите им трябват 5-10 години клинични изпитания. В момента не вярваш на лекарите, защото и те не знаят, а се надяват.

Пилатес , който е разработил едноименната система през Първата световна е забелязал, че НИТО ЕДИН от учениците му не се е разболял от испанския грип. Т. Е. спортувай редовно и се храни нормално и ако нямаш сериозни заболявания на сърцето или дробовете вероятно ще го изкараш на крак. До момента НЯМА лекарство срещу КОВИД освен имунната ни система. Ваксините на теория би трябвало да те пазят от усложнения, но пак ще боледуваш.

Клинични изпитания върху КОГО? Върх някои, които ще ги смятаме за втора категория хора? Нали уж всички сме равни?

На работа го изкараха 18 човека от 25. По ирония на съдбата двама от най-здравите колеги го изкараха най-тежко, в болница. Единият от тях е маратонец, кара и колело по над 50km всеки ден, не съм го чул да се оплаква никога за нищо, но беше напълно безпомощен - за един ден се сгромоляса, едва успял да викне линейка ... дори не могъл да стане и да отвори вратата на лекарите, та се наложило съсседи да им отворят. Излекува се преди 3 месеца, а сега за 3 етажа ползва асансьор - задъхва се на втория етаж, третият не успява да го качи.

КАК ЩЕ ГИ ЗАРАЗИ ДРУГИТЕ НАЛИ СА ВАКСИНИРАНИ???

Моля всички служители, които са били по един или друг начин принудени насила да се ваксинират, да напишат имената на фирмите в които бонусите на мениджърите са по-важни от здравето на хората.

A1

Гледаш ли сайтовете с обяви за работа? Трябва!

Какво ги задържа във фирмата?

Същото, което по принцип ги задържа там - парите. Ако всеки имаше колкото си поиска пари, едва ли щяха да са много работещите.

Бистрите тук теории и философствате. Ама 15 години борихме тероризма, че и жертви дадохме даже. Сега 20 години ще борим вируса/ите. И жертви ще има. И нов пейтриът акт ще има. Всичко ще има. Щото светът е пълен с Офци, които само блеем у фейса.

Приказки от 1001 нощ. Частника може да си измисли 1001 причини по, които да те уволни. Вратички винаги има.

В България може би. На запад от Драгоман - трудна работа. И ако бяха въвели и у нас джендъризма щеше да има много от третия, четвъртия и петия пол,дето не могат да ги пипнат.

Е по принцип няма. Но повечето са герб, така че... ясно е положението.

Аз ваксинирВам само колежки. Използвам естествен анестетик, и като ги боцкам с кожената спринцовка, не ги боли, даже гледам, че една такава доволна физиономия правят.

ВаксиниРВАШ ли гане? Да позная, мустакати лелки..

А с тая твоя спринцовчица като ги боцнеш казваш ли им, за да знаят?

Така разправяш по форумите, ама като влезеш в кабинета, и викаш "ууу, по-голЕм не съм виждАла..."

Преди около 15 години след настояване на шефа ни, всички си сложихме стандартни противогрипни ваксини в офиса. Аз получих остра реакция и лежах 1 месец в болница - докторите казаха, че е нормално 3-4 човека на 100 000 да имат тежки реакции. Повечето колеги изкараха грипа много тежко. От тогава тегля по една майна на всеки, който настоява да си слагам противогрипна ваксина или каквато и да е друга от ежегодните ваксини. Грипът може да е сериозен, но ежегодните ваксини също не се шега работа и шансовете за сериозни странични ефекти при ваксиниране са съизмерими с тези от вируса!

На мен ми се случи преди 25 години - едва не умрях от реакция към противогрипна ваксина. От тогава такива боклуци не използвам.

Хахахааххаха.... лъжеш, ама яко лъжеш. Прост си като права лопата.... но пък и да си прост си има предимство....

Съжалявам , че няма как да ти пратя копие на епикризата ми от Пирогов. Докторите тогава казаха, че са виждали подобни кръвоизливи само след предозиране с наркотици.

аман от теоретици! Първо - Инспекцията по Труда е тъпа и проста! Цял строеж в центъра на София вдигат без да има строител с каска, как ще очакваш от тях да защитят работник от работодателя? Второ- Комисията за защита от Дискриминация е още по-тъпа! Ама направо смешна. Прегледайте какви дела водят и какви решения взимат, и как стигат до тях. Боза!

Абе не е баш както го обясняваш. В тая държава има три синдиката, те имат адвокати специалисти по трудово право . Ако си член можеш да ползваш защита. Даже може би синдикална организация да основеш и оглавиш, при което работодателя ти НЕ МОЖЕ да те съкрати, освен ако не закрие отдела.

Шефа да го духа. Да оди да ваксинира жена си отзад ако има с какво.

това го кажете на шефовете в Siteground , които ежедневно притискат хората да се ваксинират

Направи си тест за антитела за Ковид. Ако е положителен им го връчваш и да правят вятър. Има медицинска препоръка хора с антитела ДА НЕ СЕ ВАКСИНИРАТ. Гугълни го !!

Тест за антитела не дава някаква особено полезна информация на този етап ... освен, че дали си изкарал или не заболяването, но и това не е напълно сигурно. Може да си правиш такива тестове през известен период и да видиш как се изменя количеството във времето. Но това дава само информация за статистиката, нищо повече. Може да имаш повече антитела от мен, но да се заразиш, а аз - не, при едни и същи външни фактори. Факторите, които влияят, са твърде много. След време, когато се натрупат достатъчно статистически данни, ще има яснота и доколко количеството антитела осигурява имунитет.

Е па фирми бол Само тия ли са та им стоиш Да го духат

Немски съд вече излезе със становище, че изискването на работодателя служителите да се ваксинират не е дискриминация. Реално - работодателят може да не може да наложи на всички служители да се ваксинират, но може да наложи такива мерки (вътрешни правила) на неваксинираните, че те сами да си напуснат. Това ще стане практика в близко бъдеще, едва ли има работодател, който ще се радва на служители, които са потенциални ползватели на болнични и потенциални разпространители на зараза сред другите неваксинирани. А и за ваксинираните не е приемливо да бъдат натоварване със задачите на куп отсъстващи ... играхме го това при нас - имаше периоди с над 30% персонал в болнични, а останалите го отнасят, защото работата трябва да бъде свършена. Сега очаквам много минуси, но такива са фактите.

Немският институт Роберт Кох, заедно с Джон Хопкинс, заедно с още сума ти институти, доказаха, че ваксинираните са вирусоносители. Безсимптомни, в повечето случаи. Тоест още по-опасни от симптомните. Въобще, за адвокатите се отваря една огромна порта към пещера със съкровища/дела, свързани с ковид дискриминацията.

Безсимптомни вирусоносители ... не точно. Доказаха, че чрез тялото, дрехите, предметите, които пипат, ваксинираните са преносители, които обаче не се разболяват. В един изцяло ваксиниран/защитен колектив това не е проблем. В колектив, в който има хора без имунитет, това е проблем на самите тях. За адвокатите - така е. Ще има адвокати, които ще спечелят от такива дела. Но на национално и по-високо ниво лобито на работодателите е по-силно и проблемът ще бъде ... задушен. Никой няма да спечели, ако няма кой да плаща за делата и хонорарите ... а без работеща икономика точно натам вървят нещата.

Асене, доказаха, че са ВИРУСОНОСИТЕЛИ, а не, че са преносители! Стига философства! Дискриминацията наднича зад ъгъла и нейните пророци, като теб, сте най-страшни за обществото. Същите са горяли книги в Мюнхен преди 75 години!

Шефът е Господ във фирмата. А Христос е казал: "Който не е с мен,е против мен!"

Баце признай , че си ти !! Да не ти зависим пак под магнолиите с плакатчета...

ок, да ми кажат тогава защо ще въвеждат имунизационен паспорт за пътуваня в чужбина?????

Защото иначе бай-бай масов туризъм...

Да така е но може да ги уволни.това има право защото може да се разболеят.Всичко зависи колко важен е един служител.Ако без него не може ще си траят.Но ако може или се ваксинираш или

А на бас, че не може да ги уволни, защото са е разболял. В този случай работникът води дело ( разноските по тези дела са поети от държавата) и съдът го възстановява на работа. И колкото и невероятно да звучи при тия, все още има ЗАКОНИ и СЪД. На който работодател не му харесва, да сменя държавата с някоя африканска.

Не...не може да го уволни,само съкръщава раб.място и....ЧАО.

алоо истината.... а защо ще ни задължават да се ваксинираме при пътуваня в чужбина?????? Ако откажа - няма да ме пуснат. същото е и с работата. Ако има закони, нека има, но за всеки.

Доброволно може да си тъпанар....като НЕ СЕ ваксинираш.

и срещу какво ще се ваксинираш?

Срещу Ковид....или викаш ,такова нещо няма?

Както казваха в един руски филм: "Ако си идиот, то е до живот." И се моли точно на теб да не се случи да имаш реакция към ваксината, че в такъв случай обикновенно се умира.

Кой е тъпанр ??? Ваксинираният или неваксинираният, времето ще покаже......Този който не се е ваксинирал има избор все още, докато ваксинираният вече е приключил с изборите.

Що не си удариш една чикия Повече ще ти укрепи имунната система

Койййй то не се ваксинира и се разболее и разболее колеги да им плати болничните.

Нали се предполага, че останалите колеги са се ваксинирали бре, оли?

А1 и Топлофикация София, са кандидти за проверки и санкции

Longines

Да бе,да!А има ли право при отказ да те прати на "борсата" ?

Не, казваш му да ти прави вятър. Имаш трудов договор и си защитен от закона.

НО шефа има право да разкара бацилоносителите, за да не му носят вреди на бизнеса ;))

Пенка, ПЪРВО трябва да докаже, че си бацилоносител.

Само да ви кажа как стоят нещата, защото за пореден път се убеждавам, че тук само аз имам реален управленски опит (мениджър съм от 20-годишна възраст и то на ниво, което не сте и сънували!). Значи, директор и шеф първо са две различни неща, това явно на вас българите никога не ви е било ясно! Второ, мениджър е съвсем нещо различно! Моля, не бъркайте тези понятия, защото това явно показва, че нямате никакъв опит в управлението на корпорации! А, то не е нужно да е кой знае какъв - 4-5години на Уолстрийт (заплата милион на година поне!) не е кой знае какво. И не на последно място, колко от вас наистина бяха на управленски длъжности, та така с лека ръка обяснявате какво му е на шефа ви? Никой нали? Цял живот сте си наемни работници, но управата все ви е виновна? Ами, ако е така, все ще сте си така!

Прав си, но трябваше и да поясниш, че за дебелоглави служители има и структурни реформи, с които може да бъдат освободени без някъкви сериозни проблеми. Пък ако искат да не се ваксинират!!!

Явно е колко си доктор - значи ако под определен % от персонала се е ваксинирал, ще закрият отделението в болницата или училището или общината. То верно, че в тая държава преобладават де.билите. Добре е да си го набият в главите всичките "шефчета" - НЕ СТЕ ВСЕСИЛНИ !!

Що рече. Не разбрах има ли право шефа да те кара да се ваксинираш - ами ако разболееш колеги какво ПРАВИМ

Ами болеуват какво да правим. Аз какво да направя с този дето ме е разболял? !

Айде бе Уолстрийт!?!?!!?! Ти ако работиш там , няма да се излагаш да тролиш някакъв dir.bg...... Стига лъга, мениджер...... ха-ха....

С реалния управленски опит далеч не си единствен. Била съм от всички страни на барикадата - прост бачкатор, просто експерт, дребен мениджър, топ управленско ниво - предимно по чужди фирми и организация, защото въпреки че не само съм патриот, а на моменти направо отявлен шовинист, с българи аз почти не мога да работя, а и не съм много сигурна, че въобще е възможно да се работи с голяма част от моите мили сънародници. Като шеф, било то директор, мениджър или собственик, ти не можеш да оставиш цялата фирма/организация да пламне - тук спор няма. Въпросът е за начина, по който да го направиш - хоум офис, зверски хигиенни мерки на работното място или как. Принудителната ваксинация не е сред мерките, които ще ти решат проблема, но пък е много е вероятно да ти създадат маса други проблеми. Това са експериментални ваксини, за които изрично пише, че ги използваш на свои риск. Ти/фирмата ли ще плаща на слежителите/работниците евентуални увреждания на здравето, че и смърт, настъпили в следствие на ваксиниране, което ти си ги принудил да направят? Самат аз съм доста агресивен, че и груб човек, но принуда/кадифена ръкавица използвам наистина в много краен случай.

Като казваш как не е, кажи ни как е, иначе просто си дрънкаш нещо си! Уж искаш да кажеш нещо, но нищо не ти се разбира.

Аман от властимащи само в частните си организации, дето се имат за велики, само защото са с власт!

половината ми живот съм бил изпълнителен директор а от 15 години имам и фирма.Без значение как се наричам(мениджър или както желаете) основната грижа е работата да върви и да се решават проблемите за възможно най добри резултати.Заплатите ги плащам редовно което е мое задължение.задължение на работниците е да си вършат работата и ако се разболеят и разболеят други или и мен работата ще спре.Или се ваксинират или търсят друга работа където могат да не се ваксинират.Пред хората с които работя не е стоял проблема дали да се ваксинират или не.ще се ваксинират.Тези хора ги познавам,знам всичко за семействата им,грижите и проблемите им.Мойте проблеми ги държа за себе си.И нещата вървят.

Аз ако съм ти работник , не САМО ще ти докаже, защо НЯМА да се ваксинирам ( по основателни здравословни причини) , но и ще те съдя до дупка, започвайки от дискриминация. Апропо, знаеш ли, че ваксинираните могат да се разболяват и заразяват другите? Добре е да се информираш преди да вземаш незаконни решения.

Пич, стига дрънка тъпотии. При мен работят няколко такива философа като теб. И се чудя що ги търпя още !

Късно е! Вече ни рекетираха по този въпрос.

И все пак съветвам служителите да чуят песента от миналото "браво шефе".

По Конституция никой не може да бъде принуждаван да участва в медицински ексоерименти.Докато не минат 5 години от изпитанията на тези ваксини и не се докаже,че не са канцерогенни имате всяко право да откажете ваксината.

Също така съответния работодател има правото да постави изискване служителите му да бъдат ваксинирани преди да ги наема на работа. Също така съответния работодател винаги може да си намери предлог за да уволни съответния служител който не желае да бъде ваксиниран.

Така е , но и никой няма параво да разнаса вируси и да проваля производсво и бизнес процеси. И за това има и структурни реформи, при които ще се лишим от кандидатите да сеят вируси, а те са свободни да решават какво е по-добре за тях!!!!

1-2 осъдени шефчета за принуда служител да се ваксинира ще има добър ефект. Жалко, че това по БГ законодателството трудно може да се случи, при тове ще се влачи години, пък и обезщетенията, ако въобще има такива, ще са направо смешни.

Всеки шеф има имущество, което може да бъде опожарено.

Той шефът ти няма да те уволни щото си отказала ваксина. Ще намери хиляди други причини.

Мобилният оператор А1 обаче го прави.

ами напускай ве смешка

Къде е границата? Как примерно може да се изисква определено работно облекло или обувки? И това не е дискриминация. Ами някой може да дойде с пистолет в офиса. Това трябва ли да се толерира! ВЪпросът въобще не е елементарен. Защото неваксинираният може да застраши здравето и живота на колегите си. Това не е ли дискриминация спрямо тях?

Ако ваксинирания получи усложнение и умре кой е дискриминиран?

"Ако ваксинирания получи усложнение и умре кой е дискриминиран?:" Това са ваксините най много следени от цял свят .. с ненормално огромно количество данни - би ли казал за някой за който знаеш че е получил усложнение.. застрашаващо животаму или каквото и да е по-тежко ! Айде сттига глупости. Да оставим че векторната ваксина е класическа и специално за нея няма кой знае какви разлики с други такива и дори не се и прогнозираха проблеми, защото е добре позната материя - и е доработена а не напълно нова ваксина (такава за сарс). А такива интезивни глобални тестове с такива ббройки надали има други лекарства на планетата. Айде стига глупости моля че се нервирам,

Нали затова другият се е ваксинирал, за да го изкара по-леко? Безсмъртие и незаразяване никой не обещава с тези ваксини. А и от толкова други неща човек може да се зарази и разболее, че и да умре, и кого тогава за виновен ще търсите?!? Не говорете глупости, Пбъркахте се с този вирус, не давате човек сопола му да потече, без извинение!.

А ти не застрашаваш ли живота на колегите си като ги принуждаваш да участват в медицински експеримент? Това че ти сам си подложил на него си е лично твое решение, от което по никакъв начин не произтичат задължения към колегите ти

Не застрашаваш ли живота на останалите?

Абе , няма право, ама ако реши и си аут