Шефът на НОИ: Има пари за извънредно индексиране на пенсиите и вкарване на Covid добавката

Заплата над 3400 лева взимат не само хора от ИТ сектора, но и в здравеопазването, банките и държавното управление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз питам кога ще се вдигнат двовишките проценти 26.5 стоят от много години и пенсиите не са преизчислени а направо сте ги сложили на минималната пенсия само льжете хората изравнихте тези които не да работили сьс тези ноито са работили и са се пенсионирали по изискванията

Да се осъвременят по старите пенсии с оразмерителен доход от 2020 г. Иначе няма справедливост. При преизчисляване то бяха увеличени само най новите пенсии.

Трябва да се вдигне процента на вдовишките.Има пенсионер взе само двете пенсий и почина.Къде му отиват парите.От Ковида ,колко много пенсионери починаха.

По повод тъпата мисъл на идиота Младенов, наистина ли дебила Младенов смята, че в момента комунисти определят пенсията потресен съм

Нали сега комунистите са на власт, какво става с преизчисления то на пенсиите с осигурителен доход от 2020г.или това са само обещания, все пак ще има избори и трябва пак да лъжат

И аз питам кога ще се погрижат за вдовиците и вдовците колко години не вдигат тоз срамен процент.До сега не чух от толкова много правителства се смениха и никой не обесва и дума за вдовиците пенсии.

Ей,мошеници стига ни ограбвахте с процента на вдовишката пенсия.Какво е това 26.5%.Направете я поне 50% та другите 50% да остават за скапаната държава, защото друго е да сте живи и двамата и да платите издръжката на жилището, друго е да си сам и да мизеруваш като куче.Тези пенсии са изработени от починалите и се полагат на наследниците.От 20 години процента е един и същ.

Как ще оправите кашите ,които забъркахте с минималната пенсия от 140 лв разлика 2016г сега разликата е 6лв До кога ще ни правите на бодали и само разлайвате кучетата колко много сте ни дигнали пенсиите искаме тази разлика и за напред да я.има

Предлагам, когато вдовец или вдовица получава в момента 26,5% от починало то лице да се увеличи на 80%,защото,затова че взема сума от починалия, вьпреки, че е с минимална лична пенсия отпада за помощ.

Най-ощетени са хората с най-висок осигурителен принос с наложения таван. Докога?

Трябва да се осъвременят с доход поне от 2019г за да има справедливост.

Най-чистото решение е пенсиите да се преизчисляват в началото на всяка година на базата на СОД за предишната. Всякакви индексации, добавки и подобни еднократни и избирателни действия, са закърпване на положението и работа на парче, след които винаги има (справедливо) недоволни и ощетени.

От едната страна да ти индексират пенсията ,а от другата страна с наложения таван да ти я крадат може само в България.

Ии като махнат ковид добавката и ти преизчислят пенсията, но има таван къде отиват парите. Ето затова хората ще се замислят дали да се осигуряват на максималния осигурителен доход.

Задължително,трябва да отпадне,таванът на пенсиите,това е една голяма несправедливост и кражба на парите на пенсионерите.